Tussentijdse verkiezingen in Taiwan: regeringspartij verliest steun, pro-Chinese oppositie wordt sterker

(Door: “DissidentNL”)

De desastreuze tussentijdse verkiezingen op Taiwan voor de regerende DPP hebben ertoe geleid dat president Tsai Ing-wen ontslag heeft genomen als partijleider. Het “referendum over China-kwesties” is voor haar volledig mislukt. De oppositionele KMT daarentegen, die een één-China-beleid voert, behaalde verschillende verkiezingssuccessen, meldt Report24.

Enkele weken na de tussentijdse verkiezingen in de VS vonden aan de andere kant van de wereld andere belangrijke tussentijdse verkiezingen plaats. Op 26 november gingen de mensen in Taiwan naar de stembus, waarmee zij voor het eerst na een gespannen zomer op het eiland hun politieke mening konden geven. Want de afgelopen maanden heeft het vooruitzicht van een confrontatie met het Chinese vasteland de politiek in Taipei, Peking en ook in Washington sterk beïnvloed. De spanningen namen toe na een controversieel bezoek van House Speaker Nancy Pelosi aan Taiwan in augustus, dat woede opriep van de Chinese regering.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Tussentijdse verkiezingen in Taiwan: regeringspartij verliest steun, pro-Chinese oppositie wordt sterker

 1. Eric zegt:

  Overal is het volk even dom, dus ook in Taiwan. We hebben ondertussen genoeg kunnen aanschouwen hoe leuk het leven in China is, hoe democratisch en vrijheidlievend de Chinese regering is, wat begrippen als vrijheid en privacy in China betekenen. En toch willen die domme Taiwanezen door de Draak verslonden worden. Begrijpe wie kan. Het volk is inderdaad overal even dom, zo dom dat het ervoor kiest onderdrukt te worden, dat het nog steeds massaal aan D66, VVD, Groen Links, CDA, PvdA en dergelijke totalitaire partijen de voorkeur geeft. Kan dat zootje niet beter meteen naar Beijing verhuizen dan van Europa een nieuwe kolonie van China te maken ????

  Like

 2. Oliedom zegt:

  En yankees en Eu ? Bemoei jullie er NIET mee, de Chinezen regelen dat onderling wel.
  En dat hadden Julie ook in dat corrupte ukraine moeten doen, daar hadden de broeders het ook onderling geregeld en was het niet zo’n zooitje geweest als nu door jullie bemoeizucht en je laten opnaaien door die clown.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s