De volgende bom van Elon Musk: Twitter zou links bij de Braziliaanse verkiezingen voorgetrokken kunnen hebben

(Vertaling: E.J. Bron)

Nu gaat het slag op slag. Elon Musk komt met de volgende onthulling: er bestaan zorgwekkende aanwijzingen dat Twitter bij de verkiezingen in Brazilië enorm partijdig heeft gehandeld. Kort daarvoor had de nieuwe baas van Twitter onthuld dat het team van Twitter het schandaal rondom Hunter Biden wilde verdoezelen.

Velen hebben het vermoed, velen wisten het: Twitter probeert de publieke opinie te beïnvloeden. Dat heeft de nieuwe eigenaar van het sociale platform, Elon Musk (51), in de nacht naar zaterdag voor het eerst onthuld. Maar bij deze ene onthulling zou het wel eens niet kunnen blijven.

Musk: “Ik heb zorgwekkende tweets gezien”

Met schokkende blokkeer- en verwijderingspogingen wilde het voormalige Twitter-team het schandaal rondom de zoon van de huidige Amerikaanse president onder het tapijt vegen. Nadat de beroemd-beruchte multimiljardair deze vondsten openbaar gemaakt had, was de nieuwsgierigheid van talrijke gebruikers gewekt. Een van hen – Avi Yemini van de rechtsgerichte website “Rebel News Australia” – deed er op Twitter nog een schepje bovenop: “Kunt u erachter komen welke andere verkiezingen door het voormalige Twitter-regime werden ´bewerkt´?”

Het antwoord van Musk liet niet lang op zich wachten. “Ik heb veel zorgwekkende tweets over de laatste verkiezingen in Brazilië gezien. Als die kloppen, dan is het mogelijk dat het personeel van Twitter kandidaten van de linkervleugel voorgetrokken heeft.”

Sinds begin november klachten uit Brazilië

Begin november al had Elon Musk beloofd om te onderzoeken waarom meerdere rechtse persoonlijkheden in Brazilië van Twitter verwijderd werden. Daarvoor hadden enkele prominente stemmen er openlijk over geklaagd dat hen de vrijheid van meningsuiting was ontzegd.

Zo heeft Twitter-Brazilië bijvoorbeeld de profielen van drie rechtsgerichte politici, die onlangs in het Congres werden gekozen, geblokkeerd: Carla Zambelli, Gustavo Gayer en Nikolas Ferreira (26), die 1,5 miljoen stemmen kreeg en 2 miljoen volgers heeft. Zij en andere aanhangers van president Jair Bolsonaro waren daarvoor van Twitter verwijderd.

Musk: “Ik zal ervoor zorgen”

Allen bekritiseerden de beslissing. Ook Paulo Figueiredo Filho, de kleinzoon van João Figueiredo, de militaire president van Brazilië tussen 1979 en 1985, en tegenwoordig commentator voor de rechtse mediaonderneming Jovem Pan. “Hey, Elon Musk, uw onderneming heeft een draconische ideologische censuur van het recht van het Braziliaanse volk op vrije meningsuiting doorgedrukt”, tweette hij. “We bevinden ons in een kritiek moment in onze geschiedenis! Wat is hier aan de hand? Wij dachten dat u Twitter juist om deze reden gekocht zou hebben! Sta op en hef de censuur NU op!”

“Ik zal ervoor zorgen”, antwoordde Musk – en het lijkt erop dat hij sindsdien niet heeft zitten niksen, maar in het kader van eerste onderzoekingen ook iets gevonden heeft.

Enorm Twitter-echo onder Brazilianen

De echo op Musk´s nieuwe tweet van 3 december was enorm, weinig verrassend vooral onder Braziliaanse Twitter-gebruikers. Enkelen kwamen met zware beschuldigingen: “”Wat wij in Brazilië meemaakten, was surreëel: account van rechtse politici, die niet over de verkiezingen konden spreken en wier accounts geblokkeerd werden. U zu dit kunnen onderzoeken, Elon Musk”, schreef eentje. Een ander bericht: “Het is een feit dat honderden Braziliaanse journalisten direct contact hebben met medewerkers van Twitter in Brazilië. Deze journalisten geven aan dat account geverifieerd moeten worden, verzochten om het blokkeren van andere accounts enz.”

Er waren ook tegengeluiden te horen, die rechts beschuldigden van de verbreiding van Fake News, en zodoende de handelwijze van Twitter rechtvaardigden.

Welnu, één ding staat vast: na de nieuwste onthulling mag de publieke opinie meer dan ooit op duidelijkheid hopen. Elon Musk heeft aangekondigd daarvoor te zorgen.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De volgende bom van Elon Musk: Twitter zou links bij de Braziliaanse verkiezingen voorgetrokken kunnen hebben

 1. Peter zegt:

  Linkse smeerpijpen willen zonder werken de wereld leegroven .

  Like

 2. Boike zegt:

  Al zijn de linkse leugens en het bedrog nog zo snel, Elon Musk achterhaalt ze wel.

  Like

 3. Ravian zegt:

  Zou kunnen hebben…
  LOL

  Iedereen die in de echte wereld leeft weet dat Twitter, net als de rest van de zogenaamde “Big Tech”, al meer dan een decennium wereldwijd linkse propaganda pusht, en ook al meer dan een decennium wereldwijd verkiezingen beïnvloed.
  En ja, dat valt gewoon onder verkiezingsfraude…
  In Nederland komt daar dan de uitsluitend linkse propaganda van de NOS/NPO nog eens bij, wat ook gewoon onder verkiezingsfraude valt.

  Vervolgens moet links dan alsnog bij het kiezen zelf frauderen, middels stemmen per post (zodat de overledenen ook nog mee kunnen doen), middels fraude op stembureaus, en middels fraude met de computers die de stemmen tellen.
  Mensen waarvan de hersenen nog enigszins functioneren kunnen daar dan uit afleiden wat voor een minimale minderheid hier op frauduleuze wijze haar ideologie aan een grote bedrogen meerderheid aan het opdringen is.

  Het wordt onderhand hoog tijd dat er eens een einde gemaakt wordt aan deze slinkse linkse staatsgreep, en dat de zich als democratisch voordoende dictators die er achter zitten aan de hoogste bomen opgeknoopt worden.

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Stelt hij op Twitter ook de Coronaleugen aan de kaak ? Of die satellieten die hij lanceert die ons bespioneren ? Die Elon Musk voert wat in zijn schild. Wat precies, de tijd zal het leren.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s