Oekraïense kinderen op Duitse scholen: geen spoor van integratie

(Vertaling: E.J. Bron)

In de afgelopen maanden hebben ongeveer een miljoen Oekraïners, veroorzaakt door de oorlog, hun vaderland verlaten en toevlucht gezocht in Duitsland. Onder de gevluchte mensen bevinden zich ook tienduizenden kinderen, die nu in Duitsland naar school gaan. Maar het zijn er gewoon te veel, en de problemen zijn groot. Ook de verantwoordelijke pedagogen hebben het inmiddels opgegeven om het succesverhaal van een “integratie” te vertellen, die er niet is.

Voor de Oekraïense leerlingen zijn overal zogenaamde “brugklassen” in het leven geroepen, waarin meer aandacht wordt besteed aan het leren van de Duitse taal. Dat was het dan ook al – een verdere verzorging en integratie eist te veel van het Duitse onderwijspersoneel, moest nu ook de voorzitter van de Beierse filologenvereniging, Michael Schwägerl, toegeven: “We zijn experts in onze vakken. In de regel zijn we echter geen tolken voor Oekraïens of Russisch, we zijn ook geen trauma-experts, en we hebben ook niet genoeg tijd om persoonlijke psychologische ondersteuning te bieden.” Men zou praktisch voor alles extra personeel nodig zijn.

En er zijn enorme problemen: “De brugklassen zijn geen normale klassen om Duits te leren”, onderstreept Dorothee Missy, die lerares van een brugklas op het gymnasium in Mering bij Augsburg is. Ontbrekende motivatie, afbakening, agressie, respectloosheid, overtreden van de regels en andere disciplinaire problemen als reactie op de belastende situatie zouden dagelijks voorkomen. “Bovendien is er sprake van een grote heterogeniteit met het oog op het niveau, de motivatie en de bereidheid om te presteren.”

Daarbij komt dat de gevluchte leerlingen ook maanden later nog onder elkaar blijven: meer dan de helft van de leerkrachten (54%) beoordeelt de integratie van de Oekraïense kinderen en jongeren in de desbetreffende school eerder als nogal slecht, 22% zelfs gewoon als duidelijk slecht. Daarbij komt nog dat 80% van de gevluchte leerlingen in ieder geval deels aan de Oekraïense online-les deelnemen – ook dat is niet bevorderlijk voor de integratie in het Duitse milieu.

Het is het doel om de Oekraïense leerlingen rijp te maken voor het reguliere Duitse onderwijs. Maar daarvan is men nog heel ver verwijderd. Dat dit zoals gepland aan het einde van dit schooljaar in grote stijl plaatsvindt, ziet Schwägerl nog lang niet. Hij zou er op rekenen dat slechts een klein percentage in de herfst zal overstappen naar het Beierse reguliere onderwijs. Ook de scholen blijven dus Oekraïense parallelsamenlevingen houden.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbronwordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Oekraïense kinderen op Duitse scholen: geen spoor van integratie

 1. karton zegt:

  ’t Is me toch wat om te lezen hoe die Oekraïners zich niet-gedragen in Duitsland !! Verschrikkelijk toch ?
  Maar uhh………….hoe is ’t in Nederland eigenlijk met die Oekraïense “gasten”.
  (hoorde zojuist dat het aantal “vluchtelingen” in dit reeds overvolle postzegellandje, snel toeneemt en dat heel veel gemeenten niet meer weten waar ze het schorem moeten onderbrengen ! Ik zou zeggen : gemeenten……..houd nog even vol, onze grote roerganger Rutte komt zéér binnenkort met zéér ingrijpende maatregelen teneinde de “vluchtelingen-instroom” te beperken, en u weet allemaal……wat Rutte zegt dat doet hij ook ! Rutte is een vent van staal : hij doet áltijd wat hij zegt !)
  P.S. Ware ik gelovig, ik zou iedere dag bidden en smeken om een leider als dhr. Orbán eventueel samen met mevrouwtje Meloeni.

  Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  GOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH………

  NOU GELUKKIG . DAT DE “”MOCRO “” INTEGRATIE

  IN NEDERLAND WEL VOLLEDIG GELUKT IS …

  WHAHAHAHAHAHAHHAHAHA HALLO MO EN ACHMED

  IKKE ACHMED SPRAK DE MOCRO IN DE PATATZAAK ..

  MOET IK HET INPAKKEN VROEG DE FRIETKOTBOER

  OOM IK OOK BROODJE MO OOK

  Geliked door 2 people

 3. ronjaspers zegt:

  Een groot deel van de ukrainse bevolking vinden de filmpjes die de nazi,s verspreiden van het martelen en vermoorden van russische krijgsgevangenen prachtig.Hoezo russenhaat.

  Geliked door 2 people

 4. Ravian zegt:

  Om maar eens mee te beginnen, de begrippen “vluchtelingen” en “integreren” passen niet bij elkaar.
  Vluchtelingen vang je op, voorzie je van bed, bad, en brood, en als het gevaar waar zij voor gevlucht zijn geweken is dan gaan ze weer terug naar huis.
  Vervolgens grenst Duitsland niet aan Oekraïne, wat betekend dat die Oekraïners via een veilig land naar Duitsland “gevlucht” zijn, en hun vluchtelingen status in dat veilige land achtergelaten hebben.

  Sterker nog, Oekraïne is een gigantisch groot land, en verreweg de meeste van deze “vluchtelingen” zijn afkomstig uit gebieden waar helemaal niet gevochten wordt.
  Er wordt namelijk enkel in het uiterste oosten van Oekraïne gevochten, in gebieden die grotendeels door etnische Russen bewoond worden, en de etnische Russen in die gebieden vluchten naar Rusland, en niet naar het westen.

  Het is slechts het kleine percentage etnische Oekraïners dat in die gebieden woont dat naar het westen vlucht, en die moeten dus eerst door het veilige deel van Oekraïne duizend plus kilometer naar het westen trekken alvorens ze de Poolse, Slowaakse, Hongaarse, of Roemeense grens bereiken.
  Die “vluchtelingen” hebben dus ook in Oekraïne zelf de nodige veilige gebieden doorkruist, en daar hun vluchtelingen status al achtergelaten.

  Feit is dus gewoon dat er niet enkel in landen als Duitsland en Nederland, maar in de hele EU, geen Oekraïense vluchtelingen kunnen zijn.
  De massa’s Oekraïners die hier naar toe komen, en al gekomen zijn, dat zijn dus gewoon immigranten, en die kunnen we zeker in een dichtbevolkt landje als Nederland missen als kiespijn.
  Hoog tijd dus dat we stoppen met al deze vakantiegangers van gratis bed, bad, en brood te voorzien, en ze vriendelijk verzoeken weer naar huis terug te keren.

  Like

  • Qvic zegt:

   Maar kun je de Oekraïners wel vluchtelingen noemen, die met een bijna nieuwe dikke grote MPV aan komen rijden en dan verwachten die Oekraïners dat zij als VIPS behandeld moeten worden. Er zit geen kruimeltje dankbaarheid in bij die mensen, het is net zo schorem als die asieleisers uit het Midden Oosten en Afrika.

   Like

 5. Boike zegt:

  Wat verwacht je eigenlijk van Oekraïnse NAZI’s ???
  Ik zie vrijwel dagelijks de gevluchte/gedeserteerde Oekraïnse vluchtelingen in het winkelcentrum, waar ze zich proberen warm te houden.
  Jongens van begin twintig, gemillimeterd haar, een registratienummer getatoëerd in hun nek, geen schone draad (soort militaire kleding) aan hun lijf, NAZI-symbolen op hun kleding en/of getatoëerd. Dus zo weggelopen van het front.
  En ruttig Nederland zegt “welkom”.

  Oekraïense minister van Justitie gebruikt als dienstwagen een Mercedes die sinds januari 2010 in Duitsland als gestolen staat geregistreerd
  https://dissident.one/2022/11/30/oekraiense-minister-van-justitie-gebruikt-als-dienstwagen-een-mercedes-die-sinds-januari-2010-in-duitsland-als-gestolen-staat-geregistreerd/

  Zelensky zit in grote problemen, Amerikaanse en Duitse mainstream media publiceren nu bewijzen van een enorme corruptie en zijn directe betrokkenheid
  https://dissident.one/2022/08/07/zelensky-zit-in-grote-problemen-amerikaanse-en-de-duitse-mainstream-media-publiceren-nu-bewijzen-van-een-enorme-corruptie-en-zijn-directe-betrokkenheid/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s