Protesten in heel China: Komt de opstand tegen het communisme? (+ video´s)

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De “zero Covid”-politiek met alle strenge maatregelen en permanente lockdowns zorgt in China voor steeds meer onvrede. In het hele land komt het in toenemende mate tot protesten tegen de communistische leiding. Het begint te gisten in China.

Blijkbaar hebben president Xi Jinping en de communistische leiding van de Volksrepubliek China met hun bijna drie jaar durende “zero Covid”-politiek de boog te veel gespannen. Terwijl de Chinezen op televisie zien hoe de massa´s in Qatar bij het WK zonder maskers juichen, leven zijzelf nog met enorme restricties. En dat, hoewel in feit alle Chinezen van jong tot oud volledig gevaccineerd zijn en het social credit systeem voor zulke “onruststokers” geen pardon kent. Maar zelfs in de hoofdstad Peking gaan de mensen de straat op:

In “iPhone City”, Zhengzhou, bijvoorbeeld hebben onlangs de protesterende arbeiders zelfs de politie verdreven. Een tafereel dat je in de repressieve controlestaat eigenlijk maar zeer zelden te zien krijgt. Het lijkt er in toenemende mate op dat de mensen het niets meer kan schelen, omdat hun buurten en steden zich sowieso tot grote gevangenissen ontwikkelden.

In de hoofdstad van de autonome regio Xinjiang. Ürümqi, zijn in de afgelopen dagen steeds opnieuw duizenden mensen bij elkaar gekomen om te protesteren tegen de staatsonderdrukking. De daar levende mohammedaanse Oeigoeren bevinden zich sowieso in het vizier van de communistische machthebbers, maar de aanhoudende lockdowns verscherpen de situatie.

In het economische hart van China, de miljoenenmetropool Sjanghai, ziet het er niet beter uit. De demonstrerende mensen roepen “Weg met de Chinese Communistische Partij!” en “Treed af, Xi!”.

Hieronder beelden van hoe de mensen in Sjanghai tegen de repressieve corona-maatregelen protesteren. De inwoners van de stad worden al maanden met steeds terugkerende lockdowns geconfronteerd.

Maar wanneer de politie ingrijpt, krijgt ze te maken met de onvrede van de mensen. De politie roept “Trek jullie terug!”, terwijl de massa zich tegenover haar opstelt en “Laat ze vrij!” roept.

De mensen ondernemen deels ook creatieve stappen om te protesteren. Bijvoorbeeld een man voor een winkel in Sjanghai met een bord waarop staat “Jullie weten wat ik graag zou willen zeggen!”.

Je kunt je afvragen of al deze verschillende acties van de onderdrukte massa´s zich tot een landelijke opstand ontwikkelen of dat uiteindelijk de repressieve controlestaat wint. Maar hoe langer de Chinezen de permanente lockdowns moeten verdragen, des te groter wordt het onrustpotentieel. Dan betekent het voor Xi en consorten of buigen en stoppen met de “zero Covid”-politiek of landelijke chaos.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Protesten in heel China: Komt de opstand tegen het communisme? (+ video´s)

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Vergeet niet datt China een totale controlestaat is en de partij zo maar het leger de straat op kan sturen met alle gevolgen van dien.
  Ik ben bang dat deze protesten gaan lijden tot vele 10.000 den doden want ook daar laten de criminele regering zich niet de wet voorschrijven door het gepeupel.

  Geliked door 4 people

  • Rinus zegt:

   Flashback naar 1989… de eveneens almachtige controlestaat DDR donderde tegen alle verwachtingen in elkaar toen ‘Wir sind das Volk’ in beweging kwam. Franse Revolutie zelfde verhaal. En 1917.

   Wellicht boeiender is of ‘onze’ controlestaat in wording – de anti-democratische Brusselse SuperStaat – er iets van gaat leren.

   Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   Met een moddervette knipoog naar een beroemde Quote van Abe Lincoln;
   You can imprison some people for some time
   You can imprison all the people for some time
   BUT…You can not imprison all the people all the time….

   Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  Ze zullen wel moeten. Zo´n gek als XI gaat steeds verder en verder met zn krankzinnigheid. Je kunt net zo goed de kist in gaan met zo´n leven van voortdurend opgehokt te zijn. Ze hebben niks meer te verliezen. Als toevallig de gekkies van Den Haag meelezen? Kijk even in de Chinese Spiegel. Jullie kunnen net zo gek worden als de kliek van XI. Ik weet dat het IN jullie zit. Het grote begin is er al.

  Geliked door 3 people

 3. droevige mof zegt:

  De vraag is wie er aan de macht is in China. Heeft Xi nog steeds de controle
  over de partij en het leger? We mogen aannemen dat de lockdowns niets te
  maken hebben met Covid. Het is sociale controle, maar wie zit erachter en waarom? Opmerkelijk is de berichtgeving van de westerse media, die duidelijk aan de kant van de demonstranten staan en zelfs hun tot aan toe onaantastbare Coronanarratief opofferen. Want geen maskers en geen tests is ook een eis die veel Duitsers stellen. Ik vermoed dat het Westen niet uit is op vrijheid, maar op verzwakking van de BRICS-alliantie. Een samengaan van Poetin en Xi moet worden voorkomen.

  Geliked door 3 people

  • Ravian zegt:

   Yep, het is de CIA die in alle landen die belangrijke bondgenoten van Rusland zijn middels georganiseerde revoluties andere regimes in het zadel poogt te hijsen.
   Daar kun je aan zien hoe “goed” het er met de Oekraïne oorlog werkelijk voor ze voorstaat, LOL

   Geliked door 1 persoon

 4. Druif zegt:

  Ze moeten eerst maar eens een wet introduceren over rechten van dieren want dat kennen ze daar blijkbaar nog steeds niet! Bovendien moeten ze stoppen met het enorme dierenleed op wetmarkets en het omstreden honden en kattenfestival, dit noemen ze een festival! Solidair met China? Nou nee!

  Like

  • mooinique zegt:

   Ik weet wat u bedoeld helaas. Dit zit in hun genen dus dat gaat er niet zo maar uit. Net als het gehoorzamen aan de staat. Als u alleen maar kunt overleven door dat soort goedkope voedsel te nemen ben ik benieuwd wat u doet?! De meeste dieren worden gestolen. Dus het geldt niet voor alle Aziaten.

   Like

 5. BosscheBol zegt:

  Las gisteren een strerke opmerking. Je kunt zeggen dat onze samenleving fascistisch is. Maar waar zijn dan de concentratiekampen?
  Nou, zo gauw onze samenleving een Chinese controlemaatschappij is geworden, is de hele samenleving, het HELE LAND een concentratiekamp.

  Geliked door 4 people

 6. Snappie zegt:

  Psycho’s regeren de wereld, overal is er een regime change nodig
  Amerika Australië canada China Frankrijk Duitsland Nederland iran Irak Turkije Marokko Oekraïne nieuw Zeeland Indonesië…
  noem ze maar op steeds meer landen grijpen naar de macht om de bevolking te onderdrukken. Wie zijn die mensen ? Kijk o.a. naar state of control
  De eu zou een wereld economie moeten zijn en kijk es ze liggen met elkaar overhoop, de downies kunnen het niet aan en roepen de hulp in van de leipo’s in davos. De Russen rijden naar de grens. Oh help amerika waar zijn jullie. Wij hebben niet gekozen voor een incompetente eu die met totalitaire digi middelen de bevolking individueel wil onderdrukken
  Regime change nodig echt overal.
  Met corona lulkoek zijn ze uit de bocht gevlogen en mogen ze wat ons betreft voor het strafhof komen.
  Met experimentele gifspuiten zijn ze over de kop gegaan.
  Om maar te zwijgen over de steun aan het regime in de Oekraïne

  Like

  • mooinique zegt:

   U weet blijkbaar niet dat het Amerika is die ervoor gezorgd heeft dat Europa naar de klote is gegaan. Waarom? Europa werd veel te sterk. Door de EU is Europa kapot gemaakt. Zoek even op waar de Amerikanen zitten in Europa. Met hun raketjes en personeel. Zogenaamd om ons te beschermen. Ja ja gelooft u het zelf?! Wat de Duitsers hebben met WWII heeft de rest van Europa met Amerika. Europa moet dankbaar zijn dat zij ons zogenaamd hebben bevrijd. Dus niet! Die oorlog die nu gaande is zou veel minder slachtoffers hebben gehad als Amerika zich er niet mee had bemoeid. Gelukkig worden er steeds meer Amerikanen wakker dat ze dit helemaal niet willen. Kijk hoeveel geld wat dit toneelstuk al heeft gekost en heeft opgeleverd?! Heel veel en dan bedoel ik opgeleverd! Wapens kassa energie kassa eten kassa enz. en allemaal via de beurs. En wat zijn de grootste?! Blackrock en Vanguard. En van wie zijn ze?! En wat bezitten ze? De engerds de hele wereld. Amerika wil dat Rusland kapot gast al heel lang. Daar hebben ze alles voor over. Zeker omdat de Chinezen in feite de dollar kunnen breken als ze willen. Dat gaat ook binnenkort gebeuren door de Bricks handel. Komt geen dollar aan te pas😂😘😂. Terwijl vroeger de dollar de standaard was voor alles. Heb je Bitcoins? Verpats ze! Binnenkort niets meer waard. Dan is het lucht wat het eigenluck altijd geweest is net als de meeste banken. Fijne dag nog🥰.

   Like

 7. mooinique zegt:

  Ik heb bewondering voor de Chinezen die in opstand komen. Zeker als je weet dat ze altijd in de gaten worden gehouden. Niet alleen thuis maar ook in het buitenland. Ze zijn dus meestal heel voorzichtig ivm familie. Als China de opstandeling niet kan pakken dan wordt de familie aangepakt. Alleen al zo te leven dag in dag uit lijkt mij niet prettig. Ben alleen bang dat het niet zal helpen. De soldaten zijn compleet gehersenspoeld. Medestanders vinden is dus niet makkeluck.

  Geliked door 1 persoon

 8. boorzalf zegt:

  Das lekker zooitje in China, waar het eindelijk op uitdraait is een oorlog met Taiwan. Creëer eerst chaos, en dan oorlog. Is zomaar een gedachte, en dan ontstaat er een wereld burgeroorlog. En dat is precies wat de global players willen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s