Groene parlementariër klaagt over “koude Bondsdag”

(Door: “Free West Media” – Vertaling: “Malpaso”)

Iemand die durft te klagen over gasprijzen, die minstens 6 keer zo duur zijn geworden in een jaar tijd, wordt gebrandmerkt als verrader in Duitsland. Heel veel mensen weten niet meer hoe ze warm kunnen blijven, omdat ze hun verwarmingskosten niet meer kunnen betalen. De Bondsdag daarentegen wordt verwarmd op kosten van de belastingbetaler. Ondanks deze luxe klaagt de prominente Groene partijpoliticus Renate Künast publiekelijk dat het er “koud en oncomfortabel” is.

Op Twitter lamenteerde ze dat ze “gekleed in een jas en met een derde kop heet water – ook om haar handen te verwarmen – op kantoor zit”. Ze betwijfelde of de instelling van de verwarming wel “19 graden” was. Alle overheidsgebouwen worden namelijk maar tot deze temperatuur verwarmd om energie te besparen. “Volgende week kom ik met een deken, warmwaterkruik en hoed,” voegde ze er nog zielig aan toe.

Geen sympathie voor deze klaagzang

De Groene politica, die een maandelijkse toelage van € 10.323,29 int en al 20 jaar lid is van de Bondsdag, verwachtte sympathie van haar volgers, maar kreeg in plaats daarvan een golf van hoon en spot. Een schooldirectrice: “Ik lach zachtjes en kan het nauwelijks weerstaan om minachting te voelen… Wij doen dat al voor de derde winter op scholen. En wie trekt zich dát aan? Niet politici.” Een ander commentaar: “Draag volgende week maar de hele dag een FFP2-masker, dan weet je zelf wat je studenten maandenlang hebt aangedaan.” Een ander schreef de oud-bondsminister: “Geachte mevrouw Künast, thuis ben ik op dit moment nog alleen maar bezig met het verwarmen van de badkamer. Omdat ik bang ben voor de kosten. Helaas heb ik op dit moment geen sympathie voor je.” En een voormalige wiskundeprofessor becommentarieerde: “Nou, je kunt het koud hebben, omdat je de redeneringen van je eigen groenheid volgt. Maar hier klagen? Dit is bijna een anti-verkiezingscampagne!”

De Groenen blijven echter bij hun politiek

Overal in het hele land worden energiemaatregelen genomen. In de Nedersaksische hoofdstad Hannover kunnen alleen koude douches worden genomen in zwembaden en sporthallen. Het stadhuis, musea en andere bezienswaardigheden zijn ’s nachts niet meer verlicht en openbare fonteinen zijn uitgeschakeld. Er zijn fabriekssluitingen tussen Kerst en Nieuwjaar en het afknijpen van verwarming in openbare gebouwen. En er zijn nog tal van andere maatregelen gepland voor burgers. De grootste woningaanbieder in Duitsland, Vonovia, kondigde begin juli aan de temperaturen in zijn appartementen ’s nachts tot maximaal 17 graden te beperken. In München denkt men de straatverlichting uit te doen. Regensburg kondigde aan dat de verkeerslichten ’s nachts zouden worden uitgezet.

Maar het parlement bespaart geen energie

Künast loog misschien dat ze het koud had op haar werkplek. Ondanks alle besparingsoproepen aan burgers is de Bondsdag al wekenlang ook overdag fel verlicht en wordt deze het hele jaar door verwarmd of gekoeld tot 22 graden. Daarnaast schittert het parlement elke avond in felle kleuren. Bondsdagvoorzitter Bärbel Bas (SPD) organiseerde onlangs zelfs een lichtshow met muziek uit tientallen luidsprekers. Kosten € 12.500 per dag: het is blijkbaar: “Water preken en wijn drinken.” Terwijl de landelijke overheid burgers voortdurend oproept om te besparen, blijven ze hun eigen ministeries alsmaar groter maken. Midden in de crisis breidt de ‘stoplicht-coalitie’ haar apparaat uit. SPD, Groenen en FDP, zullen als de Bondsdag volgende week de begroting voor 2023 goedkeurt, er weer eens 4769 extra banen bij creëren.

Bron:
freewestmedia.com

Vertaald uit het Engels door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Groene parlementariër klaagt over “koude Bondsdag”

 1. Niek zegt:

  Het is allemaal tegenstrijdig, de groene willen minder energie verbruiken, nou dat lukt heel goed met deze prijzen en dat is het positieve gedeelte. Zij zijn sinds de oorlog geen ene mallemoer veranderd en hebben zich schuil gehouden, nu komt de ware aard weer boven drijven. Alles voor de oorlog en geen ene reflectie op wat de bevolking wordt aangedaan, vooral lage inkomens worden zwaar getroffen net als hier. De industrie wordt weggejaagd en de ondergang ingezet, milieu clubs juichen maar hebben geen idee wat ze aan het doen zijn. Ondertussen nemen we over de hele wereld anderen de maat en vertellen hoe het moet, minder vliegen, minder vlees, minder autorijden. Maar ook daar hebben ze stembussen en moet je eens kijken wat een aardverschuiving er teweeg zal worden gebracht en als ze het nog niet willen zijn ze weer 4 jaar verder.

  Like

 2. Boike zegt:

  Tja, het linksgedraaide groene politiek correcte tuig zijn ook de elitaire zwijnen hè.
  Wat ze van de gewone varkens, het klootjesvolk eisen, kunnen ze zelf onmogelijk opbrengen.
  Henk en Ingrid behelpen zich met een extra laagje kleding, een warme trui en een lange onderbroek.
  Maar dat is dus beneden de waardigheid van de elites.

  Dat zal nog wat worden, als de door hen verlangde oorlog uitbreekt.

  Like

 3. Blaffertje zegt:

  🤣🤣🤣
  Mooi, dan ondervinden ze de nadelen ook eens van hun idiote plannen.

  “München denkt men de straatverlichting uit te doen”, nou de criminelen lachen zich al in het vuistje.
  “Regensburg kondigde aan dat de verkeerslichten ’s nachts zouden worden uitgezet”.
  De ziekenhuizen krijgen het druk vanwege de ongelukken.
  ——–

  Door hun plannen zullen mensen vaker ziek worden waardoor de druk op de ziekenhuizen meer toeneemt, veel werknemers zullen ziek thuis zitten waardoor de productie stagneert en daarmee de economie weer een knauw krijgt.
  Het sterftecijfer zal stijgen, de woningen komen komen vol met schimmel te staan, het lijkt wel of ze op slinkse wijze het werk van Hitler willen afmaken alleen dan zonder cyclon B maar op een manier waar je niemand als schuldige voor aan kan wijzen.

  De coronavaccins hebben niet genoeg slachtoffers gemaakt, het grote opruimen gaat nu op andere voet verder.

  Geliked door 1 persoon

 4. J.v.d.Heijden zegt:

  Bondsdag koud en onconfortabel.???
  Alsof politiek niet IJS-koud en onconfortabel is.
  Om over Rutte’s linkse, IJSKOUWE, agrarische boeren-WEGJAAGpolitiek
  maar te zwijgen.

  Like

 5. karton zegt:

  Is toch gewéldig nieuws , laat doodvriezen dat linkse schorem !

  Like

 6. droevige mof zegt:

  De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Robert Habeck veroorzaakte nogal wat opschudding toen hij vorige week adverteerde voor de functie van een persoonlijke fotograaf, voor een kleine 350.000 euro. Hij begreep de ophef niet en zei dat de kanselier zelfs meerdere fotografen in dienst heeft. Merkel werd altijd vergezeld door een kapper en visagist.
  Hoe is het in het zuinige Nederland? Waarom laten ze minister Christianne van der Wal nog steeds zo rondlopen? De vrouw is mooi, het is alleen verdoezeld.

  Like

 7. Ravian zegt:

  Ze moet nog even geduld hebben, want het zal niet lang meer duren alvorens de Duitse bevolking de Bondsdag komt opwarmen, met molotovcocktails.

  Like

 8. Frits zegt:

  Zou het in AZC’s ook zo kil zijn?

  Like

 9. Qvic zegt:

  De groenen zijn het domste en het makkelijkste politieke partij die omkoopbaar zijn. Deze groenen partijgenoten zijn ook het meeste hypocriet in alles, weten het minst over de onderwerpen waar zij over beslissen en zo kunnen ze makkelijke gemanipuleerd worden door zogenaamde deskundige. Wat niets anders zijn dan lobbygroepen van internationale coöperaties. Maar de groenen hebben het hoogste woord en denken werkelijk dat zij alle wijsheden in pact hebben. Maar zij verafschuwen elke insider, want dan vallen zij door de mand door hun onkunde. Dus zijn zij een groot voorstander van censuur, om zo de insiders monddood te kunnen maken of erger. Het zijn gewoon een stelletje psychopaten met een kinderlijk verstand van een kind van amper 10 jaar. Want zodra zij niet hun zin krijgen, beginnen zij te stampen en te schreeuwen vanuit hun onderontwikkelde geestelijkheid en kennen dan geen manieren meer, wat je kunt verwachten van professionele politici. Zoals de politici in het verhaal, dat zij het koud had. Terwijl ze zelf een streng energie beleid afdwingt bij het volk. Dan kom je als groenen politici niet meer als betrouwbaar over.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s