Twitter werd door verkiezingsteam van Biden ondermijnd

(Vertaling: E.J. Bron)

Twitter had weliswaar onder de vorige regering-Trump toegang tot beide politieke kampen, de Democraten en de Republikeinen. Desondanks zouden de medewerkers van Twitter overwegend partijdig hebben opgetreden, namelijk veel opener naar links – zoals nu blijkt uit een interne correspondentie over de vroegere bedrijfspraktijken van Twitter: de correspondentie werd vrijdagavond op initiatief van de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, om redenen van transparantie gepubliceerd.

De interne correspondentie werd door Musk overhandigd aan een journalist, Matt Taibi, die haar op zijn eigen Twitter-account publiceerde. Een in de geschiedenis van de sociale media unieke documentatie bewijst gedetailleerd hoe het medium functioneert.

Het laptop schandaal van Hunter Biden wordt gecensureerd

In de toegankelijk gemaakte interne brieven spreken meerdere medewerkers over de besluitvorming, die ertoe leidde dat Twitter (in oktober 2020, dus de laatste maand van de presidentiële verkiezingscampagne) inhoud had geblokkeerd die was gebaseerd op informatie van de “New York Post” over de laptopaffaire van de zoon van de Amerikaanse president, Hunter Biden.

Directe interventie van het verkiezingsteam van Biden

Volgens de voorgelegde interne correspondentie waren er gevallen, waarin direct gehoor werd gegeven aan een verzoek van het verkiezingsteam van Biden.

Volgens Matt Taibi, die de documenten (“Twitter Files”) samenvatte en presenteerde, hadden beide partijen toegang tot de Twitter-Tools, waarbij er ook gevallen geweest zouden zijn, waarin het Witte Huis onder Trump zich tot de onderneming gewend zou hebben… Desondanks zou echter het systeem uit balans zijn geraakt en opgebouwd geweest zijn op politieke betrekkingen. Omdat Twitter-medewerkers namelijk overwegend bij een van de politieke kampen behoorden, zouden er voor hem veel meer kanalen en de mogelijkheid geweest zijn om een bezwaar in te dienen.

Controletools voor politieke manipulatie

Twitter´s eerste tool ter controle van de vrije meningsuiting werd oorspronkelijk ter bestrijding van spam en financieel bedrog ontwikkeld. In de loop van de tijd gebruikten de medewerkers en managers van de onderneming deze echter voor steeds meer doelen, aldus de samenvatting: “Het is vanaf 2020 routine geworden om bijdragen op grond van aanvragen van verschillende aangesloten spelers te verwijderen.”

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Twitter werd door verkiezingsteam van Biden ondermijnd

 1. BosscheBol zegt:

  Musk is nogal populair geworden de afgelopen tijd. Toch heeft hij ook wat vreemde ideëen.

  Elon Musk expects Neuralink to test brain chip implants in human patients in 6 months.
  https://www.euronews.com/next/2022/12/01/elon-musk-expects-neuralink-to-test-brain-chip-implants-in-human-patients-in-6-months

  Hij wil zeer binnenkort de eerste chip implanteren in menselijke hersenen.
  In eerste instantie gaat het erom bijv. blinden weer te laten zien.
  Waar de chip nog meer voor gebruikt zou kunnen worden, laat ik over aan uw fantasie.

  Geliked door 1 persoon

  • Joost Visser zegt:

   Dat is het probleem met uitvindingen die de mensheid vooruit brengen. Ze worden al snel gebruikt voor vernietiging. Vide: Nobel´ s dynamiet.

   Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   Het probleem is, zoals gewoonlijk, niet de technologie.
   Het probleem is dat deze technologie, net zoals alle andere technologieën, misbruikt kan worden.
   En in het algemeen geld dan dat hoe geavanceerder de technologie is, hoe gevaarlijker dat misbruik kan wezen.

   De misbruikers zijn altijd dezelfden; mensen die het recht op eigendom en het hebben van een eigen mening niet respecteren.
   Een gedeelte van die mensen zijn ordinaire criminelen, maar het overgrote merendeel van hen zijn zogenaamde linkse mensen.
   Linkse mensen kunnen het namelijk nooit laten om beslag te leggen op andermans eigendom, en om meningen die hen niet aan staan met alle mogelijke middelen te onderdrukken.
   Linkse mensen hebben een dictatoriale instelling, een afkeer van democratie, en zijn er van overtuigd dat het afdwingen van hetgeen zij als juist zien ALLE middelen heiligt.
   Twitter is daar een mooi recent voorbeeld van, het laat zien hoe linkse mensen schaamteloos technologie misbruiken met als doel de rest van de gemeenschap hun socialistische ideologie op te dringen.

   Het probleem waar we mee zitten is dat alle technologische vooruitgang tot misbruik kan leiden.
   We kunnen dus kiezen; we kunnen de vooruitgang stoppen, of we kunnen degenen die het niet na kunnen laten deze vooruitgang te misbruiken opruimen.
   De vraag is dus of dat we, in dit geval, de doven en de blinden het vooruitzicht op het herstellen van hun gehoor en hun zicht gaan ontzeggen omdat er linkse mensen rondlopen die deze technologie voor hun nefaste ideologische doeleinden zullen willen misbruiken.

   Geliked door 2 people

 2. R. zegt:

  Groot respect voor Elon Musk en het vrije woord!!! Moge Donald Trump weer de president van de VS worden!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Elon Musk laat de tweede bom ontploffen. Twitter heeft waarschijnlijk ook de verkiezingen in Brazilië gemanipuleerd in het nadeel van Bolsonaro.
  Er gaat geen dag voorbij zonder schandaal. Ik ben benieuwd wanneer von der Leyen aan de beurt is.
  https://exxpress.at/elon-musks-naechste-bombe-twitter-koennte-linke-bei-brasilien-wahl-bevorzugt-haben/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s