Göteborg wil migranten in welgestelde wijken vestigen

(Vertaling: E.J. Bron)

Een sterk staaltje. In de Zweedse stad Göteborg wil het rood-groene stadsbestuur de oorspronkelijke inwoners mengen met migranten. Daarom moeten er nu immigranten in meer welgestelde stadsdelen gevestigd worden.

Of dat goed gaat? In de op een na grootste stad van Zweden, Göteborg (ongeveer 600.000 inwoners), heeft het nieuwe stadsbestuur, bestaande uit sociaaldemocraten, de Linkse Partij en de Groenen, aangekondigd om immigranten niet meer in de voorsteden te vestigen zoals tot nu toe gebruikelijk was, maar in de “welgestelde gebieden van de stad, die een hoge sociaaleconomische status hebben”. Het is het doel van het stadsbestuur om de verdere gettoïsering van verschillende stadsdelen, vooral in de voorsteden in het noordoosten van Göteborg, te verhinderen, berichtte “Tichys Einblick”.

De “nieuwkomers”, zoals immigranten in Zweden genoemd worden, zouden in woongebieden met de hoogste status ondergebracht moeten worden, waarin een hoog aandeel van de bewoners Zweeds als moedertaal zou spreken en de werkloosheid gering zou zijn. Zo zou de integratie van “nieuwkomers” en hun kinderen beter kunnen lukken, wordt van de kant van het rood-groene stadsbestuur gezegd. Net zoals in Denemarken hebben zich in de afgelopen jaren blijkbaar ook in Zweden getto´s, dus stadsdelen met een bijzonder hoog aandeel migranten, gevormd.

Tijd om villa´s voor Somaliërs aan te kopen?”

Het plan wordt bijzonder kritisch bekeken door de Zweden-Democraten (SD). De vertegenwoordiger van de Zweden-Democraten voor Göteborg, Jörgen Fogelklou, ging tekeer dat dit dezelfde politiek zou zijn waarmee de sociaaldemocraten Zweden in de huidige crisis gebracht zouden hebben. Daarbij citeerde hij Churchill: “Socialisme is een filosofie van mislukking, het credo van de onwetendheid en het evangelie van de jaloezie. Zin eigenlijke deugd is de gelijkmatige verdeling van de ellende”.

Zweedse Twitter-gebruikers becommentarieerden het besluit met sarcasme: “Tijd om villa´s aan te kopen voor Somaliërs? Abdirahman met zijn twee vrouwen en kinderen wacht al ongeduldig. Het nieuwe, spannende Zweden…”

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Göteborg wil migranten in welgestelde wijken vestigen

 1. Olie bol zegt:

  Dat doen ze in Nederland ook, daarom gaan die weer vertrekken, wie volgt.

  Geliked door 2 people

 2. Oliedom zegt:

  Daar hadden de bestuurders, al dat TUIG moeten plaatsen, konden de welgestelden direct het “warme gevoel” lijfelijk ervaren van hun “geliefde pareltjes”.

  Geliked door 5 people

  • Jules Vismale zegt:

   Als er in Göteborg inderdaad asielzoekers worden geplaatst tussen welgestelden die dezelfde linkse ideeën hebben als dat linkse tuig in de Zweedse regering en dit hele project jammerlijk mislukt dan kun je er vergif op innemen dat die welgestelden een nog grote haat tegen hun eigen regering gaan krijgen!
   Laten die linkse klootzakken in de regering mooi een heel stel van dat uitschot bij zich in hun buurt plaatsen en erachter komen dat dit grandioos zal gaan mislukken, naar ik hoop!

   Like

 3. saddy zegt:

  Heel goed, heel goed.

  Als daar de verkrachtingen, messen-steken, vuurgevechten plaatsvinden dan treft het de juiste mensen.

  Ga je een heel ander verhaal horen.

  Geliked door 5 people

 4. Peter Loosduinen zegt:

  Een voorbeeld om na te volgen.
  Plaats een honderdtal jeugdige asielzoekers in het Benoordenhout in Den Haag en snel is het afgelopen met de instroom in ons land.

  Geliked door 3 people

 5. mooinique zegt:

  Ben er geweest in Götenborg in 2012. Amper buitenlanders gezien. Behalve de 1500 net als ik die daar waren voor iets leuks. Genoten. Triest dat dit allemaal kapot is gemaakt door zogenaamde volksvertegenwoordigers. Het is er al een puinhoop heb ik eerder begrepen. Havens zat. Koop een boot en zet ze daar op. Maken ze het vies of kapot. Hun probleem. Tja de welgestelden zullen misschien eindelijk mee maken wat de gewone Zweed al jaren mee maakt. Eerst zien en dan geloven.

  Like

 6. antiislamnu zegt:

  Ja leuk hier ook in bezuidenhout waar onze lieverd van Klaus slabbetje woont of in Wassenaar dicht bij landgoed de de Horsten waar onze nep koningin woont die ons zo graag de digitale euro in wil loodsen.

  Geliked door 3 people

 7. Julia zegt:

  Goed voorbeeld vooral een aantal AZC’s en veel opvangplekken naast het Paleis, de optrekjes van de linkse politici en naast woningen van linkse burgemeesters. Gisteren weer zo een NPO 2 programma https://www.gids.tv/video/520185/argos-medialogica-gemist-bekijk-hier-de-hele-uitzending
  De overlast valt volgens o.a. de linkse burgemeesters dat geacht wordt beter te weten wel mee. Staan totaal buiten de samenleving en lullen recht wat krom is. Puur staatspropaganda om het asiel wanbeleid goed te praten. We weten allemaal dat vooral linkse burgemeesters die extra opvangplaatsen beschikbaar stellen het puur om het verdienmodel gaat.

  Geliked door 3 people

  • De meeste overlast is in Ter Apel, omdat daar veiligelanders zitten. In de overige ACZ’s is minder overlast. Als je daar stennis maakt, loopt je aanvraag gevaar. De overlast en ellende begint vaak als ze ‘het papiertje’ hebben! Van dichtbij meegemaakt.

   Like

 8. Herbert zegt:

  Kennen ze in Zweden het script van Flodder nog niet ?

  Geliked door 1 persoon

 9. Beschimmeld Kaasje zegt:

  ja dan mogen de Witte die Lui heropvoeden veel succes daar met de tyfuszooi .
  Ze hebben ze daar ook Zelf heen naar toe en binnen gehaald net als hier .

  Like

 10. Snappie zegt:

  De eu is een slap zooitje drollos die dit beleid voeren ,achterlijke idioten.
  20 jaar terug binnengrenzen open buitengrenzen dicht.
  Kut sukkels kunnen de deur nog niet eens achter hun domme kont dichtdoen
  En nou zitten we met de gebakken peren.
  In de jaren 1970 kwamen er al verschrikkelijke beelden van honger en armoede uit Afrika, nu een halve eeuw later nog steeds.
  Dat zegt wel iets over de toppers die de wereld regeren.
  Domme Lagarde is als een struisvogel met de kop in het zand
  G.v.d leyen is een vreselijk arrogant misbaksel afgestompt compleet gestoord zet dat mens in de dwangbuis met een stuk ductape voor de smoel
  Kaag uit den haag is een stuk autoritair kak die de Nederlanders vertrapt.
  Zet alle vluchtelingen op de bus en trein naar Brussel toe en zoek het daar maar uit met jullie dwang beleid.

  Geliked door 1 persoon

 11. karton zegt:

  Waarom worden de “vluchtelingen” eigenlijk “migranten” genoemd ?
  Omdat het laatste woord mogelijk ietwat “eleganter” klinkt ?
  Voor mij blijven het gewoon : “gelukzoekers, hand-ophouders, criminelen, verkrachters, aanranders, moordenaars”.
  Een enkele “goede” daargelaten , want er zal best wel eens , een héél enkele maal, een goedwillende “vluchteling” tussen zitten, maar wat in de NL-AZC’s is ondergebracht is doorgaans vullis van de ergste soort.

  Geliked door 2 people

 12. ronjaspers zegt:

  De soldaten van allah worden strategisch geplaatst,als de oorlog uitbreekt is er geen ontsnapping meer mogelijk voor de zweden.

  Geliked door 4 people

 13. de barbaar zegt:

  Zweden, noren,denen, moffen,ollanders belgskes,franskes,allez…den ganze eu is bezaaid met dat gajes…dus de soldaten van allah zijn er in de miljoenen alhier.
  het wachten is op het allahse teken en signaal…vanuit de moskee komt straks de opdracht tot……vul zelf maar in….en de schaapjes zij lagen bij nachte en lagen bij nachte bijeen daar hoorden zij imams jengelen de hordens kwamen bijeen…..

  Like

 14. kruisridder zegt:

  Mooi zo. Nu hier deze ratten tussen die klootviolen in Wassenaar en Blaricum stoppen en het is gauw gedaan met de VVD-pret…..

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s