In Brazilië mobiliseert het leger

(Vertaling: E.J. Bron)

“Volgende week wordt het oorlogsrecht afgekondigd”

In Brazilië worden tanks en troepen gemobiliseerd, het lijkt erop dat zich zich een machtsovername begint af te tekenen. “Volgende week wordt waarschijnlijk het oorlogsrecht afgekondigd”, aldus Brazilië-waarnemer Matt Tyrmand. De linkse pro-Lula media verzwijgen de grootste pro-democratie demonstraties in de wereldgeschiedenis.

“Ik heb bronnen ter plaatse, die zeggen dat sinds donderdag in kleine en middelgrote steden reservisten worden opgeroepen”, zei de journalist Matthew Tyrmand op 02-12-´22 tegen Steve Bannon. “Er staan al video´s van tanks online die naar strategische punten in het hele land gestuurd worden. Ik denk dat tot volgende week woensdag of donderdag de generaals een machtigingsbrief zullen voorleggen aan Bolsonaro: geeft u het bevel in te grijpen volgens grondwetsartikelen. Dan zullen ze de stemcomputers onderzoeken en de corrupte rechters arresteren, en dan stort het kaartenhuis in elkaar.”

In video´s op GETTR en Twitter zie je tanks, houwitsers, militaire trucks en bussen in het hele land onderweg.

Drie verschillende onderzoeken hebben vastgesteld dat de verkiezingen in Brazilië niet geverifieerd kunnen worden, omdat de zuiver digitale stemmachines niet gecontroleerd kunnen worden en niet veilig zijn tegen ingrepen. Digitale stemmachines zijn in Duitsland sinds 2008 door het constitutioneel gerechtshof verboden, omdat ze gevoelig zijn voor manipulatie.

Het hoogste gerechtshof, dat bestaat uit Lula-rechters, heeft tot nu roe elke controle van de onregelmatigheden bij de verkiezingen afgewezen en geweigerd de broncodes van de stemmachines te geven. Het hoogste gerechtshof heeft bovendien de straf van de tegenstander van Bolsonaro, Lula da Silva, doorgestreept, die vanwege corruptie twee jaar in de gevangenis zat en eigenlijk niet zou mogen kandideren. Bovendien hebben de hoogste rechters ermee gedreigd om Brazilianen, die voor de democratie de straat opgaan, op te sluiten en hun kinderen af te pakken.

De linkse hoogste rechter Alexandre de Moraes wil minister van Defensie generaal Paulo Sérgio Nogueira laten afzetten. Op de Dag van de Republiek demonstreerden er alleen al in Rio de Janeiro meer dan 3 miljoen Brazilianen. Sindsdien nemen de protesten niet af. Het zijn vermoedelijk de grootste pro-democratie protesten in de wereldgeschiedenis. De linkse Lula-media hullen zichzelf in stilzwijgen.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op In Brazilië mobiliseert het leger

 1. de barbaar zegt:

  Zou mooi zijn als het volk aldaar krijgen waar ze democratisch op gestemt hadden, het leger is daar het instrument van het volk.
  In nederland is er geen enkele hooggeplaatste officier bij de uitgemergelde krijgsmacht die het LEF heeft en/of de EER om het nederlandse volk dat terug te geven van het de afgelopen 12 jaar rat rutte is afgenomen…namelijk de vrijheid en de cultuur,normen en waarden van weleer.
  WAAR BLIJVEN ONZE HELDEN?

  Geliked door 2 people

 2. Druif zegt:

  Zouden ze in Europa ook moeten doen, nu meer dan ooit!

  Like

 3. ronjaspers zegt:

  Een kleine correctie mijnerzijds in dit artikel.Het hoogste gerechtshof,dat bestaat uit george soros rechters.Die genocidale psychopaat en bilderberger george soros is gespecialiseerd in stemfraude wereldwijd.

  Like

 4. Fredje zegt:

  Volgende interventie van VS en NATO?

  Like

 5. Marinus Hoogedoorn zegt:

  Verbluft lees ik dit hier,want mij niets van bekend ,wonend in een der grotere steden nl Campinas zou zoiets toch waarnemend zijn,hoewel men gekluisterd is aan het WK voetbalscherm.

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Houd ons in ieder geval op de hoogte Marinus.
   Altijd goed om iemand in de buurt te hebben die als het nodig is direct verslag kan doen.

   Like

  • Jan petter zegt:

   U bent niet de enigste die in Brazilië leeft en niet weet wat er gebeurt, hebt u al meegelopen in een van de protesten? Gepraat met mensen wie hun rechten zijn afgenomen omdat ze protesteerden? Gezien hoeveel mensen zonder whats ,face en andere mídia zitten omdat ze geblokkeerd zijn door het MPF en een boete moeten betalen die volgens de wet ongeldig is, alleen de rechters aangezet in het vorige mandaat van lula menen dat de wet niet nageleefd hoeft te worden door het.

   Like

 6. Snappie zegt:

  Big Willem is de koning van de monarchie of de grootaandeelhouder van Nederland bv. Dus Willem sla met de vuist op tafel en ontsla het kabinet met zijn wanbeleid en je vrouw geef je billenkoek. Dan ben je een kerel een koning die respect verdient…lang leve blauw wit rood !

  Like

 7. Snappie zegt:

  Wat Lula en bolsenaro betreft zs stinken allebei en doen hun stinkende best om de beste te zijn. Succes

  Like

  • Jan Frederik Loman zegt:

   Ik denk dat je niets weet over Brazilië. Lula is een dief die de media en gerechtigheid kocht. bolsonaro is een christen die strijdt voor gerechtigheid en democratie

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s