Timmermans: verbod op miniflesjes hotelshampoo en koffiemelkcupjes

(Door: Alexander Bakker)

Strijd eurocommissaris tegen plastic gaat verder

Pech voor wie weleens zo’n handig miniflesje shampoo uit een hotel mee naar huis neemt of een koffiemelkcupje van het restaurant op een later moment wil gebruiken. Eurocommissaris Frans Timmermans wil dit soort verpakkingen verbieden om de Europese afvalberg te verkleinen.

Sinds juli vorig jaar geldt er al een EU-verbod op plastic rietjes, bestek, wattenstaafjes en ballonstokjes. Timmermans wil deze zwarte lijst uitbreiden met allerlei verpakkingen: van plastic dat om een sixpack bierblikjes is gewikkeld tot miniatuurverpakkingen in hotels.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op Timmermans: verbod op miniflesjes hotelshampoo en koffiemelkcupjes

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Het zwijn timmermans moet zelf verboden worden. Hij is giftiger voor zijn omgeving dan de plastic gebruiksvoorwerpen die hij wil verbieden. Leve de plastic verpakking waar we allemaal gezond mee blijven. Ik wil wedden dat timmermans body niet snel begint te rotten als hij duurzaam in plastic is verpakt. (dat is met rookworst van de hema ook zo).

  Geliked door 3 people

 2. pepo Copyright zegt:

  Laat ze eerst de producten aanpakken.
  En de verpakking aanpassen aan de inhoud.
  Dan heb je de afvalberg al met 50 % verminderd.
  En niet meer online bestellen ( is door de elite gepoest om alle aankoop te kunnen controleren)
  Er zijn dagen dat er 4 verschillende auto’s 4 pakjes komen bezorgen.
  Nóg niet gesproken over de extra brandstof én verpakkingsmateriaal dat hierdoor het milieu extra belast wordt.
  De elite zijn de grootste vervuilers omdat ze ons allerlij verplichte maatregelen opleggen.

  Like

  • Oliedom zegt:

   Yep en beginnen met die “verpakkingen” (vergoedingen) om die euroopvreters uit te dunnen, liefst tot op het bot.

   Like

  • bart zegt:

   Dat er 4 busjes komen is helaas onnodig; echter door marktwerking zijn er tig pakkerbezorgers > de consument (zoals ik) zou het zelf ook makkelijker vinden wanneer alles door 1 pakketdienst wordt geleverd.

   Maarja de ene webwinkel werkt met POSTNL, ander met DHL, ander met UPS etc. etc ……………..

   Vergeet ook niet dat anders de gehele straat de auto pakt om hun pakketjes in de winkel te kopen, deze mensen laten nu hun auto staan………

   Like

 3. Ravian zegt:

  Nog meer stierenpoep uit de domme bek van PvdA zakkenvuller Timmermans.
  Het plastic afval probleem dat de hele anti-plastic hetze in de EU veroorzaakt heeft is de vervuiling met plastic van de oceanen, die voor 99% door derde wereld landen veroorzaakt wordt (wanneer gaan die derde wereld landen voor de, aantoonbaar, door hen aangerichte milieu schade betalen denkt u).
  Timmermans gaat dus weer eens voor een enorm bedrag, uit naam van de EU, en over de rug van de EU bevolking, een niet bestaand probleem oplossen.
  Zijn eigen vreten wordt namelijk toch op zilveren schalen, en niet in plastic bakjes, opgediend.

  Geliked door 1 persoon

 4. Olie bol zegt:

  Waarom verbieden we de tesla ook niet die zit voor 40% vol met plastic en kinderarbeid

  Geliked door 1 persoon

 5. BosscheBol zegt:

  Ik zou graag timmerfranz verbieden. Als dat wat te hoog gegrepen is, dan zijn foto’s. Het zien van zijn foto is voor mij een traumatische ervaring. Ze tóch tonen is eigenlijk dus een soort discriminasie.

  Misschien is het mogelijk om eerst een vlak te tonen met daarin de tekst: “de volgende abeelding kan schokkend en verontrustend zijn”.
  Wilt u hem toch zien? Druk dan op de rode knop.

  Ouderlijk toezicht is gewenst.

  Like

 6. Frans zegt:

  Deze malloot is al vergeten dat er miljoenen mondmaskers in de leefomgeving en natuur zijn gekomen. Deze maskers worden niet afgebroken. Het is een gigantisch berg afval. Een grotere hypocriet als deze gast bestaat er niet in de EU.

  Like

 7. Olie bol zegt:

  Dit word ook verboden wat zal de winkels leeg komen. Ijs ook maar uit de schappen. Want die zit ook in plastic.

  Like

 8. Olie bol zegt:

  Timmerman moet gewoon alles gaan verbieden, ook ademenen gaan verbieden, dan kunnen een hoop winkels opgedoekt worden, dit houd in minder vrachtverkeer op de wegen scheelt weer CO2 uitstoot, dan zit half Nederland thuis dan kunnen we meteen de grenzen sluiten wanneer gaan we uit de EU
  Verbied dan het vliegen ook maar, allen lekker thuis. Zo de week is doormidden, de EU bemoeit met te veel regels over alle landen waarom zitten ze in Den Haag dan nog, wat een geld verspilling.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Hij heb zeker teveel handig miniflesje shampoo uit een hotel mee naar huis gejat, z’n kasten puilen uit !!

  Like

 10. Runner zegt:

  Wat doet die mafkees daar nog met ze regeltjes makerij die man moet naar een gekken gesticht engerd of naar Oekraine front de hitser en niemand kan daar iets aan doen. Nexit.

  Like

 11. Runner zegt:

  Ha Ha Ha rookworst van de Hema daar heeft dat zwijn zijn pens vol mee.

  Like

 12. Hovawart zegt:

  Maar om de asieleisers een nuttige dagbesteding te bieden, door de fitte jongemannen met een bezem en rolcontainer hun nieuwe leefomgeving te laten opruimen en zo wat goodwill te kweken, dat gaat ze te ver….. Onmenselijk om zielige handophouders arbeid te laten verrichten.
  Rare Jongens die Linksche Looney Brigade.

  Geliked door 1 persoon

 13. Boike zegt:

  Franske is weer spijkers op laagwater aan het zoeken.
  Me dunkt, dat we momenteel toch wel andere en grotere problemen in Europa hebben, die onze aandacht behoeven.
  Franske, Franske, Franske, foei, foei, foei !!!

  Geliked door 1 persoon

 14. Jade zegt:

  Deze flut-ideetjes kosten de belastingbetaler
  dus 31.000 euro in de maand…

  Like

 15. Sobieski zegt:

  Dat uitgerekend het smerigste vetgemeste varken van Europa, die zichzelf bovenop zijn al riante salaris nog een vette loonsverhoging toekent, terwijl het volk crepeert als gevolg van bewust gekozen politieke beslissingen waar HIJZELF direct medeschuldig aan is, zichzelf als kers op de taart ook nog een pluim in zijn vieze dikke stinkende reet wil steken met dit soort huichelachtige gerommel in de marge, terwijl daadwerkelijk urgente problemen als gevolg van belangenverstrengelingen en rigide politiek-correcte dogma’s willens en wetens niet aangepakt worden is, mild uitgedrukt, zum Kotzen!
  Wat heben we allemaal te “danken” an sujetten als Timmerfrenske:
  – Oorlogsdreiging met Rusland als gevolg van een destructieve belligerente EU- en NATO-politiek, die geheel Europa met Ukraine en Europees Rusland in brand dreigt te steken als het verder escaleert.
  – Toenemende armoede als gevolg van de catastrofale lockdown en nu energie-politiek van de corrupte EU en dit stront-kabinet: mensen die hun huur en/of rekeningen niet meer kunnen betalen, waarschijnlijk zien we veel gevallen van mensen die deze winter verhongeren en/of doodvriezen in hun eigen woning (als ze die nog hebben).
  – Massa’s autochthone Nederlanders, Belgen, Duitsers, Fransen, Zweden, Britten, Ieren etc die in hun EIGEN land geen woning vinden en op straat slapen, terwijl de agressieve invadeuren uit de woestijn ondergebracht worden in luxe hotels en luxe cruise-schepen, en voorrang krijgen op de woningmarkt.
  – Rellende agressieve Marokkanen die onze steden onveilig maken, terwijl de politie wegkijkt.
  – Massala invasie van nog meer criminele aanhangers van een agressieve atavistische woestijncult die ze ook “religie” durven te noemen.
  – Toegenomen dreiging van terrotistische anslagen als gevolg hiervan, ook omdat het ISIS bruiden terughaalt.
  – Massaal sterfte en onvruchtbaarheid van jonge mensen in Europa (en wereldwijd, behalve – uitgerekend – Afrika en het MO) als gevolg van die gifspuit die ons werd opgedrongen.
  – Massaal politie-geweld tegen vreedzame betogers tegen een dictatoriaal regime van lockdowns, avondklok, gedwongen gifspuiten en gedwongen dure waardeloze en zinloze “testen” op een…verkoudheidsvirus.
  – Massale duivelse indoctrinatie en verminking van veel kinderen en jongeren door hun op school en via de mdeia aan te praten dat ze met het “verkeerde” biologische geslacht geboren zouden zijn., of zich misschien wel tot leden van hetzelfde geslacht aangetrokken zouden voelen (Val daar kinderen niet mee lastig!!!)
  – Massala geldverspilling de hysterie over klimaatverandering, die van alle tijden is en waar men zich tot voor kort altijd aan aan konden passen.
  -Massala geldverspilling aan een niet-bestaand “stikstof probleem”
  – Uitroeien van de boerenstand, die al generaties keihard werken om ons van voedsel te voorzien, vanwege dit niet -bestaande “stikstoprobleem”.
  – Dat onze landschappen kapotgemaakt worden door lelijke, gevaarlijke en zeer inefficiente windmolens, zonnepanelen die de akkergrond eronder doen afsterven, en onze bossen die gekapt worden voor “biomassa”.
  – Het feit dat China en India tegenwoordig de grootste industriele vervuilers van de Aarde zijn, en dezen daar nooit op aangesproken worden op internationale fora en congressen.
  – De griezelige opkomst van AI, robots en de digitale controle-maatschappij.
  Dat alles vind het bovengenoemde varken alles best.
  Nee, kleine, handige en recyclebare flesjes shampoo en melkblikjes en rietjes, DAT zijn problemen voor dit sujet.
  Timmerfrans, ga alsjeblieft heen, het liefst letterlijk, en dan snel ook, want de stank die zich verspreidt zo gauw jij je vieze dikke bek opentrekt, is nu onderhand echt ondraaglijk geworden.
  Wij Europeanen zijn jou spuugzat!

  Like

 16. Hovawart zegt:

  MONEY WELL SPENT!…….die salarisverhoging werpt z’n vruchten af….grrrrr.

  Like

 17. Plastics kan zomaar onze definitieve ONDERGANG worden!! Het wordt nu al aangetroffen in ongeboren baby’s!!!! De mens eet nu al elke week bijna een chipkaart aan plastics! Zodra het zich ook ophoopt in de voortplantingsorganen, is het eindelijk OVER / UIT, voor de Sloper Aller Slopers!! En daarom ben ik het ook eens met Franske! WEG met alle onnodige PLASTICS, het is een MEGARAMP!!!!!!!!!

  Like

 18. Frits zegt:

  Ik wil graag een verbod op Timmermans. Verdient een vermogen aan zijn kleuter geleuter.

  Like

 19. Julia zegt:

  Die volgevreten lamzak Timmermans moet morgen eens flink bij zijn kladden worden opgepakt en voorgeleid worden aan een tribunaal. Die vent is een ordinaire dictator besmet door klimaat waanzin. Ondertussen maakt hij geheel Europa kapot.

  Like

 20. karton zegt:

  Fransje Timmermans kan mij zeggen wat hij wil , het interesseert mij geen ene moer meer wat dit varken wauwelt ! Ik doe gewoon inkopen over de grens (Duitsland) en gooi ál het afval, óók het plastic in een NL-kliko, gebruikte wattenstaafjes flikker ik bij Noordwijk in de Noordzee……….dát zal ze leren ! De hele EUSSR staat in brand maar Fransje wauwelt over plastic dopjes, is dát volwassen gedrag ?? Vul ‘t zelf maar in.

  Geliked door 1 persoon

 21. Snappie zegt:

  Bossen kappen voor zijn klimaat bio verbranders, en de bosdieren dan?
  Bomen kappen om ruimbaan te geven aan windmolens
  Bomen kappen voor hugo zijn houtbouw woningen.
  De Noordzee vol stampen met gehaktmolens die de zee en trek vogels ruimen
  Natuurwater vol leggen met zonnepanelen ,geen eend meer in de bijt
  Weidegrond vol leggen met panelen, geen broedvogel meer te bekennen.
  En elke kut molen in de eu staat SF6 te lekken dat 1000 malen schadelijker is dan co2
  Dat noemen de downies de green deal
  Dat noemt zichzelf de green climate pope.
  Sluit die gast maar op in de kerkers van het Vaticaan onder de
  Bijbelse noemer van valse profeet.

  Like

  • karton zegt:

   @ Snappie op 1-12-2022 om 00.43 u.
   Klopt helemaal wat u egt.
   Maar wat óók héél erg is : een D666-rechter heeft bepaald dat een Wilde Woeste Wolf in ’t park de Hooge Veluwe NIET met een paint-ball-balletje mag worden verjaagd. Volgens die “rechter” moet er maar een hek worden geplaatst waarachter die wolf moet blijven, dat park wordt daardoor een plek voor wolven waar ze naar de mensen kunnen kijken, de mensen zitten aldus achter ’t gaas.
   Een soort “omgekeerde dierentuin” zeg maar.
   Zo’n zelfde soort rechter verklaart wél acceptabel bijv, moorddadige windmolens in de Noordzee, bomenkap waardoor bosdieren géén onderdak meer hebben, trekvogels die NIET meer kunnen trékken maar door zo’n rechter min of meer worden verplicht om te dúwen, dat soort rechters weet niet waarover zij ’t hebben, in navolging v.d. “politiek”.

   Like

 22. Snappie zegt:

  Stuk voor stuk worden de boeren geruimd, er komt een speciaal team die het gezin afhaalt daarna rijden de veewagens in een paar uren de stal leeg. Geen haan die er meer kraait. De inboedel wordt verkocht de boer wordt uitbetaald en gaat naar Duitsland, Denemarken of Portugal,Polen.etc.
  Waar halen ze het gore lef vandaan om zo met ondernemers en familiebedrijven om te gaan
  Nota bene met ons belastinggeld, onder het downie motto co2 uitstoot.
  Je moet wel compleet gestoord zijn om zoiets te geloven.
  Daarnaast ontwricht dit kabinet onze maatschappij, de samenleving en lapt alle regels aan zijn laars , maar frans maakt er een mooi natuurpark van toch ?

  Geliked door 1 persoon

 23. Qvic zegt:

  Plastic vervuild de natuur niet, het gaat niet met de natuur een verbinding aan. Door plastic lekken er geen chemische stoffen uit of iets dergelijks. De zogenaamde plastic soep op de zeeën is geen gevaar voor de vissen, enkel de achtergelaten vissersnetten vormen een gevaar. Al dat zogenaamde plastic recyclen kost vele malen meer en daarvan wordt maar 1% van hergebruikt, de rest wordt al opgestookt ( alleen PET wordt eruit gehaald, omdat dat het enige is, wat hergebruikt kan worden). Opstoken in de vuilverbrandingsovens levert meer rendement op, op elke vuilverbrandingsovens zitten diverse schoorsteen filters en met vuur dat opgestookt wordt tot ruim 1000 graden blijft van dat plastic niets meer over. We maken een probleem van iets wat er niet is.

  Geliked door 1 persoon

 24. Edvard zegt:

  O jee, kofiemelk cups????? Dan ook maar meteen condooms; schellt ook een hoop op de vuilnisbelt. En meneer Timmermans? Ook verbieden dan maar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s