Kantoor van Twitter in Brussel ontmanteld


(Vertaling: “Malpaso”)

De stap van Elon Musk om Twitter te ontdoen van “woke” ideologen heeft de bezorgdheid van de EU over haar online content-controle aangewakkerd. Nu het platform zijn hele kantoor in Brussel ontmantelt, beweren sommige EU-functionarissen dat het platform niet langer zal voldoen aan de nieuwe EU-reguleringen voor het controleren van online content.

Het vertrek uit Brussel maakt deel uit van een wereldwijde trend bij het bedrijf, te zien van India tot Frankrijk. Leidinggevenden die te maken hadden met de overheid hebben de afgelopen weken de organisatie verlaten of zijn ontslagen, in wat echt een zeer grote personeels-reorganisatie blijkt te zijn. Het bedrijf heeft dus niet meer het personeel om het navolgen van EU-wetgeving op het vlak van online content te verzekeren. EU-bronnen hebben er al voor gewaarschuwd dat dit Twitter kan blootstellen aan wettelijke maatregelen.

“Ik maak me zorgen over het nieuws dat Twitter zoveel personeel in Europa heeft ontslagen. Als je desinformatie en propaganda wilt detecteren en effectief wilt optreden, vereist dat middelen. Vooral in de context van de Russische desinformatie-oorlog verwacht ik dat Twitter de EU-wetgeving volledig respecteert en zijn verplichtingen nakomt. Twitter is een zeer nuttige partner geweest in de strijd tegen desinformatie en illegale haat zaaiende uitlatingen en dit mag niet veranderen.”

aldus Věra Jourová, EU-vicevoorzitter verantwoordelijk voor de ‘desinformatie-code’, tegen de ‘Financial Times’. Twee personen verantwoordelijk voor het digitale beleid van Twitter in Europa verdwenen vorige week al bij Twitter. Het is nog niet duidelijk of ze ontslag hadden genomen of ontslagen waren. Musk stelde vorige week een ultimatum aan al zijn personeel om zich in te zetten voor een “hardcore werkcultuur”.

Twitter geen EU-instrument meer

De twee hadden leiding gegeven aan de inspanningen van het bedrijf om te voldoen aan de “desinformatie-code” en de Digital Services Act van de EU, die onlangs van kracht werd, die nieuwe regels dicteren over hoe bedrijven “gebruikers online veilig moeten houden”, dus feitelijk alle berichten moeten verwijderen die niet aan de EU-lijn voldoen. Andere Twitter-leidinggevenden in het Brusselse kantoor, gezien als een cruciaal instrument voor EU-beleidsmakers, verlieten het bedrijf al eerder tijdens personeelsinkrimping, waarbij de helft van de 7.500 werknemers werd geëlimineerd. De ontslagen kwamen in de nasleep van een niet nagekomen belofte van verschillende linkse en “woke” organisaties om de advertentie-inkomsten van het platform niet te schaden. Musk verklaarde dinsdag dat zijn oorspronkelijke plan om een “content-moderatie met zeer uiteenlopende standpunten” te hebben, was ontworpen, omdat “een grote coalitie van politiek-/ sociaal- activistische groepen ermee instemde niet te proberen Twitter te doden door ons af te snijden van advertentie-inkomsten als ik instemde met deze voorwaarde”. Helaas hebben “ze deze deal verbroken” door tóch onmiddellijk een adverteerders-boycot tegen hem te organiseren.

In een reactie zei Musk dat hij liever naar de stem van het volk luistert. Op de Amerikaanse feestdag ‘Thanksgiving’ kondigde hij aan dat een amnestie voor geschorste Twitter-gebruikers die tenminste “niet de wet hadden overtreden of zich schuldig hadden gemaakt aan flagrante spam” volgende week zou beginnen. Musk had de dag ervoor een peiling hierover geplaatst en meer dan 3 miljoen stemmen, 72,4% van de gebruikers, zei hierop “ja”, terwijl slechts 27,6% “nee” zei. “Het volk heeft gesproken. Amnesty begint volgende week. Vox Populi, Vox Dei.” kondigde Musk aan na het sluiten van deze peiling.

Vorige maand had de ADL (Anti-Defamation League) Musk gedreigd met “ernstige gevolgen” als hij “gevaarlijke individuen” zoals Donald Trump, Alex Jones, Nick Fuentes, Steve Bannon, Andrew Tate en David Duke zou terug laten op het platform.

Bron:
freewestmedia.com

Vertaald uit het Engels door:
Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Kantoor van Twitter in Brussel ontmanteld

 1. Fran zegt:

  Nou EU apparatsjiks en andere EU clowns… Verbieden dan maar, hè? Dat Twitter.

  Veel te gevaarlijk en niet inclusief voor de ‘EU onderdanen’ en andere ‘deplorables’.

  Geliked door 1 persoon

 2. Druif zegt:

  Nu nog de even de EU in Brussel ontmantelen, het WEF in Davos, en de rest van dat linkse gebroed wat zich heeft gemanifesteerd in de globale geïnfecteerde regeringen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Henk zegt:

  Desinformatie,vergelijk dan, RVO, Wef, EU brussel, Inno energy, en nog
  veel meer het is niet voor energy innovatie voor u maar voor het buitenland
  en dan bedoel ik buiten europa van uw belasting geld socialisten hebben
  het niet goed met u voor maar willen veel geld voor hun vrienden en dat zijn geen westerse landen een 100 % werkende demo zou zo,n 70.000 kosten
  een peuleschil op de miljoenen die naar het buitenland gaan, waarom geen
  demonstratie die kan zelfs gegeven worden met een reken som, om dat
  energy klimaat, covid, allemaal leugens zijn ter bescerming van wat er is
  het zijn allemaal loopjongensvan de socialisten leugen van vluchteling tot en met klimaat van de swamp in regeringen,burgermeesters, sxchoolen met maar 1 doel het versprijden van de leugen ook de NPO, bent u vergeten dat na
  de oorlog nederlanders een premie kregen als zij naar een ander land vertrokken omdat er geen huizen waren de socialisten hebben wel het geld
  opgemaakt maar er zijn nooit huizen voor nederlanders geweest toen niet
  en nu niet, zo welke landverader denkt dat neder land nu overstroomd kan
  worden door geluk zoekers sory het heeft geen andere naam socialisten
  het grootdte tuig leeft bij de gratie van de leuge het heeft geen moraal
  en het heeft geen respect voor ander alleen de eigen ik prima dat ik even
  jouw behaalde diploma vergelijk met al die dokters die ons land verijken
  de waarde van jouw diploma is door jouw schooling gelijk aan 0 jouw
  toekomst is gelijk aan een boot bouwen met 3 vak mensen en 100 man op
  kantor socialisten het domste volk wat bestaat hebben buitelanders nodig
  voor het graven van hun graf.!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s