Het islamo-fascisme heeft meer dan 40 jaar in Iran geregeerd

(Door: “Balkanske priče”

De oprichting van de Islamitische Republiek in 1979 kan beschouwd worden als het begin van de opkomst van het islamo-fascisme in Iran. “Een alliantie van communisten en ´islamisten´ zorgde in 1979 voor het aftreden van de sjah, waarna ayatollah Khomeini aan de macht kwam en alles veranderde. Een van de eerste wetten van Khomeini was de verlaging van de huwelijksleeftijd voor meisjes van 16 tot 9 jaar. En vrouwen werden verplicht een chador te dragen. In één klap werden ze gedegradeerd tot tweederangsburgers die moesten leven volgens de sharia. Ze werden (en worden) op alle vlakken gediscrimineerd en onderdrukt. Muziek maken, dansen, fietsen, sporten en zelfs lachen mocht niet meer. Alle vrouwelijke rechters werden ontslagen en homoseksuelen werden gedood door van de berg te worden gegooid. Even later werden alle andere politieke partijen verboden en volgden bloedbaden op politieke en religieuze tegenstanders. Wie zich verzet, wordt geëxecuteerd of berecht in kangeroo courts. Tot de executiemethoden behoort ook de barbaarse praktijk van het stenigen: iemand wordt tot aan zijn nek in het zand ingegraven, waarna de gemeente stenen gooit tot de dood van het slachtoffer intreedt .Zo werd Iran een vreselijke dictatuur”, zei Iraans-Belgische Darya Safai ….

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Het islamo-fascisme heeft meer dan 40 jaar in Iran geregeerd

 1. bobzelf zegt:

  EFFE VOOR DE HUMOR . UW OOM BOB IS ER IN DE LOOP DER JAREN
  OVERAL UITGEPLEURD .

  YOU NAME IT. AD. TELEGRAAF . ELSEVIER NRC . VOLKSKRANT . IEDERE WEEK FACEBOOK EN DAN MAG IK WEER EEN MAANDJE NIET MEEDOEN

  JA DE WAARHEID DOET ZEER BIJ AL DIE NSB ,, NAZI KRANTEN

  DUS ZAT IK VANMIDDAG WAT REACTIES TE LEZEN OP NN.NL WHAHAHA
  IK DENK WEET JE WAT . IK ZEIK ZE EFFE AF . . DE BETAALDEEU TROLLEN DAAR …

  HELAAS MOEST IK INLOGGEN . EN WEET UITERAARD MIJN HELE OUWE WACHTWOORD NIET MEER.
  DUS IS VRAAG EEN NIEUWE AAN . EN REAGEER OP DE SITE .

  WHAHAHAHAHA

  5 MINUTEN LATER . EEN EMAIL TERUG . KOMT TIE

  Hallo beste OME BOBZELLUF
  Iemand die toegang heeft tot je account heeft onze spelregels geschonden.

  Als gevolg daarvan is je account geblokkeerd. Je zult niet langer in staat zijn om reacties te plaatsen.

  Als je denkt dat dit ten onrechte is gedaan, neem dan contact op met ons nujij@nu.nl.

  DUS HEB IK OOK MAAR GELIJK EFFE GEDAAN

  HET ZIJN TENSLOTTE ECHTE VRIENDEN . DUS HOPPA ….

  wat zou ik of die persoon dan gedaan hebben en wanneer ???

  ik kan me niet herrinneren ooit iemand bij u beledigd te hebben ..

  ik spreek n.l. mijn hele leven al de waarheid  !!!!

  en dat dat bij diverse Soros gesponsorde mensen DAN WEL EU FANS niet uitkomt ??

  hoewel u wel een EU site bent natuurlijk . met een geweldige partij leden 

  als zijnde hersendoden …. als ik de reacties bv. nu lees

  als het constateren daarvan bij u niet door de beugel kan ..

  blijk ik OME BOB dus GEWELDIG gelijk te hebben . nu en vroeger 

  whahahahahahahahaha 

  dus u wilt niet iemand die de waarheid weet en spreekt . die op de maidan stond weken lang in 2014 en al uw geliefde nazi’s … ss ers en bandera volk van dichtbij heeft gezien

  en de30 mm kogelgaten in de cockpit van de MH -17 heeft laten zien aan NEDERLANDERS MET HERSENS … aan het woord laten 

  dat is knap . dat zou je landverraders kunnen noemen .en rutte fans

  dus aan jullie de keus . 

  de waarheid of 500 losers als reageerders .  

  ik begrijp het wel . bij onze dagbladen is de waarheid ook al sinds 17 juli 2014 

  spoorloos verdwenen . de ss lovers bij het ad .de al 80 jarige vaudte ss telegraaf

  de nsb volkskrant . het ncr . met een rusland uitgegooide baas . whahahaha 

  dus ik hoor het wel .   

  vriendelijke groeten theo de raay

  IK WACHT MET EEN VETTE GLIMLACH OP UW GEWELDIGE REACTIE

  DANK U

  OOM BOBZELLUF. a.k. vladibob ..

  Geliked door 7 people

  • Marijke zegt:

   Nu.nl…. Daar wil je niet dood gevonden worden (zogezegd). Ik had daar jaren geleden ook een account. Die linksen waren zeer anti Israël en toen heb ik ze even met de neus op de feiten gedrukt, namelijk dat Israël altijd reageert op aanvallen van de Palestijnen. Maar dat dit nooit in de koptekst staat, maar ergens onderin in het artikel (want ze moeten zich wel aan de waarheid houden uiteraard, al is het tandenknarsend. Ik kreeg allerlei bedreigingen naar m’n hoofd door uiteraard onze pro Palestijnse vrienden en voelde me nogal bedreigd en geïntimideerd. Dus een verzoek gedaan bij Nu.nl om mijn account te verwijderen. Kon niet. Toen heb ik net zo lang liggen trollen, totdat ze genoeg van me hadden en me als straf… hebben verwijderd. Missie geslaagd. M.a.w.: daar moet je helemaal niet willen zijn! Ze luisteren niet naar rede, maar alleen naar hun linkse onderbuik.

   Geliked door 3 people

   • bobzelf zegt:

    Marijke zegt:
    3 december 2022 om 21:32

    WHAHAHAHAHAH GOE GEDAONNNNN MEISSIE

    KIJK IK DOE DAT EXPRESS , DAT AFZEIKEN VAN DIE LINKSE MAFKEZEN

    DE PROZASCHRIJVERS. ZIJN NOG TE STOM OM STAANDE TE NEUKEN …

    EN DAN SCHRIFT ZO IEMAND EERST NOG TERUG OOK WHAHAHA

    IK HEB HETZELFDE BIJ DE DDS GEHAD EN GEDAAN

    NET ZO LANG VRAGEN AAN DE MOSLIM LEIDER DAN DERGALIEN DAAR .

    OF HIJ DE LIJST MET PUTIN MISDADEN EEN KEER KON PLAATSEN . NATUURLIJK ZOALS BEKEND NOOIT GEEN ANTWOORD ..

    DUS STUUR IK ONGEVEER DEZEALFDE VRAAG 3 A 4 X PERWEEK AAN VAN DER GALIEN PERSOONLIJN

    WHAHAHAHA

    EN INEENS NA WEKOIE OF 4 A 5 KON IK NIET MEER REAGEREN

    GEK HE ???

    IK SCHRIJF OOK ZEEEEER REGELMATIG NOG NAAR HET AD .
    NOG NOOIT 1 STUKKIE PROZA GEPLAATST WHAHAHAHA

    IK VRAAG DAN B.V. WANNEER ZE EENVERSLAGGEVER . DANWEL …..
    H..OERNALIST AANNEMEN DIE DE WAARHEIDSCHRIJFT . DAT DE LAATSTE 8 JAAR GEWOON ALLEEN MAAR GELOGEN WERD DAAR DANWEL COMPLETE STILTE. DOODSE STILTE

    DUS DIKKE HUG EN KUS MEISSIE

    DOEII

    OOM BOBZELLUF

    Geliked door 2 people

 2. jantjeuitnl zegt:

  Het is gewoon “de ware islam”, zoals die ook in Afghanistan is.
  Vrouwen tellen niet mee.
  Deze prachtige religie wordt hier met karrenvrachten geïmporteerd.

  Geliked door 3 people

 3. Ravian zegt:

  Yeah, de Sjah spendeerde zijn oliedollars bij de Amerikaanse wapenindustrie, en dus liet Parijs Khomeini op hem los, hopende dat dit de Franse wapenindustrie geen windeieren zou leggen.
  Meer recentelijk was daar dan islamiet Obama, die feitelijk gewoon de Iraanse kas gespekt heeft, in zijn poging in het hele Midden Oosten religieuze dictators te installeren.

  Nu zet de CIA dan het onderdrukte Iraanse volk in tegen datzelfde regime dat Obama ondersteunde, enkel en alleen omdat Iran partij kiest voor Rusland.
  Deze opstand is terecht, maar degenen die er achter zitten hebben niets met het Iraanse volk op, net zoals ze ook niets met het Chinese volk op hebben, waar ze momenteel dezelfde tactiek gebruiken, en net zoals ze ook niets met het Oekraïense volk op hebben, dat ze momenteel voor hun geopolitieke belangen de dood in jagen.

  Het is gewoon één groot misselijkmakend spel, gespeeld door een zich goden wanende westerse globalistische elite, voor wie de rest van de mensheid niet meer dan kakkerlakken zijn.

  Geliked door 3 people

  • Ravian: ik denk dat hier het Iraanse volk(die niet onder terror wilt leven) en de verschrikelijkke islam de hoofdrol spelen,zoals in het artikel staat.

   Like

   • Ravian zegt:

    Het gaat hier om een aanzienlijk deel van het Iraanse volk dat niet onder dat islamitische terreur bewind wil leven, maar dat willen deze mensen al heel erg lang niet.
    De geschiedenis toont vervolgens aan dat dit soort “spontane” opstanden meestal georganiseerd zijn, en in dit geval toont de timing aan dat dit zo goed als zeker het geval is, waarbij de hoofdverdachte dan de CIA is.

    Het probleem hiermee is dat opstanden, om succesvol te kunnen zijn, moeten plaatsvinden als de tijd er rijp voor is, wat door de lokale omstandigheden bepaald wordt, en niet door externe belangen.
    De kans is in dit geval dus groot dat de opstand geen werkelijke kans van slagen heeft, en dat er dus momenteel gewoon duizenden Iraniërs geofferd worden op het altaar van de Amerikaanse geopolitieke belangen.

    Like

 4. Sobieski zegt:

  Het waren de communisten en andere linkse groeperingen en die de Shah ten val brachten in 1979, om vervolgens zelf massaal afgeslacht of verjaagd te worden door de islamistsche bendes met wie de “linksmensen” een (tijdelijk bedoeld) bondgenootschap hadden afgesloten tegen de Shah en zijn leger.
  In hun quasi-intellectuele superioriteitswaan dachten deze “linksmensen” sterker te zijn dan de islamisten, en dezen zelfs onder hun controle te hebben, want ZIJ hadden immers de rede aan hun zijde, niet?
  Dat het “geloof”, ook als het een fout of pervers “geloof” is, een veel grotere kracht is dan de rede, daar hadden ze in hun zelfingenomenheid niet mee gerekend.
  In Turkije zag je hetzelfde gebeuren met Erdogan, zij het minder extreem.
  Dat alles zou een waarschuwing moeten zijn voor alle “linksmensen” en zgn. “progressieven” in het Westen, die ook met de islam heulen vanwege hun irrationele haat tegen hun eigen cultuur, een bizarre haat die nergens op gebaseerd is, maar die ze quasi-intellectueel denken te kunnen rationaliseren.
  Als men hun op o.a. de situatie in Iran wijst, proberen ze het weg te rationaliseren met het idee dat Iran “al een islamitische samenleving was”, terwijl onze samenlevingen in het Westen dat niet zijn.
  Wat ze daarbij, a-historisch als ze zijn, over het hoofd zien, is dat Iran ooit een hoog ontwikkelde Zoroastische (Parsi) cultuur had, heel lang voordat er ueberhaupt sprake was van zoiets als een “islam”. Die rijke geschiedenis van die cultuur komt steeds tot uiting komt in het feit dat de meeste Iraniers ook heden ten dage nog heel beschaafde mensen zijn, waarvan de meesten niet wisten wat hun overkwam in 1979.
  En dit geldt voor veel meer landen in de wereld waar de islam nu de (bloedige) scepter zwaait.
  Anatolie (waar nu Turkije ligt), Syrie, Mesopotamie (het huidige Irak), Egypte en de Maghreb-landen hadden ooit beschaafde Christelijke hoogculturen (en andere hoogculturen daarvoor).
  Pakistan, Kashmir, Bangla Desh, Maleisie en Indonesie waren ooit Hinduistisch, en Afghanistan en Centraal Azie waren ooit Buddhistisch.
  Wat is hier gebeurd?
  Allemaal gewelddadig overvallen door de gewelddadige hordes uit de Arabische woestijn (het huidige Saoedi Arabie) , waarbij de (Christelijke, Joodse, Zoroastrische, Hinduistische of Buddhistische) religieuze autoriteiten in de overvallen landen werden vermoord, en de rest van de bevolking tot slaaf gemaakt werd, waarbij bekering tot de islam de enige weg was om uit de “dhimmi” (slaven) status bevrijd te worden.
  Van het feit dat het de vrouwen in die landen nog slechter verging dan de mannen, kunnen we aannnemen dat iedereen dat weet.
  Denken die “linksmensen” nu echt dat Europa dit lot bespaard zal blijven?
  Europa is het volgende doel van de islamieten, en gezien de alarmerende demografische ontwikkeling, de open grenzen en de “woke” politiek van de elites ziet het er duister uit voor ons een groot deel van continent.
  Ik begin een duister vermoden te krijgen dat deze catastrofale ontwikkeling zo gewenst is door de elite, omdat islamieten vanwege hun totalitaire pseud-geloof niet zelf na kunnen denken, en dus met behulp van hun (valse) geloof dus gemakkelijker te overheersen zullen zijn dan ons Westerlingen, waaronder in ieder geval nog een deel zelfstandig kan en durft te denken.
  Dat deze elite vervolgens zelf wel eens hetzelfde lot van ondergaan als de Shah (of de communisten na machtsovername dor Khomeiny), daaraan denken ze niet in hun irrationele haat tegen het Westen en hun pseudo-intellectuele arrogantie.

  Geliked door 3 people

 5. ronjaspers zegt:

  De “islam” is de grootste moordmachine uit de menselijke geschiedenis.Ongeveer 590 miljoen doden uit naam van de islam,en vele miljoenen slaven (oorlogsbuit) De islam is geen religie maar een ideologie,politiek,militair,rechtssysteem (sharia) overgoten met een religeus sausje (citaat geert wilders)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s