“Goed nieuws voor de Amerikaanse economie”: Péter Szijjártó over dreigende recessie in Europa

(Vertaling: E.J. Bron)

Tegen de achtergrond van het Oekraïne-conflict en de Ruslandsancties zou de Europese econo0mie op een recessie afstevenen, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó (foto). Terwijl het absoluut duidelijk zou zijn dat het de VS zijn die daarvan zouden profiteren.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, heeft vrijdag op een persconferentie gesproken van het gevaar van een afzwakking van de conjunctuur in de EU, die volgens hem verband houdt met het Oekraïne-conflict en de westelijke anti-Ruslandsancties. Met betrekking tot de globale economie zou de EU op dit moment aan de verliezende kant staan, terwijl de situatie rondom de Amerikaanse economie, inclusief de concurrentiesituatie, de afgelopen tijd “definitie verbeterd” zou zijn, zei Szijjártó. Voor hem zou het duidelijk zijn dat de VS “van het lijden van de de Europese economie profiteren”.

Dat de Europese economie afstevent op een recessie, is goed nieuws voor de Amerikaanse economie, en het is duidelijk zichtbaar dat de Amerikanen daarvan konden profiteren.”

Terwijl het betreurenswaardig zou zijn dat Brussel de toestroom van investeringen in de EU-lidstaten zou belemmeren, want:

De investeringen creëren arbeidsplaatsen, het werk zorgt voor productie, uit de productie komt de economische groei voort.”

Daarvoor had de Hongaarse minister-president Viktor Orbán verklaard dat Europa verliest wanneer het Russische energiedragers zou afwijzen en zou inzetten op die uit de VS. Europa zou gedwongen zijn om daarvoor de vijf- tot tienvoudige prijs te betalen. Volgens Orbán zou Europa aan zijn “Amerikaanse vrienden” moeten vragen wie er in deze situatie eigenlijk winsten zou behalen. Ook de voorzitter van het Hongaarse parlement, Lasszlo Kever, had al gezegd dat de Europese Unie de verliezer van de Oekraïne-crisis genoemd kan worden, omdat zij tegen haar eigen economische belangen in zou handelen.

De belangrijkste Hongaarse politici hadden zich bovendien herhaaldelijk tegen een mogelijk EU-gasprijsplafond uitgesproken. Minister-president Orbán argumenteerde dan een prijsbeperking de lange termijn contracten met het Russische gasconcern Gazprom definitief ongeldig zou kunnen maken. Dit zou betekenen dat Hongarije in een keer alle gasleveringen kwijtraakt, wat de energiezekerheid zou bedreigen. Minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó benadrukte dat Hongarije het “gevaarlijke” idee van een prijsplafond voor Russisch aardgas zou afwijzen. Zo´n prijsplafond betekent volgens Szijjártó “dat de Russen zouden stoppen met hun aardgasleveringen naar Europa.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Goed nieuws voor de Amerikaanse economie”: Péter Szijjártó over dreigende recessie in Europa

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Het zou nou ondertussen toch voor iedereen duidelijk moeten zijn dat het EU gedrocht het Europesche continent uitverkoopt aan de Amerikanen en daarmee dus feitelijk en moreel landverraders zijn.

  Geliked door 2 people

 2. Blaffertje zegt:

  Ik voel mij nu net Bobzelf.

  DIT ZEG IK NOU AL DIE TIJD, MAAR DIE 17 MILJOEN HERSENDODEN SNAPPEN HET NIET!

  AMERIKA SPINT GAREN BIJ DEZE OORLOG.
  😁

  Geliked door 3 people

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Overigens zit niet heel Oekraine in de kou, want de Russische artillerie heeft gezorgd dat met name Oekrainse militairen bij de verdediging van Nevelskoye er lekker warmpjes bij zaten.

  https://rumble.com/v1wz7q4-russian-forces-hitting-positions-of-armed-forces-of-ukraine-in-the-village-.html

  Like

 4. BosscheBol zegt:

  De Oost-Europese landen zijn allemaal losgelaten door Rusland toen de Sovjet-Unie ten onder ging. Ze zijn allemaal zo snel mogelijk overgestapt naar de Nato/USA. Moge het ze wel bekomen.

  Maar de West-Europese landen (het zogenaamde “vrije” westen) zitten nog dik onder de Amerikaanse plak. Bezettingslegers, atoombommen: de Amerikanen zien ons als een kolonie waar in zij de echte baas zijn. Wat dachten we wel, goedkoop Russisch gas kopen terwijl Amerika toch duidelijk zijn ongenoegen had laten blijken. Duur fucking gas (pardon: fracking gas) van onze Amerikaanse bazen moesten wij kopen. En zullen wij kopen. En nog erg lang en erg duur.

  Niet mee eens? Boem! Pijpleiding kapot. En nu braaf bek houden en fucking gas kopen. En eindeloos Amerikaanse wapens voor de Oekraïnse fascisten betalen. En bek houden. Reageer je maar af op je eigen bevolking!

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  De Hongaren hebben het door.

  Like

 6. Wim Vreeswijk zegt:

  De recessie in de EU was veel minder erg zijn geweest als de sancties tegen Rusland qua gas & olie niet waren bedacht en men het had beperkt tot uitsluitend militaire steun. Nu zijn daar zo wie zo bijna 18 miljoen Nederlanders de dupe van. Dit lijkt mij bepaald geen behoorlijk bestuur !

  Like

  • Ravian zegt:

   Het zou nog minder erg geweest zijn als ze die militaire steun ook geschrapt hadden.
   En het zou nog veel minder erg geweest zijn als ze in 2014 geen staatsgreep georganiseerd hadden in Oekraïne, en daar geen nazi regime aan de macht hadden gebracht.

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s