Rellen op het Mercatorplein zullen nooit “minder minder” worden

(Door: Ebru Umar)

Gewikt en gewogen, getwijfeld en genegeerd maar uiteindelijk moet het dan toch gedaan worden: schrijven over de rellende jongeren omdat de Marokkanen gewonnen hebben van België. Het feestbesef van de gemiddelde Europese Mocro bestaat uit vernielen, roven en intimideren. Wees er maar trots op.

Ik herken het beeld uit duizenden: het Mercatorplein vermomd als een war zone in Oekraïne. Het ‘waarom’ van deze ‘oorlog’ komt niet eens in me op: omdat het Marokkanen zijn. In het kader van juridisch gedoe hoort daar dan de disclaimer ‘criminele Marokkanen’ bij. Natuurlijk zijn er ook normale Marokkanen. Maar dít, rellende kút-jeugd, noem ze gerust Amsterdammers, zijn de criminele neven en nichten, ooms en vaders, broers en zussen, tantes en moeders van de wél leuke Mocro’s. Dit gezegd hebbende vraag ik mij af of ik ze überhaupt ken, wél leuke Mocro’s. Gelukkig kan ik daar ‘ja’ op zeggen, al zijn ze aan de vingers van één hand te tellen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Rellen op het Mercatorplein zullen nooit “minder minder” worden

 1. Ravian zegt:

  Als je denkt dat het hier een uit de hand gelopen “feestje” ter viering van een voetbalwedstrijd betrof dan heb je de essentie van het hele gebeuren gemist.
  Voor lieden die zich intellectueel nog ergens in de middeleeuwen bevinden zijn sportwedstrijden vervangende stammenoorlogen.
  Het is dus cruciaal te beseffen dat ze niet simpelweg een voetbalwedstrijd gewonnen hadden, maar dat ze een stammenoorlog gewonnen hadden, een stammenoorlog tegen hun directe vijand; België (en daar hoort Nederland voor hen ook gewoon bij).
  En in de middeleeuwse belevingswereld is het normaal dat je daarna in het land van de vijand aan het plunderen en brandstichten slaat.
  Gezien er vervolgens niet tegen dit gedrag opgetreden wordt gaat dit geheid van kwaad tot erger worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Oliedom zegt:

  En ALS die “leuke Marokkanen” er überhaupt zijn, dan moeten die wel in Marokko zitten/wonen!!

  Like

 3. Helena zegt:

  Die Hoekstra heeft zich al lang bekeerd tot de religie van de wrede. Dat kruiperige ventje belooft de macro’s een marokkaans centrum in Amsterdam?? Dat is er toch al lang, elke grote stad heeft er een! Ze moeten daar juist oprotten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s