“Samen uit, samen thuis”…

(Vertaling: E.J. Bron)

De oorlog in de Oekraïne duurt nu negen maanden, de westelijke verhalen kloppen van geen kant. Terwijl Europa zichzelf met zelfmoordsancties in de afgrond stort, profiteren de VS van de escalerende situatie. Dat weerhoudt menig oorlogshitser er niet van om een uitbreiding van het conflict te wensen. In geval van oorlog zouden grote delen van de bevolking echter zonder bescherming zijn.

“We hebben nu een oorlog in Europa in de orde van grootte zoals we hem alleen maar uit de geschiedenis kennen”: met deze woorden rukte de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, in februari op. Als je het officiële verhaal volgt, dan rent de Oekraïne sindsdien van overwinning naar overwinning, desondanks zou de oorlog nog jaren duren. Poetin staat voor zijn val, maar gevoelsmatig binnen twee uur inclusief zijn gewetenloze leger in Berlijn.

Miljarden voor Zelensky-leger

Alleen al de VS zeiden tot midden oktober meer dan $ 52 miljard toe die men in de Oekraïne wil pompen. De EU stond destijds “maar” op € 29 miljard, doet daar echter voor volgend jaar nog een keer € 18 miljard bovenop. Van de “hulpgelden” is meer dan 44% bedoeld voor militaire doelen. Beloofde schenkingen van oorlogsmaterieel hadden vorige maand een waarde van € 23,34 miljard. Tot 3 oktober werd er voor € 9 miljard aan oorlogsmaterieel geleverd: 646 gepantserde voertuigen, 252 tanks, 197 houwitsers en 38 raketwerpers. Met 756 van de 1133 kwam daarvan twee derde deel van de VS; de op een na grootste leverancier was Polen, dat 240 tanks ter beschikking stelde. Het Zelensky-regime eist nog ongeveer 2000 stuks zware wapens.

Verdrags- en bijstandsplichten

Op dit moment zijn er in de politiek ook nauwelijks vredesinitiatieven te vernemen, veelmeer bevinden veel volksvertegenwoordigers en ministers zich in een soort oorlogsroes, dromen van een vrede door overwinning en zetten in op wapenleveringen in plaats van onderhandelingsoplossingen. Het was even schrikken, toen dinsdagmiddag 15 november een raket of delen van een raket op het terrein van een boerenbedrijf in Przewodow in Polen in de buurt van de Oekraïense grens insloeg. Nog voordat überhaupt duidelijk was wat er in werkelijkheid was gebeurd, volgenden de meldingen elkaar razendsnel op. Voor enkelen waren de feiten ook direct duidelijk: Russische raketten in Polen ingeslagen!

Ook het feit dat Moskou ontkende en verklaarde niets met het incident te maken te hebben, werd deels als schuldbekentenis beoordeeld. Maar zoals in dit actuele geval bleek, was het snelvuur blijkbaar niet terecht en zouden zelfs een gevaarlijke dynamiek op gang gebracht kunnen hebben. Weliswaar ging het bij de raket om een Sovjet-model, de S-300-luchtafweerraketten worden echter door veel voormalige Sovjet-republieken gebruikt. Polen en ook de VS kwamen na eerste onderzoek tot het resultaat dat de desbetreffende raket niet vanuit Rusland werd afgevuurd, maar door Oekraïense eenheden.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Samen uit, samen thuis”…

 1. Hovawart zegt:

  Het is geen NAVO-oorlog met de Oekraïne tegen Rusland, het is een gecoördineerde aanval tegen Europa……..door het EP.

  Geliked door 1 persoon

 2. Olie bol zegt:

  Samen de Nexit doorvoeren is veel beter voor Nederland, oké we zullen het even zwaar hebben om het puin van 22 jaar EU en van Rutte op te ruimen. Maar met 10 jaar zitten we weer goed. U mag het zeggen.👍👍

  Geliked door 2 people

 3. Belozersky zegt:

  Zelensky gaat VN toespreken over Russische aanvallen stroomnet. Meneer, waarom je heb je geen vrede gezocht begin dit jaar maar je laten ophitsen door criminele bondgenootschappen? Had je veel ellende gespaard. Maar je wilde anders. Waar zit je verstand? Heeft Rusland dan geen belangen?

  Geliked door 1 persoon

 4. Julia zegt:

  Hoogste tijd om het tweetal op de foto naar Den Haag te halen en voor het tribunaal te dagen. Daar is men toch zo vol van dus geef eens het goede voorbeeld. De twee grootste oorlogsmisdadigers die heel Europa in de ellende hebben gestort en heel veel bloed aan de handen hebben alsmede degenen die moordwapens blijven leveren dienen tot de hoogste straf te worden veroordeeld zoals destijds tijdens het Neurenberg proces het geval was. Dit oorlogszuchtig tweetal is geen haar beter dan Poetin dus daar zijn we vlug over uitgepraat de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

  Geliked door 1 persoon

 5. saddy zegt:

  Toch benieuwd hoe het geld in de zakken van de amerikaanse superrijken terug moet stromen nu FTX onder het vergrootglas ligt.

  En wie het stokje van Sam Bankman-Fried, absoluut puur toevallig een jood, overneemt.

  Zijn broertje is onlangs een globaal vaccinatie-bedrijf begonnen, dan weet je ook weer waar binnenkort het grote geld binnen te harken valt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s