Sancties tegen Poetin: EU geeft problemen toe

(Vertaling: E.J. Bron)

De sancties tegen Rusland splijten Europa. Als het aan de EU ligt, is de uitvoering van de strafmaatregelen in enkele staten te laks. Eurocommissaris van Justitie van de EU, Didier Reynders, wil harder tegen Poetin optreden.

Weliswaar zouden er tot nu toe vermogenswaarden in de omvang van € 18,9 miljard zijn bevroren, zei Reynders gisteren in Berlijn met het oog op de door de EU wegens de aanval op de Oekraïne opgelegde sancties tegen Rusland, maar 90% van de geblokkeerde som zou toekomen aan acht lidstaten, aldus Reynders.

100 miljoen Russen-euro´s in Hongarije

Oostenrijk behoort tot die landen, die bijzonder fanatiek waren bij het bevriezen van Russische vermogenswaarden. Tot eind oktober zou er € 1,7 miljard aan vermogen bevroren zijn geweest, bijna 10% van het hele EU-totaal.

Reynders eiste dat de resterende EU-landen “dringend zouden moeten inhalen”. Druk vanuit Brussel zou al voor een betere uitvoering van sancties in enkele EU-landen hebben geleid. Zo zou in Hongarije onlangs het bevroren Russische vermogen tot meer dan € 100 miljoen zijn toegenomen. Ook in Spanje en Italië zouden dergelijke inspanningen geregistreerd worden.

EU wil meer vermogen in beslag nemen

Met het oog op de wederopbouw in de Oekraïne zouden er tot € 400 miljard nodig zijn, aldus Reynders. “Rusland moet in ieder geval een deel van de rekening betalen”, zei hij. Dit zou of vrijwillig – tjdens onderhandelingen aan het einde van de oorlog – of onder dwang bereikt kunnen worden. Men zou bijvoorbeeld vermogens kunnen confisqueren, op voorwaarde dat dit door een gerechtelijke vonnis gedekt zou zijn. Dit zou een van de punten zijn, waarbij men tijdens de bijeenkomst van de ministers van Justitie van de G7-landen in Berlijn vooruitgang zou willen boeken.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Sancties tegen Poetin: EU geeft problemen toe

 1. Hovawart zegt:

  De Brusselse zelfkastijding waaraan alle lidstaten moeten gehoorzamen is een sadomasochistische gesel, een automutilatie van de flagellanten in hun ideologische optochten voor een betere wereld..Heil de Linksche Looney Brigade.

  Geliked door 1 persoon

 2. Joost Visser zegt:

  Waar bemoeien die imbecielen zich mee.

  Like

 3. Ravian zegt:

  Onbeschaamdheid kent geen grenzen…

  Like

 4. BosscheBol zegt:

  Ha. Ze willen Russisch geld jatten maar de rechter moet dat nog even goedkeuren. De rechter wordt dus opgedragen om even een vonnis dienaangaande te vellen.
  De vuiligheid ligt er metersdik bovenop.

  Like

 5. Dijkstra zegt:

  Het blijkt maar weer eens: de EU is niet de oplossing, maar het probleem.

  Geliked door 1 persoon

 6. hans zegt:

  Ook nog die kosmische arrogantie dat ze echt denken dat Putin voor een tribunaal zou komen of dat Rusland zou gaan betalen!? Hahaha. Ik denk dat deze fascistische NWO-bende zelf binnenkort voor een tribunaal gaat komen en dan worden opgehangen!! How about that!? Ze verkeren echt in LALALA-land.

  Geliked door 1 persoon

 7. Boike zegt:

  Het probleem met psychopaten is, dat ze nooit iets van hun eigen fouten leren.
  Als ze nog meer sancties tegen Poetin implementeren, gaan ze zich nog harder in hun eigen voeten schieten.
  Wat een vreselijk goed idee van vrouw doktor Urseltje Plagiaat.

  Like

 8. Julia zegt:

  Het grootste gif is Von der Leyen en haar ongekozen EU WEF bende. De chaos die zij hebben gecreëerd binnen Europa is met geen pen beschrijven en onvergeeflijk. Poetin lacht ze volkomen uit en terecht. Ook Rutte en Ollengren kunnen haar borst nat maken ze hebben geen geld meer de kas is leeg https://www.telegraaf.nl/nieuws/609326512/defensie-krijgt-het-niet-voor-elkaar-1-miljard-euro-te-spenderen-geld-lost-niet-alles-op Niet door personeelsgebrek maar dat zooitje hier heeft miljarden verspild aan moordwapens voor een oorlog die niet de onze is.

  Like

 9. bobzelf zegt:

  DUS GEEN GAZZZ MEER ???
  GEEN OLIE MEER ????
  DE VOLGENDE STAP IS ??

  GEEN KUNSTMEST MEER ??

  DUS ZIT U ZONDER VRETEN …

  ROEPEN UKRAINE NIET BIJ DE NAVO WAS IETS TE MOEILIJK !!

  WELTERUSTEN . UW DOODSVONNIS IS GETEKEND

  OOM GRAFZERK

  Like

 10. kruisridder zegt:

  Binnen een paar jaar staan de Russen aan de Atlantische Oceaan als ze zo doorgaan……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s