Kolonel Reisner bekent bij het ZDF: “We hebben Rusland onderschat”

(Vertaling: E.J. Bron)

Kolonel Dr. Markus Reisner van het Oostenrijkse leger ziet Rusland als die zijde in het militaire conflict die op elk moment soeverein de gevechtshandelingen kan domineren. Individuele successen van de Oekraïne zouden daar niets aan veranderen. “De Oekraïners zitten weliswaar in Cherson, maar in het donker.”

In een interview met het ZDF bekent ondertussen zelfs kolonel Dr. Markus Reisner van de militaire academie van het Oostenrijkse leger dat men in het Westen (en hijzelf in zijn regelmatige YouTube-analyses) de militaire vaardigheden van Rusland lange tijd onderschat zou hebben.

Rusland zou nog altijd in staat zijn om de controle over de militaire ontwikkeling te houden en zou ook na negen maanden militaire confrontatie nog altijd naar believen elk punt in de Oekraïne kunnen aanvallen.

Er zouden weliswaar enkele militaire successen van de Oekraïne geweest zijn, maar deze werden met de aanvallen van Rusland op de Oekraïense infrastructuur geneutraliseerd. “De Oekraïners zitten weliswaar in Cherson, maar in het donker”, wordt Reisner door het ZDF geciteerd.

Tegelijkertijd zouden de Europese wapenvoorraden grotendeels uitgeput zijn, terwijl Rusland duidelijk beter voorbereid zou zijn. Reisner accentueert dat de grootte van de Oekraïne een probleem voor de verdediging zou vormen. Het zou Rusland in het begin van het conflict gelukt zijn om een derde deel van de Oekraïense luchtafweer uit te schakelen. De leveringen uit het Westen konden dat tot nu toe niet compenseren. Het land zou te groot zijn om de totale systeem-relevante infrastructuur effectief te kunnen beschermen. Er zouden te veel objecten zijn die beschermd zouden moeten worden. Om de noodzakelijke uitrusting aan de Oekraïne te kunnen leveren, zouden eerst de desbetreffende capaciteiten opgebouwd moeten worden.

Sceptisch ziet de kolonel ook de berichten van de Britse geheime dienst, die steeds opnieuw van zogenaamd grote zwaktes van de Russische zijde bericht. Al sinds het begin van de speciale operatie zou men van de dienst steeds weer horen dat Rusland moeilijkheden zou hebben, zegt Reisner. Maar in feite zou Rusland de volle soevereiniteit hebben om te beslissen wanneer het waar aanvalt. Deze berichten zouden daarom eerder toe te dichten zijn aan de mediale oorlog in de informatieruimte.

Impliciet betekenen de jongste uitlatingen van Reisner ook dat de plannen, om via het sanctieregime het verloop van de gevechtshandelingen te kunnen beïnvloeden, uiteindelijk mislukt zijn.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Kolonel Reisner bekent bij het ZDF: “We hebben Rusland onderschat”

 1. BosscheBol zegt:

  Kolonel Dr. Markus Reisner zal wel snel gecancelled worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. hans-e-pans zegt:

  Hoogmoed komt voor de val.

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter Loosduinen zegt:

  We moeten geen wapens sturen aan de Oekraïne, een corrupte boevenbende, waar we niets te zoeken hebben. Russisch gas naar Nederland en onze bloemen naar Rusland. Het is NIET onze oorlog.

  Geliked door 1 persoon

 4. Republikein zegt:

  Mijn buurman is ook kolonel, weliswaar b.d., volgt de schermutselingen via de correspondenten, [wat een leipo’s, ga es werken man], lijkt op GBJ, maken we vorderingen, kuch!
  Steve zegt het ook.

  Like

  • droevige mof zegt:

   De man heeft gelijk. Wat Jan met de pet voor jullie is, is Lieschen Müller voor ons. En als Lieschen haar sociale uitkering van 500 euro krijgt, gaat de helft daarvan nu naar het betalen van de elektriciteitsrekening. Hoe leeft ze van €250 voor vier weken? Armzalig, bijna in een hongersnoodsituatie. Maar daar praten we niet over in een van de rijkste landen ter wereld.

   Geliked door 1 persoon

 5. droevige mof zegt:

  Niet alleen een Oostenrijkse kolonel, maar ook een voormalig voorzitter van
  het Militair Comité van de NAVO en voormalig inspecteur-generaal van de Bundeswehr Harald Kujat zegt dat Rusland nog steeds een groot potentieel heeft en zeker niet aan de verliezende hand is.
  Jaap de Hoop Scheffer, die altijd aanwezig is in Nieuwsuur, voorspelt al weken de ineenstorting van het Russische leger. Maar wat kan hij anders zeggen. Anders zou hij niet meer uitgenodigd worden.
  https://www.gmx.net/magazine/politik/russland-krieg-ukraine/ukraine-krieg-live-ticker-experte-russland-verfuegt-enormes-potenzial-37513756

  Like

 6. Julia zegt:

  Ondertussen die Russen spelen het schaakspel op en top. Ondertussen ligt geheel Europa op zijn gat en wordt overspoeld van invasies van vluchtelingen. Drinkwatertekort dreigt, energie tekort dreigt, gas te kort dreigt, vele faillissementen zullen nog volgen, voedseltekorten zijn al aan de orde van de dag en armoede neemt per dag meer toe, en onze nationale veiligheid is al in gevaar. Kortom de ondergang van Europa is in gang gezet en zal de komende jaren doorzetten. Niet alleen de Oekeraïners zullen deze winter in de kou zitten dat geldt ook voor veel Europeanen inclusief de Nederlanders die de energierekening niet meer kunnen ophoesten. De staatskas is leeg voor eventuele compensatie voor sportverenigingen dus ook sporten zal niet voor iedereen meer toegankelijk zijn. Ons geld is verspilt aan een bewust in gang gehouden oorlog van het corrupte Oekraïne waar de machtswaanzin van Zelensky voor nog meer ellende zorgt omdat het corrupte ventje vertikt te onderhandelen daarin gesteund door o.a. de EU leeghoofden. Ik vrees dat het inderdaad tijd wordt dat iedereen een noodpakket samen stelt https://www.ad.nl/politiek/iedereen-een-noodpakket-in-huis-adviseert-nctv-nederland-extra-kwetsbaar~ad468981/ Helaas zal voor heel veel mensen dit niet mogelijk zijn want velen leven al op de minimale basisvoorzieningen. Met dank aan de linkse WEF bende het Rutte kartel en de ongekozen lamzakken in Brussel de EU die wel heel goed voor zichzelf zorgen en allang een uitweg hebben als de pleuris daadwerkelijk uitbreekt. Maar goed ik ben maar een wappie helaas wel weldenkend. Volgens de kwast Johan Derksen zijn duizenden mensen gekken die o.a. achter FvD staan. Derksen eerst maar eens zelf in de spiegel moeten kijken hij is zo gek om o.a. pro vaccinatie te zijn. Je kunt wel iedereen over één kam scheren maar de intelligentie bij FvD en aanhang van de gekken ligt veler malen hoger dan bij de vele gekken die nog geloven in het kartel van Rutte en haar linkse gedachtegoed en nog niet in de gaten hebben dat ze meewerken het hele land naar de afgrond te helpen inclusief zichzelf.

  Like

 7. bobzelf zegt:

  JA MIJN OOM DOET WONDERBAARLIJK GOEDE DINGEN

  BETROUWBAAR. GOED VOOR ZIJN VOLK EN LAND

  WAAR VINDT JE ZULKE KANJERS NOG TEGENWOORDIG

  GELUKKIG HEEFT HIJ ZIJN OPLEIDING KEURIG INGEVULD IN DE DDR

  WAAR AL DIE NAZI’S VANDAAN KWAMEN

  EN DAARNA EEN WEZENLOOS GROOT LAND UIT DE STRONT GETROKKEN

  JAMMER VAN DIE ONDERDRUKKING VAN MILJOENEN EX NAZI’S IN DE DDR DIE WAREN ALLEMAAL VOLLEDIG ONSCHULDIG

  VOLGENS ONZE CORRESPONDENT UIT DUITSLAND

  WHAHAHAHA GENIAAL BOBBIE

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Ik geef de NAVO max.3 maaanden tegen Rusland, dan is het afgelopen .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s