Duitse media verzwijgen waarheid over Marokkanen-oproer in Brussel

(Door: Manfred W. Black – Vertaling: E.J. Bron)

Na de WK-wedstrijd tussen België en Marokko hebben honderden van oorsprong uit Marokko afkomstige jongeren in ettelijke Belgische en Nederlandse steden complete straten verwoest. Duitse media zagen er vanaf de etniciteit van de geweldplegers te benoemen. De “Frankfurter Allgemeine Zeitung” speelde het zelfs klaar om in een nieuwsbericht te beweren: “Over de identiteit van de relschoppers werd eerst geen informatie gegeven.” Een pure leugen.

Het ZDF spande de kroon met de Duitse leugenachtige berichtgeving. De publiekrechtelijke zender publiceerde weliswaar een video van de zware onlusten, vermeed het echter demonstratief om de fanatieke islamitische geweldplegers bij de naam te noemen.

Op ZDF-teletekst is in een titel geen sprake van gewelddadige Marokkanen. Volledig misleidend is daar te lezen: “Het kwam tot de onlusten bij spontane samenkomsten van Marokkaanse voetbalfans, die met vlaggen zwaaiden en vreedzaam vuurwerk afstaken, terwijl veel automobilisten toeterden.”

De kijker vraagt zich af hebben hier Belgen vreedzaam bijeengekomen Marokkanen aangevallen? Een presentator van het ZDF stelt, terwijl het nieuwsbericht wordt afgespeeld, een avontuurlijke these op: “Het speelt geen rol waar de daders vandaan komen.”

Geen woord bij de televisie over de van oorsprong uit Marokko afkomstige daders, geen woord over jonge moslims, die hun ongebreidelde haat op West-Europeanen de vrije loop hebben gelaten. Hoe diep is de publiekrechtelijke televisie in Duitsland al gezonken?

Nederlandse onderzoeker noemt het beestje bij de naam

Het persbureau Belga, Belgische kranten en de “Bild-Zeitung” (Kop: “Ongelooflijk geweld na 2:0 overwinning”) hebben zich meer ingespannen om de waarheid recht te doen. De Duitse boulevardkrant brengt twee artikelen over de onlusten in België en Nederland en citeert de gerenommeerde Nederlandse migratieonderzoeker Ruud Koopmans van de Humboldt-universiteit Berlijn.

Koopmans ziet als motief van de rellen de “pure haat op het Westen”. De wetenschapper zegt dat de rellen in België en Nederland “deel zouden zijn van een groter probleem, dat bij mensen uit islamitisch beïnvloede landen in heel Europa” te zien is. “Velen van hen zijn opgegroeid in een cultuur van de haat op het Westen.”

De islamitisch gesocialiseerde mensen zouden “beïnvloed zijn door anti-westelijke propaganda in moskeeën of door politici en media in hun Arabische thuislanden en zien daarom het Westen als vijand van de islam, die alles wat islamitisch is wil vernietigen en moslims wil onderdrukken. Veel jonge migranten ontwikkelen zodoende haat op het Westen, zien het als vijandbeeld.”

Deze van haat vervulde mensen zouden zichzelf “als slachtoffers van een wereldwijde strijd tegen de islam zien”. Als bewijs voor dit wereldbeeld “zien deze jongeren bijvoorbeeld dat westelijke landen Israël ondersteunen.”

Bron:
pi-news.net
Door: Manfred W. Black

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Duitse media verzwijgen waarheid over Marokkanen-oproer in Brussel

 1. Huh, dit weten wij toch al 50 JAAR!! Tuurlijk, de hele wereld kwam op ONZE AFGEJATTE CENTEN af!!! In alle uithoeken van deze ooit zo mooie planeet staat KUTLANDJE bekend om zijn gastvrijheid / barmhartigheid, een Welkom-Welkomkoortje staat je op te wachten!! Tuurlijk durfde de PLIESIE niet te schieten. Orders uit Den Haag. Schijtbang voor de wapenzooi van de murken!! Godverdomme, waar zijn we in terechtgekomen???

  Geliked door 2 people

 2. gebochelde zegt:

  nederland is niet veel minder. Nou, ik heb er vandaag niemand over horen spreken in de Tweede slaapkamer………..niemand! Nederland is veels te bang voor de Finnen!

  Geliked door 1 persoon

 3. antiislamnu zegt:

  Vertel mij hoe ik deze Marokkanen en ander asielparasieten tuig niet zou kunnen haten vertel mij één positiefs ding waar ik blij van zou kunnen worden

  Geliked door 1 persoon

 4. LUCIA zegt:

  Ik zag wel een tv- beeld van een imam die eigenlijk stelde dat de marokkaanse jongeren niet moesten zeiken dat ze gediscrimineerd worden omdat ze daar zelf voor zorgen. Ik vraag me wel af wat er gaat gebeuren als ze verliezen en ik zag nergens dat er traangas of waterkanonnen gebruikt werden, niet dat ik daar per se een voorstander van ben in algemene zin maar het werd wel ingezet tegen vreedzame demonstranten…toen kon het wel want racisme tegen blank wel toegestaan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s