Europese Commissie adviseert het bevriezen van miljardenbetalingen aan Hongarije

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije moet vrezen voor het uitstel van miljarden EU-betalingen. De Europese Commissie adviseert om corona-hulp en andere subsidies pas vrij te geven wanneer de regering-Orbán “beloftes over de inachtneming van de rechtsstatelijkheid volledig uitvoert”.

Hongarije moet ondanks de onlangs genomen maatregelen tegen corruptie vrezen voor het uitstellen van miljarden EU-betalingen. De Europese Commissie adviseerde vandaag om de corona-hulp en andere subsidies pas vrij te geven wanneer de regering van minister-president Viktor Orbán beloftes over de inachtneming van de rechtsstatelijkheid volledig uitvoert.

Concreet gaat het daarbij om ongeveer € 7,5 miljard uit de gemeenschappelijke begroting en € 5,8 miljard aan corona-hulp.

De aanbeveling van de Europese Commissie om het geld uit de gemeenschappelijke begroting te bevriezen, zou in de komende weken door een EU-ministerraad aangenomen kunnen worden. Daarvoor is echter een gekwalificeerde meerderheid vereist – dat betekent dat minstens 15 van de 27 EU-landen zouden moeten instemmen en samen minstens 65% van de totale EU-bevolking zouden moeten uitmaken.

Bij de corona-hulp stelt de Europese Commissie voor om weliswaar het Hongaarse plan voor de besteding van het geld formeel te bevestigen, maar het zal alleen maar uitbetaald worden wanneer het land voldoet aan een catalogus met voorwaarden. Daartoe behoren ook die voorwaarden, die in de rechtsstatelijkheid procedure geformuleerd werden. Dienovereenkomstig is de Europese Commissie ook in het geval van Polen te werk gegaan, waarvan het plan al in het midden van het jaar werd aangenomen.

De verdere ontwikkelingen worden vooral daarom met spanning verwacht, omdat Hongarije aanzienlijke instrumenten in handen heeft om de EU onder druk te zetten. Zo zou de regering in Boedapest bijvoorbeeld alle beslissingen kunnen blokkeren waarvoor unanimiteit in de EU noodzakelijk is. Dat geldt bijvoorbeeld voor sancties tegen Rusland of besluiten ter ondersteuning van de Oekraïne in de oorlog tegen het buurland.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Europese Commissie adviseert het bevriezen van miljardenbetalingen aan Hongarije

 1. Kees zegt:

  Nederland ontvangt uberhaupt al niets, anders konden ze hier ook eisen stellen. NL is hgeen haar beter dan Hongarije.

  Like

 2. VarAway zegt:

  Ik zou zeggen, laat het er maar eens
  op aankomen….
  Orban is geen doetje en die EU
  facisten in Brussel moeten duidelijk
  en hard aan hun oortjes worden getrokken.

  Don’t f.ck with Orban!

  Geliked door 2 people

 3. BosscheBol zegt:

  Lieve hemel, de eu gaat zaniken over “rechtstatelijkheid”.
  NB de eu, bestaat uit ongekozen reptielen (tyrannosaurus) die een fascistische dictatuur aan het oprichten zijn op weg naar een feodale staat.

  Geliked door 2 people

 4. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Het zou mij niet verbazen als de EU zich zo op blijft stellen naar Hongarije dat Hongarije uit de EU zal gaan stappen en gelijk hebben ze dan.

  De EU is niets meer dan een smeriger dictatuur.

  Geliked door 2 people

 5. Boike zegt:

  Beste Orban,
  Wanneer wordt het HEXIT ???

  Like

 6. Julia zegt:

  Ach hou toch op met die ongekozen zakkenvullers in de EU. Nederland dit postzegel landje is potverdorie de grootste netto betaler aan de EU. Wat hebben die WEF marionetten de onderdanige kruipers hier nog überhaupt te vertellen als de EU adviseert wordt het gewoon dwang. Die ongekozen lamzakken binnen de EU kunnen nog heel veel leren van Orban dan waren we niet besmet door de doorgeslagen woke virus en niet bestormt door een tsunami aan kansparels. Chapeau voor Orban en een hele dikke middenvinger naar al die zakkenvullers in Brussel.

  Geliked door 2 people

 7. karton zegt:

  Niets crimineels is de EUSSR vreemd; nu weer deze chantage. Dat zootje heeft de bek vol met “rechtsstatelijkheid”, ongekozen EUSSR-figuurtjes als Timmermans, Verhofstadt of v.d.Leyen..

  Geliked door 2 people

 8. Snappie zegt:

  Black mail ,chantage is gelukkig niet in Italië gebeurd.
  Eerst een miljarden donatie in de hoop dat Italië pro eu zou stemmen.
  Zelfde als Polen die 35 miljard aan corona steun zou mislopen
  Omdat de PIS partij geen vluchtelingen wilde opnemen.
  Toen ze Oekraïners binnen lieten kregen ze uitbetaald.
  Omkoopschandaal dat is hun beleid in de verrotte Eunie
  Zukkel belijd foeren tiepies ieds foor de EU DOWNIES!

  Like

 9. Ravian zegt:

  Laten we het, onder meer vanwege de desastreuze uitwerking op de EU economie, eens over de “rechtstatelijkheid’ van het EU sanctiebeleid tegen Rusland hebben.
  En laten we het ook vooral eens over de “rechtstatelijkheid” van het verplicht George Soros zijn reet likken hebben.
  Want dat laatste is natuurlijk waar het hier wat de EU betreft om draait; het onder de valse vlag van “rechtstatelijkheid” soevereine staten dwingen Soros zijn “woke” propaganda apparaat binnen hun grenzen te faciliteren…

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Ravian.Goed gezien,de extreem linkse multimiljardair,bilderberger en satanist soros.Is jaren geleden met zijn extreem linkse NGO,s hongarije uitgeschopt,hij is daarover nog steeds woest en wil wraak nemen.Daarom heeft hij de nazi EU opdrachtgegeven om de subsidie kraan naar hongarije dicht te draaien.

   Geliked door 1 persoon

 10. Qvic zegt:

  De EU is geen land als zodanig en juridisch gezien kunnen zij volgens het VN handvest geen beroep doen op rechtsstatelijkheid. Want dat kunnen enkel landen. Zo kan Nederland er ook geen beroep op doen, want Nederland is een Amerikaanse coöperatie en officieel is het grondgebied sinds 18-05-1940 een deelstaat van Duitsland. Staat der Nederlanden is de handelsnaam van de coöperatie. Hier ligt bewust de verwarring, dat Nederland zogenaamd een (soeverein) land is. Deze constructie is al sinds 1896.

  Geliked door 1 persoon

 11. Frits zegt:

  Ik hoop dat Orbán voet bij stuk houdt, Hexit begint en de EU afbrandt tot de laatste zetel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s