Kous op de kop voor Oekraïense regering: VS sturen geen Patriot-raketten

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oekraïense regering zal eerst geen Patriot-raketten uit de VS krijgen. Men zou de gesprekken met de Oekraïne echter voortzetten, zei men vanuit het Pentagon.

De Oekraïne moet in ieder geval eerst afzien van Patriot-raketten uit de VS. “Op dit moment hebben we geen plannen om de Oekraïne luchtafweersystemen van dit type ter beschikking te stellen”, verklaarde de woordvoerder van het Pentagon, Patrick Ryder, in een interview met CNN. Men zou de gesprekken met de bondgenoten, partners en de Oekraïne echter voortzetten, zei hij verder.

Het Patriot-luchtafweersysteem vereist een aanzienlijke inspanning om te onderhouden en in stand te houden, evenals een pittige opleiding. “Geen van deze systemen is ´plug and play´, je kunt niet gewoon op het slagveld opduiken en ze gebruiken”, aldus de woordvoerder.

Functionaris van het Pentagon gaf Oekraïne hoop

Voor de troepen van president Volodymyr Zelensky is dit een verrassende wending. Daarvoor had een hoge functionaris van het Pentagon verklaard dat de VS wel degelijk het sturen van Patriot-raketafweersystemen naar de Oekraïne zou overwegen. “Alle mogelijkheden liggen op tafel”, zei men.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Kous op de kop voor Oekraïense regering: VS sturen geen Patriot-raketten

 1. Harry zegt:

  Putin speelt het wel héél slim !
  Hij houdt de Oekraïners lekker bezig en sloopt tegelijkertijd de hele EU financieel .
  Het is maar goed dat ie verder geen kwaad in de zin heeft , anders kan ie in enkele weken de hele EU oprollen omdat “WIJ” geen munitie meer hebben .
  Komt wel een beetje amateuristisch over , niet ?
  En maar een grote mond opzetten !

  Geliked door 2 people

 2. Henk der Niederländer zegt:

  In de omgeving van Bakmuth (Artemivsk) loopt het Oekrainse leger het risico op een omsingeling van ca. 30.000 soldaten en huurlingen.
  Er is een tangbeweging gaande om het leger in die omgeving te omsingelen en tot overgave te dwingen.
  Naar het schijnt is het grootste deel van de stad Bakmuth in handen van het Russische leger.
  Opvallen is eigenlijk dat in het westen nogal paniekerig gereageerd wordt op de beschietingen van de energie infrastructuur in Oekraine, maar vergeet men voor het gemak maar even dat een bijna 9 jaar durende beschieting van de Donbas dezelfde gevolgen had zij het in mindere mate.

  Geliked door 2 people

 3. Ravian zegt:

  Het begint dus ook in het Pentagon door te dringen dat hun oorlog in Oekraïne een verloren zaak is.
  Want het hier opgevoerde excuus geld net zo goed voor de HIMARS systemen die ze wel (inclusief personeel) naar Oekraïne gestuurd hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • chrisdirick zegt:

   Ravian, zou het niet zo kunnen zijn dat hun Patriot installaties en bijbehorende raketten gewoon op zijn? Net zoals er in Duitsland maar een munitievoorraad is voor drie dagen?Wat ik me ook al een tijd afvraag: wat heeft Nederland geleverd aan Kiev, gezien het feit dat onze soldaten tijdens oefeningen pief, paf, poef moesten roepen wegens gebrek aan munitie?

   Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    Ik denk niet dat ze op zijn, ik denk dat het Pentagon er achter is dat ze naar Oekraïne sturen gelijk staat aan weggooien.
    Vervolgens liggen die dingen dan niet bij de Walmart in het rek, dus effe nieuwe aanschaffen zit er niet in.

    Wat dat pief paf poef betreft; je gebruikt geen scherpe munitie bij het oefenen, daar gebruik je losse flodders voor.
    Dat gezegd hebbende verbaas ik mij dus ook over de gulheid van defensie, waar ze normaal enkel geld hebben om de koffers van Lockheed Martin te vullen.
    Misschien hebben ze Ollongren in de horizontale verhuur gedaan, maar ik kan mij eerlijk gezegd niet voorstellen dat dat veel schuift…

    Like

 4. Julia zegt:

  Die stommelingen hebben niet door dat Poetin een hele goede schaker is laat de boel eerst economisch ten onder gaan vervolgens zal hij toeslaan. Waar blijven wij nergens. Nogmaals de Russen hebben nooit een oorlog verloren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s