Gebrek en rantsoeneringen: Groot-Brittannië heeft geen eieren meer

(Vertaling: E.J. Bron)

Door eigen toedoen veroorzaakte levensmiddelencrisis op de Britse eilanden

Aan het eind van het crisisjaar 2022 verzinkt niet alleen Duitsland, maar bijna heel Europa in een toestand die in toenemende mate herinnert aan de periode direct na de Tweede Wereldoorlog: op veel plaatsen heersen gebrek, rantsoeneringen en angst voor de toekomst. In Groot-Brittannië worden nu zelfs de eieren schaars.

Rantsoeneringen bij eieren

Op de Britse eilanden is men er nu toe overgegaan om serieus eieren te rantsoeneren. Het detailhandelsbedrijf ASDA heeft verkoop tot twee dozen per klant beperkt; bij de concurrent TESCO zijn dat drie dozen. Als redenen worden de vogelgriep en de gestegen productiekosten aangevoerd. Een woordvoerder van de pub keten JD Wetherspoons deelde mee dat er “problemen zouden zijn om de noodzakelijke aanvoer te krijgen om te voldoen aan de vraag in alle pubs”. In enkele filialen werden eiergerechten geschrapt of door andere gerechten vervangen.

Leveringsproblemen plus uitbraak van vogelgriep

Op grond van de leveringsmoeilijkheden zouden er tijdelijk eieren uit Italië worden gekocht, verklaarde de detailhandel Sainsbury´s. De boerenorganisatie NFU riep het Britse ministerie van Milieuzaken op om onderzoek te doen naar de leveringsproblemen. Daar komt nog bij: Groot-Brittannië wordt op dit moment geteisterd door de ergste uitbraak van vogelgriep in zijn geschiedenis.

Volgens het ministerie van Milieuzaken is er sprake van meer dan 200 bevestigde gevallen. Om een verdere uitbreiding te voorkomen, werden tot nu toe meer dan 750.000 kippen en bijna een derde deel van de 11 miljoen kalkoenen, die jaarlijks in Groot-Brittannië worden geproduceerd, gedood. In hoeverre het bij een maatregel van deze omvang nog om een proportioneel handelen gaat, laten we in het midden…

Schaarste duurt waarschijnlijk tot na Kerstmis

Daardoor stijgen ook de prijzen voor gevogelte sterk. Al sinds 7 november moet in Engeland alle gevogelte in stallen en volières blijven. De organisatie BFEPRA beschuldigt de detailhandel ervan de boeren ondanks de stijgende vraag van consumenten geen goede prijzen te betalen. Sinds het begin van de Oekraïne-oorlog zouden voerkosten voor kippen met 50%, de energierekeningen met 40% zijn gestegen.

Een derde deel van haar leden zou de productie verlaagd of de branche verlaten hebben, omdat ze de kosten niet meer konden opbrengen, verklaarde een woordvoerder van de organisatie, die ook aankondigde dat de schaarste zeker tot na Kerstmis zou duren.

Herinneringen aan de middeleeuwen

Epidemieën, schaarste, voertekort, miljoenen gedode dieren, boeren die geen faire prijzen voor hun producten krijgen, bedrijven die instorten onder de algemene kostendruk: wie zulke meldingen leest, voelt zich deels terug geplaatst in de middeleeuwen.

Terwijl vooral Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk zich op het wereldtoneel nog steeds voordoen als grootmachten, wapens ter waarde van miljarden exporteren, de halve wereld vanwege hun achterlijkheid bekritiseren en ongevraagde adviezen geven, verzinken de eigen volkeren in angst en wanhoop. Europa komt in toenemende mate ongeschikt over om zijn grotendeels door eigen toedoen veroorzaakte problemen nog de baas te kunnen worden en verliest steeds meer de aansluiting.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Gebrek en rantsoeneringen: Groot-Brittannië heeft geen eieren meer

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Vogelgriep werd in Nederland voor het eerst vastgesteld in 2005 en sindsdien zijn miljoenen vogels geruimd.
  Daar heb Ik dan weer wat vragen bij, want de manier waarop vogelgriep vastgesteld wordt gebeurd geheel buiten de pluimveeboer om.
  Het gaat namelijk als volgt.
  Er worden een aantal kippen of ander pluimvee gevonden die op onverklaarbare wijze dood zijn gegaan en meestal gaat het dan om een stuk of 15 misschien iets meer dieren.
  Dan word er een veearts bijgeroepen en die neemt wat monsters, stuurt die op en binnen enkele dagen of een week krijgt de boer of veearts dan de uitslag wel of geen vogelgriep
  Dit onderzoek wordt gedaan door het WVBR in Wageningen onderdeel van de Universiteit aldaar en daar wordt het interessant want laat Wageningen nou toevallig een groot voorstander zijn van de verschillende linkse agenda’s
  Dan even terug naar de dode dieren.
  Op een pluimveebedrijf lopen zo maar tussen de 10.000 en 200.000 dieren rond waarbij het dus makkelijk kan zijn dat er enkele dieren om wat voor reden dan ook komen te overlijden, maar de laatste jaren is dat dus steevast vogelgriep.
  Nou is hier bekend dat door de overheden de agenda uitgerold word om ons een andere voedingsgewoonte door de strot te drukken (denk aan meelwormen sprinkhanen en ander lekkers.
  Ik heb het idee dat een en ander gestuurd wordt vanuit overheden, maar Ik zou me graag laten verrassen met iets dat mijn vermoeden onderuit haalt.

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @ Henk; Ja, die agenda is zo langzamerhand hoop ik iedereen duidelijk en zolang we met zijn allen dit gewoon aanzien dan zal het zo blijven doorgaan, steunen we de boeren optimaal nou ook niet echt. Ik moet wel zeggen dat al die vreselijke megastallen van dieren me ook lichtelijk onpasselijk maken maar ik ben al jaren, al voordat het “in “was, meer vegetariër, dan vleeseter omdat ik best wel gek ben op dieren af en toe eet ik wat vlees en ik voel me daar dan ook niet schuldig over. Ik hou het op natuurlijke en gezonde bronnen dus geen soYa en beyond shit burgers en insecten, die komen niet op mijn bord.

   Geliked door 1 persoon

   • Alice zegt:

    Er wordt nu al gegild dat vogelgriep het jaar rond voorkomt. En de schaapjes en de comateuzen trappen ook daar weer in.

    Like

  • ronjaspers zegt:

   Henk.Goed gezien,ik trapte er ook in, die zogenaamde vogelgriep en varkensgriep die bestaan niet.Bij mij ging er pas een lampje branden met die vegan bullshit,ze willen dat de burgers geen vlees meer mogen eten.De mensheid eet al duizenden jaren vlees,het zit vol met belangrijke voedinstoffen en vitaminen.Een mens kan niet zonder vlees.Dat die dieren goed behandeld moeten worden vind ik wel belangrijk.

   Geliked door 1 persoon

   • Henk der Niederländer zegt:

    Je moet even een ding goed in gedachten houden Ron.
    Ab Klink indertijd al minister bestelde 34 miljoen vaccinatiedosis tegen de varkensgriep, die achteraf helemaal niets voorstelde.
    Wat dus wil zeggen dat er van uitgegaan werd dat een groot aantal menseen zich meermaals zouden laten prikken.
    En zie dus de overeenkomsten met de vogelgriep en het zogenaamde coronavirus.
    De enige overeenkomst is dat de pharmaindustrie en hun aandeelhouders miljarden konden incasseren.
    Meer overeenkomsten zijn er niet buiten het feit dat het allemaal georkestreerde hype’s waren.

    Geliked door 1 persoon

 2. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Vogelgriep is net z’n leugen als covid…. ziet u in u omgeving dode vogels !!!

  Vogelgriep bestaat alleen bij pluimvee bedrijven allemaal georganiseerd door de criminele overheid met medewerking van veeartsen.

  Covid, honger, energie schaarste, vogelgriep, oorlog …… allemaal gepland om ons die QR ID, QR paspoort, digitale euro door onze strot te rammen.

  Je veroorzaakt een probleem en komt met de oplossing !!! Dat is wat nu gaande is…. gaan we onderhand eens wakker worden !!!!

  Hoelang blijven jullie dit nog pikken.

  Geliked door 3 people

 3. antiislamnu zegt:

  Net als Rome zal Europa ten onder gaan aan decadentie en hoogmoed. We worden gewoon voor achterlijke gezien met homo bandjes regenboog rotzooi transgender shit klimaat waanzin stikstof fantasie verhaal slavernij schuld honderden miljoenen gaan we er aan weggeven en ga zo nog maar even door .Stelt u een voor hoe de rest van de wereld naar ons kijk we zijn de mongoltje ’s van deze wereld.

  Geliked door 3 people

 4. bobzelf zegt:

  BLAME PUTIN

  EN DE WINTER MOET NOG BEGINNEN ..

  VRESELIJK DIE PROTESTERENDE KIPPEN

  OOM KIPPENHOK

  Geliked door 4 people

  • Henk der Niederländer zegt:

   Hahahahahaha

   Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @ Bobzelf; Vroeger weren heksen verbrand nu kippen maar het zijn dezelfde machtsstructuren, die bepaalde agenda’s willen doordrukken.
   Het is Rome en de daarbij behorende black nobility structuren die zich gemoderniseerd hadden en als een onwelkome duikboot boven water zijn gekomen in Nazi-duitsland en toen ook weer ondergedoken en nu als Klimaat Kopstukken, Pausen van de CHAOS en Reset Marxisten, ons bestaan bedreigen .
   Het is altijd dezelfde hidden hand op de achtergrond en het is net als met onkruid, als je het niet met wortel en al eruit trekt en op de brandhoop gooit dan komt het steeds weer op .

   Geliked door 2 people

  • kruisridder zegt:

   bobzelf, je hebt gelijk. Op een hoopvolle strenge winter. Vooral aan het Oostfront.

   Geliked door 1 persoon

 5. bobzelf zegt:

  LUCIA zegt:
  29 november 2022 om 21:45

  GOED GEZIEN MEISSIE
  EN DAN ZIJN ER MENSEN HIER WAARVAN IKDE NAAM NIET ZAL NOEMEN OMDAT HET EEN DOVE MOF IS ..

  DIE HET MIJN OOM KWALIJK NEMEN DAT HIJ DAT SCHOFTERIGE SS. NAZI VOLK IN DE DDR. ONDERDRUKT ZOU HEBBEN

  NEE . DAN BEN JE GOEDBIJ JE HOOFD ??

  WHAHAHAHAHAHAH

  OOM BOBZELF KUSSIE

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Vogelgriep, Covid allemaal fake puur om het volk angst in te boezemen en op rantsoen te zetten. Het smerig spel van het WEF tuig viert hoogtij om de agenda 2030 er met sneltreinvaart door te drammen. Het volk zal onderdrukt worden nu door de voedsel sector geheel de nek om te draaien zodat straks het volk de staat smeekt om een voedselbon. Zorg wel dat u uw noodpakket in huis heeft want deze worden niet door dit kabinet verstrekt stel dat u toch nog wat te eten heeft dat is juist niet de bedoeling. Hoe kun je dit verwachten van duizenden mensen die nu al geen cent meer hebben te makken en afhankelijk zijn van voedselbanken. Nee van deze smerige WEF regering hoeven we ook helemaal niets meer te verwachten alleen dat zij het klootjesvolk flink tiranniseren door deze in de kou te zetten en straks nog op een schaarse voedselbon. Laten we hopen dat de dag zeer nabij is dat al dat WEF tuig flink wordt aangepakt en al haar machtswaanzin teniet wordt gedaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s