Lege schappen en lange rijen: Oekraïense media melden hamsteraankopen in Kiev

Mensen wachten in de rij voor een supermarkt in Kiev om levensmiddelen te kopen.

(Vertaling: E.J. Bron)

Oekraïense media berichten over lange rijen en lege schappen in supermarkten in de Oekraïense hoofdstad Kiev evenals in de omringende dorpen. Er zou ook sprake zijn van meer vraag naar contant geld in de hoofdstad. Bovendien worden er problemen met de verwarming en internet gemeld.

Volgens informatie van Oekraïense media kopen de inwoners van de Oekraïense hoofdstad Kiev evenals het omringende gebied in paniek levensmiddelen in. Bijzonder gewild zouden om onbekende redenen brood en banket zijn. De medewerkers van de supermarkten deelden mee dat de mensen donderdag alle brood en banket, waaronder zoete broodjes en sandwiches, zouden hebben opgekocht. In een bericht staat:

In de schappen van de winkels is niets meer behalve Turks brood, en zelfs dat is niet eens overal te vinden.”

Bovendien worden er lange rijen bij de kassa´s gemeld. Op de sociale netwerken doken al veel desbetreffende video´s op.

Ondertussen berichtte de burgemeester van Kiev, Vitali Klytsjko, dat een derde deel van de huizen in de stad weer verwarming zou hebben. Overdag zouden de ingenieurs van plan zijn om alle gebruikers afwisselend voor drie uur van stroom te voorzien, zei men. Bovendien zouden er volgens Klytsjko in Kiev 400 warmteplaatsen zijn ingericht.

Op grond van stroomonderbrekingen en moeilijkheden bij het elektronische betalingsverkeer zou er nu een verhoogde vraag naar contant geld in de hoofdstad bestaan. Beelden van Oekraïense Telegram-kanalen laten lange rijen voor pinautomaten zien. Bovendien worden er talrijke foto´s van in de metro met laptops werkende mensen gepubliceerd – daar is internet.

De Russische strijdkrachten voeren sinds 10 oktober luchtaanvallen met precisiewapens met een grote reikwijdte op militaire, communicatie- en energie-installaties in de Oekraïne uit, van Charkov en Kiev tot Lviv en Ivano-Frankivsk. President Vladimir Poetin maakte duidelijk dat dit Ruslands antwoord op de terreuraanslag op de Krim-brug en andere aanvallen op civiele doelen in Rusland zou zijn.

Op 23 november deelde het Oekraïense ministerie van Energie mee dat de Russische aanvallen ertoe geleid zouden hebben dat alle kerncentrales en de meeste elektriciteits- en waterkrachtcentrales tijdelijk zonder stroom zouden hebben gezeten en de overgrote meerderheid van de stroomgebruikers geen stroom zouden hebben gehad. De volgende dag zou de stroomvoorziening van de kritieke infrastructuren weer hersteld zijn.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Lege schappen en lange rijen: Oekraïense media melden hamsteraankopen in Kiev

  1. Andre zegt:

    In Kiev zitten natuurlijk nog steeds etnisch Russen en als dan het luchtalarm afgaat als WEF burgemeester Klytsjko elk uur op het luchtalarm moet drukken van Klaus Schwab dan gaat niemand meer naar de schuilkelder want Russen weten dat het precisie raketten zijn. Alleen angst en faalhaas Fopke Hoeksta schoot de schuilkelders in. En dan de media met een afzwaaier van 70 km in Polen hahahahaha De blauwgele haatsmurf ik geef hem geen 3 maanden meer dan is ie vermoord door zn eigen mensen.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s