Saoedische expert: Berlijn heeft met de inbeslagneming van Russische gasinfrastructuur vertrouwen verspeeld

(Vertaling: E.J. Bron)

Mohammad Al-Sabban, econoom, langjarig adviseur van de Saoedische minister van energie en voormalige chef-onderhandelaar van de Saoedische klimaatdelegatie bij de VN, beklaagde in een interview met het ZDF een belangenconflict tussen industriestaten en olie-exporteurs evenals een ongelijke behandeling van zijn land in de klimaatonderhandelingen.

Jullie in Duitsland hebben drie, vier decennia lang jullie industriële revolutie gehad. NU, terwijl wij net met onze industriële ontwikkeling beginnen, zeggen ze dat we anders zouden moeten handelen – en verwijten ons wat betreft het klimaat een afremmende houding. Maar wij verdedigen alleen maar onze nationale belangen, net zoals Duitsland zijn belangen verdedigt.”

De journaliste van het ZDF verwacht echter van Saoedi-Arabië, als de belangrijkste olieproducerende staat ter wereld, een energiekeerpunt: “Al snel wordt duidelijk: er kan noch sprake zijn van een energiekeerpunt in Saoedi-Arabië noch lijkt Al-Sabban de door de mens gemaakte klimaatverandering serieus te nemen”, aldus de journaliste.

De wereld zou nog vele decennia lang olie en gas nodig hebben, de vraag zou dus zeker stijgen, net zoals de wereldbevolking groeit. Om deze vraag alleen maar met wind en zon af te willen dekken, zou “onzin” zijn – juist de Oekraïne-oorlog zou dit duidelijk gemaakt hebben, onderstreepte Al-Sabban tegenover het ZDF.

Kijkt u eens, de VS verstrekt nu productielicenties. De nobele strijd tegen de klimaatverandering is voorbij, lijkt het.”

Überhaupt zou er geen door de mens gemaakte klimaatverandering zijn, ook al wordt er door lobbyisten bij wetenschappers op aangedrongen dit te beweren. Het zou om een zuiver natuurlijke cyclus van verandering gaan, die zich uitstrekt over miljoenen jaren. “Als jullie in de industriestaten olie zouden hebben, dan zou alles heel ander zijn”, voegde Al-Sabban er aan toe. Op de vraag van het ZDF wanneer Saoedi-Arabië hernieuwbare energieën aan Duitsland zou kunnen leveren, zei de Saoedische energie-expert:

We zijn eerlijk gezegd bang om nog contracten met jullie Duitsers af te sluiten. Jullie hebben met de inbeslagneming van Russische gasinfrastructuur het vertrouwen verspeeld.”

Qatar en China hebben onlangs een omvangrijk leveringsakkoord gesloten – in feite ten nadele van Duitsland. De Golfstaat is als organisator van het WK voetbal het doelwit van mediale aanvallen van Duitse politici geworden. Minister van Economische Zaken Robert Habeck (foto, Groenen) had verleden week verklaard dat het idee van een wereldkampioenschap voetbal in Qatar “geschift” zou zijn. De minister van Energie van Qatar, Saad Sherida Al-Kaabi, zei daarop geschokt te zijn over de opmerkingen van Habeck over het toernooi.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Saoedische expert: Berlijn heeft met de inbeslagneming van Russische gasinfrastructuur vertrouwen verspeeld

 1. Peter zegt:

  Habeck ,een van de grootste idioten van Duitsland .

  Like

 2. droevige mof zegt:

  Deze ideologen zullen nooit begrijpen wat de Saoedi zegt, zij zijn ecomarxisten die overtuigd zijn van de wetmatigheid van de geschiedenis. Omdat ze het juiste bewustzijn hebben, staan de feiten aan hun kant. Zelfs als de dingen anders uitpakken, zijn ze niet verkeerd, het gebeurt gewoon later. Daarom hebben ze er geen probleem mee hun eigen regels te overtreden. Ze kunnen dat doen omdat ze weten hoe alles zal aflopen. Voilà, een gesloten systeem, onoverwinnelijk.

  Geliked door 2 people

  • BosscheBol zegt:

   Wij hebben ook zoiets. Neuro-Linguistisch Programmeren.
   Als je het maar hard genoeg wilt en voldoende sterk uitspreekt: dan gebeurt het ook. En als het niet gebeurt: dan wilde je het dus ook niet.
   https://www.mindacademy.nl/wat-is-nlp

   Grote man op dat vlak: Tsjakka! Emile Ratelband.
   En dat is ook! wetenschap! Bewijs anders maar eens dat het niet zo is.

   Like

 3. bobzelf zegt:

  OM MET MIJN GENIALESPREUK VAN MIJN MOEDER TE SPREKEN

  DE DUITSERS … KUNNEN MET HUN PIESIE NAAR BIJSTERVELD

  IN NET NEDERLAND. ZE KUNNEN MET HUN URINE NAAR DE APOTHEKER

  WHAHAHAHAHA

  DUS 2 MAANDEN GAZZ OP VOORRAAD. EN DAARNA ..

  GUTEN TAG , FREUNDEN ES IS LEICHT FUR MICH ZU SEHN

  WAS ICH NOCH ZU SAGEN HATTE

  DAUERT NUR EINEN SIGARETTE

  EN DAARNA KUNT U AAN HET GAZZPROM GAZZZ .

  DUS LEKKER NICHT . WHAHAHAHA

  KUNNEN DE MOFFEN WERELDWIJD DE HONDENZIEKTE KRIJGEN

  JA. ALS JE GEKKE DINGEN ZEGT TEGEN DE VRIENDEN VAN OOM VLADIMIR

  BEN JE DUS DE LUL

  DUS DE SANCTIE LANDEN KUNNEN NU AAN HET GAZZZZ

  GOD WAT EEN LEUKE OPMERKING ..

  OOM GAZZPROMM

  Geliked door 1 persoon

 4. saddy zegt:

  Blij dat ik niet de enige ben die al dat inpikken van een land en burgers, waar je niet mee in oorlog bent, normaal vindt.

  Like

 5. Henk zegt:

  beste Mohamed je bedoeld het goed maar je vergeet een ding je reageerd
  als tegen duitsers en duitsland dat is je fout, tuurlijk mag je aan je eigen land denken maar je praat niet tegen de goede duitsers maar tegen socialisten
  die hebben alleen een eigen ik hun belang is altijd nummer 1 en vergeet het
  om teproberen het goed te doen zij zullen altijd een onderwerp vinden om je
  aftezijken desnoods ben je schuldig aan vervuiling door woestein zand.
  geef maar een mailtje dan kom ik je helpen met energy die socialisten verdienen het NIET.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s