“Ami go home!”: In heel Europa komt verzet op tegen de NAVO en de VS

(Vertaling: E.J. Bron)

In de luwte van de actuele gebeurtenissen komt er langzamerhand verzet op tegen de bezoeking van de Amerikaanse politiek in Europa. In de beursstad Leipzig heeft op de eerste Adventszondag een demonstratie onder het motto “Ami go home!” plaatsgevonden, waaraan meerdere duizenden mensen deelnamen. De manifestatie vormde de start van een serie demonstraties in heel Duitsland. De campagne dient zijn hoogtepunt te krijgen in februari met een protestmanifestatie voor de Amerikaanse basis Ramstein.

In Leipzig waren o.a. de voormalige AfD-voorzitter van de deelstaat Sachsen-Anhalt, André Poggenburg, en het lid van de gewestraad Erzgebergte, Stefan Hartung (“Freie Sachsen”), de sprekers en herinnerden aan de bezettingsstatus van de Bondsrepubliek Duitsland. “Volkerenmoordcentrales” van de Amerikaanse strijdkrachten zoals in Ramstein en Grafenwöhr zouden niet langer acceptabel zijn. De burgemeester van Leipzig, Burkhard Jung (SPD), werd wegens zijn ondersteuning van de Oekraïne-oorlog en het dulden van het Amerikaanse logistieke centrum op de luchthaven van Leipzig bekritiseerd. Als ondersteuners van de campagne werden de parlementariër van Die Linke, Sarah Wagenknecht, en haar man Oscar Lafontaine genoemd. Die had onlangs nog zijn nieuwe boek de programmatische titel “Ami, it´s time to go” gegeven.

Al een week eerder hadden ook in Parijs duizenden mensen aan een protestmars tegen de NAVO en de EU deelgenomen, die door de partij “Les Patriotes” georganiseerd werd. Partijchef Florian Philippot tweette foto´s waarop spandoeken met de eis te zien zijn: “Laten we snel weggaan uit de NAVO!” Tijdens de demonstratie werd er o.a. gescandeerd: “Het verzet is er! Wij willen vrede!”

Ook de Tsjechische hoofdstad Praag, die in september nog een grote demonstratie met tienduizenden deelnemers had meegemaakt, stond datzelfde weekend weer in het middelpunt van luidruchtige protesten. Onder het motto “Tsjechië eerst!” demonstreerden aanhangers van linkse en rechtse groeperingen gezamenlijk tegen de pro-Oekraïense politiek van de Tsjechische regering en tegen de actuele prijsverhogingen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Ami go home!”: In heel Europa komt verzet op tegen de NAVO en de VS

 1. BosscheBol zegt:

  De Russen zijn al lang weg uit Oost-Europa. Nu nog de Amerikanen weg uit West-Europa. En neem jullie bezettingslegers, atoombommen en kernraketten mee!

  Geliked door 5 people

 2. droevige mof zegt:

  Vechtlied uit de vroege DDR “Ami go home”, tekst Ernst Busch, melodie Hanns Eisler.
  In die tijd was de West-Duitse politieke klasse rechts-conservatief, met enkele oude nazi’s in haar gelederen, en vurig pro-Amerikaans. Oost- en West-Duits links waren eensgezind in hun uitgesproken anti-Amerikaanse houding.
  Dit zou vanaf de jaren negentig veranderen in precies het tegenovergestelde. Waarom dit zo is zou een lang artikel waard zijn.

  Geliked door 2 people

 3. Claudia Millenaar zegt:

  “Ami go home!”

  Lijkt me een uitstekend plan. Laten we wel wezen, mede door hun oorlogszuchtigheid zitten wij nu in de problemen. Wij willen inderdaad vrede! Blijf op je eigen continent!

  Geliked door 3 people

 4. Peter zegt:

  Overal oorlog voeren,door een demente oude imbeciel .

  Geliked door 2 people

 5. Henk der Niederländer zegt:

  Volgende paniekrode in opbouw??

  Pieter Jaap Allbersberg die dus ook zwaar bij de corona paniek opbouw betrokken was komt weer met iets nieuws.
  Wat het land dan voor volgende crisis gaat meemaken laat hij voorlopig nog even in het midden want hij zal even op de politiek moeten wachten welk scenario die mee voor den dag komen.

  https://www.ad.nl/politiek/iedereen-een-noodpakket-in-huis-adviseert-nctv-nederland-extra-kwetsbaar~ad468981/

  Geliked door 1 persoon

 6. Niek zegt:

  Dank voor de informatie want daar staat niets over in de msm, gelukkig komt er een huppelkut onderzoekje voor Dpg media en verder blokken alle linkse nazi’s de rest en dat was het dan….

  Geliked door 3 people

 7. Belozersky zegt:

  Grootheidswaanzin en leugen heeft bezit genomen van de organisatie en hun leiders. Dit heeft niets meer te maken met bescherming en veiligheid. De NAVO wordt voor andere doeleinden gebruikt dan waar zij voor in het leven geroepen is.

  Like

 8. J.v.d.Heijden zegt:

  Gisteravond Amerika tegen Iran gezien.
  Voetbal met een politieke lading…
  Je kon aan het “spel” van de Iraniërs merken dat ze de Amerikanen haten,
  zoals te lezen is op tal van gebouwen in Iran.
  Hoed dan ook: de Amerikanen wonnen terecht met 1-0.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Yankee Go Home !! Ofwel rot op, trap maar rotzooi in je eigen land !!!

  Like

 10. mooinique zegt:

  In feite is dit maar het topje van de ijsberg. Mensen zoals ik ivm gezondheid of ouderen enz. demonstreren niet. 1 klap van de politie of anderen en je bent dood. Voor mij zijn dit helden. 🥰

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s