MDR: Ongevaccineerden werden door politici tot zondebokken van de pandemie gemaakt

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Het tij begint merkbaar te keren: zelfs de publiekrechtelijke omroepen, die in het voorste gelid deelgenomen hebben aan de hetze tegen lockdown-critici en ongevaccineerden, slaan nu een heel andere toon aan.

Bijvoorbeeld in de bijdrage “Ongevaccineerden ten onrechte beschuldigd?” van de economieredactie van de MDR, die mede bij zou kunnen dragen aan een begin van de noodzakelijke verwerking van het corona-onrecht. Interessant genoeg werd men voor vaststellingen, die je nu in deze bijdrage aantreft, ook door de ARD (waarvan de MDR deel uitmaakt) enkele weken geleden nog uitgemaakt voor idioot, dwarsdenker of sociaal gevaarlijk individu en word je daarvoor op Facebook nog steeds geblokkeerd.

Perfide zondebok strategie

Onze vondst van de week uit de bijdrage:

“De druk op al diegenen die zich niet wilden laten vaccineren, nam in de herfst van 2021, toen Duitsland door de vierde corona-golf werd overspoeld, aanzienlijk toe. Hoewel ondertussen meer dan twee derde deel van alle volwassenen gevaccineerd waren, stegen de incidenties zelfs sneller en hoger dan het jaar daarvoor. Ook de IC´s stroomden weer vol. Het virus had Duitsland opnieuw in zijn greep.

Maar in plaats van politieke maatregelen zoals een fundamentele testplicht voor iedereen, ook voor gevaccineerden en genezen personen in te voeren, stortte men zich op de groep ongevaccineerden. Als er niet zo veel mensen zouden zijn die de spuit geweigerd zouden hebben, dan zou al lang de terugkeer naar de normaliteit Molewijk zijn, aldus de beweringen van enkele politici, maar ook van artsen en wetenschappers. Wie zich niet laat vaccineren, zou zich onsolidair gedragen en zou niet alleen voor toenemende besmettingen, maar ook voor het overbelaste personeel in de zorg verantwoordelijk zijn.”

Ze hebben meegedaan

En dan volgt er een samenstelling van enkele citaten, waarvan er legio zijn, zoals de actie #wirhabenmitgemacht op indrukwekkende wijze documenteert:

Tot welke uitspraken politici zich destijds lieten meeslepen, laat de onderstaande selectie zien:

 • “Tirannie van de ongevaccineerden”: de voorzitter van de wereldartsenbond, professor Frank Ulrich Montgomery, nagelde in november 2021 ongevaccineerden in het ARD-programma “Anne Will” quasi aan de schandpaal: “Momenteel beleven we immers echt een tirannie van de ongevaccineerden, die over het twee derde deel van de gevaccineerden beslissen en ons al deze maatregelen opdringen”, wond hij zich op 8 november 2021 op.
 • “Ongevaccineerden mogen als minderheid niet de meerderheid terroriseren”: deze uitspraak komt van Marie-Agnes Strack-Zimmermann (FDP) en werd op 15 november 2021 door de “Welt” gepubliceerd.
 • Contacten met ongevaccineerden mijden: de toenmalige Berlijnse Senator van Gezondheid, Dilek Kalayci (SPD) adviseerde de bevolking in een Twitter-bericht op 11 november 2021 heel concreet om geen contact meer met ongevaccineerden te hebben.
 • “Weg uit het politieke leven”: uiteindelijk ging het om een duidelijke politieke boodschap: “Jullie zijn nu uit het maatschappelijk leven”, zoals bijvoorbeeld Tobias Hans, voormalig minister-president van de deelstaat Saarland, het kort en bondig zei. Na te lezen in de “Saarbrücker Zeitung” van 10 december 2021.
 • “Niet meer deelnemen aan het openbare leven”: en ook Olaf Scholz had blijkbaar de schuldigen ontdekt: “Het huidige, ons allemaal benadelende infectiegebeuren is afkomstig van de ongevaccineerden. Dat lijdt absoluut geen twijfel!”, zei hij op 7 december 2021 na de ondertekening van het coalitieakkoord door de nieuwe regeringspartijen in Berlijn.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op MDR: Ongevaccineerden werden door politici tot zondebokken van de pandemie gemaakt

 1. J.v.d.Heijden zegt:

  De PCR-test is ongeschikt om infectieziektes zoals Covid-19 aan te tonen.
  Bronnen: Dr Harald Schneider van het Hessische Landeskriminalambt(Lka)
  en Nobelprijswinnaar en uitvinder van de PCR-test Kary Mullis.
  De PCR-test wordt gebruikt de minimale sporen(die worden gevonden
  na criminele activiteiten, moorden e.d.)te vermenigvuldigen zodat
  toch DNA-materiaal gewonnen kan worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  We hebben in elk geval inzicht gekregen met welk soort mensen we te maken hebben gekregen. Die zonder pardon hun naasten apart zetten, en ze uit de samenleving wilden verbannen.
  We zullen hun namen niet vergeten. Ook in Nederland zijn hun namen bekend.

  Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Als niet-gevaccineerde heb ik deze campagne hier in Keulen, waar ook de
  auteur van het artikel, David Berger, woont, vanaf de eerste dag meegemaakt. En het is nog steeds niet voorbij. Huisartsen proberen nog steeds van hun voorraad vaccins af te komen. Voorzichtige vragen van de meestal oudere patiënten worden groots beantwoord met de tegenvraag “Dus u heeft medicijnen gestudeerd ?” Toen ik bij een andere gelegenheid deze polemische vraag van een arts bevestigend beantwoordde, keek hij me minachtend aan.
  Om een lang verhaal kort te maken. Ik ontvluchtte Keulen en bracht eind 2021 de ergste maanden door bij mijn vrienden in Valkenburg, waar het ondanks de avondklok en de mediaterreur van Hugo en zijn RIVM nog heel Limburgs was. Onvergetelijk en altijd dankbaar voor deze hulp.

  Geliked door 3 people

 4. Gerrit zegt:

  De Duitse TV (RTL) is voortdurend op zoek naar zondebokken. Zo zoekt men doelbewust demonstraties op van de Freie Sachsen en het AFD.
  Deze mensen zijn het niet eens met het regeringsbeleid, maar in de ogen van de TV ploeg zijn het Rechts Radicalen met Nazi sympathieën.

  Daarna gaat men in gesprek met iemand van de Veiligheidsdienst die zegt “Dat we ons zorgen moeten maken” Inkopper. want het gaat hier over zijn baantje.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ravian zegt:

  Die klootzakken hebben gewoon al drie jaar van het leven van de “ongevaccineerden” gestolen, van een hele hoop “gevaccineerden” hebben ze al het hele leven gestolen, en van een hele hoop nog levenden gevaccineerden gaan ze het leven nog stelen.
  Dit is veruit de grootste massamoord uit de menselijke geschiedenis, en een directe aanslag op het voortbestaan van het menselijke ras.
  Dit is een misdaad die werkelijk met geen pen te beschrijven valt, eenieder die bij de organisatie en uitvoering van deze misdaad betrokken is, of betrokken geweest is, hoort dus, letterlijk, opgeknoopt te worden.
  Het is hoog tijd voor gerechtigheid.

  Geliked door 2 people

 6. Niek zegt:

  Precies de groep die Einstein bedoelde, in 1 klap zichtbaar want facisme ontstaat doordat mensen niet durven opstaan en zeggen: Nee, nu is het genoeg geweest maar het wel best vinden en liever op vakantie willen. De brave, lulletje, bang, dat help toch niet dat demonstreren. Precies die 2/3 van de mensen is er voor nodig om het facisme te laten herleven via het antifacisme.

  Geliked door 1 persoon

 7. Rensk. zegt:

  Ben niet haatdragend van karakter en nooit geweest, maar er zit nu wel degelijk haat naar een aantal personen van de Overheid. 3 jaar jaar lang grondrechten afgenomen zonder enige onderbouwing. Ik kots ze helemaal uit. De meest achterlijke en minderwaardige opmerking staat bovenaan van Hugo de Jonge: ik weet waar jullie wonen en ongevaccineerden zijn a-sociaal.

  Er is er een die de grootste a -sociale mens is en dat hij zelf. Ik minacht dit persoon het allermeest.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s