Israël: VN is een “huis van leugens” geworden

(Door: Ryan Jones – Vertaling: E.J. Bron)

De ambassadeur van de joodse staat bij de Verenigde Naties pleit voor een eerlijke omgang van de naties met Israël. De VN, die zowel in haar huidige als in haar vroegere vorm als Volkenbond hebben bijgedragen aan de nationale wedergeboorte van Israël, zijn nu een gebouw van leugens geworden, dat erop gericht is de joodse staat te vernietigen.

Dat was de boodschap, die Gilad Erdan, de Israëlische ambassadeur bij de wereldorganisatie, woensdag verkondigde. Erdan sprak zich tegen een stemming in de Algemene Vergadering van de VN uit, waarbij het ging om de vraag of er een ceremonie ter ere van de 75e “Nakba-dag” gehouden zou moeten worden, waarop de Palestijnen de “catastrofe” (dat is de bekentenis van “Nakba”) van de oprichting van Israël herdenken.

De ironie daarbij is dat de Verenigde Naties er nu officieel toe hebben besloten om exact datgene waar ze 75 jaar geleden voor gestemd hebben – namelijk de erkenning van een soevereine joodse staat in tenminste een deel van het Heilige Land – als catastrofe te beschouwen.

En u zult vaststellen dat de Palestijnen hier niet spreken van datgene dat de wereld tegenwoordig de “Israëlische bezetting” noemt, die zich tot de Gazastrook en de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever” beperkt.

Deze gebieden kwamen pas 55 jaar geleden onder Israëlische controle.

Nee, ze spreken over Tel Aviv, Haifa, Netanya enz. Dat alles, de hele staat Israël, is in de ogen van onze Palestijnse “vredespartners” een “catastrofe”.

Duidelijke taal

Erdan nam geen blad voor de mond: “Wat zou u ervan vinden wanneer de internationale gemeenschap de oprichting van uwe land zou vieren als een catastrofe? Wat een schande.”

Hij wees ook op de duidelijke dubbele moraal waarmee de catastrofe herdacht wordt die de Arabieren ter plaatse meegemaakt hebben, terwijl het lot van de honderdduizenden Joden, die op hetzelfde moment vervolgd, afgeslacht en uit de omringende Arabische gebieden verdreven werden, geïgnoreerd wordt.

De Israëlische ambassadeur bij de VN liet een exemplaar van de uitgave van de “New York Times” van 16 mei 1948 met de volgende kop zien: “Joden in alle islamitische landen in groot gevaar”.

De internationale gemeenschap schijnt deze tragische episode van joods lijden vergeten te zijn, ook al pakt ze de Palestijnse “Nakba” ijverig als Cause Célèbre op.

Kortom, de VN is een centrum van onoprechtheid en misleiding geworden als het gaat om het Israëlisch-Palestijnse conflict.

“Waarom moet dit huis een huis van leugens zijn?” vroeg Erdan.

Hij beschuldigde de VN er eveneens van haar belangrijkste doel, het bevorderen van de vrede in de wereld, opgegeven te hebben, doordat ze “een extreme en ongegronde resolutie heeft aangenomen, die er alleen maar aan bijdraagt het conflict in stand te houden.”

Bron:
israelheute.com
Door: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Israël: VN is een “huis van leugens” geworden

 1. Olie bol zegt:

  Ik schrijft al een tijdje, de VN kan je opdoeken U.S.A is op een oorlog uit

  Geliked door 3 people

 2. Olie bol zegt:

  Prijskaartje: 700 miljoen dollar
  Dit is de eerste onbemande nucleaire bommenwerper

  WASHINGTON – De Amerikaanse luchtmacht heeft vrijdag de B-21 Raider onthuld, een nieuwe geavanceerde nucleaire bommenwerper die onbemand missies kan uitvoeren, de eerste in zijn categorie.

  Lees verder in de Telegraaf

  Geliked door 2 people

 3. Vergeet niet dat de Joodse Staat met de grenzen van 1967 ter hoogte van Tel Aviv amper 2 uur lopen BREED is!! Met 3 miljoen inwoners was het kleine Israel al een bruisend landje, nu met 9 miljoen een (vind ik) gekkenhuis! Op dit moment verandert het land nog sneller. Overal rijzen woontorens uit de “heilige” grond. Helaas gaat dit ten koste van de natuur en de dierenwereld. Ook zijn veel Israeliers zeer bezorgd over de gespannen sfeer in de ‘mixed cities’, waar Joden en moslims wonen. En natuurlijk ook over de steeds maar meer uitdijende Orthodox Joodse bevolking.

  Like

  • ronjaspers zegt:

   Gienekehado St.Israel was vroeger veel groter,ze hebben veel van hun land weggeven aan de filistijnen (arabieren) In ruil voor vrede.Die vrede komt er nooit want de joden moeten allemaal uitgemoord worden volgens de islam.

   Geliked door 2 people

 4. Léon van Duren zegt:

  Islam en vrede is een aantoonbare leugen!!

  Een Palestijnse staat is een project van en voor idioten zoals b.v: de terroristische COVID-19 Pharma maffia terroristenvereerster Sigrid K.van de fascistische politieke partij D’66!!Natuurlijk is de VN een niet serieus te nemen geldverslindende organisatie!! VN= United Nonsens!!

  Israël wordt niet alleen van binnenuit door haar eigen corrupte COVID-19 pharma maffia overheid bedreigd,maar ook nog eens door vrijwel alle omliggende islamitische terroristische landen!!

  De VN mogen we absoluut niet meer serieus nemen!!

  https://www.franklinterhorst.nl/De%20Palestijnen%20en%20hun%20fantastische%20fabels%20over%20hun%20geschiedenis.htm

  Een terroristische islamitische Palestijnse nep staat zal er met zekerheid nooit komen!!Het is een idee-fixe!!Ook het willens en wetens heulen met deze islamitische terroristische terreurbeweging is een vorm van collaboratie ,typisch eigen voor de terroristische COVID-19 pharma maffia partij D’66 van de terroristenvereerster Sigrid K en haar gewetenloze onbetrouwbare volgelingen!!

  Shalom van Léon van Duren(een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   Leon van Duren.Inderdaad,palestina en de palestijnen is een grote leugen.Het land israel is al 3000 jaar van de joden.

   Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   @Léon v. Duren.

   “Islam en vrede is een aantoonbare leugen!!”

   Klopt.
   1400 jaar geschiedenis is een voldongen bewijs.

   ‘Dar el harb’ betekend ‘huis van de vrede’, maar telt alleen als je islamiet bent.

   ‘Dar el islam’ betekend ‘huis van de oorlog’ en dat betreft de rest van de wereld.

   Geliked door 3 people

 5. Hovawart zegt:

  De PLO is een elitaire terroristische organisatie, in de fractiekamers op het Binnenhof hangen de geruite sjaaltjes aan de kapstokken, al sedert het bewind van VredesNobelprijswinnaar Yasser Arafat…….Nuff Said!

  Geliked door 1 persoon

  • Hovawart zegt:

   Met het geplaagde ‘one man’s terrorist is another man’s freedom fighter’, vraag ik het Democraten 66 weleens af; wat moet Nederland met uw openlijke verheerlijking van een beruchte PLO-terrorist…….?

   Like

 6. R.C. Hagen van zegt:

  Het is diep triest dat moordenaars verheerlijkt worden, jammer dat oplichters zoveel stemmen krijgen.
  Vroeger was Holland ook al slecht maar nu zijn ze hier ook volslagen rot die aan het bewind zijn.

  Like

 7. koosv8 zegt:

  De VN is in al die jaren ook 180graden gedraaid, net als veel andere grote organisaties. En zoals het er naar uitziet zijn het inderdaad de antifascisten die zich nu gedragen als fascisten, de boosdoeners in de VN, EU, WHO, NATO, ETC. Dan moet het toch wel duidelijk worden dat Oekraïne deugd, Rusland niet, en Israël uiteraard ook niet, oudzeer uit een ver verleden zal ik maar zeggen. De NAZI’S zijn nooit weggeweest, maar dat weten we NU wel.

  Geliked door 1 persoon

 8. bobzelf zegt:

  ,YESHUA HAMASHIACH

  BETEKEND ?? 8 PATAT MET…… EN NIET INPAKKEN ,, IK EET HET HIER WEL OP ….???

  EN DAN DIE GROTE LETTERS . OP NAAR DE SINAI ….

  MORGEN WEER 2 VOLLE BUSSEN HIER BINNEN ???

  IK ZAL MIJN TYPE VINGERS ALVAST IN HET VET ZETTEN

  VOOR HEN DIE HET TOT NU TOE NIET BEGREPEN ?? WHAHAHAHAH

  OOM JUSUAH EN DE BRANDENDE BRANDNETELS

  Geliked door 2 people

  • Htskday zegt:

   Zondag “bezorgde burger” dag?

   Like

   • bobzelf zegt:

    Htskday zegt:
    3 december 2022 om 15:41

    WHAHAHAHAA . JA IK ZIT ME NU AL TE VERKNEUKELEN
    WJAJAJAJAJAJA

    EN BERTUS ZAL HET WEL ZO LANG MOGELIJK GEHEIM HOUDEN NATUURLIJK .. VOOR ONS.

    ZO NET VOOR DE KERST ..

    JEZUS REDT . WANNEER KOMT TIE NOU ?? HAAST TOCH ??

    MISSCHIEN ROEPT ER WEER ZO’N GESCHIFTE REFO .

    IK GA HET NOG EEN KEER VERTELLEN AAN DE ONGELOVIGEN

    LIJKT ME GEINIG .

    GOHH . BEN NOU AL BEETJE ZENUWACHTIG WHAHAHAHA

    LAAT DE REFO’S EN GRIFFO’S MAAR TOT ONS KOMEN …

    OOM DE BRANDENDE BRANDNETEL STRUIKEN

    Geliked door 1 persoon

 9. Ravian zegt:

  Het enige rechtsgeldige document in deze affaire is van ergens rond 1920 en nog door de Volkerenbond opgesteld.
  In dit document wordt het opsplitsen van de landstreek Palestina, voorheen door de Turken bezet, tot in het detail geregeld.
  In dit document wordt Palestina opgedeeld in een moslim gedeelte, Trans Jordanië geheten, en een joods gedeelte, het huidige Israël.

  Aan de naam van dat moslim gedeelte kun je de grens tussen deze twee gebieden al afleiden; Trans Jordanië, het land aan de overzijde van de Jordaan.
  Dat Trans-Jordanië hebben de moslims later heel handig ingekort tot Jordanië, de redenen mogen duidelijk wezen.
  Zowel de welbekende “West-bank” als de “Gaza strip” zijn dus door de voorloper van de VN aan de Joden toegewezen gebied, en de “Palestijnse Staat” bestaat dus al lang, dat is Jordanië.

  Waar het feitelijk op neer komt is dat de koek in de twintiger jaren van de vorige eeuw al eerlijk tussen de joden en de moslims verdeeld is, en dat de moslims nu feitelijk gewoon ook nog een stuk van de joodse koek willen, en het liefste het hele joodse stuk van de koek.
  De VN is daarbij inmiddels gekaapt door zowel islamitische als linkse Palestijnen knuffelaars, van die typen zoals Kaag, en werkt voluit mee aan deze hemeltergende onrechtvaardigheid.

  Als er iets is dat keihard aantoont dat de VN dringend opgedoekt moet worden dan is het dit wel.
  Geen scheidsrechter is namelijk nog altijd beter als een bevooroordeelde scheidsrechter.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s