Vergelijking . . .

Een van deze landen is voor 90% van zijn bestaan in oorlog geweest en heeft 81% van alle oorlogen sinds 1945 gestart. Het andere land is Rusland.

Geplaatst/vertaald door:
E.J. Bron (via Twitter; Juan)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Vergelijking . . .

 1. droevige mof zegt:

  Voor we het vergeten:
  Het aantal slachtoffers van de stalinistische terreur wordt geschat op 66 miljoen.
  Dat relativeert de Amerikaanse misdaden niet, maar de vijand van mijn vijand is niet automatisch mijn vriend. Met alle respect voor zijn huidige politiek, dat geldt ook voor de voormalige KGB-agent Poetin, die in de DDR gelegerd was en betrokken was bij de onderdrukking van mijn landgenoten.

  Like

  • bobzelf zegt:

   droevige mof zegt:
   28 november 2022 om 12:10

   JA HOOR DAAR IS TIE WEER. OPEENS LEEFT DROEVIGE MOF WEER IN DE JAREN 40 ??

   TROTS OP DIE JAREN DENK HET WEL TOCH

   WIR HABEN DA NICHTS VON GEWUSST ??

   EN DAN ALSNOG MIJN FENOMENALE OOM ER BIJ TREKKEN EEN 55 JAAR LATER

   WAAROM IS ER BIJ ALLE DUITSERS GEEN STEEKIE LOS MAAR IS DE HELE BINNEN KANT VAN JE PIANO NAAR GOD ??

   WOLLEN SIE NOCH MAHLS DEN TOTALEN KRIEG??

   EN AL SINDS 1914 GOK IK !!!

   en die onderdrukking VAN DIE MASSAMOORDENAARS IN DUITSLAND WAS EEN UITSTEKEND PLAN

   jullie hebben godverdomme de HALVE WERELD DOODGESCHOTEN EN PLAT GEBOMBARDEERD . DIE 6 MILJOEN JODEN WAS OOK EEN FABELTJE ?? IN DIE GAZZZZZKAMERS

   EN DAT JE DUS VOLOP OP JE FLIKKER HEBT GEHAD VAN DE RUSSEN WAS EEN MOOI MOMENT

   GOOGLE EVEN DE RUSSISCHE VERSIE VON STALINGRAD HOE JULLIE VRESELIJK OP JE FLIKKER KREGEN

   DOET NOG BEETJE ZEER TOCH ??

   KIJK ALS WE GAJUS GAAN BENOEMEN, KAN IK ER NOG WEL EEN PAAR BESTE OOM ADOLF EN ALLE SS ERS IN DE USA

   HAD JE MAAR ZO.N KANJER IN DAT KUT LAND VAN JE …

   MIT ADOLFA MERKEL AND FRIENDS EN NU ZONDER MIJN OOM GAAT HET GEWELDIG TOCH IN SS SIEG HEIL COUNTRY

   JE ZOU WILLEN RUILEN NU VANDAAG IK DENK VAN WEL HE .

   OLIE .GAAZZZZZ .KOLEN GOUD GELD MESTSTOFFEN RUIM OP VOORRAAD

   DUS WAT VLADIMIR MET UW HERSENBESCHADIGING TE MAKEN HEEFT IK ZOU HET NIET WETEN

   HIJ MIJN OOM IS AL 30 JAAR GEEN OORLOG BEGONNEN DACHT IK .

   JULLIE WOHL DOCH ??

   ZO DAT WAS EFFE LEKKER

   IK GA AAN DE KOFFIE

   OOM VLADIBOB

   Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   De huidige Duitse regeringsleiders hebben tien keer meer met Stalin als Putin ooit met Stalin gehad heeft…
   Jij zou als geen ander behoren te weten dat je landen niet op het gedrag van voormalige dictatoriale leiders behoort af te rekenen.
   De meeste van die 66 miljoen slachtoffers van Stalin waren Russen overigens.

   Geliked door 1 persoon

   • droevige mof zegt:

    Ravian, soms zou het beter zijn als de mensen die hier schriftelijk discussiëren met elkaar zouden praten. De overgrote meerderheid van de verschillen bestaat uit miscommunicatie, hetzij slecht gecommuniceerd of verkeerd begrepen, vaak beide tegelijk. Ik weet zeker dat het goed komt. Het is jammer dat dit waarschijnlijk geen werkelijkheid wordt.

    Geliked door 2 people

   • Ravian zegt:

    Putin was een achterbuurt jochie die zich zich in de voormalige Sovjet Unie heeft opgewerkt op de enige manier waarop dat in de voormalig Sovjet Unie voor achterbuurt jochies mogelijk was.
    Dat heeft hem dan als jongeling in Oost Duitsland doen belanden, waar hij zo’n hekel aan Duitsers heeft gekregen dat hij nu, ondanks dat Duitsland feitelijk oorlog aan het voeren is tegen Rusland, en Duitse wapens Russische vrouwen en kinderen doden, Duitsland aangeboden heeft de nog overgebleven Nord Stream gasleiding in werking te stellen, om het Duitse volk tegen bevriezing te beschermen, en hen tevens in staat te stellen nog van hun economie te redden wat er nog te redden valt.
    Ik denk dus dat je perceptie van een Putin die in Oost Duitsland de bevolking heeft onderdrukt niet correct is, en jij hoort overigens te weten dat de werkelijke onderdrukkers in de DDR de communistische Duitsers zelf waren.
    Het was de Stasi die de Oost Duitsers onderdrukte, en geweld tegen hen gebruikte, en niet de KGB.

    Geliked door 2 people

   • droevige mof zegt:

    Als u gelijk heeft, moet de geschiedenis van de DDR worden herschreven. De Sovjets hadden hun satellietstaten aan een korte leiband, de hele commandostructuur was daarop gebouwd. De KGB hield toezicht op de binnenlandse inlichtingendiensten. In zoverre is de KGB mede verantwoordelijk. De onderdrukking van de opstanden in Berlijn in 1953, in Boedapest in 1956 en in Praag in 1968 gebeurde na passend onderzoek door de KGB. Poetin was misschien een lieve jongen en las Duitse klassiekers in Dresden, maar hij was een officier van de Tsjeka.

    Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    Boedapest en Praag liggen niet in Duitsland, kleine Vladimir was in 1953 één jaar oud, en tegen de tijd dat hij voor de KGB ging werken waren ook de opstanden in Boedapest en Praag al lang geschiedenis.
    Tegen de tijd dat hij in Oost Duitsland gestationeerd werd (1985) was dat land “Roomser dan de Paus”, en in principe veel hardvochtiger en extremer dan de Sovjet Unie zelf.
    De muur werd door Oost Duitsers bewaakt, en niet door Russen, en het waren dan ook Oost Duitsers die hun vluchtende landgenoten meedogenloos neer maaiden.

    Ik ben nooit een fan geweest van de naoorlogse Sovjet bezetting van Oost Europa, in tegendeel, maar het begint onderhand wel aardig duidelijk te worden dat ze goede redenen hadden om Oost Europa te bezetten.
    De hele NAVO expansie richting Rusland is namelijk geheid niet in 1991 bedacht, dat plan is toen niet opeens uit de lucht komen vallen.
    Zonder die Sovjet bezetting van Oost Europa hadden we dus niet pas in 2022 in de huidige situatie gezeten, maar ergens in de zeventiger of tachtiger jaren of zo.
    Enig idee hoe dat dan zou zijn afgelopen, zonder een Vladimir Putin in het Kremlin om de beren in bedwang te houden?

    Ik ben een kind van de koude oorlog, en ik ben zeer geïnformeerd over die oorlog, en neem maar van mij aan dat er dan geen “happy end” op het programma had gestaan.
    We hadden dan geheid een derde wereldoorlog meegemaakt, inclusief een thermonucleaire finale.
    Ik denk dat we dus, bij nader inzien, blij kunnen zijn met de Sovjet bezetting van Oost Europa, niet omdat dit prettig was voor de betrokkene, maar omdat anders onze Amerikaanse vrinden de wereld in een derde wereldoorlog gemanoeuvreerd hadden, en dan was het voor iedereen, inclusief de bevolking van Oost Europa, nog veel slechter afgelopen.

    Nu zit Putin dus in het Kremlin, en lijkt deze wonderwel goed in staat om de angel uit de VS te trekken zonder een wereldbrand te veroorzaken.
    Ik denk dus dat de wereld het bijzonder goed getroffen heeft met Putin, maar laten we de veren niet verkopen alvorens we de adelaar daadwerkelijk geschoten hebben.

    Geliked door 1 persoon

 2. Wim Vreeswijk zegt:

  Rusland is mèt Siberië en delen van de Noordpool qua oppervlakte het grootste land ter wereld. Hierdoor is Rusland bevoordeeld met oneindig veel olie- en gasbronnen, met name in niet ontwikkelde gebieden. Vandaar dat er in Rusland ook relatief zeer veel miljardairs wonen. De voorganger van Zelinsky is indertijd echter zo dom geweest om de grens met Rusland wagenwijd open te zetten waardoor er een forse immigratie of russificering ontstond met alle, nu bekende risico’s en problemen van dien.

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Wim Vreeswijk zegt:
   28 november 2022 om 14:01

   WHAHAHAHAHA . ZO U GAAT EVEN DE GESCHIEDENIS HERSCHRIJVEN ???

   WHAHAHAHAHAHAHAHAHA

   NA HET UITEENVALLEN VAN DE CCCP HEBBEN DE RUSSEN
   GEPROBEERD UKRAINE IN LEVEN TE HOUDEN
   ZEG MAAR 30 JAAR LANG EN DAT VIEL NIET MEE
   WAT EEN GAJUS ONGELOFELIJK

   EEN DIKKE 30 JAAR DAAR MILJARDEN INGEPOMPT. HAAST GRATIS GAZZZZ GELEVERD. EEN GAZZPIJP NEERGELEGD WAARDOOR ZE MILJARDEN AAN DOORVOER NAAR EUROPA KONDEN KRIJGEN

   MIJN OOM HEEFT DE KRIM 40 JAAR GEHUURD VOOR MILJARDEN EN SPOTGOODKOOP GAZZ VOOR ZIJN VLOOT ..

   DAT UITERAARD DOOR UKRAINE NOOIT BETAALD IS. NOG GEEN EUROCENT

   EN WILDEN ZE UKRAINE LEVENSVATBAAR MAKEN EN WERD DE OOSTELIJK GRENS NAAR RECHTS GESCHOVEN EN WAREN MILJOENEN ECHTE RUSSEN INEENS VOLOP UKRAINIERS

   DUS EEN 52/ 55 WAPENFABRIEKEN KREGEN ZE GRATIS EN ALLE KOLEN MIJNEN ..

   DUS ALS U UIT UW NEK WILT LULLEN . HAD U GISTEREN MEE MOETEN TOEN , TOEN BERTUS EEN DAGIE REFO EN GRIKFFO AFZEIKEN ORGANISEERDE WHAHAHAHA

   HADDEN WE INEENS DE JEZUS REDT BRIGADE OP VISITE .

   NIET MEER VAN DE RARE DOMME DINGEN ZEGGEN HOOR
   MET EEN RUSSISCHE VROUW EN EEN OMA DIE 30 JAAR VOOR DE KGB WERKTE MOET U MIJ NIKS DOMS VERTELLEN
   HELAAS HEB IKER ZELF OOK EEN JAARTJE OF 10 A 12 RONDGEHOBBELD

   DE VOLGENDECURSUS IS DUS DUIDELIJK NIET, IK HERHAAL, NIET GRATIS

   OOM MAFKEES

   Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   “De voorganger van Zelinsky is indertijd echter zo dom geweest om de grens met Rusland wagenwijd open te zetten waardoor er een forse immigratie of russificering ontstond”

   Het hele zuiden en oosten van Oekraïne bestaat uit voormalig Russisch grondgebied, bewoont door etnische Russen, dat in 1922 door de Sovjet Unie bij Oekraïne is gevoegd.
   Artificiële grenzen dus, gecreëerd door een dictatuur, en daarom niet meer rechtsgeldig na het verdwijnen van die dictatuur.
   Lees eens een geschiedenisboek zou ik zo zeggen…

   Geliked door 1 persoon

 3. mooinique zegt:

  Eigenluck logisch toch?! Amerika is door veel andere landen ingepikt. Of anders gezegd door veel inwoners van overzeese landen. Dit ging niet goedschiks. Het vechten zit er in. Net als meer meer meer! Rupsje nooit genoeg. Als je kijkt naar hoeveel Amerikanen er zijn en bv Chinezen klopt het niet. Normaal is het zo van de meerderheid wint. In dit geval niet. Dat komt gewoon door de mentaliteit. Men denkt dat de Chinezen misschien het meest gehersenspoeld zijn. Blijkbaar niet. Dat zijn de Amerikanen. Oorlog is nooit fout. Trots zijn op je land. En altijd verdedigen. Vandaar dat ze altijd overzees oorlog voeren want ze worden bedreigd. Ja amehoela! Ik kan hier wel verderver schrijven maar dat vind ik zonde van mijn energie. Het zou toch wel duidelijk moeten zijn wat ik bedoel.

  Like

 4. J.v.d.Heijden zegt:

  Interessante vergelijking, met een paar onuitwisbare gebeurtenissen…
  Finland 1939
  Hongarije 1956
  Tsjecho-Slowakije 1968
  Afghanistan 1979
  Ukraïne 2022

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Wim Vreeswijk zegt:
   28 november 2022 om 14:01

   HE, ZOU JE ATTILA DE HUN GHENKIS KAHN EN
   HANNIBAL DIE DE ALPEN OVERTTROK MET zIJN OLIFANTEN NIET VERGETEN

   WAT EEN LULKOEK . PUTIN DID IT

   EN WE KOMEN AAN MET 1939 1956 1968 1979 AAN

   WHAHAHAHAHAHAHAHAHA

   TOEN HAD PUTIN NOG NIET EENS EEN KINDERWAGEN DAN WEL EEN BROMMERT

   EN ALS WE NU UKRAINE 2022 NOG UIT MOETEN LEGGEN

   STEL IK VOOR DAT JE NU OPTIEFT. NA 8 JAAR EN 6 MAANDEN DAGELIJKSE UITLEG

   DAN WEL GEWOON ER VANAVOND LEKKER ZELF EEN EIND AAN MAAKT

   VAARWEL . GELUKKIG HEBBEN WE DE FOTO’S NOG

   OOM WAT EEN ZELDZAME KLOOTVIOOL BEN JIJ ONGELOFELIJK

   Like

 5. droevige mof zegt:

  Bobzelf, ik geef hier al jaren commentaar. Er is geen reden voor je veronderstellingen. Trouwens, er is een regel hier om niet op de man te spelen, daar hou ik me aan.

  Geliked door 1 persoon

 6. J.v.d.Heijden zegt:

  Droevige Mof for president.!!!

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   J.v.d.Heijden zegt:
   29 november 2022 om 11:11

   WHAHAHA ONZE HUISDROEFTOETER ZOEKT NOG WAT MEDE LOSERS ???

   NOU NA DIE LAATSTE BEWERING DAT PUTIN ZIJN LANDGENOTEN HAD ONDERDRUKT

   KAN HIJ OOK GEWOON ALS ZIJNDE HERSENDOOIE OOK BIJ JE KOMEN WONEN

   MIJN GOD . WAT EEN ZELDZAME DOMME OPMERKING

   Like

 7. Snappie zegt:

  Snapperdeflap wat een moffen getap
  Wij zijn aanverwant met de Germaanse geschiedenis
  Amerika is zelf vernoemd naar het duitse Erika
  De Russen zijn groot gebracht met de hamer en sikkel.
  De Amerikanen zijn groot gebracht met de Smith en wesson inclusief. De winchester, dat zegt genoeg over de gestelde vergelijking.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s