Corona-protesten: Bij ons slecht, in China goed!

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Bij al hetgeen we hier in het land over de “zero Covid”-politiek en de daaruit voortvloeiende corona-maatregelen in China kunnen weten, is het begrijpelijk dat het daartegen tot protesten komt. Verbazingwekkend is echter waarom deze niet al eerder de actuele dimensies hebben aangenomen. Want de Chinezen zijn een groot en intelligent volk, dat zich op den duur niet naar believen zal laat ringeloren – ondanks uitgekiende sociale controle van de staat. Het siert de leiding in Peking niet dit protest met repressie tegen te gaan. Laten we dus afwachten hoe alles zich verder ontwikkelt.

Wie echter in Duitsland überhaupt geen goede reden heeft om de gebeurtenissen in China te bejubelen, zijn de allermeeste politieke krachten en media. Want het is en blijft niet vergeten hoe de deels massale, maar altijd vreedzame protesten tussen Flensburg en Konstanz belasterd werden als het werk van “idioten”, “vaccinatieweigeraars” en “extremisten”, die zonder rekening te houden met de volksgezondheid in de zin van Lauterbach in verzet durfden komen. Foto´s en video´s van brute politieacties in Duitse steden zijn voldoende gedocumenteerd. En het is en blijft niet vergeten hoe doelbewust en zonder bedenkingen de hele samenleving tot in de families toe gepolariseerd en gespleten werd.

Wie aan de toenmalige hetze heeft deelgenomen – daaronder bevonden zich ook meer dan genoeg prominente persoonlijkheden – heeft niet de geringste geloofwaardigheid om nu over de Chinese protesten te jubelen. Het zou sowieso duidelijk moeten zijn: dat de politiek en de media wat betreft corona op dit moment geen hysterie aanwakkeren, maar bij dit thema zijn ondergedoken, is bijna uitsluitend te wijten aan de grote problemen zoals inflatie, economische crisis en gevolgen van de sancties tegen Rusland. Alleen daarom komt de notoire corona-profiteur Lauterbach over als een roepende in de woestijn, maar deze psychopaat is nog wel steeds minister.

Laten we hopen op een heuglijke oplossing in China, maar laten we goed onthouden wie competente en moedige waarschuwende mensen zoals professor Suchrit Bhakdi met gewetenloze schandelijkheden op een zijspoor heeft gezet, miljoenen ongevaccineerden in feite tot lepralijders verklaard en dienovereenkomstig behandeld heeft, wie de verantwoordelijkheid draagt voor de traumatisering van ontelbare kinderen en de eenzaam en ellendig stervende mensen in verzorgingstehuizen op zijn geweten heeft. De noodzakelijke afrekening met dit duistere hoofdstuk heeft nog steeds niet plaatsgevonden. En zolang dat zo is, moeten de toenmalige daders en medeplichtigen alsjeblieft zwijgen over China.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Corona-protesten: Bij ons slecht, in China goed!

 1. Julia zegt:

  Aangezien wij bijna in een soort China dictatuur worden gesleurd is het een goed voorbeeld hoe massaal de protesten daar nu zijn. Tijd dat ook Nederland eens massaal op de been komt richting Den Haag en niet een paar honderd man.

  Geliked door 3 people

 2. J.v.d.Heijden zegt:

  Aangifte tegen F.Grapperhaus wegens opdracht aan politie om geweld
  te gebruiken tegen vreedzame coronademonstranten.

  Klik om toegang te krijgen tot aangiftegrapperhaus.pdf

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s