Economische crisis begint zich af te tekenen, ondernemingen geven op: Europa´s vraag naar gas zakt duidelijk in

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

In vergelijking met de afgelopen vijf jaar lag het Europese gasverbruik november dit jaar een vierde deel onder het gemiddelde voor deze maand. De belangrijkste reden daarvoor: de hoge prijzen. In Europa tekent zich een onvervalste economische crisis af.

Met hun sanctiepolitiek tegen de Russische financiële en energiesector hebben de Europeanen zichzelf in de knie geschoten. Dit wordt verduidelijkt door de actuele cijfers over het verbruik van aardgas in de maand november. Volgens een bericht hebben de Europese landen vorige maand ongeveer 24% minder aardgas verbruikt dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaren voor november gebruikelijk was. Dit berust hoofdzakelijk op de omstandigheid dat de prijzen voor de vroeger zo goedkope energiedrager intussen recordhoogtes bereiken.

Het bericht legt ook vast dat het aandeel aan Russisch gas in het totale EU-verbruik van 40% naar 9% is gedaald. Dit is terug te voeren op het samenspel van de geringere vraag en de beperkte gasleveringen via pijpleidingen uit het qua oppervlakte grootste land ter wereld. Daarbij zou men niet moeten vergeten dat bijvoorbeeld de Europese productie van kunstmest met het oog op de hoge gasprijzen bijna volledig tot stilstand is gekomen en ook vele metaalverwerkende bedrijven met de productie zijn gestopt of deze naar het buitenland hebben verplaatst. Bij de chemische en farmaceutische industrie ziet het er niet veel beter uit.

Terwijl men het instorten van de vraag van de kant van de Brusselse eurocraten en de politieke leidingen in veel hoofdsteden van het continent waarschijnlijk liever als succes zouden verkopen, omdat zo immers ook de gasreserves gespaard worden, ziet de realiteit er compleet anders uit. Omdat de ontbrekende energie uit de verbranding van aardgas niet veelomvattend door andere energiedragers gecompenseerd kan worden, hebben we er hier een belangrijke indicator voor dat de Europese Unie rechtstreeks in een onvervalste economische crisis afglijdt. De “locomotief Duitsland” vormt daarop absoluut geen uitzondering – het medium “Pleiteticker” berichtte al over talrijke ondernemingen in Duitsland die voor de door de politiek veroorzaakte energiecrisis moesten capituleren.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Economische crisis begint zich af te tekenen, ondernemingen geven op: Europa´s vraag naar gas zakt duidelijk in

 1. Het zei zo, we moeten sws een flinke stap terug!! De 7 Jaren van Voorspoed was TOTALE GEKTE, de komende Magere Jaren niet anders!!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Met dank aan onze Amerikaanse “bondgenoten” !!

  Geliked door 3 people

 3. R. zegt:

  Dat de tribunalen alvast voorbereid worden en de levenslange straffen worden uitgereikt!

  Geliked door 1 persoon

 4. Andre zegt:

  Eventjes in NL heel voorzichtig je CV aanzetten voor 3 uurtjes hup 15 euro! In Duitsland brandhout is op voor normale prijzen en propaan flessen zijn ook op. Bruinkool is er genoeg en lekker goedkoop aan 38 cent de kilo. Bruinkool je weet wel goed voor het milieu.

  Like

 5. ronjaspers zegt:

  De NWO agenda in de hoogste versnelling.

  Like

 6. Ravian zegt:

  De EU is net de Titanic; de ijsberg is geraakt, de EU is zinkende, maar de passagiers denken dat de EU onzinkbaar is en feesten gewoon door, en gaan pas in de gaten krijgen dat hen een koud graf wacht als het te laat is.

  Geliked door 3 people

 7. bobzelf zegt:

  BEETJE ERG LAAT .ROEP IK DAN MAAR ALS OOM BOB ZIJNDE

  De EU begint wakker te worden en beseft dat haar relatie met de VS krankzinnige niveaus van meester en slaaf heeft bereikt.

  Opmerkelijk genoeg begint de EU wakker te worden en beseft niet alleen dat ze slaafser is dan ooit tevoren tegenover de VS, maar in feite heeft de relatie sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne kluchtige niveaus van meester en slaaf bereikt. 

  En toch, ondanks het feit dat de hoofddiplomaat van de EU onlangs weigerde meegesleept te worden in een conflictscenario met China en Europarlementsleden die er zielig voor stemden om Rusland als een terroristische staat te beschouwen, was het niet de EU die tot de conclusie kwam. Het was de Franse president Emmanuel Macron.

  Negen volle maanden sinds het begin van de oorlog in februari van dit jaar, begint Macron in te zien dat hij is weggespeeld door de zittende hansworst in het Witte Huis.

   Ja, ‘Where Am I going Biden’ is eigenlijk niet zo dom als hij eruitziet of handelt. 

  De echte winnaar van de oorlog in Oekraïne is Amerika met afstand dat Europa afhankelijk heeft gemaakt van zijn LPG, terwijl het de Europeanen zijn die gedwongen worden om als vluchtelingen in hun eigen land te leven zodra de kosten worden doorberekend.

  De Franse president Emmanuel Macron reisde de afgelopen week onlangs naar Washington, DC voor het eerste staatsbezoek van de Biden-regering, maar niet voordat hij de Australische 60 Minutes-correspondent Bill Whitaker had verteld dat de betrekkingen tussen de historische bondgenoten een reset nodig hadden.

  “Hoe zijn de relaties niet synchroon gelopen?” vroeg Whitaker.

  “Ik denk dat deze regering en president Biden persoonlijk erg gehecht zijn aan Europa”, zei Macron. 

  “Maar als je naar de situatie van vandaag kijkt, is er inderdaad sprake van een de-synchronisatie. 

  Waarom?

   Energie. Europa is een afnemer van gas en olie. De VS is een producent. En als je naar de situatie kijkt, kopen onze industrieën en onze huishoudens niet voor dezelfde prijs. Er is dus een grote kloof die de koopkracht en het concurrentievermogen van onze samenlevingen beïnvloedt.”

  Nu Rusland zijn aardgasleveranties aan Europa beperkt en de markt in beroering is, koopt Europa meer van de VS, maar tegen een prijs die maar liefst zes keer zo hoog is als wat Amerikanen betalen.

  WHAHAHAHAHA . SLECHTS 6 X . KNAP HOOR ZEG IK DAN
  ALS ZIJNDE REKENWONDER

  WHAHAHAHA . ALLES NAAR GOD. EN DIE VERROT HET OOK NOG OM TE HELPEN

  DAN . KOM OP JEZUS REDT ?? OOK NIET. WEER NIET ZOU IK ROEPEN

  ‘Je hebt gezegd dat vrienden zich zo niet gedragen,’ zei Whitaker.

  “Ja, we zijn heel erg samen betrokken bij deze oorlog voor dezelfde principes”, zei Macron. “Maar de kosten van deze oorlog zijn niet hetzelfde – aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. En dat moet je – daar moet je je heel goed van bewust zijn.”

  Maar erger dan simpelweg de slaaf te zijn in de relatie die zijn meester bloeit, is de Franse president ook verbijsterd over nieuwe belastingvoordelen die worden gegeven aan industrieën in de VS die verband houden met groene banen, nogal onhandig een acroniem van een Ierse paramilitaire organisatie, de IRA.

  De ‘inflation Reduction Act’ van Biden is op het eerste gezicht best slim. Maar het zal Europese bedrijven nog harder treffen, waardoor velen zich ten eerste afvragen of het concurrentieverstorend is volgens de WTO-regels en ten tweede of Biden hoopt dat het nieuwe initiatief EU-bedrijven ertoe zal aanzetten om naar de VS te verhuizen en nog meer banen voor Uncle Sam te creëren.

  Of IRA – nieuwe wetgeving die is ontworpen om groene banen in de VS te laten groeien met belastingverminderingen voor elektrische auto’s en productie van schone energie in Noord-Amerika.

  “Het subsidieniveau is nu twee tot drie keer hoger in de VS dan in Europa. We zijn volledig op één lijn in dit conflict. We werken hard. En ik denk dat als de dag na het conflict het resultaat een zwakker Europa is, omdat veel van zijn industrie zojuist is vermoord. Ik geloof echt dat dit niet in het belang is van de Amerikaanse regering en zelfs niet van de Amerikaanse samenleving”, zei Macron.

   “Ik denk dat het belangrijkste belang natuurlijk is om je middenklasse te beschermen, wat heel eerlijk is. Ik – ik doe hetzelfde voor mijn land. En het moet concurrerend zijn ten opzichte van China. Maar het resultaat van de recente beslissing over dit momentum, zou ik zeggen, is dat het slecht is voor Europa.”

  Ursula von der Leyen is het met hem eens en heeft zich ook uitgesproken over het nemen van tegenmaatregelen om EU-bedrijven een gelijk speelveld te geven. Maar misschien is het te laat. 

  HET IS OOK VEEEEEL TE LAAT ZEGT OOM BOB U ALWEER

  Dergelijke maatregelen zullen tijd vergen en de overeenkomst van Biden met Macron om “het probleem op te lossen” zou een tactiek kunnen zijn om alleen maar tijd te winnen. Voor veel Duitse bedrijven blijven ze niet hangen om te zien of Macron is bespeeld of niet. 

  De EU is simpelweg niet in staat om de belangen van haar burgers of haar bedrijven te behartigen. Het heeft dit honderd keer bewezen en dus zijn we getuige van de ineenstorting van de EU op vele niveaus. En hoe meer het zich overgeeft aan het verblinde dogma van stunts zoals dat in het parlement, hoe meer Europa zal zinken. Het oude Europa moet worden gereset met de VS Maar zal het de EU zijn die het initiatief neemt om dit te doen met de zwaarste handelssancties van allemaal – dwz weigeren om de goedkope olie van Rusland te blijven bestraffen? 

  MIJN MOOIE MEISSIE ZOU DIT IN 3 DAGEN OP KUNNEN LOSSEN …

  UW BIJEENGRAAPTE STELENDE ONGEKOZEN VOLK IN BRUSSEL IS DAAR TE DOM VOOR…

  MAAR U WORDT ER WEL DOOR GEREGEERD .

  DUS KNAP HOOR. EERST IN JE K NIEEN SCHIETEN WAS NIET GENOEG .

  OM MET ORBAN TE SPREKKEN SCHOOT U DAARNA IN UW LONGEN ..

  DUS EEN 500 IJLOEN MENSEN MOGEN VROLIJK ZINGEND AAN HET GAZZZZZZ

  OMDAT U WEIGERT BOOS TE WORDEN …

  KNAP GEDAAN …

  OOM BOBZELLUF

  Geliked door 4 people

 8. Als Putler opgehoepeld is en er komt een soort van Perestroika / Russische Lente, dan snellen de Energie-aasgieren weer snel richting Moskou! Kon je zien na WOII. De mens vergeeft en vergeet snel, zodra er weer voordelen te behalen zijn. De miljoenen slachtoffers zijn toch al dood!!

  Like

  • bobzelf zegt:

   Gienekehado St. zegt:
   7 december 2022 om 17:43

   SPRAK ONZE NAZI EN SS FAN ALHIER . BRAVO

   MOCHT PUTLER DUS VERDWENEN ZIJN .????
   DUS DE ENIGE MAN IN DEWERELD
   DIE JOUW DOOD VOORKOMEN HEEFT

   KOMEN DE STRIJDLUSTIGE HAVIKKEN AAN DE MACHT ALS JIJ PECH HEBT. ..

   IK HOOP DAT JIJ DE EERSTE BOM OP JE ENGE SS HARSUS KRIJGT .

   OOM PLEUR NAAR DE JOOP ENGNEK

   Geliked door 2 people

 9. Pools-Oekraïense confederatie met “bruidsschat” 700 M1A2 Abrams & M2 Bradley: plan om West-Oekraïne binnen te vallen en opstand in Wit-Rusland (vid)

  https://warnews247.gr/synomospondia-polonias-oukranias-me-proika-700-m1a2-abrams-m2-bradley-schedio-eisvolis-sti-dytiki-oukrania-kai-exegersis-sti-lefkorosia-vid/

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s