Voetbal in Qatar huichelachtig?

(Door: Rients Hofstra)

We hebben die barbaren toch maar mooi een broek vol schijnheilige poep laten ruiken, of ligt het toch een paar zandkorrels genuanceerder?

Naast handen vol foute Qatarese leiders daar zijn onze “leiders” hier in het Westen aardig wat porties hypocrisie te verwijten. De FIFA had Qatar nooit mogen aanwijzen om het WK-voetbal te organiseren. Maar met een enorm olieplatform voor de koppen van de voetbalbobo’s wordt nu al gespeculeerd om over 8 jaar het olierijke Saoedi Arabië de WK-eer te gunnen. Gekken leren nooit iets, psychopaten laten zich vrijwillig niet helpen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Voetbal in Qatar huichelachtig?

 1. Edwin Vissers zegt:

  https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fmythology.net%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F04%2FOuroboros-1.jpg&f=1&nofb=1&ipt=622fb61ffb329bb4b1a9a082f0d0829b00af6ce5583763cb9f3e4a5b1c92be37&ipo=images

  Ouroboros

  De Ouroboros (Oudgrieks οὐροβόρος, “staart-eter”) is een symbool uit de alchemie, en een van de oudste mythische symbolen ter wereld. Het komt voor in de Azteekse mythologie, de Chinese mythologie en in vele andere. Het is een afbeelding van een slang of een draak die in zijn eigen staart bijt (deze opeet) en op die manier een eeuwige cirkel vormt.

  Valt het kwartje

  Like

 2. bobzelf zegt:

  JAAAAAAAA BAK PLEUR E N DE NODIGA KANOOS GRAAG
  EN GA EFFE RUSTIG ZITTEN …..

  U BENT VERRADEN , TOT OP HET BOT. EN NIETS IS U MEDEGEDEELD

  AMERIKAANSE BEWAPENINGSVERKOOP IN EUROPA BOOMENDE DANKZIJ DE OORLOG IN OEKRAÏNE: “US COLONY NA NATO COUP”

  MOCHT U NOG ENIGE HOOP HEBBEN DAT VLADIMIR PUTIN U OOIT NOG KOMT DAN WEL GAAT HELPEN

  LEES DIT ..

  U BENT VERADEN DOOR UW EIGEN REGERING

  HET IS NU INDERDAAD OOK ONZE OORLOG

  IK ZOU ZWEREN DAT WE NEE HADDEN GESTEMD IN 2016

  WANT HET WAS TOCH MAAR EEN ??? “”HANDELSVERDRAGJE ??

  RUTE KAN VANAF VANDAAG EEN DUBBELE RIEDEL KOGELS DOOR HEEN

  ~ Het hoofd van de Russische Doema, Vyacheslav Volodin, was van mening dat het huidige regime in Kiev ertoe leidt dat Oekraïne volledig verdwijnt.

  “Sinds 2014 heeft Oekraïne 53,7 procent van zijn bevolking verloren, en de bevolking van dit land wordt beschouwd als een verbruiksartikel voor Washington en Brussel, die de oorlog willen voortzetten tot de laatste Oekraïner.

  Deze oorlog die elke dag honderden levens eist, terwijl het regime in Kiev Oekraïne naar de volledige verdwijning leidt”, zei Volodin tegen Novosti News Agency.

  Volodin wees erop dat Oekraïne zijn soevereiniteit had verloren en een Amerikaanse kolonie was geworden na de staatsgreep in 2014, aangezien Oekraïne zijn industriële potentieel had verloren en volledig corrupt was, en er geen rekening werd gehouden met de belangen van de burgers.

  Hij voegde eraan toe dat in deze periode meer dan 10,5 miljoen mensen Oekraïne zijn ontvlucht.

  Wat is de reden?

  Voor het laten groeien van het bedrijf van de Wapenlobby…

  Dit is een van de belangrijkste redenen die zelfs de mogelijkheid van een Derde Wereldoorlog op het oude continent zou kunnen ondersteunen… Zoals we kunnen lezen in het volgende rapport over wapenovereenkomsten tussen NAVO-landen, is het wereldwijde conflict al begonnen!

  Inderdaad, op 4 november heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie een gezamenlijke verklaring uitgebracht met het ministerie van Defensie van Nederland en het ministerie van Defensie van de Tsjechische Republiek over nieuwe leveringen van tanks aan Oekraïne: de opgeknapte Sovjet-tanks T-72B.

  We moeten niet vergeten dat de staatsgreep, die in februari 2014 in Kiev door enkele landen van het Atlantisch Bondgenootschap werd georkestreerd, vele jaren eerder begon na het Veiligheidsforum in Kiev en Praag (hoofdstad van de Tsjechische Republiek) en werd gefinancierd door George Soros, door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en door de Nederlandse en Britse ambassades in Kiev, via de Oekraïense tv die de Euromadiaanse revolutie steunde met de hulp van een islamitische verslaggever,

  die toen plaatsvervangend directeur werd van de nationale wapenindustrie van Kiev.

  De komende dagen reist de president van de Italiaanse Republiek, Sergio Mattarella, samen met de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Antonio Tajani af naar Nederland voor een diplomatiek bezoek, waarbij ook afspraken over de defensie- en ruimtevaartindustrie worden besproken.

  Ondertussen moedigt de regering-Biden de Oekraïense leiders privé aan om blijk te geven van openheid om met Rusland te onderhandelen en hun publieke weigering om vredesbesprekingen aan te gaan te laten vallen, tenzij president Vladimir Poetin uit de macht wordt gezet, meldde de Washington Post zaterdag.

  Maar de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd J. Austin III, voormalig adviseur van Raytehon Weapons Corporation, heeft een verklaring vrijgegeven over $ 400 miljoen aan aanvullende veiligheidshulp voor Oekraïne.

  Zijn Italiaanse homologe Guido Crosetto, minister van Defensie in de nieuwe regering van Meloni, kondigde de mogelijkheid aan van een zesde wetsdecreet voor de levering van wapens aan Kiev.

  Crosetto was president van AIAD, de Federatie, lid van Confindustria, dat de Italiaanse bedrijven voor ruimtevaart, defensie en veiligheid vertegenwoordigt, en adviseur van de Italiaanse defensie-industrie Leonardo, in wiens raad van bestuur een voormalig adjunct-secretaris van het Amerikaanse Pentagon zit.

  Het is dus erg moeilijk om op korte termijn in vrede te geloven … Want sinds het CEPA-plan, uitgewerkt in een denktank in Washington samen met de militaire leiders van de NAVO en de EU in 2020, is de militarisering van Europa gewenst en gefinancierd door de Lobby of Weapons.

  Amerikaanse wapenverkopen in Europa nemen een hoge vlucht te midden van de woedende oorlog in Oekraïne

  De verkoop van Amerikaanse wapens en andere militaire hardware aan Europa schiet omhoog, dankzij het aanhoudende door het Westen gesteunde conflict in Oekraïne, waarbij Europese landen beloofden hun arsenaal met 230 miljard dollar uit te breiden, zegt een onderzoeksgroep.

  In veel Europese landen ging meer dan de helft van de recente militaire uitgaven naar Amerikaanse wapenfabrikanten, waarbij Noorwegen 83 procent besteedde aan Amerikaanse aankopen, het VK 77 procent, Italië 72 procent en Nederland 95 procent besteedde aan wapens van Amerikaanse makelij in de periode vanaf 2017 tot 2021, volgens het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), waarbij de totale Europese wapeninvoer in die periode met 19 procent is gestegen ten opzichte van de voorgaande vijf jaar.

  “Dit is zeker de grootste stijging van de defensie-uitgaven in Europa sinds het einde van de Koude Oorlog”, zei Ian Bond, directeur buitenlands beleid bij het Centre for European Reform, zoals geciteerd in een zaterdagrapport van Yahoo News.

  Volgens het rapport hebben landen in de Europese Unie sinds het begin van het conflict in Oekraïne eind februari toegezegd hun arsenaal met zo’n 230 miljard dollar te versterken, waarbij alleen Duitsland van plan is zijn leger dit jaar voor 100 miljard dollar te moderniseren.

  De Amerikaanse wapenindustrie, die meer wapens produceert en exporteert dan welk ander land dan ook – met een verkoop van meer dan 39 procent van de geschatte jaarlijkse wereldwijde wapenverkoop van 210 miljard dollar van 2017 tot 2021 – is de grootste begunstigde geweest, voegde het eraan toe.

  “Veel Europese landen hebben plannen om hun militaire uitgaven aanzienlijk te verhogen en als onderdeel daarvan hun wapenaankopen te verhogen”, zegt Pieter Wezeman, een senior onderzoeker bij het SIPRI Arms and Military Expenditure Program, zoals geciteerd in het rapport. “En in sommige landen versnellen ze” aankopen die oorspronkelijk gepland waren voor later dit decennium.

  Volgens SIPRI was de Europese wapeninvoer van 2017 tot en met 2021 al voor de oorlog met 19% gestegen. “Ze groeien snel”, zei Hartung. Het aantal Europese wapendeals waarover sinds februari is onderhandeld, zei hij, “is bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. En we hebben nog een paar maanden te gaan.”

  “Dit wordt allemaal sterk gedreven door de aanval van Rusland op Oekraïne en het besef in Europa dat de defensievoorraden de afgelopen 30 jaar behoorlijk zijn afgenomen”, zei Bond. Hij voegde eraan toe dat een van de redenen waarom zoveel landen zich tot Amerikaanse wapenfabrikanten wenden, is dat de Amerikaanse defensie-industrie zo groot is dat landen niet hoeven te wachten tot er geavanceerde wapens zijn ontwikkeld.

  Een andere reden is dat landen in Oost- en Midden-Europa “de VS aan hun kant willen houden en laten zien dat ze waarde hechten aan het transatlantisch bondgenootschap”, ook aan de NAVO. “En het ondersteunen van Amerikaanse defensiefabrikanten is een manier waarop je dat kunt doen.”
  Volgens William Hartung, een senior research fellow bij het Quincy Institute for Responsible Statecraft, zijn Europese landen sinds het aantreden van president Biden goed voor zo’n 33 miljard dollar aan ‘wapenaanbiedingen’,

  zoals de beginfase van wapenonderhandelingen wordt genoemd, met 21 miljard dollar aan deals op tafel sinds februari. Hoewel sommige verkopen nog niet officieel zijn gecontracteerd, vertelde Hartung aan Yahoo News dat de schatting van $ 21 miljard zeker laag is, aangezien het alleen betrekking heeft op deals tussen regeringen en niet op directe commerciële verkopen, die moeilijker te volgen zijn.

  Verreweg het meest populaire high-end item uit de VS in Europa is het Amerikaanse F-35 gevechtsvliegtuig – waarvan Finland er in 2020 54 bestelde, terwijl Polen er 32 bestelde. Nog eens 71 vliegtuigen werden besteld door Noorwegen, Nederland en het VK, en zelfs het neutrale Zwitserland, bestelden in september drie dozijn gevechtsvliegtuigen voor meer dan $ 6 miljard.

  $ 400 miljoen aan aanvullende veiligheidshulp voor Oekraïne

  Op 4 november kondigde het ministerie van Defensie (DoD) ongeveer $ 400 miljoen aan extra veiligheidshulp voor Oekraïne aan in het kader van het Ukraine Security Assistance Initiative (USAI).

  “Dit USAI-pakket onderstreept de voortdurende inzet van de VS om Oekraïne te steunen door aan hun meest dringende behoeften te voldoen, en tegelijkertijd de capaciteit van de Oekraïense strijdkrachten op te bouwen om zijn soevereiniteit op de lange termijn te verdedigen.

  In tegenstelling tot de Presidential Drawdown-autoriteit (PDA), die DoD is blijven gebruiken om in een historisch tempo apparatuur uit DoD-voorraden aan Oekraïne te leveren, is de USAI een autoriteit waaronder de Verenigde Staten capaciteiten van de industrie verwerven’, meldde het Pentagon in een verklaring.

  Deze aankondiging vormt het begin van een contracteringsproces om Oekraïne extra prioritaire capaciteiten te bieden. Mogelijkheden zijn onder meer:

  Financiering om HAWK-luchtverdedigingsraketten op te knappen voor opname in toekomstige Presidential Drawdown-pakketten;

  45 gerenoveerde T-72B-tanks met geavanceerde optica, communicatie en bepantsering;
  1.100 Phoenix Ghost tactische onbemande luchtsystemen;
  40 gepantserde rivierboten;
  Financiering om 250 M1117 gepantserde beveiligingsvoertuigen op te knappen;

  Tactische beveiligde communicatiesystemen en bewakingssystemen; en
  Financiering voor training, onderhoud en ondersteuning.

  In totaal hebben de Verenigde Staten sinds het begin van de Biden-regering nu meer dan 18,9 miljard dollar aan veiligheidshulp aan Oekraïne toegezegd

  . Sinds 2014 hebben de Verenigde Staten meer dan 21 miljard dollar aan veiligheidshulp aan Oekraïne toegezegd en meer dan 18,2 miljard dollar sinds het begin van de niet-uitgelokte en meedogenloze invasie van Rusland op 24 februari”, aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie.

  In plaats daarvan doet het alsof het zich de eerdere aankondiging van NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg over de toelating van Georgië en Oekraïne tot het Atlantisch Bondgenootschap om de militaire grenzen van het Westen uit te breiden, in strijd met enige eerdere overeenkomst met Rusland, niet kan herinneren.

  «Via zowel PDA als USAI blijft DoD samenwerken met Oekraïne om te voorzien in zowel zijn onmiddellijke als langetermijnbehoeften op het gebied van veiligheidshulp.

  Met de niet-aflatende en meedogenloze luchtaanvallen van Rusland op de kritieke civiele infrastructuur van Oekraïne, zijn aanvullende luchtverdedigingscapaciteiten van cruciaal belang.

  Financiering voor het opknappen van HAWK-raketten vormt een aanvulling op de recente toezegging van Spanje van HAWK-draagraketten om Oekraïne te helpen deze dreiging het hoofd te bieden’, voegde het Pentagon eraan toe.

  Gezamenlijke verklaring van het Amerikaanse Ministerie van Defensie, het Ministerie van Defensie van Nederland en het Ministerie van Defensie van de Tsjechische Republiek

  De gereviseerde T-72B-tanks in dit pakket maken deel uit van een trilaterale, gecoördineerde inspanning met Nederland en Tsjechië.

  Naast de Verenigde Staten zal Nederland 45 extra T-72B-tanks leveren met steun van het Tsjechische Ministerie van Defensie en in samenwerking met de Tsjechische industrie.

  “Als reactie op de voortdurende agressie van Rusland tegen Oekraïne en ter ondersteuning van de dappere inspanningen van de Oekraïense strijdkrachten om hun soevereine grondgebied te verdedigen, werken de Verenigde Staten en Nederland samen met de Tsjechische Republiek om 90 gereviseerde T-72B-hoofdgevechtseenheden te leveren.” tanks naar Oekraïne.

  Deze tanks zullen afkomstig zijn uit de inventaris van de Tsjechische defensie-industrie. De Verenigde Staten, Nederland en Tsjechië blijven zich ten zeerste inzetten om ervoor te zorgen dat Oekraïne beschikt over de uitrusting die het nodig heeft om de Russische agressie op de lange termijn het hoofd te bieden», lezen we in de gezamenlijke verklaring van het Amerikaanse ministerie van Defensie, het ministerie van Defensie van de Nederland en het Ministerie van Defensie van Tsjechië.

  De Verenigde Staten en Nederland zullen gezamenlijk een Tsjechisch industrieel initiatief financieren, nauw gecoördineerd en ondersteund door het Ministerie van Defensie van de Tsjechische Republiek, voor een totale waarde van ongeveer $ 90 miljoen.

  Dit project is een direct resultaat van de samenwerking die tot stand is gekomen tijdens zes bijeenkomsten van de Ukraine Defence Contact Group (UDCG), de Oekraïne Donors Conference van 11 augustus in Kopenhagen en de National Armaments Directors Meeting van 28 september, bijeengeroepen onder auspiciën van de UDCG.

  De introductie van deze 90 technisch geavanceerde, onlangs gerenoveerde T-72B-tanks zal de bekwame gepantserde oorlogsvoering van Oekraïne verder verbeteren, inclusief de vele T-72’s die eerder in de oorlog genereus door andere geallieerden zijn geschonken.

  President Mattarella is ook in Nederland om over wapens te praten

  Het wordt een staatsbezoek vol benoemingen en symbolische gebeurtenissen die van de president van de republiek, Sergio Mattarella, die van 8 tot en met 11 november in Nederland zal zijn om de sterke samenwerking tussen de twee landen te versterken en nieuw leven in te blazen.

  Zonder echter enkele belangrijke dossiers op Europees niveau te verwaarlozen, te beginnen met dat van energie, onvermijdelijk in het middelpunt van de belangstelling.

  In het eerste deel van het bezoek, gekenmerkt door verschillende formele afspraken met de Royals, zullen de gesprekken zich toespitsen op aspecten van het Europese leven, zonder echter in te gaan op de details van de ‘hete’ dossiers op gemeenschapsniveau. In plaats daarvan vindt de ontmoeting met premier Mark Rutte plaats in Den Haag. En het is bij die gelegenheid dat er een discussie zal plaatsvinden, ook uitgebreid tot de delegaties, meer over de verdiensten van het communautair beleid.

  Energie is zeker een van de meest urgente dossiers, waarbij Nederland de tegenovergestelde lijn volgde van de Italiaanse, zoals blijkt uit het geval van het gasprijsplafond, waarvan de beurs in Amsterdam is gevestigd.

  «De grote delegatie die president Mattarella zal vergezellen, waaronder ook minister van Buitenlandse Zaken Antonio Tajani, tijdens zijn eerste bilaterale ontmoeting met een Europese tegenhanger, zal ook proberen de samenwerking tussen de twee landen op het gebied van technologie, defensie en ruimtevaart nieuw leven in te blazen», meldde de Italiaan Agenzia Nova dat wordt gesponsord door de nationale wapenindustrie Leonardo.

  In plaats daarvan zal in Maastricht, in de Tweede Kamer, precies op de plaats waar op 7 februari 1992 het verdrag met de naam van de Nederlandse stad werd ondertekend, het staatshoofd spreken voor een interventie over de toekomst van Europa dertig jaar na deze historische overeenkomst.

  De retoriek zal ruimte laten voor een nieuwe proclamatie door Mattarella die, bij de aankondiging van de op handen zijnde oorlog in Oekraïne en de gascrisis op 3 februari 2022, de rol op zich heeft genomen van de occulte ambassadeur van de Nieuwe Wereld Orde die de ministers van Buitenlandse Zaken als gehoorzame marionetten van een globalistische theatercratie.

  MISSCHIEN WORD IK NU WEL OPGEPAKT. DAT LIJKT ME GEINIG

  WHAHAHAHAHAHHAAHA

  OOM DE DOOD OF THE GLADIOLEN ???

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Na de ophef in Nederland over de uitspraak van Rutte dat de Oekrainse oorlo dus ook een Nederlandse oorlog zou zijn hield hij zich voor de buhne redelijk stil, maar zoals dus blijkt is deze viezerik dus bezig om Nederland direct te betrekken in het conflikt.
   Ondertussen worden de Nederlanders van alle kanten van hun geld beroofd om een en ander te betalen.
   Laat Ik het zo zeggen, het ziet er niet goed uit voor Nederland, maar ook niet voor Europa.

   Like

   • bobzelf zegt:

    Henk der Niederländer zegt:
    1 december 2022 om 10:19

    die zeikrug is gewoon de luis in de pels .

    HIJ BELAZERT DUS GEWOON 17 MILJOEN INWONERS EN DE REST VAN DE 500 MILJOEN EUROPEANEN

    MET DIE GLADDEKKERS KOP …

    INDERDAAD ……BLIJVEN ZE DUS GEWOON DOORGAAN …..

    WAANZINNIG DAT JE DUS IEMAND MET 6600 KERNRAKETTEN UIT BLIJFT DAGEN TOT HET GAATJE ..

    OOM HET IS GODVERDOMME DUS ECHT OOK ONZE OORLOG

    HUGGIE MAKKER . JA

    GODZIJ DANK STAAT ER EEN KEREL MET EEN RUGGENGRAAT EN HERSENS AAN DE ANDERE KANT

    VRIENDJE BOBOBOBOBOB

    Like

  • rientshofstra zegt:

   Beste Bob, een mooie aanvulling op een ander item. In mijn stukje heb ik Oekraïne niet genoemd en Rusland 1 maal zijdelings.
   Deze R. / O. tirade zou een column waard zijn.

   Like

   • bobzelf zegt:

    rientshofstra zegt:
    1 december 2022 om 11:41

    SORRY RIENTS , DAT IK DE AANDACHT VAN JOU GOEIE STUK PROZA . EEN BEETJEWEG HAAL

    MAAR ALS IK ALLES OP MOET SPAREN . KRIJG JE IN 1 X EEN BOEKWERK UKRAINE NAAR JE HARSUS

    DUS IK KIJK GEWOON WAAR NOG NIET OP GEREAGEERD IS

    EN KWAK HEM DAAR NAAR BINNEN

    DUS . IS GOED BEDOELT . MAAR BEETJE SORRY DUS

    OOM BOBZELLUF

    Geliked door 1 persoon

   • rientshofstra zegt:

    Beste Bob, je hoeft je niet te verontschuldigen. Je tekst was volumineus, zal ook weinig tegen in te brengen zijn, maar mijn stukje ging over hypo t.a.v. Qatar. Jouw epistel was een column waardig. Kan je alsnog bij Bron indienen!

    Like

 3. Republikein zegt:

  Eigen agenda.
  Omroep Ongehoord Nederland (ON!)
  heeft opnieuw de Journalistieke Code
  geschonden van de NPO.Dat stelt de
  NPO-ombudsman,Margo Smit,in een tweede
  rapport over de omroep.

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   On moet en zal het zwijgen opgelegd worden omdat ze weigeren om de politiek correcte agenda tevolgen die door de NPO samen met het tuig in Den Haag is uitgestippeld.
   Neem van mij maar aan dat ON binnen no time zal verdwijnen.

   Geliked door 1 persoon

  • rientshofstra zegt:

   Hoe onafhankelijk is Margo? Hoe knellend is de J C?
   En is een 2e keer al voldoende een omroep om zeep te helpen?
   Maar in mijn stukje staan helaas veel ernstigere misstanden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s