Zelfvernietigende EU-politiek tegen Rusland drijft Europa in de ondergang – VS als profiteur

(Vertaling: E.J. Bron)

Russenhaat in plaats van samenwerking

De EU is een kolos die niet in staat is om te leren, die koppig aan krankzinnige dogma´s, maar ook aan andere onzinnige paradigma´s vasthoudt. Een dergelijk onzinnig paradigma is de diepgewortelde Russenhaat, die in Europa al minstens 200 jaar na te speuren is. Het is alleen dom dat deze houding prachtig geïnstrumentaliseerd kan worden door onze Anglo-Amerikaanse “vrienden”.

Daardoor heeft de EU zich in een zelfvernietigend antagonisme tegenover Rusland laten drijven in plaats van te streven naar een samenwerking met Rusland in wederzijds voordeel. Dat begon al met de onzinnige uitbreiding van de NAVO naar het oosten, waarvoor na het verval van de Sovjet-Unie en het Warschaupact geen objectieve reden bestond. De bewering dat de NAVO een defensief bondgenootschap zou zijn, is absurd. De NAVO is een aanvalspact, zoals de ontelbare oorlogen die de NAVO in de afgelopen 20 jaar heeft gevoerd, bewijzen. Wie toetreedt tot een aanvalspact moet weten dat hij anderen op de tenen trapt.

Oorlogsdaad tegen Duitsland blijft zonder gevolgen

Daarom kan er ook voor de Oekraïne geen soort van “natuurrecht” bestaan om toe te treden tot de NAVO, zoals de westelijke propaganda constant beweert. Het was echter juist deze uitbreiding naar het oosten die het Oost-West-antagonisme deed aanhouden. Niemand begrijpt in de EU dat daarmee Amerikaanse belangen ten koste van Europese belangen gediend worden. Daar kon zelfs het opblazen van de Nord Stream pijpleidingen door de VS en/of de Britten niets aan veranderen, hoewel zo´n daad in elke andere situatie als oorlogsdaad tegen de EU, echter in het bijzonder tegen Duitsland opgevat zou zijn.

Dat de Oekraïne-oorlog voor de VS ten koste van Europa een fantastische business is, dringt op dit moment slechts bij weinigen in de EU door. Wezenlijk daarbij zijn de onzinnige sancties, waarmee uitsluitend de EU zich constant in eigen voet schiet.

Einde van de Oekraïne-oorlog is afzienbaar

De redenen daarvoor zijn snel opgeteld:

 • De NAVO heeft al twee derde deel van haar munitiereserves verbruikt en beschikt nie tover voldoende capaciteit om het verbruik te vervangen. Rusland beschikt daarentegen heel duidelijk over een gigantische voorraad van vooral artilleriemunitie.
 • Praktisch alle beschikbare reserves van de NAVO aan wapens zijn al in de Oekraïne en worden daar voortdurend door het Russische leger vernietigd.
 • Rusland beschikt over de totale hegemonie over het Oekraïense luchtruim, waardoor nu de systematische vernietiging van de Oekraïense infrastructuur mogelijk gemaakt werd.
 • Nu al lijdt het Oekraïense leger onder onder verzorgingstekorten, die er op terug te voeren zijn dat het transportwezen in de Oekraïne hoofdzakelijk op elektrische locomotieven is gebaseerd, die door de belemmering in de stroomvoorziening nog maar beperkt gebruikt kunnen worden.
 • De verliezen tot nu toe van het Oekraïense leger zijn vreselijk, zoals onlangs werd toegegeven door de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. Bij de door haar genoemde 100.000 gesneuvelden moeten minstens nog tweemaal zo veel gewonden gerekend worden.
 • Zelensky pochte erop over een leger van meer dan een miljoen man te beschikken. Dit aantal vermindert snel en zal in de toekomst door alle nadelen van het Oekraïense leger nog sneller verminderen.
 • Weldra zullen de Russische reserves in actie komen, die zich nu nog in opleiding bevinden en zo heel andere operatiemogelijkheden bieden aan het Russische commando.

Zelensky zelf heeft de hopeloosheid van de Oekraïense positie zelf indirect door zijn criminele operatie onder vals vlag tegen Polen waarschijnlijk indirect toegegeven.

Vredesgesprekken zijn voor het Westen hetzelfde als capitulatie

Iedereen die tot drie kan op zijn vingers natellen hoe de oorlog volgend jaar zal aflopen. Het meest voor de hand liggende zou nu zijn om heel snel serieuze vredesgesprekken te beginnen, waarbij de legitieme veiligheidsbelangen van Rusland op de voorgrond zouden moeten staan. Zo´n stap wordt echter door het collectieve Westen als “capitulatie” beschouwd en zodoende niet in aanmerking genomen. De “capitulatie” zou erin bestaan dat het Westen zijn absurde aanspraak om de hele wereld te controleren, zou moeten opgeven. Daartoe is men niet bereid. Men gelooft daadwerkelijk dat de hele planeet voorgoed naar de Amerikaanse pijpen moet dansen. De realiteitsweigeraars in Brussel en Berlijn willen liever wachten tot het Oekraïense leger instort en Rusland hen voor voldongen feiten plaatst.

Zelfvernietigende sancties moeten verder opgevoerd worden

In plaats van vredesonderhandelingen te beginnen, probeert men nu nogmaals datgene wat tot nu toe niet gefunctioneerd heeft, namelijk de verscherping van de sancties door een prijsplafond voor olie van $ 60,-. Daarbij gaat men er blijkbaar van uit dat Rusland uitsluitend van de olie-inkomsten zou leven en zonder hen weldra in elkaar zou storten. Treffend voor deze onzinnige inschatting is de naam van Rusland als “tankstation met atoomwapens”. Dat dit “tankstation met atoomwapens” er op dit moment mee bezig is het collectieve Westen in de Oekraïne te overwinnen, willen de realiteitsweigeraars geen notitie van nemen. Het prijsplafond voor olie zal voor Europa weer behoorlijke prijsstijgingen voor de brandstoffen veroorzaken, nadat het officiële Rusland al heeft aangekondigd geen olie te leveren op deze voorwaarden. Dat kan men zich blijkbaar veroorloven. Rusland heeft zich al op deze situatie voorbereid en 109 tankers gekocht.

Er zijn in de wereld genoeg afnemers voor Russische olie te vinden en de zinloze sancties van de EU zullen niets uithalen en de ruïne van Europa verder bevorderen. De overwinnaar in dit conflict zullen behalve Rusland de VS zijn, die de Europese industrie door lagere energiekosten zullen wegzuigen. Daarbij komen nog omvangrijke subsidieprogramma´s zoals de “Inflation Reduction Act”, waardoor Amerikaanse bedrijven, of bedrijven die in de VS opereren, enorm bevoordeeld worden.

De heersende machtselites in Europa hebben in alles elke maat en elk doel verloren en drijven elk idee door tot in het absurde. Uiteindelijk dient de EU zichzelf, en vooral Duitsland, economisch de meeste schade toe. Een economisch sterk Duitsland is echter de middelpunt zoekende kracht die de EU bijeenhoudt. Als Duitsland zichzelf ruïneert, ruïneert Duitsland ook de EU. De Oost- en Zuidoost-Europese landen hebben zonder het economisch sterke Duitsland geen motivering meer om in de EU te blijven. Men zal zich liever, zoals op dit moment Hongarije al, meer en meer op China oriënteren.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Zelfvernietigende EU-politiek tegen Rusland drijft Europa in de ondergang – VS als profiteur

 1. Gienekehado St. zegt:

  Vraag het de Zweden, Finnen, Litouwers, Polen, Moldaviers, onderdrukte Wit-Russen, Roemenen, Tsjechen, Slowaken etc etc. Just Said!!

  Like

  • Ravian zegt:

   “onderdrukte Wit-Russen”

   Volgende keer het rode pilletje nemen, en niet het blauwe…

   Geliked door 4 people

   • bobzelf zegt:

    Ravian zegt:
    4 december 2022 om 21:26

    LEUK HE. DAT ER IEDERE KEER WEER ZO’N DROEFTOETER ZO’N OPMERKING MAAKT

    MAANDEN JAREN . ALLESVOORGEKAUWD. EN JAN LUL

    ROEPT WEER IETS VOLKOMEN ONZINNIGS.

    KUNEN DEZE WEZENLOZEN MET CHIMPANSEE IQ NIET GEWOON OPSODEMIETEREN

    HUGGIE .. OOM NAPALM

    VRAAG HET DE VIETNAMEZEN, DE AFGHANEN . DE SYRIERS. DE UKRAINIERS. DE LYBYERS .. DE IRAKEZEN KOMT NIET IN ZIJN PROGRAMMA VOOR ???

    Geliked door 2 people

   • Blaffertje zegt:

    @Ravian.
    🤣👍🏻 rood pilletje.

    Geliked door 1 persoon

  • wim zegt:

   Zweden? Beetje in de war?
   Of nog niet mee gekregen dat de USSR niet meer bestaat?

   Like

 2. kruisridder zegt:

  Uireindelijk zal de ebevolking de EU-commissie op de Grote Markt in Brussel ophangen.

  Geliked door 2 people

 3. bobzelf zegt:

  ALS U TOCH NIETS TE DOEN HEBT .

  MISSCHIEN KUNT U EVEN NAAR EEN BOZE MENEER KJKEN

  DIE IN 11 MNIUTEN ..

  NA UW SPUIT 1.2.3.4. ENZ EVEN UITLEGT.

  WAAROM U SNEL DOOD GAAT . DAN WEL DE ZWIJGENDE DADERS OM HUN OREN SLAAT

  GEWELDIG. KIJK EFFE

  WIUR HABEN ES NICHT GEWUSST. DENK IK ??

  MIJN GOD WAT HEEFT U UZELF AANGEDAAN OM HIER IN STINKEN

  Geliked door 3 people

 4. Belozersky zegt:

  De meeste problemen voor bedrijven en consumenten zijn het gevolg van een verkeerde politiek en houding jegens Rusland door westelijke leiders. Dagelijks hoor je de klaagtonen bij NOS en VRT. De klimaatgekte is wat anders.

  Like

 5. Snappie zegt:

  De eu is zoals atlantis het zakt weg in zijn eigen stront beleid.
  Elitaire sukkels zwaaien met de scepter van soevereine eenheid.
  Democratie, klimaat wappie praat en nog meer sentimenteel gelul.
  Het wordt tijd dat de menselijke bulldozer de kop van de top afhakt en opnieuw alles gaat resetten voor zichzelf
  Zij brengen ons terug naar de middeleeuwen, dat is ook de tijd van de openbare executies. What goes arround comes arround.

  Usa warmachine go home and stick your vaccine needle in your ars.
  Bunch of arsholes!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s