“Niet ten koste van onze eigen veiligheid”: Marine Le Pen tegen wapenleveringen aan de Oekraïne

(Vertaling: E.J. Bron)

Frankrijk zou geen wapens, vooral de houwitsers van het type Caesar, aan de Oekraïne moeten leveren, omdat het zodoende haar eigen veiligheid in gevaar zou brengen, zei de voormalige voorzitster van het “rechts-extreme” Rassemblement National, Marine Le Pen (foto), in een interview.

Marine Le Pen, die tot voor kort Frankrijks grootste “rechts-extreme” partij Rassemblement National (RN) had geleid, roept op tot het stoppen van de wapenleveringen aan de Oekraïne. Dit zou vooral voor zwaar gevechtsmaterieel zoals Caesar-houwitsers, moeten gelden, aldus Le Pen. De totale uitrusting, die het land nu naar de Oekraïne zou sturen, zou de uitrusting zijn die in Frankrijk zou ontbreken, zei Le Pen tegenover de tv-zender “Cnews”.

De levering van zwaar materieel, dat ons leger gebruikt, betekent onze binnenlandse veiligheid te verzwakken en een risico te nemen.”

Het zou eerzaam zijn om de Oekraïne zo veel mogelijk te helpen, voegde de politica er aan toe. Frankrijk zou dit echter niet ten koste van zijn eigen veiligheid evenals de veiligheid van het eigen volk mogen doen. Tegelijkertijd sprak ze zich er voor uit om “Know-how en beschermende uitrusting” aan de Oekraïense strijdkrachten ter beschikking te stellen en ook hun soldaten op te leiden.

Daarvoor al had Le Pen de leveringen van wapens uit binnenlandse productie aan de Oekraïne bekritiseerd. In een interview met de radiozender “France Inter” benadrukte ze onlangs dat Frankrijk daardoor zou bijdragen aan de voortzetting van het Oekraïne-conflict evenals aan het doden van mensen.

Frankrijk heeft al 18 houwitsers van het type Caesar, een hightech wapen met een reikwijdste van veertig kilometer, aan de Oekraïne geleverd. Weldra zullen nog meer van deze houwitsers evenals kanonnen van het type TRF 1 volgen, die clusterbomen van het NAVO-kaliber 1545 mm kunnen afvuren. Volgens Franse mediaberichten zouden de strijdkrachten van het land over maar 76 Caesar-houwitsers beschikken, waarvan 24 naar de Oekraïne gestuurd werden. Daardoor zou het Franse leger bijna een derde deel van zijn bestanden zijn kwijtgeraakt.

Rusland waarschuwt de NAVO-landen herhaaldelijk voor wapenleveringen aan de Oekraïne en benadrukt dat deze als legitieme aanvalsdoelen beschouwd zouden worden. “Natuurlijk zullen deze wapens een legitiem doel voor de Russische strijdkrachten zijn”, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, in een interview.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Niet ten koste van onze eigen veiligheid”: Marine Le Pen tegen wapenleveringen aan de Oekraïne

 1. bobzelf zegt:

  DEZE KOMT NET VOORBIJ //

  EN DIT VERZIN IK DUS NIET HE ??

  Kolonel: ‘Oekraïne staat op het punt weggevaagd te worden’

  De afgelopen weken heeft Rusland zware bombardementen uitgevoerd om de energievoorziening in Oekraïne uit te schakelen. Veel Oekraïners zitten zonder stroom en verwarming. Ondertussen wordt het land omsingeld door een troepenmacht van zo’n 700.000 soldaten.

  De gepensioneerde kolonel Douglas Macgregor verwacht dat Rusland ergens in de komende weken een offensief gaat lanceren. “Zij gaan binnenvallen en een einde maken aan de Oekraïense staat,” zei hij in de podcast Votum.FM. “Laten we onszelf niet voor de gek houden.”

  “Het regime in Kiev wordt waarschijnlijk weggevaagd, net als het resterende deel van het leger,” benadrukte Macgregor.

  Dat is onzin

  Hij wees erop dat Oekraïense soldaten in de loop der tijd steeds meer zijn geradicaliseerd. De Azov-nazi’s doden niet alleen Russen, maar ook hun eigen mensen en doodden zelfs Poolse troepen die in Oekraïne dienden in Oekraïense uniforms, zei de kolonel.

  Volgens de media hebben de Russen al sinds dag één geen munitie meer en zijn de Oekraïners nog steeds bezig met hun overwinningsmars. “Dat is onzin,” aldus Macgregor. “De Russen worden gemobiliseerd om de taak te volbrengen.”

  Hij voorziet dat de Oekraïense staat volledig zal worden vernietigd. Wat gebeurt er daarna? Hij verwacht niet dat de Russen in West-Oekraïne willen blijven.
  Vernietigend

  “De Russen zullen Cherson en Charkov heroveren. Dat zijn van oudsher Russische steden. De Russen zijn niet geïnteresseerd in de rest,” zei hij.

  “Oekraïne kan geen raketbrandstof meer produceren, diesel raakt op, de stroom is uitgevallen,” voegde hij toe. “Dit gaat door tot de Oekraïners verhongeren, doodvriezen en hopeloos zijn. En dan begint het Russische offensief en dat zal vernietigend zijn.”

  OOM HET IS OOK ONZE OORLOG !! DANK U WEL

  Geliked door 4 people

  • ronjaspers zegt:

   bobzelf.President putin heeft zijn fluwelen handschoenen uitgedaan.Hij heeft jarenlang engelen geduld gehad met het probleem ukraine om het diplomatiek op te lossen.Nu is de (russische) beer los.

   Like

 2. bobzelf zegt:

  KIJK ECHT NIEUWS MOET LEUK ZIJN

  DUS HOPPA

  Vladimir Putin – the National Leader of Russia.
  Olga Victorova ·
  ·
  Russian Aerospace Forces destroyed up to 200 Polish militants in the Kharkiv region
  The Russian armed forces struck at the points of deployment of Polish mercenaries in the Kharkov region, up to 200 militants were destroyed.
  “As a result of strikes with high-precision weapons of the Russian Aerospace Forces at three points of temporary deployment of Polish mercenaries in the area of ​​the village of Velikie Khutor, Kharkov region, up to two hundred militants were destroyed.”
  Up to 60 Ukrainian servicemen, two tanks and three infantry fighting vehicles were destroyed.

  WELTERUSTEN …… OOM KLAAS VAAK

  Geliked door 1 persoon

 3. saddy zegt:

  @webmaster: Via het betrouwbare “”Suzanne nieuws donderdag 24 november”” kreeg ik voor het eerst te horen over: Wijzigingswet Verwijzingsportaal Bankgegevens

  Op

  https://ellentimmer.com/2022/11/17/verwijzingsportaal-banken/

  (Ellen Timmer is advocaat in Rotterdam en heeft eigen site ellentimmer.com) staat het volgende:

  “”In het kader van de Europese regelgeving inzake criminaliteitsbestrijding, ook bekend als ‘witwasbestrijding’, is al enige tijd geleden het Verwijzingsportaal Banken tot stand gekomen [1]. Via dat portaal kan de opsporing bankgegevens opvragen. Het kabinet vindt dit echter niet voldoende. Er is een wetsvoorstel in voorbereiding en gisteren is de consultatie inzake een uitvoeringsbesluit van start gegaan.”

  En verder:

  “”Voorts moeten banken het IMEI-nummer van de smartphone die voor het internetbankieren wordt gebruikt en het mobiele telefoonnummer van de klant mee sturen, alsmede uitgebreide transactiegegevens:””

  En dan komt er een hele lijst met extra gegevens die banken moeten doorgeven.

  Verder:
  “”De instanties die transactiegegevens mogen opvragen worden uitgebreid met de Belastingdienst, de Douane en het Bureau Economische Handhaving [6].
  Op dit moment hebben alleen overheidsinstanties toegang. Dat kan veranderen aangezien deurwaarders om toegang heeft gevraagd en de minister van Rechtsbescherming heeft toegezegd dit te bekijken [7]. Wellicht zijn er nog andere beroepsbeoefenaren met interesse, zoals notarissen.””

  Waarbij de gegevens, ook het saldo, bijna in real-time in te zien zijn.

  “”Reageren kan tot 28 december op dit wetsvoorstel.””

  Is dit misschien een wakker-worden onderwerp voor dit weekend? Dit wetsvoorstel heeft immers weinig zin als contant geld mogelijk blijft zoals Kaag 2 dagen geleden zei.

  MvG, SAD Jurgens

  Geliked door 1 persoon

  • Marijke zegt:

   Dit is ernstig! Ik wilde met onze stichting overstappen van de ene naar de andere bank, gezien de slechte service die we kregen en geen bank in de buurt waar je fysiek terecht kan. Maar, ik moest allerlei documenten overleggen, waaronder de notariële akte etc. etc. Dan zou de nieuwe bank gaan BEOORDELEN of we daar klant MOCHTEN worden! Ik heb hartelijk bedankt. Maar dit schijnt bij alle banken tegenwoordig het geval te zijn. Maar nu dus ook gewone burgers; ernstig dit!

   Like

 4. de barbaar zegt:

  conclusie……zodra saldo gestort is elkemaand, de vaste lastenbedragen laten afschrijven en de rest opnemen en overal contant gaan betalen…winkeld die nu al geen contant geld aannemen worden meteen geboycot(ter stal/blokker) en er zullen er meer komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s