Ruslands hightech wapen “RS-28 Sarmat” wordt in serieproductie genomen

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland zou begonnen zijn met de serieproductie van de nieuwste ballistische intercontinentale raket “RS-28 Sarmat”, zei de directeur-generaal van het staatsraketcentrum Makejw, Vladimir Degtjar. Hij zou de veiligheid van Rusland in de komende 50 jaar garanderen.

Vladimir Degtjar, de hoofdconstructeur van het staatsraketcentrum Makejew, deelde de media mee dat de supermoderne intercontinentale ballistische raket “RS-28 Sarmat” (NAVO-codenaam “SS-X-30-Satan 2”) in serieproductie genomen zou zijn. Het raketsysteem zou met het noodzakelijke materiaal en de bedrijfsuitrusting zijn uitgerust, zei men. De “Sarmat” zou in de komende veertig tot vijftig jaar het gevechtspotentieel van de Russische strijdkrachten versterken en de veiligheid van Rusland betrouwbaar garanderen, benadrukte de ontwikkelaar. Volgens hem zal dit wapen onder de huidige geopolitieke omstandigheden de belangrijkste factor van de nucleaire afschrikking worden, maar ook een garantie voor het behoud van de vrede.

De raket “RS-28 Sarmat” werd ontwikkeld om de Sovjet intercontinentale raket “R-36M2 Wojewoda” (NAVO-codenaam “SS-18 Satan”) te vervangen. Hij heeft volgens Russische informatie een reikwijdte van 18.000 kilometer. De raket zou in staat zijn om doelen in de hele wereld te raken, zelfs op de Noordpool en de Zuidpool. Zijn techniek zou zo geperfectioneerd zijn, dat ze alle moderne middelen van raketafweer zou kunnen overmeesteren. De eerste lancering van een “Sarmat”-raket vond plaats op 20 april in Kosmodroom Plesetsk ion de regio Archangelsk. De Russische president Vladimir Poetin feliciteerde destijds het leger met de succesvolle lancering en sprak van een “grote, belangrijke gebeurtenis in de ontwikkeling van vooruitstrevende wapensystemen van het Russische leger”, want:

Iets analoogs bestaat er niet in de wereld en zal er ook in de toekomst nog lange tijd niet zijn. Dit werkelijk unieke wapen zal het potentieel van onze strijdkrachten versterken, Ruslands veiligheid voor bedreigingen van buitenaf betrouwbaar garanderen en diegenen die in de hitte van de agressieve retoriek proberen om ons, ons land te bedreigen, tot nadenken brengen.”

De toenmalige chef van de Russische ruimtevaartautoriteit Roskosmos, Dmitri Rogosin, noemde de succesvolle lancering een “geschenk voor de NAVO”. Na afsluiting van het testprogramma zal het “RS-28 Sarmat”-raketsysteem aan de dienst van de strategische rakettroepen van Rusland (RWSN) geleverd worden.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Ruslands hightech wapen “RS-28 Sarmat” wordt in serieproductie genomen

 1. BosscheBol zegt:

  Geweldig om het almaar oprukkende fascisme te beteugelen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Harry zegt:

  Benieuwd wat het antwoord van Brussel hierop zal zijn .
  Komt Verhofstadt straks weer flink doen ?
  Ons vertellen dat Putin die dingen zonder óns geld niet eens kan betalen of zo ?
  Of die blonde Duitse kabouterteef , met d’r feitenloos gezwam ?

  Dat van die halve zool Stoltenberg van de NAVO hoef ik niet eens te weten .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s