Vassily Nebenzia meldt aan de VN-veiligheidsraad: Luchtafweerraketten uit Amerikaanse productie slaan in woonhuizen in

(Vertaling: E.J. Bron)

Dat het Westen de Oekraïne vol pompt met wapens leidt tot de dood van burgers, niet alleen in de Donbas, maar ook in Oekraïense steden, verklaarde Vassily Nebenzia (foto), de permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de VN, tijdens een zitting van de VN-veiligheidsraad. Hij wees op foto´s van brokstukken van Amerikaanse luchtafweerraketten, die in woonhuizen waren ingeslagen. De Russische diplomaat zei:

Vandaag hebben gebruikers uit de Oekraïne foto´s op internet geplaatst waarop raketten te zien zijn die zijn ingeslagen in woonhuizen in Kiev en Ischgorod. Nu blijkt dat het om Amerikaanse luchtafweerrakketen gaat die aan Kiev geleverd werden”

Nebenzia eiste de aandacht van het Westen. Hij benadrukte:

Jullie onnadenkende volpompen van de Oekraïne met wapens leidt er nu al toe dat er niet alleen burgers in de Donbas gedood worden, maar ook in Oekraïense steden.”

Tegelijkertijd maakte de ambassadeur Oekraïense luchtafweersystemen voor burgerslachtoffers en schade aan de civiele infrastructuur in de Oekraïne verantwoordelijk en herinnerde aan het gebruik van Oekraïense luchtdoelraketsystemen in woongebieden. Nebenzia zei letterlijk:

Schade aan huizen en burgerslachtoffers worden in werkelijkheid door de Oekraïense luchtafweer veroorzaakt, en wel niet aan de rand, maar in het centrum van de steden. Brokstukken van raketten of een verkeerde kant op gestuurde Oekraïense raketten treffen doelen die Rusland niet op het oog had.”

Foto´s tonen de resten van een AIM-120-raket van een in Kiev gestationeerd NASAM-luchtafweer raketsysteem. De raket sloeg in een woongebied in.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Vassily Nebenzia meldt aan de VN-veiligheidsraad: Luchtafweerraketten uit Amerikaanse productie slaan in woonhuizen in

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Al weer zo,n ongemakkelijke waarheid waar de VN weer eens niks mee gaat doen en dus dit soort zaken eenvoudig door zullen blijven gaan.
  Je kunt ook niks anders verwachten van een organisatie die het gross van zijn geld krijgt uit de USA.

  Geliked door 1 persoon

 2. karton zegt:

  Wie de raketten heeft gefabriceerd interesseert mij geen ene moer, als ze maar op de juiste plaats inslaan, en dát schijnt af en toe te gebeuren.

  Like

 3. saddy zegt:

  Somaliers uit afrikaanse productie slaan ramen in woonhuizen in.

  Wat is erger? 1 Of 2 raketjes of 1 miljoen somaliers?

  Geliked door 3 people

 4. jungleelephant zegt:

  Heeft mijn gevoel me toch niet bedrogen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s