Asiel-bestorming van Europa: 54% meer asielzoekers in vergelijking met vorig jaar

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe asiel-catastrofe valt niet meer weg te discussiëren. Duitsland en Oostenrijk maken alleen nog ruzie om de twijfelachtige eerste plaats: terwijl Duitsland in absolute aantallen in het lopende jaar 2022 de meeste asielzoekers in Europa heeft opgenomen, (16.950 – 22% van het EU-totaal!), staat Oostenrijk met de aantallen in verhouding tot de bevolkingsgrootte bovenaan.

Het desastreuze totale beeld, dat de statistisch bureau van de EU, Eurostat, nu publiceerde, verandert dat niet: in de hele EU zijn eerste aanvragen voor asiel in augustus met 17% tegenover juli gestegen. Samen namen Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Italië bijna drie vierde deel van alle asielaanvragen aan. Bijzonder drastisch is niet de vergelijking met de vorige maand, maar met de vergelijkende periode van 2021: hier bedraagt de stijging met in totaal 77.595 eerste aanvragen in augustus een ongelooflijke 54% tegenover augustus 2021.

Hongarije kan zich verheugen in het minste aantal asielaanvragen per inwoner: daar komt – dankzij de verantwoordelijke politiek van de Orbán-regering – maar één (in cijfers: 1) aanvraag op een miljoen inwoners.

In augustus vormden volgens Eurostat Syriërs de grootste groep onder de asielzoekers (11.860 eerste aanvragen), gevolgd door Afghanen (10.675), Indiërs (4.170), Turken (4.105) en Venezolanen (3.565).

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Asiel-bestorming van Europa: 54% meer asielzoekers in vergelijking met vorig jaar

 1. Hovawart zegt:

  Dat de EU al die ‘weelde’ niet kan dragen is slechts een kwestie van tijd, creatief boekhouden en de rekening doorschuiven, maar dat de armoede en honger in’t verschiet liggen is zeker,……en dan?…de criminaliteit zal ongekende vormen aannemen, de politiek weer verbolgen en verrast, en de burger het slachtoffer, letterlijk en figuurlijk het lijdend voorwerp.
  Kijk toch eens verder dan vandaag of morgen, stelletje nitwits.

  Geliked door 2 people

  • BosscheBol zegt:

   Leger des Heils: Het aantal jonge daklozen is met 50% toegenomen
   https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/leger-des-heils-het-aantal-jonge-daklozen-is-met-50-toegenomen

   Onze samenleving begint te bezwijken. Maar dat schijnt onze zogenaamde “elite” helemaal niet te hinderen.

   Geliked door 2 people

   • Julia zegt:

    Heel veel Nederlanders kan het geen snars schelen dat er zoveel Nederlandse daklozen zijn. Zij hebben het druk met flink te storten op giro 555 ten behoeve van de Oekraïners om deze de winter door te helpen. Wat een deugzaam volkje is de meerderheid toch eigen burgers laten ze verrekken en lopen hun benen onder hun gat vandaan om de Oekraïners een zeer warm onthaal te geven. Als zij het toch zo te kwaad hebben over discriminatie dan begrijp ik niet dat men het prima vindt dat er wordt gediscrimineerd onder oorlogsvluchtelingen. Te triest voor woorden.

    Geliked door 2 people

 2. karton zegt:

  Doet NL eigenlijk nog wel mee in deze wedstrijd om het hoogste aantal opgenomen “vluchtelingen” ? NL is nog lang niet vol, er is plaats voor iedereen ! Alléén kleine probleempjes met de watervoorziening, gasvoorziening, stroomvoorziening en huisvesting, das álles, dus………welkom “vluchtelingen”.

  Geliked door 5 people

 3. bobzelf zegt:

  THERE ARE NO NAZI’S IN UKRAINE

  WHAHAHAAHAHA . WHAHAHAHAHAHAHAHA

  AND NAVO IS A DEFENDING ORGANISATION

  WHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAA

  THE USA SAID . WHAHAHAHAHAHA .WHAHAHAHAHAHAHAHA

  Geliked door 4 people

 4. Henk der Niederländer zegt:

  En dan wordt nog niet de zogenaamde gezinsherreniging genoemd van zogenaamde minderjarige “asielzoekers” waarvan de hele familie mag overkomen.
  En de lamlul Rutte in Den Haag loopt te verkondigen dat er maatregelen moeten komen om de profiteur immigratie tegen te gaan.

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   @ Henk der N. op 29-11-2022 om 11.47 u.
   Een paar uur nadat Rutte op de VVD-dag had verzekerd dat hij de immigratie-stroom zou gaan inperken was hij het al reeds vergeten !

   Geliked door 1 persoon

   • BigLJohn zegt:

    karton; Misschien was hij als kind al zo. Als hij voor zijn moeder naar de slager moest om vlees te kopen liep hij door naar de snoepwinkel om daar een partij snoep te kopen. Ondertussen was hij de slager allang vergeten….

    Geliked door 1 persoon

 5. Hovawart zegt:

  De politieke vorm van de andere wang toekeren, heeft niets met vergevingsgezindheid te maken, betekent niet dat men zich niet mag verdedigen tegen een gewelddadige aanval.. maar heeft meer weg van knielen en de andere kant blijven opkijken met een mes aan de keel.

  Like

 6. Joost Visser zegt:

  Een voordeel met die gelukszoekers. Regelmatig ben je verplicht om een binenstad geheel te renoveren. Goed voor de economie.

  Like

 7. Hovawart zegt:

  De bestorming met dagelijkse chartervluchten, de meeste mensen zien niet dat ze grof voorgelogen en bedrogen worden,………

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  Duitsland de meeste opgenomen – asielzoekers – ? Als men de Oekrainers meerekent verwacht men volgend jaar in Nederland 200.000 nieuwkomers. Volgens officiele berichten. Reken er maar op dat het er zeker 250.000 zullen zijn. En omdat er progressie in zit zullen er in Nederland elke vier jaar 1 miljoen nieuwkomers erbij komen.

  https://www.gelderlander.nl/binnenland/bruls-na-veiligheidsberaad-een-regie-voor-opvang-oekrainers-en-asielzoekers~a6e9c7c9/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.bing.com%2F

  Like

 9. Ravian zegt:

  Het zijn geen asielzoekers, het zijn kolonisten die hier komen profiteren en ons hun achterlijke gebruiken op komen dringen.

  Like

 10. Niek zegt:

  Wellicht wordt het tijd om te vluchten? En denken toedeledokie, ik doe het zelf wel zonder collectief.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s