In Kiev liggen nu de zenuwen bloot: Zelensky valt Klytsjko aan

Volodymyr Zelensky en Vitali Klytsjko

(Vertaling: E.J. Bron)

Massale stroomonderbrekingen, nauwelijks afstandsverwarming bij temperaturen onder het vriespunt, bovendien rollen er nieuwe Russische tankcolonnes richting Oekraïne: in deze crisis valt president Volodymyr Zelensky nu verrassend duidelijk de burgemeester van Kiev, Vitali Klytsjko, aan.

Bij deze enorme crisissituatie liggen de zenuwen bij de Oekraïense staatsleiding nu waarschijnlijk bloot: steeds meer Oekraïners klagen over de langdurige stroomonderbrekingen, die door de aanvallen van de Russische strijdkrachten met kruisraketten en kamikaze-drones op de kritiek infrastructuur veroorzaakt werden. In Odessa kwam het al tot eerst demonstraties.

Maar ook de Oekraïense president zelf is kwaad over de nog steeds niet gerepareerde stroomvoorziening – per slot van rekening wil Volodymyr Zelensky wel zijn avondlijke videoboodschap naar de bevolking sturen: hj heeft het werk van het stadsbestuur van Kiev bij het herstellen van de schade nu duidelijk bekritiseerd. “Vanavond zitten 600.000 gebruikers in de stad zonder stroom”, zei Zelensky vrijdag in zijn videotoespraak ´s avonds. “Veel burgers van Kiev zaten al 20 of zelfs 30 uur zonder stroom.” Hij zou van het kantoor van de burgemeester kwaliteitswerk verwachten, wordt hij door de “Welt” geciteerd.

Aanvallen op de stroomvoorziening zouden tot de collaps van de Oekraïense verdediging kunnen leiden

De burgers van Kiev zouden meer bescherming nodig hebben, benadrukte Zelensky, en viel daarmee heel concreet Vitali Klytsjko, de burgemeester van de stad met 2 miljoen inwoners, aan: “Helaas hebben de plaatselijke autoriteiten niet in alle steden goed werk verricht. Er zijn vooral in Kiev veel klachten.” Openbare warmteplaatsen zouden er alleen maar in gebouwen van de burgerbescherming en bij het station zijn. “Op alle andere plaatsen moet nog gewerkt worden, om het voorzichtig uit te drukken”, zei de president.

In de nu met de invallende winter dramatisch escalerende crisissituatie in de Oekraïne wordt er blijkbaar al naar schuldigen gezocht. Dat een oorlog met het Russische leger na aanvallen op de Russische infrastructuur, bijvoorbeeld op de Krim-brug, ook tot aanvallen op de energievoorziening van de grote Oekraïense steden zal leiden, zou men maanden geleden al hebben kunnen bedenken – ook de EU-top, die, zoals bekend, “een overwinning op het slagveld” tegen Rusland eiste.

Zelfs met miljardenhulp uit Brussel en nog meer zware wapens uit West-Europese landen en de VS zal de stroomvoorziening na Russische raketaanvallen niet binnen enkele dagen weer functioneren – zodoende staan nu ook tienduizenden burgers blootgesteld aan de koudedood, tegelijkertijd zou nu de verzorging van de Oekraïense fronttroepen en de hele communicatie, inclusief internet en tv, kunnen instorten.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op In Kiev liggen nu de zenuwen bloot: Zelensky valt Klytsjko aan

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Het typische gedrag van een junk.
  Hij praat of Oekraine alleen maar uit Kiev bestaat maar is het totaalplaatje kwijt, want ondertussen zijn heel veel steden afgesneden van stroom maar het gekske heeft het over Kiev alleen want daar is waar hij huist en wil dus geen last hebben van zijn eigen stommiteiten.
  Het zal me daarom ook niet verwonderen als hij binnen niet al te lange tijd opgeruimd wordt door zijn eigen volgelingen.
  Niet dat dat veel zal verbeteren voor de Oekrainers want zijn opvolger zal ook zo veel als mogelijk willen roven en stelen voordat hij het veld moet ruimen.
  Ik denk dat de beste weg is dat zo gauw de grond goed bevroren is het Russische en de legers van Luhansk en Donetz vol gas geven wat helaas tot veel slachtoffers gaat lijden maar het lijkt mij een minder aantal slachtoffers dan deze ellende nog jaren door te laten etteren.

  Geliked door 3 people

  • droevige mof zegt:

   Dus de bokser heeft een probleem met de komiek en wij raken opgewonden. Ik weet zeker dat Kysia Hekster er een mooi verhaal over kan vertellen terwijl ze voor ons in het donker voor een ruïne staat.
   Naast de capitulatie is de beslissende factor in de oorlog de onderhandeling tussen wat overblijft van de Amerikaanse administratie en de sterke Russische regering. De Oekraïners en de belachelijke EU met haar incompetente vrouwelijke ministers van Defensie doen er niet toe.

   Geliked door 4 people

 2. antiislamnu zegt:

  Geweldig en nog eens Geweldig vaag Oekraïne zo snel mogelijk van de kaart hoe eerder dit over is hoe beter

  Geliked door 2 people

 3. Frits zegt:

  Het kan mij niet snel genoeg in elkaar pleuren. Biden did it and Boris and EU aso. Not Putin. En wie lijdt het meest: uiteraard het volk.

  Geliked door 1 persoon

 4. hans zegt:

  Goed, uitroken die hap en dan ben ik benieuwd wat die engerds bij het ANP en andere persagentschappen met hun lelijke dure puntschoenen en domme pakjes zonder das dan gaan zeggen!? Volhouden dat Putin kanker heeft en aan het verliezen is? Hoop dat ze die Zelensky arresteren en na een kort proces ophangen! Denk dat dit smerige leugenachtige narratief zoals met dat nepvirus en die psyops ze uiteindelijk nekt en het is ook hoog tijd. Alle klimaatfascisten en drammers uit alle machtslagen zetten, desnoods er uit slaan!

  Geliked door 4 people

 5. bobzelf zegt:

  U GAAT NU BEGRIJPEB DENK IK ???

  WAT MIJN OOM VLADIMIR BEDOELDE MET ..

  WE HEBBEN GEEN HAAST …. EN WE ZIJN NOG NIET EENS BEGONNEN

  WHAHAHAHA

  DEZE KOMT NET BINNEN ZEILEN ..

  Poetin weegt op de grondoorzaak van het conflict in Oekraïne

  ~ [De door het Westen gesteunde Maidan heeft de lont aangestoken voor bijna een decennium van onrust, beweert de president.

  De VS “vroedvrouw” de Maidan-protesten, in de beruchte woorden van plaatsvervangend staatssecretaris Victoria Nuland, resulterend in een succesvolle machtsgreep, aangewakkerd door nationalisten

  . Poetin beschreef hen als “open neonazi’s” die de Tweede Wereldoorlog nazi-collaborateur Stepan Bandera verheerlijken, moordenaar van Russen, Polen, Joden en “iedereen langs de lijn, op bevel van Hitler.”]

  Het voortdurende conflict in Oekraïne zou nooit hebben plaatsgevonden als er in 2014 geen staatsgreep in Kiev had plaatsgevonden, benadrukte de Russische president Vladimir Poetin vrijdag.

  Hij verwees naar de gewelddadige omverwerping van de gekozen president Victor Janoekovitsj.

  Sprekend tot moeders van Russische soldaten benadrukte Poetin dat de Maidan resulteerde in directe buitenlandse controle over Oekraïense instellingen, waar Rusland geen andere keuze in heeft dan zich te verzetten

  .
  Rond de eeuwwisseling kregen de Russen te horen dat alles geweldig zou zijn als ze de controle van buitenaf accepteerden en “op het veld van iemand anders gingen spelen”, zei Poetin.

  Het waren die buitenstaanders die Rusland probeerden te beheersen die de huidige situatie hebben gecreëerd, “ook in de zone van de speciale militaire operatie”, voegde hij eraan toe.

  Zonder het Westen specifiek te noemen, zei Poetin dat de buitenstaanders ook aanzienlijke invloed hadden in Oekraïne, maar na 2014 volledige controle over het land kregen
  .
  De VS “vroedvrouw” de Maidan-protesten, in de beruchte woorden van plaatsvervangend staatssecretaris Victoria Nuland, resulterend in een succesvolle machtsgreep, aangewakkerd door nationalisten.

  Poetin beschreef hen als “open neonazi’s” die de Tweede Wereldoorlog nazi-collaborateur Stepan Bandera verheerlijken, moordenaar van Russen, Polen, Joden en “iedereen langs de lijn, op bevel van Hitler.”

  “Dat is wie, dat is wat, onze jongens in de zone van de speciale militaire operatie vechten”, zei de Russische president.

  Hij voerde aan dat veel Oekraïners die zich tegen hen verzetten “niet eens begrijpen wat ze doen”
  .
  “Ze spelen het spel van iemand anders, maar we moeten vechten voor onze belangen, voor onze mensen, voor ons land.
  En dat is wat we doen’, zei de Russische president.

  Rusland stuurde op 24 februari troepen naar Oekraïne, daarbij verwijzend naar het feit dat Kiev de akkoorden van Minsk, bedoeld om de regio’s Donetsk en Lugansk een speciale status binnen de Oekraïense staat te geven, niet heeft uitgevoerd.

  De protocollen, tot stand gekomen door tussenkomst van Duitsland en Frankrijk, werden voor het eerst ondertekend in 2014.

  De voormalige Oekraïense president Pyotr Poroshenko heeft sindsdien toegegeven dat het belangrijkste doel van Kiev was om het staakt-het-vuren te gebruiken om tijd te winnen en “krachtige strijdkrachten te creëren”.

  In februari 2022 erkende het Kremlin de Donbass-republieken als onafhankelijke staten en eiste het dat Oekraïne zich officieel tot neutraal land zou verklaren dat zich nooit zal aansluiten bij een westers militair blok.

  Kiev houdt vol dat het Russische offensief volledig niet was uitgelokt.

  NEE 31.000 DODEN EN 51.000 GEWONDEN IN DE DONBASS

  WAS EEN ONGELUKKIE ???? WHAHAHAHAHAHA

  OOM SNIPER

  Geliked door 3 people

 6. Ravian zegt:

  De Russische winter is sinds mensenheugenis het meest brutale wapen in het arsenaal van Moskou, en de Russen weten het als geen anderen in te zetten.
  Oekraïne wordt momenteel gewoon op alle fronten rijp gemaakt voor de slacht, en als de vorst komt dan komt de slager.
  Waarna wraak een gerecht gaat blijken te zijn dat in Rusland erg koud wordt opgediend…

  Geliked door 7 people

 7. Oliedom zegt:

  Nou volgens de specialisten wordt de aardbol rap warmer, dus komt die winter er niet, of zullen zij het toch mis hebben?
  In ieder geval trekken die Roversbende onze portemonnee alvast wel leeg met hun gecreëerde problemen maken.

  Like

 8. Snappie zegt:

  Hey medestrijders aan het front
  Oekraïne is een land dat tussen Oost en west in niemandsland ligt terwijl de eu downies het land als soeverein aan tippen en de VS met al zijn frankenstein freaks carte blange hadden aan de Russische grens.
  En de navo stapje voor stapje dichterbij het hol van de beer kwam.
  Waren na jaren van overleg de rapen gaar voor putin ,het westen spreekt met een dubbele tong ,tja dat komt door de wodka ,het is een gespleten tong.
  Nu het meeste vuurwerk vanuit het westen is afgeschoten, begint de sloop pas echt. Alles dieptriest dat het zover moet komen.
  Top rot bodem in het slop, geld voor elk land op deze planeet.
  Als Polen, navo,eu . Oekraïne annexeren dan is de rest van het land toch versneld toegetreden.
  Waarmee de kloof tussen Oost en west vergroot en verhard.
  De Globetrotters willen een regime change in Rusland en een unipolaire wereld orde. Shake it wef waffers en ruikeluis elite.
  Zie daar bricks en het westen een multipolaire orde misschien.
  Stomme macaroni staat al te jammeren, ik wil een nieuwe wereldorde het zij
  Met de VS en anders met de Chinezen.
  De ene optie voor de eu is een gewisse dood de andere is een totalitair slaven bestaan. Zak in de stront met die pipo de clown in kiev die als een dictatortje voor de buis zijn cul propaganda wil etaleren. Het is code zwart tussen de wereldmachten

  Like

 9. Sinyo zegt:

  Geen wonder dat het mis is met de “stroomvoorziening”.
  Dit kreeg ik een aantal jaren geleden al te horen. Het is in Ukraine hommeles met de veiligheid in verdeelinrichtingen onder hoogspanning. Viel er een dode . . . . . reactie van de beheerders . . . Jammer Dan.
  Ieder “mens” is vervangbaar.
  Het kan zijn, dat die “vakbekwame” mensen ook de benen te hebben genomen. Ja dan is er niemand meer . . .
  Vraag het anders Kaag of Rutte of die daar aan de knoppen willen draaien.
  (Awel . . . beter van te zeggen die DRAAIEN HUN EIGEN LAND AL NAAR DE KNOPPEN)

  Like

  • koosv8 zegt:

   Onze regeringsleiders, dus ook die idioten in de EU, houden erg van schieten, maar dan wel vooral in de eigen voeten. En dat zijn uiteindelijk wij, de burgers van dit land

   Like

 10. loekie zegt:

  schop die amerikanen van het continent af…problemen opgelost. welzorgen dat ze nooit meer terug komen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s