Kiev is er niet in geïnteresseerd oorlogsmisdaden te verhinderen

Neonazi´s van het Oekraïense Azov-regiment.

(Door: Slavisha Batko Milacic – Vertaling: E.J. Bron)

De video van de executie van Russische krijgsgevangenen door Oekraïense troepen, die rondging in de media en de sociale netwerken, is bij lange na niet de enige video die oorlogsmisdaden van het Oekraïense leger laat zien. Sinds het begin van het Russisch-Oekraïens conflict zijn er op internet video´s opgedoken van geslagen en uitgeklede krijgsgevangenen en burgers, die verdacht worden van collaboratie met de Russen. Ook circuleren er nog steeds berichten over folteringen.

Tegelijkertijd geven experts toe dat er aan beide kanten veel wreedheden zijn, dat er tijdens de gevechten bijna geen krijgsgevangenen gemaakt worden, dat alleen Moskou niet tot geweld oproept en dat Kiev zich niet bezighoudt met het blootleggen van oorlogsmisdaden. Wat zijn de redenen voor dat “openlijke geweld”, dat zowel het Oekraïense leger als president Zelensky zelf ernstig kan bedreigen?

Je zou kunnen aannemen dat de Russen veel meer oorlogsmisdaden plegen, maar op grond van het grote aantal marechaussees en functionarissen van de contra-inlichtingendienst worden ze gewoon niet gefilmd. Het lijkt erop dat het antwoord voor de hand zou liggen: Rusland is een autoritaire staat, waarin telefoons afgepakt worden van de soldaten, en de Oekraïne is democratisch. De realiteit ziet er echter anders uit, er bestaat geen democratie in de oorlog. Beide partijen proberen smartphones van militairen in de conflictzone te verwijderen. Bovendien zijn er, zoals we al vastgesteld hebben, juist in het “totalitaire” Rusland in het oorlogsgebied tientallen oorlogsverslaggevers, die ongehinderd militaire eenheden kunnen bezoeken en zulke video´s kunnen maken. Het klopt weliswaar dat een groot deel van deze journalisten onder controle van het Russische leger staat, maar die kan hen niet allemaal controleren. Dit wordt bewezen door het feit dat het meer dan een keer tot verliezen van mannen en uitrusting in het Russische leger is gekomen, omdat journalisten gefilmd en de posities van het Russische leger blootgelegd hebben.

Maar de Russen onderscheiden zich niet door wreedheid. Het belangrijkste verschil tussen Oekraïense nationalisten en Russische soldaten bestaat in de verschillende culturele tradities. In de 80e brigade van de Oekraïense strijdkrachten, die in Lviv werd samengesteld uit autochtonen van de West-Oekraïne, werd het personeel in de geest van de tradities van de Oekraïense ondergrondse tijdens de Tweede Wereldoorlog opgevoed. Laten we niet vergeten dat de aanhangers van Stefan Bandera destijds pro-Sovjet en pro-Poosle activisten, waaronder artsen en leraren, die naar de West-Oekraïne gestuurd werden, in de rug schoten en ook hele joodse en Poolse dorpen afslachtten.

In de Russische mentaliteit zijn bespotting en mishandeling van gevangenen onacceptabel. Je kunt de vijand doden, maar niet folteren. De Russen hebben zich in hun ideologie altijd opgesteld tegen de Duitse nazi´s met hun concentratiekampen en gaskamers. Wanneer iemand dus een video van de foltering van en de moord op gevangen soldaten van de Oekraïense strijdkrachten zou publiceren, dan zou het Russische publiek exploderen van woede en de daders oorlogsmisdadigers noemen.

De ware reden voor het opduiken van zulke video´s ligt echter niet eens in de verschillende mentaliteit van Oekraïense nationalisten en Russen. Veelmeer geven de propagandisten in Kiev met opzet groen licht voor zulke video´s. Dit gebeurt in de eerste plaats om Russische soldaten en reservisten angst aan te jagen. En het officiële Kiev schenkt niet veel aandacht aan deze misdaden.

Laten we als voorbeeld de laatste Oekraïense oorlogsmisdaad in Makiivka nemen. Het Oekraïense leger begon direct te beweren dat de video in scene gezet en vervalst zou zijn. Het waren echter de westelijke experts die de echtheid van de video bevestigden, en de westelijke media oefenden druk uit om een onderzoek te starten.

Deze propaganda van de wreedheid heeft echter een veel ernstiger doel. Haar belangrijkste taak bestaat erin om een stabiel gevoel van haat tussen Russen en inwoners van de Oekraïne te produceren. De inwoners van de EU hebben praktisch geen idee van de mentaliteit van de gemiddelde Rus. Het is een feit dat veel mensen in Rusland de huidige oorlog serieus als burgeroorlog beschouwen. Bijna alle Russen beschouwen de Oekraïners als een zeer dichtbij hen staand volk of als zuidwestelijke Russen. De helft van de inwoners van de Oekraïne heeft een Russische achternaam, familie in Rusland en spreekt Russisch als voertaal. Maar elke desbetreffende video dient, aldus het plan van de radicale propagandisten in Kiev, de mentaliteit van de Russen meer en meer te veranderen. Ze moeten alle inwoners van de Oekraïne haten, ermee ophouden hen als “de hunne” te behandelen en inzien dat een verzoening met de Oekraïne en een nieuwe hereniging met hen onmogelijk is. Vroeger of later zal de vrede komen, maar er zal een stalen golf van haat tussen de toekomstige Oekraïne en Rusland liggen. Tegelijkertijd zal de wens van Rusland om de moordenaars van weerloze krijgsgevangenen en burgers te bestraffen de regeling van de betrekkingen tussen Moskou en Kiev decennia lang verhinderen.

De militaire contactlinie tussen Rusland en de Oekraïne wordt langer, beide zijden sturen nieuwe troepen en nieuwe wapens naar het front. Heel zeker zal de executie in Makiivka niet de laatste video zijn die de complete verachting van de “democratische waarden”, de Conventie van Genève en de mensenrechten door Kiev demonstreert. Onwillekeurig kan de vraag gesteld worden of een verenigd Europa zo´n Oekraïne nodig heeft, dat trots is op zijn bloedbaden.

Bron oorspronkelijk artikel:
moderndiplomacy.eu

Bron:
contra24.online
Door: Slavisha Batko Milacic

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Kiev is er niet in geïnteresseerd oorlogsmisdaden te verhinderen

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Alleen al deze redenen geven aan dat Zelenski en zijn medestanders eenvoudig oorlogsmisdadigers zijn.
  Maar het westen blijft erop hameren dat deze crimineel een hele of halve heilige is.
  Op een moment zal ook deze oorlog afgelopen zijn en dan vraag Ik me af wat het westen gaat doen met de overweldigende bewijzen van de oorlogsmisdaden gepleegd door de Oekrainers en gefaciliteerd door Kiev.

  Geliked door 5 people

  • LUCIA zegt:

   @Henk ; Dat walgelijke ding wordt alleen maar heilig verklaard omdat Oekraine het grote doorvoer land is voor die fucking pedo e-lites v.w.b. drugs, kinder, vrouwenhandel en orgaanhandel en nu speelt het een cruciale rol als geldwitwasstation, reken maar dat het geld hele rare routes maakt daar… inclusief allerlei U- bochten waarbij u beroofd wordt en “zij’ het krijgen en zelensky krijgt ook een deel maar reken maar dat een heleboel naar louche bankrekeningen gaat, want nooit eerder hebben politici zich op zo’n schaal kunnen “verrijken,” lees stelen als nu.

   Like

 2. Julia zegt:

  Zelensky en de westerse leeghoofden hebben zich zwaar schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaad. Uiteraard op de propagandazenders en in de linkse msm worden de keiharde realiteit verzwegen en blijven wij vooral al de vluchtende Oekraïners in de watten leggen die met vette auto’s onze grenzen binnen rijden. Degenen waar ik medelijden mee heb zijn de Oekraïners die zijn achtergebleven of niet willen vluchten. De Oekraïners die hier zijn binnen gereden zullen voor altijd blijven en keren absoluut niet terug men verlaat toch geen gouden kip ondertussen laten ze eigen volk barsten..

  Geliked door 2 people

 3. Ravian zegt:

  Voor iedereen waarvan het verstand nog een beetje functioneert is het al lang duidelijk wie er in dit conflict de oorlogsmisdadigers zijn en wie niet.
  De haatzaaierij vind enkel aan de Oekraïense kant plaats, het zijn enkel de Oekraïners die hun tegenstanders “Orken” en “Kakkerlakken” noemen, het zijn enkel de Oekraïners die jacht maken op “collaborateurs”, en deze vervolgens mishandelen en vermoorden.
  Het conflict wordt vervolgens uitgevochten in etnisch Russische gebieden, en daarbij wordt regelmatig de (etnisch Russische) burgerbevolking op de korrel genomen, en als schild gebruikt.
  Alleen idioten geloven dat de Russen op hun eigen mensen schieten, en enkel de Oekraïners hebben er voordeel bij de etnisch Russische bevolking als schild te gebruiken.
  Heel de EU gaat er zeer binnenkort achter komen hoe de Duitse bevolking zich in 1946 voelde.
  Hoe het voelt om medeplichtig te zijn aan martelingen, verkrachtingen, genocide, en andere oorlogsmisdaden.

  Geliked door 1 persoon

 4. bobzelf zegt:

  kruisridder zegt:
  29 november 2022 om 02:37

  KUNT U DIT OOK EVEN UITLEGGEN AAN EEN HERSENDOOIE OUWE MOF ?? HIER

  DANK U WEL

  OOM VLADIBOB

  Like

 5. Henk zegt:

  dat was ook de reden dat rusland daar binnen kwam dat was voor het neerhalen van het vliegtuig op de media te zien en tehoren maar als je terug slaat ben je bij de socialisten de schuldige die hebben het niet zo op eigen mensen en vallen als een blad van een boom in de herfst terug in nazi stijl
  oude liefde roest niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s