Nieuw-Zeelandse boeren woedend om “scheetbelasting”

(Door: Meike Wijers)

In Nieuw-Zeeland wil de regering dat boeren een belasting gaan betalen voor de uitstoot van hun vee. De heffing moet bijdragen aan het doel om klimaatneutraal te zijn in 2050 en de uitstoot van methaan met 10% te verminderen voor 2030.

De sector is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de emissies van Nieuw-Zeeland. Het gaat onder meer om het schadelijke broeikasgas methaan, dat vrijkomt door scheten en boeren van vee. Een ander broeikasgas, lachgas, komt vooral vrij uit grond die is bemest met kunst- of dierlijke mest.

Lees verder>>>
(h/t P.H.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Nieuw-Zeelandse boeren woedend om “scheetbelasting”

 1. Rien E zegt:

  lachgas = N2O, distikstofmonoxyde, kortom nu wordt “stikstof” anders door de nos omschreven en moet de indruk gewekt worden dat het slecht is voor de natuur, ergo gezwets.

  Geliked door 1 persoon

 2. Julia zegt:

  Is het niet een idee om die algehele corrupte bende in Brussel en in Den Haag eens flink scheetbelasting te laten betalen ze consumeren veel te vlees, wild en voorzien zich van al het goede wat voor de burger niet meer vanzelfsprekend is. Wat is o.a. de uitstoot van Timmermans, de Oranjes en noem de rest van de WEF/Bilderberg bende maar op. Allereerst vliegen zij de wereld rond enorme uitstoot, veel diners en heel veel alcoholische versnaperingen tijdens de top EU, vergadering bij het WEF, etc.

  Geliked door 2 people

 3. Gisteren;

  Kon je zien aan komen. Ook daar zijn (moeten) ze aan het OMVOLKEN.

  ‘De populaire Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern is in eigen land niet zo populair meer. Ondertussen zijn er ook protesten in het hele land na een steekpartij op een melkveehouder in Auckland, die symbool is geworden voor de toegenomen criminaliteit en ongelijkheid. “Nieuw-Zeelanders hebben het gevoel dat het land de verkeerde kant op gaat”, klinkt het in een reactie.

  Like

 4. J.v.d.Heijden zegt:

  Wat gevraagd wordt is 100% onmogelijk.
  Van dieren kan niet geëist worden dat ze geen scheten laten.

  Like

 5. karton zegt:

  Geldt dat scheetverbod alleen voor koeien of óók voor stieren ? Als zéér gender-gericht persoon zou er eigenlijk een scheetverbod moeten gelden voor “vee van beiderlei kunne”, of vallen daar dan ook paarden onder ? Paarden is dus de verzamelnaam van merrie’s én hengsten, dat zou men bij koeien ook eens moeten doen. In de koeienstal een bordje ophangen : “scheten laten verboden, anders ga je naar de slager “. Wát een stom geleuter over koeienscheten ! Niks belangrijkers te doen kennelijk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Peter zegt:

  Het eerste wat nodig geruimd moet worden zijn ambtenaren .

  Like

 7. Ravian zegt:

  Ze doen net alsof wanneer die boeren er niet zouden zijn er op de door hen benutte grond geen leven zou wezen.
  Ga de broeikasgas productie van een vierkante kilometer ongerept oerwoud eens met een vierkante kilometer boerengrond vergelijken zou ik zo zeggen.
  Daar stikt het namelijk ook van van alles wat scheten laat.

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  Iedereen die zelfstandig na kan denken weet natuurlijk dat die scheetbelasting klinkklare onzin is.Ze willen gewoon de grond van de boeren stelen (onteigenen) En de bevolking de voedselvoorziening afpakken om ze te laten verhongeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s