Peiling: Ondersteuning van de Europeanen voor de Oekraïne neemt af

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU-burgers zijn in toenemende mate de Oekraïne-oorlog beu. Ook hun waarneming van de Oekraïne is ten negatieve veranderd. Steeds minder Europeanen ondersteunen wapenleveringen aan Kiev. Meer nog, steeds minder zijn er voor dat de Oekraïne EU-lid wordt.

De Oekraïne heeft in de ogen van de Europeanen aan sympathie verloren. De aanvankelijke uitbundige solidariteit met Volodymyr Zelensky en Kiev heeft plaatsgemaakt voor toenemende scepsis. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde peiling van de Bertelsmann Stiftung, die in de hele EU werd gehouden.

Een toenemend aantal Europeanen wijst dientengevolge wapenleveringen aan de Oekraïne steeds meer af. In Duitsland bijvoorbeeld, dat de Oekraïne ook met wapens ondersteunt en meer dan een miljoen Oekraïense vluchtelingen heeft opgenomen, sprak zich in september nog maar 48% voor wapenleveringen aan de Oekraïne uit – in maart was dat nog 57%. Ook in de EU daalde de instemming naar 50%. Met 76% waren de Polen als direct Oekraïens buurland de grootste voorstanders van wapenleveringen, in Italië was de instemming met 36% het laagst.

Steeds minder EU-burgers voorstander van toetreding van de Oekraïne tot de EU

Bovendien daalde in de hele EU ook de instemming dat de Oekraïne in de komende jaren wordt opgenomen in de EU. In maart was 69% van de EU-burgers hier nog voorstander van, in september nog maar 63%. Wat betreft de bereidheid om Oekraïense vluchtelingen op te nemen, is in heel Europa ook een daling waar te nemen.

Wat nog meer opvalt: in de afgelopen tijd zijn in Oostenrijk (vert.: en niet alleen daar!) heel veel Oekraïense vlaggen als geste van de solidariteit met Kiev van de gevels van huizen verdwenen. Ook veel Twitteraars hebben hun solidaire Oekraïne-vlaggetje verwijderd. Meer nog, het zes meter lange Oekraïne-gedenkteken (“Zelensky-schrijn”, foto beneden) op het Plein van de Mensenrechten in Wenen werd eveneens verwijderd.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Peiling: Ondersteuning van de Europeanen voor de Oekraïne neemt af

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Dus als het koud word in huis is het ineens een ander verhaal.

  Geliked door 1 persoon

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Daarbij heeft Meloni nou haar eerste bakzeil gehaald in het Italiaanse parlement en zijn wapenleveranties voorlopig opgeschort.

  https://rumble.com/v1y9q3c-nato-member-state-cancels-measures-to-send-arms-to-kiev-without-parliaments.html

  Geliked door 1 persoon

 3. Oliedom zegt:

  Is die ondersteuning, uitgezonderd door die mafkezen die zich politici noemen, er wel ooit geweest?

  Geliked door 1 persoon

  • saddy zegt:

   Zeker weten. Er zijn nog genoeg lui die uitsluitend Putin een stuk schorem vinden.

   Ik heb echter nergens een oekriense vlag EN een blauw wit rode vlag gezien.

   De macht van de msm is gewoon extreem groot.

   Like

   • Oliedom zegt:

    Nou ik ken er een hoop die schijtziek van die ukraine clown zijn, maar ook van dat Eu zooi en die pinokio ZIJN oorlogs kabinet.
    En NEE ik ben geen poetin maar ook geen ukraine liefhebber.

    Like

 4. Julia zegt:

  Sorry ondersteuning voor de coke snuivende corrupte clown heb ik nooit gehad. Het is een oorlogszuchtige idioot die vele burgers opoffert en leger als kanonnenvoer gebruikt voor zijn machtswaanzin en vertikt te onderhandelen om de oorlog te beëindigen. Het ventje is nu boos op zijn vriending Von der Leyen omdat deze uit de school is geklapt en heeft gezegd dat inmiddels 100.000 mannen het leven heeft gekost. Die rotzak roept dagelijks met trots hoeveel doden door zijn oorlog zijn gevallen aan Russische zijde. Over het daadwerkelijke aantal soldaten van de zijde van Oekraïne wordt gelogen en gezwegen mede ook door de msm en de dagelijkse propaganda op de staatszenders https://www.frontnieuws.com/is-het-leger-van-oekraine-met-bijna-50-gereduceerd/ Tijd dat er een drastisch einde wordt gemaakt aan de oorlogsvoering van Zelensky en zijn mede schuldigen. Wie is er nu niet moe van Zelensky dagelijks bedelen om meer moordwapens, dagelijks bedelen om meer geld vergeet niet wat de ex clown zelf aan eigen vermogen heeft door o.a. corruptie en weggesluisd heeft op veilige rekeningen elders. Hoe komt hij aan zoveel geld?

  Geliked door 1 persoon

 5. Oliedom zegt:

  Clown zweerlendeling is kwaad op Troela vdLeyen want zij verklapte dat ook het corrupte ukraine verliezen leden, nou nou dat is toch geen nieuws of dat die Clown dat wij hier helemaal mesjokke zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Oliedom zegt:

   “Of dat die clown” moet zijn: Of dacht die clown dat wij helemaal mesjokke zijn en dat wij denken dat er bij de ukraine geen vele soldaten sneuvelden.

   Like

 6. antiislamnu zegt:

  Ha ha leuk gedaan die mooie Z op dat stink gedenkteken tijd om dat ding omver te trappen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s