EU-landen willen de prijs voor een barrel Russische olie tot $ 60,- beperken

De Russische olietanker BAVLY.

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU is het eens geworden over een prijsplafond voor Russische aardolie. Een gisteren door regeringsvertegenwoordigers bereikte overeenkomst voorziet erin om eerst een prijsplafond van $ 60,- per barrel vast te leggen, zoals meerdere diplomaten aan de Deutsche Presse-Agentur (dpa) bevestigden. Bovendien is er een aanpassingsmechanisme, dat de grens met 5% onder het door het Internationaal Energieagentschap vastgestelde marktprijs moet houden. Daartoe dient het prijsplafond bijvoorbeeld elke twee maanden gecontroleerd en desnoods aangepast worden mits de olieprijs onder de $ 60,- per barrel daalt.

Met het plan dient een eerder genomen EU-besluit vervangen te worden, volgens welke er vanaf maandag geen Russische olie meer aan EU-landen geleverd mag worden – met uitzonderingsregelingen voor bijvoorbeeld Hongarije. Omdat Rusland echter ongeveer 10% van de wereldwijde olie produceert, zou dit de olieprijs opdrijven. Westelijke rederijen zouden met hun schepen zodoende olie naar derde landen zoals India kunnen blijven transporteren. De regeling dient bovendien ook voor andere belangrijke dienstverleningen zoals verzekeringen, technische hulp en financierings- en bemiddelingsdiensten te gelden.

De EU-regeling werd opgesteld met de bedoeling om te verhinderen dat Rusland van de prijsstijgingen voor olie profiteert. Polen en de Baltische landen hadden van tevoren een nog lager prijsplafond geëist. Vooral Warschau had lang met zichzelf geworsteld, maar was vrijdagavond toch akkoord gegaan.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op EU-landen willen de prijs voor een barrel Russische olie tot $ 60,- beperken

 1. droevige mof zegt:

  Mijn vrouw en ik hebben de eigenaar van de winkel op de hoek vandaag meegedeeld dat we een prijsplafond voor boter hebben ingesteld. Hij mag ons geen boter meer verkopen voor meer dan 2,30 euro. We willen voorkomen dat hij profiteert van de hoge boterprijs.
  De man keek me somber aan en glimlachte meewarig.

  Geliked door 2 people

 2. Léon van Duren zegt:

  DE ONZINNIGE MAATREGELEN DIE HET TERRORISTISCHE COVID-19 PHARMA MAFFIA WESTEN NEMEN TREFFEN ALLES, BEHALVE HUN DOEL!
  DE GEWONE BUGERS BETALEN DE REKENING VAN DEZE TERRORISTISCHE COVID -19 PHARMA MAFFIA OORLOGSMISDADIGERS!!

  Het moet onze oorlog zijn om deze terroristische COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers te Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg voor eens en altijd tot stilstand te brengen!!Deze verschrikkelijke uitgelokte Oekraïne oorlog kan in één minuut beëindigd worden als de zeer vele geïnstitutionaliseerde klimaatfascistische terroristische COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers uit het westen hun oprechte verontschuldigingen aanbieden aan Rusland en de misbruikte Oekraïnse bevolkingen!!

  DE WERELDWIJDE WEF-BILDERBERGER OORLOGSMISDADIGERS HOREN THUIS IN DE GEVANGENIS!! ONAFHANKELIJKE TRIBUNALEN ZIJN NODIG OM DE ZEER VELE HUIDIGE TERRORISTISCHE COVID-19 PHARMA MAFFIA OORLOGSMISDADIGERS TE KUNNEN BERECHTEN!!

  DE ONBETROUWBARE ONBEREKENBARE TRANSHUMANISTISCHE GEWETENLOZE OORLOGSMISDADIGERS TE WASHINGTON EN BRUSSEL MOETEN GESTOPT WORDEN MET HUN ZINLOZE BLOEDVERGIETEN IN DE UITGELOKTE VERSCHRIKKELIJKE OEKRAÏNE OORLOG!!
  https://www.frontnieuws.com/tsar-bomba-versus-oekraine-de-vs-hebben-een-100-megaton-nucleaire-aanval-op-kiev-gesimuleerd-video/

  DEZE UITGELOKTE OEKRAÏNE OORLOG KENT ALLEEN MAAR VERLIEZERS!!!

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 1 persoon

 3. Olie bol zegt:

  de olie staat nu op 86 dollar een vat was het maar waar dat de olie zou zakken naar 60 dollar een vat

  Like

 4. Olie bol zegt:

  Met 60 dollar een vat houd in (als ze dat zouden kopen??). Dat de brandstof aan de pom terug gaat naar 80. Cent voor diesel en benzine 95 cent wat ik schrijf is het peil van voor de oorlog. Nu kost Brent olie 86 dollar.

  Like

 5. Peter zegt:

  Socialisten en zaken doen ,ze begrijpen er niks van,maar zelf belastingen en boetes verhogen hebben ze geen enkel probleem mee .

  Geliked door 1 persoon

 6. Motorman zegt:

  Voor de zoveelste keer schiet de EU zich niet in eigen voet maar in eigen hoofd.

  Like

 7. hans zegt:

  Overigens hebben die Polen het juist bedacht en voorgesteld! Warschau aan het worstelen met zichzelf, ach gut! Lavrov heeft het heel simpel gesteld, namelijk als er boven de 60 dollar niet betaald word, dan geen olie!! Plain simpel. Die EU en DC doen echt alsof ze nog een necessity zijn!?

  Like

 8. Joost Visser zegt:

  Wie verkoopt olie aan de EU-landen als de marktprijs 80 dollar is voor 60 dollar? Of begrijp ik het systeem niet?

  Like

  • Harry zegt:

   Jij snapt het wél , Joost .
   Maar socialisten hebben werkelijk geen benul . Het zijn geen zakenmensen . Het zijn ambtenaren in de geest .
   Die denken dat alles eenrichtingsverkeer is , zoals hun denkpatroon .
   Maar dat andere landen hun voordeel er mee doen , de prijzen van olie verveelvoudigen , dat álles in ons land naar de verdommenis gaat , dat kunnen ze niet bevatten of het kan ze niet verdommen !
   Zolang ze maar denken Putin dwars te kunnen zitten .
   Maar de Russen zijn een maatje of wat te groot en te slim om zich door die EU-imbecielen te laten ringeloren .
   En zo gaan we naar de bliksem !

   Like

 9. Kans zegt:

  Tja, als ik Rusland was, dan zou ik zeggen, laat maar zitten hoor, ik verkoop mijn olie wel ergens anders, U krijgt van mij geen olie meer, waarschijnlijk is dit ook de bedoeling van die achterlijke EU barbaren, de volgende crisis uitlokken om de burgers nog meer te knechten, maar de EU burgers vinden dit blijkbaar allemaal wel goed hoor, de sukkels hebben niet in de gaten dat ze aan alle kanten worden gesloopt, vooral in nederigland, wat een zooitje armoe loopt hier rond, ik moet er bijna van braken, zelf nadenken kunnen ze niet meer, ik word met de dag wanhopiger, en denk zelfs al aan te emigreren, maar ja, waar naar toe ? Rusland, misschien asiel aanvragen !

  Geliked door 1 persoon

 10. chrisdirick zegt:

  Ligt het aan het linkse denken of spelen de gifprikken hierin een rol? Hoe kan iemand die bij zijn gezonde verstand is denken een prijs te kunnen afdwingen voor een grondstof die wereldwijd zeer gegeerd is?

  Is het soms de massavorming die hier in het spel is? Tenslotte zijn ze bij de EU met zéér velen. In de echoput, die ze het europese parlement noemen, galmen de besluiten rond en rond en rond en dan komen ze waarschijnlijk al snel tot de conclusie dat hun oplossing(en) door een meerderheid van de bevolking gedragen worden.

  Of is het enkel voor de buhne? Dan kunnen ze achteraf verkondigen dat ze de Russische olie niet boycotten maar dat Putin de kwaaie pier is die West Europa de olie onthoudt. Dat het dus Putin is die ze dwingt tot de aanschaf van de veel duurdere olie uit andere bronnen. Welke dat dan ook mogen zijn.

  Toen ik voor de eerste keer over prijsplafonds hoorde, en niet alleen voor olie, dat ik al que???… waar zijn we nou aanbeland? Het kan ook zijn dat ik het niet snap omdat ik geen econoom ben maar mij moet verlaten op het gezonde boerenverstand dat ik heb. En dat werkt enkel met logica. Dat kan natuurlijk ook.

  Geliked door 1 persoon

 11. bobzelf zegt:

  NOU HEB IK ALTIJD GEDACHT .DAT DE EIGENAAR VAN DE OLIE

  DE DIENST UIT MAAKTE.

  DUS JE KUNT AFSPREKEN WAT JE WILT .. MAAR ALS OOM VLADY
  EN DE SAOEDIES MET HUN HOOFD NEE SCHUDDEN ….

  DAT KAN JE DUS MOOI DE HONDENZIEKTE KRIJGEN

  WHAHAHAHA

  NET ZOALS NU “” MET DAT GOEDKOPE GAZZZZZ ?????????????

  WHO IS THE BOSSSSSSSSSSSSSSSSSS ?? THAT IS THE QUESTION

  OOM GAZZZZZPIJPPPPPPPPPPPPPPPP

  Geliked door 1 persoon

 12. Ravian zegt:

  “De EU-regeling werd opgesteld met de bedoeling om te verhinderen dat Rusland van de prijsstijgingen voor olie profiteert.”

  Ze gaan dus olie op het vuur gooien met de bedoeling het vuur te blussen?

  Rusland is goed voor iets van 10% van de olie productie in de wereld, zolang de landen die aan dit plannetje mee werken dus niet goed zijn voor meer dan 90% van het wereld olieverbruik gaat dit plannetje dus sowieso geen effect kunnen sorteren, omdat Rusland dan gewoon haar olie aan de niet meewerkende verbruikers kan verkopen.
  Daarbij komt dan nog dat de verstoring van de markt die dit hele gerotzooi veroorzaakt sowieso tot hogere olieprijzen gaat leiden.

  Mocht het die prijs bijvoorbeeld verdubbelen, dan heeft Rusland met 5% van de markt nog altijd dezelfde inkomsten als nu met 10% (en de gasprijs is door de “sancties” niet verdubbeld maar meer dan verdrievoudigd).
  En in dat specifieke geval, een verdubbeling van de prijzen, moeten de meewerkende landen dus al meer dan 95% van de geproduceerde olie verbruiken wil dit plannetje ook maar enig succes kunnen sorteren.
  Vervolgens werkt enkel het Westen mee met dit plannetje, en die zijn goed voor iets van 40% van het olieverbruik van de wereld.

  Dit hele “prijsplafond” is dus gewoon pure idioterie, zoals die enkel voort kan komen uit de verrotte breinen van linkse mensen.
  En dan heb ik het nog niet gehad over het feit dat Rusland feitelijk helemaal geen inkomsten uit het buitenland nodig heeft om oorlog te kunnen voeren.
  De benodigde materialen worden namelijk door Russische arbeiders geproduceerd, in Russische fabrieken, van Russische grondstoffen.

  Maar van mensen die geeneens snappen hoe een normale economie werkt moet je natuurlijk ook niet verwachten dat ze zelfs maar weten wat een oorlogseconomie is.
  De stupiditeit, en de incompetentie, van hetgeen zich in de EU burelen bevind is gewoon met geen pen te beschrijven.

  Geliked door 1 persoon

 13. Triumph1971 zegt:

  Wat nou de EU bepaalt er is er maar 1 die bepaalt en dat is Putin nog nooit
  zo een stelletje incompetente ongekozen EU nobodys gezien.Nog effe doorgaan met Putin treiteren krijg je straks geen druppel meer.Dan ook niet janken achteraf.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s