Vluchtelingenruzie escaleert: Frankrijk blijft hard tegenover Italië

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl in Oostenrijk scharen asielzoekers over de grenzen wandelen, ruziën Italië en Frankrijk om een paar duizend bootvluchtelingen. Deze ruzie lijkt nu echter te escaleren. Frankrijk blijft hard, Rome en Athene dringen aan op solidariteit.

De Fransen weigeren om duizenden migranten van Italië over te nemen zolang de Italiaanse regering de havens voor reddingsschepen gesloten houdt. Dat bevestigde Gérald Darmanin nu in Brussel. De Franse minister van Binnenlandse Zaken beschuldigde de Italianen ervan door met de sluiting van de havens voor reddingsschepen, zoals onlangs de “Ocean Viking”, het zeerecht te ignoreren. En zolang dat het geval zou zijn, zou noch Frankrijk noch Duitsland 3500 vluchtelingen van Italië overnemen, zoals oorspronkelijk was toegezegd.

EU zit in een uitzichtloos asiel dilemma

Dat de EU in een schijnbaar uitzichtloos asiel dilemma zit, bewees ook de hulpkreet van de Griekse minister voor Immigratie, Notis Mitarachi. Hij eiste een Europese oplossing voor de migratiecrisis. Men zou er al veel te lang over praten, nu nu zouden er resultaten moeten komen. Die zijn echter ver weg. De een speelt de andere de bal toe. Een heftig bediscussieerd thema was daarbij ook de Middellandse Zeeroute, die een waar Eldorado voor smokkelaars is. Met als eindbestemming Oostenrijk.

Onbegrip in Luxemburg

Onlangs vond de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer daar duidelijke taal voor door de asielpolitiek van de EU als mislukt te verklaren. In dezelfde ademtocht sprak hij zich uit tegen de opname van Bulgarije en Roemenië in de Schengen-zone. Zeer tot ongenoegen van de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn. Hij riep de partners tot menselijkheid op en kan niet begrijpen dat men vanwege enkele tienduizenden asielzoekers ruzie zou maken, terwijl men in de EU nu toch al negen miljoen vluchtelingen uit de Oekraïne zou hebben opgenomen.

Asselborn sprak zich er ook voor uit om Bulgarije, Roemenië en Kroatië in de Schengen-zone zonder grenscontroles op te nemen. Een nachtmerrie voor Oostenrijk. Want hoewel Oostenrijk een binnenland is, heeft het land al gelijksoortige problemen als Italië en Griekenland. Oostenrijk is ondertussen een aankomstland.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Vluchtelingenruzie escaleert: Frankrijk blijft hard tegenover Italië

 1. Ravian zegt:

  Macron heeft zo te zien geen al te grote.
  En dat hard blijven daar heb ik zo mijn twijfels over.
  Maar sinds wanneer is mensensmokkel “zeerecht”?
  Volgens mij valt dat onder “Piraterij”…

  Geliked door 6 people

  • karton zegt:

   @ Ravian op 26-11-2022 om 01.35 u.
   Ik denkt dat u gelijk heeft v.w.b. de grootte en hardheid van Macron z’n……
   Maar ja, wat wil je ook als je al -tig jaar met je opoe het echtelijk bed deelt.
   Ik heb wel eens gehoord, dus ik weet ’t niet zeker, dat de “onderdelen” van een man zich in de loop der jaren aanpassen aan die van z’n echtgenote. (óf omgekeerd, dát weet ik niet)

   Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    “Ik denkt dat u gelijk heeft v.w.b. de grootte en hardheid van Macron z’n……”

    Meloni lijkt in ieder geval niet onder de indruk…

    “Ik heb wel eens gehoord, dus ik weet ’t niet zeker, dat de “onderdelen” van een man zich in de loop der jaren aanpassen aan die van z’n echtgenote.”

    En ga je me nu vertellen dat ik eigenlijk met een grote neger had moeten trouwen?
    Of begrijp ik het niet helemaal?
    😉

    Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ Ravian op 26-11-2022 om 22.15 u. Ik kan u niet zeggen of u met een grote neger had moeten trouwen , dat is gelukkig nog steeds úw persoonlijke keus, en ik weet gelukkig óók niet waar uw persoonlijke voorkeuren liggen. MIJN persoonlijke voorkeur zou nou niet direct “een grote neger” zijn, maar ik ben van ‘t mannelijk geslacht (tenminste…… toen ik nét ff ging plassen, was dat nog ‘t geval). Ik wens u een fijne en goede zondag, tevens 1ste Advent.

    Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  EU zit in een uitzichtloos asiel dilemma
  De EU zit niet met een eindeloos dilemma maar de Burgers van Europa des te meer.
  Het dilemma is namelijk een Europees gecreëerd probleem waar maar geen einde aan komt doordat de grenzen volgens die klootzakken niet bewaakt mogen worden.
  Dit zogenaamde dilemma is snel opgelost als er maar eens eenvoudig gecontroleerd gaat worden en men stopt met allerlei opvreters binnen te laten en illegalen als begin uit te zetten en zeker geen zogenaamd generaal pardon te geven.
  Het is gewoon hetzelfde lulverhaal wat Rutte nou weer loopt te verkopen dat er zogenaamd actie moet worden ondernomen tegen de import van asieltuig.
  Komt eenvoudig niks van in want ook deze leugenaar lult maar een eind de goeie richting in voor de buhne maar in Brussel loopt die gek een heel ander verhaal te vertellen.
  En ondertussen gaat dat hele circus gewoon door en de burgers zijn de dupe.
  Het is allemaal een hele hoop gelul in de ruimte.

  Geliked door 6 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Rutte voert eenvoudig de Schwapp doctrine van het WEF uit. Meer niet. Wel heeft hij geheimhouding hiervoor opgelegd gekregen vandaar dat hij in nederland en ander verhaal ophangt.

   Geliked door 1 persoon

 3. Henk der Niederländer zegt:

  En niet alleen dat maar als de Grieken boten met profiteurs terug jaagt naar Tukije is het kot te klein maar plotseling schijnt het probleem nij Bulgarije Kroatië en Roemenië te liggen maar niet in Brussel.

  Geliked door 3 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   De grieken hebben nog niet de boot met de koninklijke nederlandse profiteurs teruggestuurd. Lijkt me leuk, voor koning willem een aanmeerverbod voor zijn jacht en een aanlijngebod voor maxima, verplicht met muilkorf (zodat zij geen onzin meer kan uitslaan over de kredieten van de wereldbank). Zij moet alleen doen waarvoor ze is aangenomen (holmaat van willem)

   Geliked door 2 people

 4. Henk der Niederländer zegt:

  Maar dat landen en met name de EU zich hebben laten gijzelen door een stel criminele organisaties die zich dan NGO noemen lult ook niemand over.
  Dezeorganisaties noemen zich dan non gouvernementaal maar hebben er verder geen moeite mee om zich te laten subsidieren door de landen van Europa terwijl dus de kosten ook weer bij de belastingbetaler neergelagd worden.
  Met name Soros met zijn NGO bende profiteren hier zwaar van en de CEO’s van die NGO’s laten zich vet betalen uit de verschillende belastingpotten.
  Zou de EU de dingen bij naam noemen en deze NGO’s dus eenvoudig criminele organisaties noemen wat ze in werkelijkheid ook zijn zouden veel problemen ineens opgelost kunnen worden.
  Maar helaas is Brussel niet te vinden voor het oplossen van problemen maar eerder zijn ze daar te vinden voor het crëeren van problemen en daarmee alle bijkomende zooi bij de burgers neer leggen.
  Als je niet naar de wollige taal luisterd en de dingen eenvoudig ziet en bij naam noemt is een en ander snel duidelijk.

  Geliked door 7 people

 5. Boike zegt:

  Zie ik het goed, dat Manou maar zo’n kleintje heeft ???

  Like

 6. Julia zegt:

  Europa zit met haar handen in het haar en weet zich geen raad meer om de algehele invasie van kansparels op te vangen. Wat mij betreft breekt de pleuris tussen Frankrijk en Italië morgen nog uit laat maar escaleren. Ook Nederland is verdoemd ten onder te gaan doordat half Afrika hier naar binnen wordt gehaald. Ben benieuwd hoe o.a. Van der Burg en de rest van de elitaire leeghoofden reageren als hun zoon of dochter worden verkracht of neergestoken. Net wanneer Van der Burg met een grijns op zijn gezicht staat te verkondigen dat de Nigeriaanse asielzoeker die eerder deze maand een medewerker van een tbs-kliniek doodstak, brand stichtte en zichzelf om het leven bracht komt de staatssecretaris nu een dag later met een plan om overlastgevende en criminele asielzoekers zo snel mogelijk uit ons opvangstelsel te halen. Je zou denken dat er weer verkiezingen in aantocht zijn en de timing is bijzonder te noemen.
  Zo lezen we op de website van de rijksoverheid dat het kabinet structureel 45 miljoen euro beschikbaar wil stellen voor een intensievere en strengere aanpak van overlastgevende en criminele asielzoekers. “Door het extra geld kan sneller worden opgetreden tegen deze groep,” aldus de Staat. Lees dit artikel verder https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/verkiezingstijd-staatssecretaris-eric-van-der-burg-gaat-overlastgevende-asielzoekers-aanpakken Die grijns alleen al over het gezicht van die VVD lamzak Van der Burg is afschrikwekkend of zal het een zenuwtrek zijn? Tijd om al die rotte idioten eens een flink lesje te leren door heel veel asielzoekers rondom in tenten om hun huis c.q. villa tijdelijk te plaatsen. Werkelijk knettergek en doorgeslagen geldt ook voor die deugmensjes die het hier allemaal zo mee eens zijn. Wat ben je voor een dom leeghoofd om niet in te zien dat ons land geheel naar de afgrond gaat en ons belastinggeld grote deels naar de opvang van die kansparels gaat nu weer miljoenen om de criminaliteit onder dat geïmporteerde tuig aan te pakken.

  Geliked door 2 people

 7. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Hoe eerder de EU en de euro totaal instorten des te beter voor de bevolking. Daarna kunnen we beginnen met alle schuldigen voor een volkstribunaal te berechten en zwaar te straffen voor wat ze de burgers hebben aangedaan.

  Geliked door 2 people

 8. saddy zegt:

  Wat zien we?

  EU heeft al afspraken gemaakt dat Meloni aangepakt moet worden.

  Duitsland en Frankrijk samen tegen Italie zoals hierboven vermeld. Heel apart, iedereen mag duitsland binnen maar net die van Meloni niet.

  Ratelslang van der burg schuift de schuld van die messensteker af op Italie.

  Geliked door 1 persoon

 9. ronjaspers zegt:

  Wat zijn het nu eigenlijk,de ene keer vluchtelingen,dan weer asielzoekers,dan weer migranten.Het zijn bijna allemaal moslims,goed doorvoed in de militaire leeftijd.Ze worden europa binnengehaald om de oorspronkelijke europeanen te terroriseren,bestelen,aanranden ,verkrachten,vermoorden.Het coudenhoven/kalergiplan uit de NWO agenda.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s