2020: het jaar waarin de elite de controle overnam

(Door: Tim Jones – Vertaling: “Malpaso”)

Onze tegenwoordige massahysterie komt altijd voort uit het establishment, is nooit waar en heeft zijn geloofwaardigheid vernietigd. En tóch blijft het dit keer op keer doen. De wereld draait door, terwijl beweerd wordt dat het om onderdrukking van minderheidsgroepen gaat. Manipulatie is hierbij het sleutelwoord. Rechters en parlementen inpakken, vrije spreekduur van parlementariërs inperken, stemmen en het Kiescollege veranderen; het wijst allemaal op pogingen om politieke en gerechtelijke systemen in hun voordeel te veranderen. In zekere zin zijn ze echt genieën in het steeds weer vinden van manieren om het systeem te manipuleren.

Ze zijn niet altijd succesvol, maar ze proberen het altijd, en voor nu zijn ze erin geslaagd om de manier waarop verkiezingen in veel staten werken, te veranderen door stemmen per post, stembussen en het oogsten van stembiljetten legaal te maken. Zij kunnen wegkomen met dit voortdurende bedrog, omdat vrijwel elke en iedere grote instelling wordt gecontroleerd door progressieven, zeker in leidinggevende posities, de meeste in mainstream media-corporaties.

Er wordt momenteel veel gesproken over ‘heersende klasse’ en ‘de elites’. Dit is waar men op doelt: degenen die eenzijdig het beleid beïnvloeden. Je kunt met een behoorlijke zekerheid zeggen dat de hele samenleving en cultuur duidelijk gemanipuleerd wordt in het voordeel van de huidige progressieven. Het was bijna alsof ze zaten te wáchten op die pandemie en zo’n dood van George Floyd, zodat ze al hun macht ongeremd op ons los konden laten. Dit kwam in de vorm van lockdowns, mondkapjes, sociale isolatie, vaccin-bevelen, censuur, wokeness en cancel-cultuur, allemaal bijna volledig geïmplementeerd door niet-gekozen topmensen zowel binnen als buiten de overheid.

Is de wereld echt een betere plek geworden sinds American Football teams hun namen kwijtraakten en armbanden dragen, een zwarte vrouw met schort van het etiket van flessen ahornsiroop werd gehaald en een indiaanse vrouw van boterverpakking werd verwijderd, allemaal in naam van sociale rechtvaardigheid? Het is totaal lachwekkend, maar dit zijn allemaal voorbeelden van de top-down cancel-cultuur die we sinds 2020 doormaken. Elke dag weer zijn er talloze nieuwe berichten waarmee het rotte woke-establishment zijn controle vestigt. Hier zijn links naar een aantal die onlangs nog op websites zijn geplaatst:  “From Social Credit to Social Control,” “How Corrupt is a Corrupt Media?” “Lady Hussey and the Tyranny of Identity,” “Rising Wokeness in Medical School is a Problem for Patients Everywhere.”

Een onheilspellend voorbeeld van de macht van de heersende klasse die volledig ‘uit de kast’ kwam om de controle op te eisen, was het ontslag van een partner in een advocatenkantoor in Los Angeles. Zij had de onvergeeflijke zonde begaan om haar steun te betuigen aan de beslissing van het Hooggerechtshof die ‘Roe vs. Wade’, die abortus landelijk legaliseerde, vernietigde. Ze was het gewoon eens met het Hooggerechtshof dat abortus een kwestie is die aan de Staten is om te beslissen en niet moet worden opgelegd door een Federale overheid.

Het lijkt erop dat politieke correctheid is geëvolueerd van het punt waar ooit het idee was om mensen liberaal te laten denken tot het punt waar we vandaag zijn: alle mensen progressief te laten denken… óf je wordt automatisch gecanceld zonder verdere vragen. Dit is bruut autoritarisme, het soort dat totalitaire samenlevingen in de vorige eeuw invoerden met het vestigen van totale controle door regeringen en heersende klassen. Het jaar 2020 zou over honderd jaar heel goed kunnen worden gezien als een keerpunt, één waarin wij braken met alle traditionele bestuursmiddelen, het moment dat de heersende klassen echt eenzijdig hun beleid op gingen leggen; antidemocratisch; terwijl ze tegelijkertijd hun ‘kameraden’ in hun Partij hielpen om de politieke macht te behouden.

Bron:
americanthinker.com
Door: Tim Jones

Vertaald/bewerkt uit het Engels door:
Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op 2020: het jaar waarin de elite de controle overnam

  1. Andre zegt:

    2020 ik denk dat het al eerder is begonnen om deze ader bloot te leggen maargoed er is geen weg meer terug en een tijdlijn of iets van fases wat er kennelijk moet gebeuren ik heb dit nog nooit meegemaakt en ben absoluut niet negatief.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s