Europa en de wraak voor het Amerikaanse avontuur in de Oekraïne

(Vertaling: E.J. Bron)

De komende maanden zouden beslissend kunnen zijn voor de organisatie van de politiek van de Oude Wereld tegenover de Oekraïne. “De Europese Unie betaalt de prijs voor de oorlog in de Oekraïne, hoe lang zal deze nog duren?” “Wie profiteert er in de Oekraïne?” Deze en talrijke andere krantenkoppen in de media van het Midden-Oosten weerspiegelen de regionale reactie op de Europese politiek in de Oekraïne na het begin van de Russische speciale operatie tegen het neonazistische regime in Kiev. De schrijvers reflecteren over de politieke, economische en andere gevolgen en uitdagingen van deze koers.

Velen delen de these dat de Verenigde Staten het conflict gebruikt hebben om hun globale positie en hun aanwezigheid op het Europees continent te versterken, Rusland uit te bloeden en hun gasexport te verhogen om die van Rusland te vervangen. Ze hebben met deelname van de EU een vloed van sancties tegen Moskou opgelegd en de EU in een gevaarlijke crisis gezogen, die het slechte politieke management van de leiders van de Oude Wereld heeft geopenbaard.

Helaas, benadrukt het invloedrijke online-portaal voor het Midden-Oosten, is het politieke geweten van Europa nog niet ontwaakt uit de shock van een absurde oorlog, die de economie van dit vitale en creatieve deel van de wereld beschadigd heeft.

Rusland als gelijkgerechtigde partner te zien, hindert de Europeanen eraan om de situatie te zien zoals ze is, en speelt de belangen van Washington in de kaart. Deze staats- en regeringschefs hebben besloten om veel duurder gas uit de VS te kopen, wat bijdraagt aan een hyperinflatie. Het Internationaal Energieagentschap heeft gewaarschuwd dat er voor Europa de volgende zomer een gastekort van 30 miljard m³ dreigt. Daarom zouden er voor de winter 2023/2024 direct maatregelen genomen moeten worden.

Dit is alleen mogelijk wanneer Europa zijn betrekkingen met Rusland weer oppakt. Het gewapende conflict in de Oekraïne is voordelig voor de VS. Maar de Europeanen doen het anders, daarom moeten ze de consequenties dragen.

Een ander thema, dat in de media van het Midden-Oosten wordt aangesproken, zijn de wapenleveringen aan de Oekraïne. De grootste profiteurs zijn volgens experts ook hier de VS met hun wapenindustrie. De VS profiteren vooral van het militair-industriële complex. De Oekraïne is een testgebied voor militaire uitrusting, waarin verouderde types afgedankt en nieuwe ontwikkeld worden. Wat betreft de partners en bondgenoten van Washington, zij zijn het die zijn militaire rekeningen betalen.

De beslissing van enkele Europese landen om Oekraïense soldaten op hun grondgebied op te leiden, voert hen nog dieper in het conflict en dragen het gevaar in zich van een verdere vervreemding tussen Europa en Rusland.

Deze leveringen, vat de Algerijnse krant samen, vinden plaats tegen de achtergrond dat het regime in Kiev onder schending van alle internationale conventies nationale zuiverheid predikt en in de Donbas etnische zuiveringen uitvoert. Tegelijkertijd hebben corrupte kringen de deur geopend om de gekregen wapens door te verkopen naar andere delen van de wereld, waaronder de Kaukasus, het Midden-Oosten en de Afrikaanse Sahel-zone.

Een Arabische blogger wijst er in zijn bericht op dat de Amerikanen overhaast handelen om wapens te leveren en daar geld voor te krijgen, omdat ze bang zijn dat de westelijke regeringen en bondgenoten in deze aangelegenheid van mening zouden kunnen veranderen en dat de betrokken mensen het beu zouden kunnen worden om de hoge kosten te betalen.

De schade, die het conflict in de Oekraïne aan de mensen in het Westen toevoegt, beperkt zich niet alleen tot stijgende kosten voor levensonderhoud en energie. Er zijn signalen voor scheuren onder de bondgenoten van Kiev, toenemende tegenstrijdigheden en veranderingen in het politieke landschap.

Terwijl de problemen binnen en tussen de westelijke landen vanwege de gebeurtenissen in de Oekraïne toenemen, aldus de Arabische schrijvers, brokkelen de dromen van de politici om mee te rijden op de golf van het centrale verhaal van het conflict in de Oekraïne af. Het lijkt een “slag tussen de westelijke democratie en Rusland” te zijn, die door diens informatieconglomeraat wordt opgedrongen.

Diegenen, die nu op deze strijd inzetten om zichzelf aan de macht te houden en hun rivalen van de interne oppositie te overwinnen, verliezen. Het Oekraïense avontuur heeft noch Boris Johnson noch Liz Truss in Groot-Brittannië beschermd. Het heeft e rook niet aan bijgedragen dat de Democratische Partij de tussentijdse verkiezingen in de VS gewonnen heeft.

Het is duidelijk dat de volkeren van Europa zichzelf teruggevonden hebben in de vorm van schaakstukken, die door politici worden gebruikt om hun eigen doelen te bereiken. Maar dat is geen optie voor de volkeren van Europa. Zij hebben niet beslist voor een anti-Russische houding of de ondersteuning van de Oekraïne, maar zijn de ware derwisjen van de democratie geworden. Blijkbaar zal het niet lang meer duren, totdat Europa, overtuigd van de negatieve gevolgen van zijn “America First”-koers, overgaat nar een “Europe First”-politiek, aldus de Arabische media.

De komende maanden, d.w.z. het winterseizoen, zouden beslissend voor de organisatie van de politiek van de Oude Wereld tegenover de Oekraïne kunnen zijn, concludeerden de media van het Midden-Oosten. Mocht het energietekort van de Europeanen erger worden en hun autoriteiten om verschillende redenen falen, dan zouden de touwtjes van de gebeurtenissen wel eens in handen kunnen komen van de oppositionele krachten en partijen.

Onder invloed van de demonstraties in de Europese hoofdsteden, die een correctie van de economische situatie eisen, de angsten en onzekerheden over de toekomst en de ruk naar rechts van de samenlevingen, zullen de Europese landen ermee beginnen pragmatischer te denken en zich tot de dialoog met Rusland wenden, is de Egyptische politicoloog van overtuigd. Pragmatisme zal de enige weg uit de actuele crisis zijn.

Bron oorspronkelijk artikel:
journal-neo.org
Door: Yuriy Zinin

Bron:
contra24.online

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Europa en de wraak voor het Amerikaanse avontuur in de Oekraïne

 1. BosscheBol zegt:

  Nou? Of de eu wraak zal nemen op de USA?
  Ik geloof er niets van. De eu is een kolonie van de VS en toen die de pijpleiding van Rusland voor aardgas (en voor redelijke betrekkingen) opblies (op liet blazen) om zo de eu van Rusland los te koppelen en zelf een hoop geld te verdienen met hun fucking gas (sorry: fracking gas) toen durfde de eu daar niet eens wat van te zeggen uit angst om nog meer op hun flikker te krijgen. De eu is doodsbang voor de VS. Zo bang dat ze niet eens meer redelijk kunnen denken.

  Geliked door 3 people

 2. VarAway zegt:

  Uitstekend stukkie, edoch….
  “ Het heeft er ook niet aan bijgedragen dat de Democratische Partij de tussentijdse verkiezingen in de VS gewonnen heeft “

  Heb ik iets gemist?
  Hebben de Democrats de tussentijdse
  verkiezingen in de VS GEWONNEN?

  Gaarne uitleg….indien mogelijk.

  Like

 3. Skarsgärd zegt:

  Artikelen die zaken eens van de andere kant bekijken zag je nog niet eens zo héél lang geleden gewoon in onze kranten, nu moeten we blijkbaar nota bene naar Arabische kranten gaan om zoiets nog te kunnen lezen. Dat geeft aan hoe verrot onze zogenaamde vrije media zijn. Het wordt tijd dat een soort Musk die ook opkoopt en dan ook alle woke-mongolen eruit flikkert, die gaan dan maar (voor de eerste keer in hun leven) eens echt werken in de bouw of achter de vuilniswagen, met de door hun gepreekte klimaat-verwarming hebben ze daar dan de komende winter geen last van de kou en kunnen ze genieten van de warme buitenlucht!

  Geliked door 1 persoon

 4. Henk der Niederländer zegt:

  Die hele shit met Oekraine is alleen om te laten zien dat de politiek in het westen het o zo met elkaar eens is en de grote “boosdoener”wel eens even zullen bestrijden.
  Deze hele symboliek moet nu betaald worden door de werkende klasse en het midden en kleinbedrijf met het gevolg dat de WEF agenda evenals met de covidshit door gedrukt kan worden.
  Dat het westen het nooit kan winnen van Rusland dringt niet door bij de betonnen plaat die bij de meestee politicie voor hun kop hangt, maar symboliek is bij die mafklappers iets wat volgens hen ertoe doet.
  Ondertussen helpt diezelfde politiek Europa totaal naar de kloten ten gunste van Washington.
  Ondertussen kan Jan met de korte achternaam nog amper genoeg verdienen om zijn gezin te onderhouden en daarom denk Ik dat dit niet lang meer vol te houden is door de gekken in de regeringen.
  De kruik gaat namelijk maar net zo lang te water totdat hij barst en dat punt komt rap naderbij.
  Wat mij betrefd kan dat maar niet snel genoeg gebeuren en worden de verantwoordelijken die de ene crisis na de andere produceren van hun pluche bekleede zetels gestampt.
  Zelfs de Schultenbrauzuipers beginnen zich te roeren nu ook hun drank en chips steeds duurder worden.
  Ik vermoed dat als in een land de pleuris uit gaat breken vele landen zullen volgen.

  Geliked door 2 people

 5. delamontagne zegt:

  10-tallen jaren geleden had de vroegere President van Fr. de Amerikanen al door…………….

  President de Gaulle

  “Maar de waarheid is dat de Amerikanen ermee eindigen dat ze door iedereen worden gehaat”.
  Zelfs door hun bondgenoten, zelfs de meest trouwe.
  Alle trukjes die je kunt bedenken, maar uiteindelijk worden ze verloochent door de gebeurtenissen [ er na ]
  6 November 1963, President deGaulle
  / / / /
  Al meer dan 30 jaar hebben de Verenigde Staten één obsessie: dat is de opkomst van een “Europees Europa”, zoiets als waar Generaal de Gaulle 10-tallen jaren geleden al voor heeft opgeroepen.
  En dit zou gebaseerd moeten zijn op een veiligheid die “van de Atlantische Oceaan tot de Oeral” zou strekken. [ dus inclus Russia ]
  De oorlog in Oekraïne is zowel het hoogtepunt van de Amerikaanse zorgen als het moment van een mogelijke ommezwaai……..
  Wij in EU helpen niet alleen, maar we zijn ook getuige van een Russische militaire revolutie (dankzij de hypersonische wapens).
  Maar we zien ook de opkomst van een multipolaire wereld waarvan het zwaartepunt zal liggen in Eurazië in het hart van de driehoek gevormd door Rusland, India en China.

  Frankrijk heeft een grote troef in handen, we zijn zowel Europees maar ook aanwezig op alle oceanen van de wereld.
  We zouden alle reden hebben om een ​​grote rol te kunnen spelen in de nieuwe machtsverhoudingen.
  Maar daarvoor moeten we eerst analyseren en begrijpen wat er voor onze ogen affspeelt: de onvermijdelijke achteruitgang van de Amerikaanse hegemonie / macht als gevolg van de “ont-dollarisering” in de wereld.
  Hierbij komt dan nog de zelfvernietiging van de Europese Unie die sancties tegen Rusland oplegt op een manier; ” we willen meer Amerikaans zijn dan de Amwerikanen”……..

  En dan is er ’t verval van de Duitse macht , de Duitsers die de oude wijsheid van Bismarck, Willy Brandt en Gerhard Schröder zijn vergeten .
  Het zal Europa slecht vergaan als Duitsland en Rusland niet met elkaar overweg kunnen.
  Maar er is ook het politiek ontwaken van India dat de Angelsaksische wereld op afstand wil houden; het herstel, ondanks COVID-19, of we het nu leuk vinden of niet van China.

  Le Courrier des Stratèges
  https://lecourrierdesstrateges.fr/2022/04/15/v/

  Geliked door 2 people

 6. bobzelf zegt:

  DUS .JE HEBT JARENLANG EEN VRIEND . ZELFS EEN HEEL GROOT LAND
  ALS VRIEND

  WAAR JE IN GOED ALGEMEEN BESCHAAFD ROTTERDAMS …..

  ZELFS OP TAFEL MOCHT SCHIJTEN . WE LIEPEN DAAR IN EN UIT …

  DE KONING ZAT DAAR MET DIE STOEPHOER ZELFS MET EEN LEKKER BIERTJE

  VOOR DE GEIN HAD ONZE TAXICHAUFFEUR VRIEND ZELFS EEN ORANJE TRANINGSPAK AANGETROKKEN

  HET KON NIET OP ..

  HELAAS HADDEN ONZE BEVRIJDERS .. DIE ZELFS BERLIJN NOOIT HADDEN GEZIEN EEN NIEUWE VIJAND NODIG WANT HET LAND STAAT EN STOND OP COLLAPSING VANWEGE DE 31 TRILJOEN STAATSSCHULD

  DUS WORDT HET PLAN GESMEED . OM DE MH -17 NAAR DE GROTE MANITOU TE SCHIETEN

  EN DE DODEN NOEM JE DAN BIJ HUN NAAM ???

  ZE HETEN COLLATARAL DAMAGE .

  TUSSENDOOR PLEEGT DE EU ONZE BAAS SAMEN MET DE BEVRIJDERS EEN COUP . DOOR IN KIEV UKRAINE EEN DEMOCRATISCH GEKOZEN PRESIDENT MET EEN PISTOOL OP ZIJN HOOFD AF TE ZETTEN !!!

  DAN KOMT ONS PROBLEEM .. WE WORDEN 8 JAAR LANG VAN DE DOMME GEHOUDEN ALS MC CAIN HET UKraine leger richting donbass stuurt
  en daar 8 jaar lang 365 dagen per jaar moord en doodslag pleegt ..

  NOU LAAT IK U NOU VERTELLEN ALS IK HET WEET WETEN ZE DAT IN BRUSSEL EN IN DEN HAAG OOK !!

  DUIDELIJK ..

  DUS DAN KOMT MIJN OOM ZIJN RUSSISCHE LANDGENOTEN IN UKRAINE BESCHERMEN EN HET NAZI GAJUS . OVER DE KLING JAGEN

  ALS JE DAN VANAF DIE DAG . DUS PUTIN ALS TEGENSTANDER ZIET.

  DAN HEB JE DUS EMMERS BOTER OP JE HOOFD ..

  DUS IN 1 DAG WORDT ONZE GROOTSTE VRIEND . EEN GROTE VIJAND

  WANT MH =17 PUTIN DID IT .. ZIJN EIGEN GAZZZPIJP BLAAST HIJ OP . DE GAZZZ KRAAN GEWOON DICHTDRAAIEN WAS IETS MAKKELIJKER DACHT IK

  DUS WAT EEN SCHURK . VRESELIJKE ENGE MAN

  NOU HEEFT DIE KGB AGENT DUS WEL ALLES WAT HET GROOTSTE GEDEELTE VAN DE WERELD OOK GRAAG ZOU HEBBEN !!

  GAZZZZZZZZ ZEG MAAR ONBEPERKT
  OLIE ZEG MAAR ONBEPERKT
  KOLEN HELEMAAL ONBEPERKT
  KLOTSEND ECHT GOUD TEGEN DE MUREN
  STAATSSCHULD ZEG MAAR NADA . NOPPES

  DUS GROEISTOFFEN VOOR JE VRETEN TE LATEN GROEIEN IN ZULKE GROTE GETALEN DAT DE HALVE WERELD HET BIJ MIJN OOM BESTELD .

  DAN MOET JE TOCH HOOG OPGELEID ZIJN . EN EEN TORENHOOG IQ HEBBEN ALS JE MET DIE MAN RUZIE GAATZOEKEN
  ( SARCASME KNOP UIT )

  ONZE WELVAART . VAN DE LAATSTE 30 JAAR KOMT DUS UIT RUSLAND. DIE LEVERDE VOOR ZULKE KUT PRIJSJES DAN WEL ZEER REDELIJKE PRIJS GAAAAAZZZZ OLIE EN KOLEN
  WAARDOOR EUROPA REDELIJK TOT ZEER GOED KON CONCURREREN MET DE RESTVAN DE WERELD

  DUS DAN BESLUITEN ENKELE OMHOOG GEVALLEN NIT WITS . . DAT WE GAAN VAN HET GAZZ AF EN GELIJK DAARNA VAN DE OLIE ..
  WANT WINDMOLENS GEWELDIG EN ZONNEPANELEN FENOMENAAL

  NOU WERKEN ZONNE PANELEN FABULEUS GOED ALS JE IN DE SAHARA WOONT DANWEL IN ATHENE

  KOST VOOR AANSCHAF EEN BEETJE .. VERDER KOSTEN z.g.a NOPPES

  HELAAS IS HET b.v. in NEDERLAND 300 PER JAAR KUT WEER

  GOH NIET AAN GEDACHT .

  EN MIJN OOM WIL OOK NIET VERVELEND DOEN,DUS U WILT SNEL VAN HET GAZZZ AF. EN DRAAIT DE KRAAN EEN STUK DICHT. U VROEG DAAR TOCH OM … WHAHAHAHAHAHAHAHA

  U DACHT DAT OOM VLADY KOMT SMEKEN . WILT U GAZZ KOPEN ??? a.u.b. ????
  dus IS VLADIMIR KLAAR MET DE EU . EN UW GRAF IS NU GEGRAVEN

  EN AANGEZIEN MIJN OOM DUS NIET OP KLANTEN GAAT ZITTEN WACHTEN .. WORDT DE BRICS OPGERICHT. EN GAAT ER EEN GIGANTISCHE GAZZZ PIJP NAAR CHINA .
  DUS HEEFT MIJN OOM U OOK NIET MEER NODIG

  DUS WE GAAN VOORRADEN AANLEGGEN . EN VOLGENS UW KANJERS IS DAT GELUKT ??????
  OOH JA JOHHH ???

  DE WINTER MOET NOG BEGINNEN . DUS MET KOUD DOUCHEN . SAMEN DOUCHEN EN JE PARTNER NAT PISSEN MOET HET PROBLEEM OPLOSSEN

  KOUD HE. ZET DE VERWARMING LEKKER OP 17 GRADEN .

  EN PROBEER MET WINTERTENEN . DE WINTER DOOR TE HOBBELEN ..

  EN DAN DAN KOMT HET VOORJAAR. GAZZ OP . OLIE OP ????

  WAAR GAAT U DAT DAN VANDAAN HALEN ????

  DUS FABRIEKEN WORDEN GESLOTEN . U ZIET HET IN UKRAINE GEEN LICHT GEEN VERWARMING .
  MENSEN IN DE WW. VOLOP ONTSLAGEN ZULLEN VOLGEN

  WIE GAAT NU UW HYPOTHEEK BETALEN . EN UW VRETEN WAT ER STRAKS MONDJESMAAT IS ..

  DIT HEBBEN MENSEN MET EEN HERSENBESCHADING VOOR U VERZONNEN …

  HET LEUKE IS U STEMT ER GEWOON AL 12 JAAR OP …..

  DUS STUUR EEN POSTKOETS MET a.u.b. oom vladimir NAAR MOSKOU

  ZEG 100 X SORRY. HANG RUTTE OP
  MET TEVENS 125 HANDLANGERS DIE ALLEMAAL PLUCHE ZITTERS ZIJN
  EN NIET VOOR HET VOLK . MAAR VOOR IKKE IKKE IKKE ZITTEN

  ZONIET DAN WENS IK U VEEL PLEZIER ALS U INEENS MIDDEN IN 1949 STAAT . U HOUT SPROKKELT. DE TRAP OPSTOOKT
  EN U KENT DE OPMERKING ..
  HIJ HAD GEEN LUIS OM DOOD TE DRUKKEN
  HIJ IS ZO ARM ALS EEN KERKRAT ??

  MOOI LEER ZE MAAR UIT JE HOOFD NU DAN

  EN ROEPT . DAT HADDEN WE GODVERDOMME ANDERS MOETEN DOEN ..

  OF MIJN OOM U DANKBAAR IS VOOR ..

  HET STUREN VAN HONDERDEN MILJOENEN NAAR KIEV
  HET STUREN VAN WAPENS NAAR KIEV
  EN
  DE GEWELDIGE OPMERKING . HET IS OOK ONZE OORLOG .

  DUS SCHIET DEZE WEEK RUTTE NAAR EEN TUIN OP ZIJN BUIK
  OF HANG HEM OP . OOK MOOI

  DAN ZIJN VELE NEDERLANDERS WEER INEENS VROLIJK

  ZONIET DAN BENT U DE GEWONE NEDERLANDER. DE LUL

  EN IS DE TOEKOMST VAN UW KINDEREN EN KLEINKINDEREN OOK
  VOLLEDIG VERDWENEN

  OOM FAN VAN OOM VLADIMIR

  Geliked door 4 people

  • delamontagne zegt:

   Het is weer heel wat dat je schrijft, en…[ neem me niet kwalijk: héél veul wist ik al ] maar je hebt gelijk.
   Wat ik me wel afvraag:”wat zou de vroegere President van Fr. als hij nu nog geleefd zou hebben, van dit alles hebben gedacht en GEZEGD”.
   Hij was niet bepaald gecharmeerd van de Yankees.
   Je hoeft je voor mij geen zorgen te maken of ik in de kou kom te zitten komende winter.
   Heb .. m3 aan stookhout maar ben nog niet begonnen, t’is hier nog niet zo koud, dus zolang de elektriek er nog doorkomt doe ik ( zo-nu-en-dan ) de elek-kachel aan.
   Van de hele achterlijk “Zelensky-affaire” weet ik ’t ook niet meer.
   Die hele EU ( NL voor op ! ) is gestoord.( op Hongrie na die hebben tegen gestemd voor de 13 Miljard steun aan Ukraïne )
   Één ding weet ik wel heel zeker:”Ze zullen jou Nooit uitnodigen in die late-avond “Lul-discussie-programms” op de NPO- TV….
   Jouw ideeën liggen niet in hun lijn.
   grts, ouwe Rottjeknorr-der

   Like

   • bobzelf zegt:

    delamontagne zegt:
    25 november 2022 om 21:19

    DANK DANK DANK U . GEGOEDE OUDE VRIEND …

    Één ding weet ik wel heel zeker:”Ze zullen jou Nooit uitnodigen in die late-avond “Lul-discussie-programms” op de NPO- TV….
    Jouw ideeën liggen niet in hun lijn.

    WHAHAHAHAHA . NEE DE WAARHEID ZAL TEVEEL PIJN DOEN . MET OOM BOB . ALS WAARHEID WAARZEGGER

    MAAR HET IS TOCH GODGEKLAAGD . DAT HET KLEINE BRON DORPJE , WAAR ALS ENIGE NOG HEVIG TEGENSTAND WORDT GEBODEN

    OP DE MASSALE LEUGENS EN LULVERHALEN IN HEEL DE WERELD

    TE ONTZENUWEN . DAT JE JEZELF AFVRAAGT ..

    WAT IN HEMELSNAAM MOET JE DOEN OM LANDVERRADER TE WORDEN ???????????????

    DE FEITEN ZIJN DUIDELIJK ZICHTBAAR .. .

    MAAR ALS JE DAN IN DE 2E KAMER ZEGT DAN WEL ROEPT DAT HET TIJD WORDT DAT DE NEDERLANDSE BEVOLKING DAAR MET HOOIVORKEN NAAR BINNEN RENT . EN ZE ALLEMAAL AFSLACHT . MAG JE JE PARTIJ OPHEFFEN

    DAN WEL WORDT EEN “”GEHEIME VERGADERING GESTART ???

    WANT ZOVEEL WAARHEID WILLEN ZE NIET HOREN .

    DIKKE HUG

    STAY STRONG . OUDE VRIEND ..

    OOM MAIDAN 2014

    Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @Ome Bob;Dat heeft u weer eens mooi en uitstekend verwoord een hoop mensen hebben niet door dat tot nu toe PUtin ons met de fluwelen handschoen behandeld heeft..en dat het vele malen erger kan, moet een paar maanden gaan pakken en dingen gaan regelen want ik wil hier ook weg.

   Denk aan toekomst in Spanje, komt een deel van mijn voorouders vandaan, taal is makkelijk te leren en grondprijs goedkoop…. veel zon, veel wat aangeboden wordt, heeft ook eigen bron, dus je kunt off the grid leven daar .

   Mijn 1e keus was Ecuador maar vanwege streng Covid beleid aldaar, heb ik dat moeten droppen, helaas… was liever helemaal Europa uitgegaan. Heb nog effe kennissen en vrienden zitten polsen om evt samen een mango-plantage te kopen in Spanje in de z.g. tropische zone maar Nederlanders hebben één grote makke…we kunnen niet samen werken…. teveel ego-botsautootjes.

   Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    LUCIA zegt:
    26 november 2022 om 11:05

    JA LIEVE DAME ..

    IK HAD OOIT MIJN EERSTE BAAS , DIE DE GEWELDIGE OPMERKING MAAKTE TEGEN ZIJN VERTEGENWOORDIGERS !!!!

    BLIJF HET NIET VAN PLAN …. DIE SPREUK RIEP HIJ 50 JAAR GELEDEN …

    EN ZO BEN IK OOK OPGEPLEURD ,, DE VVD VRIENDEN BIJ HET OUD VUIL GEZET .
    NA UITERAARD EVEN DUIDELIJK GEMAAKT TE HEBBEN
    WAT IK VAN ZE VOND ….
    WHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHA ONGELOFELIJK

    HOE MENSEN ZO HERSENDOOD KUNNEN REAGEREN ..

    FRED FRED WE MOETEN EMIGREREN HOOR. DIE ILLIGALEN STAAN NU OVERDAG ZELFS OP DE OPRIT IN ONZE VUILNIS BAKKEN TE KOEKELOEREN ..

    DUS VRAAG IK . WAT HEB JE DAN DE LAATSTE KEER GESTEMD ?

    BEIDEN … NOU VVD. . !!

    DUS DIE HEB IK GEVOEGELIJK RECHT IN HUN GIECHEL VERTELD WAT IK VAN HEN VOND
    EEN DOCHTER DIE NET BEVALLEN IS.
    GEEN TOEKOMST . EN DAN VOOR DE ZOVEELSTE KEER

    OP JE VERNIETIGERS STEMMEN ..

    DUS ALLES WEGGEGEVEN AOMA VOOR EEN KUTPRIJSIE , ZELFS MIJN MOOIE ROOIE AUDI

    EN VIA DORTMUND NAAR KIEV GEVLOGEN . HELAAS WERD HET NA 5 JAAR INEENS MAIDAN TIJD HALLO USA

    EN OMDAT MIJN MEISSIE NA 8 JAAR 6 MAANDEN PER JAAR IN ATHENE EN GRIEKENLAND OOK GEWELDIG VOND

    HEBBEN WE DE VOLGENDE VERHUIZING GEREGELD

    NOG NIET 1 DAG SPIJT VAN GEHAD . EN ZEKER NIET ALS JE NU DAGELIJKS HET NEDERLANDSE GEKKENHUIS VOORBIJ ZIET KOMEN

    VEEL STERKTE EN VEEL PLEZIER

    DIKKE KUS

    OOM BOBOBOBOBOBOBOBO

    Like

 7. Belozersky zegt:

  Wat de VS in ieder geval bereikt heeft , de EU minder afhankelijk maken van hun energievoorziening door Rusland. Het was een doorn in het oog van de VS de Nordstreampijpleidingen. Daar was een oorlog voor nodig om dat doel te bereiken. Maar zo ga je niet om met elkaar als landen.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Met Amerika als vriend heb je geen vijand nodig !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s