WAARHEID . . .

Maak je nooit druk om diegenen die zich beledigd zullen voelen als je de waarheid spreekt. Maak je druk om diegenen die misleid, op een dwaalspoor gezet en vernietigd worden als je de waarheid niet spreekt.

Geplaatst/vertaald door:
E.J. Bron (via Twitter; Juan)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op WAARHEID . . .

 1. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Ik zou niet weten waarom ik me nog langer druk zou moeten maken om al die sukkels die het nog steeds niet willen zien. Ze zijn te dom en te lui om ook maar vijf minuten op onderzoek te gaan dus laat ze maar lekker creperen op hun dwaalspoor. Ze zijn al verloren dus ik zie geen enkele reden om er nog energie in te steken. Laat de ‘verrassing’ ze maar verrassen dan! Misschien dat de ogen dan wèl open gaan. Alhoewel; zelfs dàn vermoed ik dat ze gewoon leeglopen de afgrond in. Blatende lemmingen zijn het die de herder en zijn hond afwijzen en verketteren om de wolf in schaapskleren volslagen dood en blind geheel gewillig te volgen. Ik zal niet lachen maar ik steek er nog geen seconde energie meer in!

  Geliked door 1 persoon

 2. LUCIA zegt:

  Ja en nee hr Schilder en ik denk dat u dat weet ook, anders zou u niet iedere keer in de pen klimmen.
  Mijn oma zaliger die een zeer byzondere vrouw was en ook byzonder intelligent, had ik op vrij jonge leeftijd heel aparte gesprekken mee, ze werd ook vaak ingeschakeld als mediator… vaak onbetaald, want veel armoe in die tijd en ik vroeg haar eens waarom ze het bleef doen, want er kwam toch geen eind aan en waarom die mensen niet zelf hun problemen op losten…
  Haar antwoord was dat als je een gave had, dat het de bedoeling was dat je het zou gebruiken ook en ook zou blijven doen, onafhankelijk van het resultaat, ze gebruikte de metafoor dat als je een zaadje plant het soms na jaren pas opkomt, enfin het gesprek was veel langer maar dan wordt het erg persoonlijk.

  Ik moet eerlijk zeggen, ik ben het met haar eens, simpelweg omdat er velen zijn die licht dragen en proberen over te dragen en ieder heeft zijn eigen manier en wat u niet lukt, lukt een ander misschien wel maar ieder heeft zijn eigen bereik en is daarin uniek ….een piano heeft vele toetsen en zo ontstaat muziek, het vervelende is dat ons ego maakt dat wij allemaal een complete piano willen zijn of het complete muziekstuk en in de praktijk zijn wij meestal toetsen dat wil niet zeggen dat onze rol van generlei waarde is.
  We kunnen de voorbereidende toets zijn, de bemiddelende toets zijn, de beslissende toets zijn, zolang we maar niet bang zijn “slechts”een toets te zijn.

  De boer zaait, de grond bepaalt wat en hoe het groeit, het weer maakt een meer of minder succesvolle oogst, bijen bepalen de bevruchting ..zo veel factoren bepalen een eindresultaat hr Schilder… schat uw rol naar waarde

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s