Gehandicapte Canadese paralympiër barst uit tegen regerings-‘aanbod’ om haar te EUTHANASEREN

(Door: Keith Griffith – Vertaling: “Malpaso”)

Een gehandicapte legerveteraan in Canada heeft haar regering zwaar bekritiseerd voor het aanbieden om haar te euthanaseren toen ze gefrustreerd raakte over vertragingen bij het installeren van een rolstoellift. Gepensioneerd korporaal Christine Gauthier, ook voormalig paralympiër, getuigde donderdag in het parlement dat een medewerker van ‘Veterans Affairs Canada’ haar hulp bij zelfdoding aanbood. Na jaren van frustrerende vertragingen bij het krijgen van de huislift, zegt Gauthier dat de caseworker haar vertelde: ‘Mevrouw, als u echt zo wanhopig bent, kunnen we u nu medische hulp geven bij het sterven.’

Vorig jaar stierven meer dan 10.000 mensen in Canada door euthanasie

Het schandaal kwam aan het licht een week nadat de Canadese minister van Veteranenzaken bevestigde dat tenminste vier andere veteranen op dezelfde manier toegang ‘werd verleend’ tot de Canadese wet medical assistance in dying (MAID) als reactie op hun problemen, een situatie die premier Justin Trudeau ‘absoluut onaanvaardbaar’ noemde… Gauthier zei dat ze al sinds 2017 hulp zoekt bij het verkrijgen van een rolstoellift voor bij haar huis. “Het heeft me enorm geïsoleerd, want ik moet met de rolstoel voor me over mijn kont kruipen om bij mijn huis te kunnen” vertelde ze ‘Global News. Ze zei geschokt te zijn door het zelfmoord-aanbod van de caseworker, dat in een gesprek in 2019 aan bod kwam. “Ik had zoiets van: ‘Ik kan niet geloven dat je … me wel een injectie wil geven om me te laten sterven, maar dat je me niet de middelen wil geven die me helpen te leven. Het was echt schokkend om dat te horen.” zei ze.

Gauthier’s verhaal en rapporten van soortgelijke gevallen hebben publieke verontwaardiging gewekt en Trudeau beloofde veranderingen. “Ik heb herhaaldelijk gezegd dat dit absoluut onaanvaardbaar is, en zodra we hierover hoorden, hebben we actie ondernomen”, zei hij vrijdag in Vancouver. Medisch geassisteerde zelfmoord voor terminaal zieke patiënten werd gelegaliseerd in Canada in 2016, maar vorig jaar werd de wet uitgebreid om euthanasie aan te bieden aan patiënten van wie de natuurlijke dood niet wordt verondersteld op handen te zijn. Intussen kunnen ook mensen met een langdurige handicap al medische hulp krijgen bij het sterven. Vanaf volgend jaar zal een nieuwe wet ook mensen die lijden aan een psychische aandoening medische assistentie bij zelfmoord geven.

De uitbreiding van de Canadese euthanasiewetten, die al tot de meest tolerante ter wereld behoren, heeft tot bezorgdheid geleid. Een arts vertelde DailyMail dat hij zich zorgen maakt over de steeds verdere uitbreiding, omdat het zelfmoord verandert in een normale standaard-behandeling voor aandoeningen, met weinig toezicht of richtlijnen. Dr. Trudo Lemmens, hoogleraar gezondheidsrecht en -beleid aan de Universiteit van Toronto, vertelde DailyMail dat het systeem een soort verplichting zou kunnen creëren om [zelfmoord] te introduceren als onderdeel van de geestelijke gezondheidszorg-behandeling. “Stel je voor dat dit wordt toegepast in de context van geestelijke gezondheid. Je hebt iemand die lijdt aan een ernstige depressie, hulp zoekt bij een therapeut en de oplossing van het sterven wordt aangeboden…” Hij vreest dat kwetsbare patiënten dan overtuigd kunnen worden dat zelfmoord een redelijke optie is. Dr. Lemmens noemde het hele systeem een “pervers concept van autonomie”.

Er zijn al tekenen dat het systeem faalt, met meldingen van mensen die zelfs goedkeuring kregen voor hulp bij zelfdoding voor diabetes of dakloosheid. Vorige maand haalde nog een Canadese man die geconfronteerd werd met uitzetting uit zijn woning de internationale krantenkoppen, toen hij een aanvraag indiende om te worden geëuthanaseerd en te sterven in plaats van dakloos te worden. De 54-jarige man vroeg die drastische maatregel aan nadat het kamerhuis waar hij woont op de woningmarkt was gebracht. Zijn onbehandelbare rugpijn maakte het voor hem mogelijk om medisch geassisteerde zelfmoord te krijgen, volgens de Canadese wet. Maar een GoFundMe-pagina, die door een vreemdeling was opgezet, leverde ruim $60.000 op – genoeg voor nieuwe huisvesting en om van gedachten te veranderen.

Onlangs werd een Canadese modegigant beschuldigd van het verheerlijken van zelfmoord na het lanceren van een mediacampagne die euthanasie leek te promoten. De videoadvertentie ‘All is Beauty’, gelanceerd door ‘La Maison Simons’, draait om een terminaal zieke vrouw van 37, die in oktober daadwerkelijk op deze manier een einde aan haar leven maakte. De drie minuten durende video toont haar en geliefden die met bellenblazers zwaaien langs de zee, picknicken in het bos en naar poppenkast kijken. In een audio-overlay die weken voor haar dood is opgenomen, zegt ze: “Ik heb mijn leven doorgebracht met het vullen van mijn hart met schoonheid, met natuur, met verbinding. Ik kies ervoor om mijn laatste momenten te vullen met hetzelfde… laatste ademtochten zijn heilig. Als ik me mijn laatste dagen voorstel, zie ik muziek. Ik zie de oceaan. Ik zie cheesecake.”

De video heeft veel kritiek gekregen van social media-gebruikers die hem afschilderden als ‘griezelig’ en ‘sciencefiction dystopie’ (hint naar de verplichtte euthanasie in Soylent_Green, en Charlton Heston’s schreeuw: “Soylent Green is people!”/ vert.). Yuan Yi Zhu, beleidsexpert aan de Universiteit van Oxford, becommentarieerde voor DailyMail:

Door de beslissing van een vrouw om zelfmoord te plegen te presenteren als een levensstijl-keuze, verheerlijkt ‘La Maison Simons’ zelfmoord en vertelt kwetsbare Canadezen dat ze beter dood dan levend zouden zijn.”

Bron:
dailymail.co.uk
Door: Keith Griffith

Vertaald uit het Duits door:
Malpaso”
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Gehandicapte Canadese paralympiër barst uit tegen regerings-‘aanbod’ om haar te EUTHANASEREN

 1. Blaffertje zegt:

  Schandalig.

  Eerst vechten voor dat land, daardoor invalide worden en dan als volgt een spuitje kunnen krijgen i.p.v. een lift om uit een isolement te komen???

  Je zou diegene die dit voorstelt zelf een spuitje geven.

  Geliked door 6 people

 2. Dijkstra zegt:

  Groene ideologie is gewoon een dekmantel voor culturele zelfmoord en de situatie van deze vrouw is een voorbeeld en een begin voor verdere activiteiten van de groene marxisten.

  Geliked door 3 people

 3. Wim zegt:

  Past allemaal perfect in het materialistische mensbeeld van de ‘verlichte’ mens: De barmhartigheden der goddelozen zijn wreed…

  Like

 4. Boike zegt:

  Extreem linkse satanische psychopaten geloven heilig in hun groene leugens en bedrog en ze offeren cultuur, moraal, normen en waarden, het eigen volk en al wat lief en dierbaar zou moeten zijn, op aan hun idioterie en helpen het land aldus naar een duivelse chaos en ondergang.

  Met zulke bestuurderen heeft de bevolking van een land geen vijand meer nodig.

  Like

 5. Skarsgärd zegt:

  Ze heeft haar land gediend in het leger en is ook nog voor Canada uitgekomen in de paralympische spelen, hetzelfde land waar ze dat voor deed zegt haar nu dat ze dus beter dood kan zijn, want nu is ze te lastig en overbodig geworden. In die film Soylent Green eten de mensen een groen goedje dat dus soylent-green heet, gewoon eten is er niet meer. Mensen die een bepaalde leeftijd hebben en een nóg ellendiger leven lopen een euthanasie-kliniek binnen en kunnen metéén euthanasie krijgen. Op een gegeven moment wordt duidelijk dat de lijken van die mensen allemaal verwerkt worden tot dat soylent-green, modern kannibalisme dus.

  Like

 6. Snappie zegt:

  Ze zeggen dat het beleid van mark harder is dan van Justin, maar daar wordt je eerst in een vaccinatie fuik in gelokt en plat gespoten met shit. Vervolgens wordt de drempel tot het final spuitje weggehaald.
  Als het leven door de regering te moeilijk wordt ,maak er dan een einde aan.
  Dat is mensen de dood in duwen. Waarom ?
  Moeten de mensen worden vervangen met aapjes en beren ?

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Fascistische praktijken !!

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  De satanische globalistische elite is al langer bezig om 90% van de wereldbevolking te euthanaseren.Met die dodelijke corona vaccinazi,s.

  Like

  • karton zegt:

   @ ronjaspers op 7-12-2022 om 15.47u.
   Dat fascistische geteisem zet de “werkzaamheden” van Adolf H. te D. gewoon voort Ron !
   Adolf H. te D., waar de gehele wereld de bek van vol had, heeft echte opvolgers gekregen.
   Maar……weest gerust Ron, Nederland is nog steeds een “democratie” volgens de Haagse Dievenbende.

   Geliked door 1 persoon

 9. D66 is precies het zelfde, deze partij, die de ideologie van het WEF op de voet volgt, is voor het opruimen van ouderen en gehandicapten. Moet je de side kick van Schwab, Hariri, er maar eens over horen hoe hij over “nutteloze mensen” denkt. In Nederland zijn ze ( WEF aanhangers ) ook al druk bezig om het tot “normaal” te maken, dat als een ouder iemand een heup breekt, een zeer pijnlijke maar geneesbare verwonding, men de persoon binnen 14 dagen “in laat slapen”. De kosten zouden niet meer rendabel zijn om een gebroken heup te behandelen bij een ouder persoon. Overdosis Morfine is goedkoper volgens deze walgelijke personen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Sobieski zegt:

  Nu wordt duidelijk welke satanistische denkbeelden er achter de linkse woke ideologie schuilen. Eerbied voor het door God geschapen menselijk leven, het centrale kenmerk van iedere civilisatie, wordt hier systematisch onderuit gehaald. Ik ken nog drie andere, aanverwante ideologieen die detzelfde verachting voor het leven hebben. De ene heerste midden vorige eeuw in Midden-Europa, de andere terzelfdertijd in Oost-Europa enlater in China, de derde is ontstaan in de woestijn en dreigt nu ons wereldddel over te nemen.
  Het is een zonder meer een onverkwikkelijke belediging en diep kwetsend, maar bovendien ook een ernstig misdrijf, om iemand die hulp nodig heeft, zelfmoord “als ‘oplossing’ aan te bieden”, ongeacht of de problemen van medische, motorieke, psychische, emotionele, materiele of existentiele aard zijn. Dit zou voor de wet gelijk gesteld mogen worden aan poging tot moord, en in een gecivilieerde samenleving, zoals we die tot enkele decennia geleden nog hadden, goldt dit ook zo.

  Like

 11. Peter Rissing zegt:

  Omdat (ik heb zulke verhalen over ‘een euthanasie aanbod’ voor ‘problematische gevallen’ in Canada ook uit andere bronnen vernomen) dit de waarheid blijkt te zijn, kan ik niet anders dan een Godwin doen via deze link:
  https://historiek.net/hoe-de-nazis-300-000-psychiatrische-patienten-vermoordden/56689/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s