Historica: “Frankrijk was nooit een immigratieland”

(Vertaling: E.J. Bron)

Krachtige tegenwind voor Macron in migratiediscussie

Zondag jongstleden had Macron beweerd dat Frankrijk altijd al een immigratieland geweest zou zijn en dat migratie in het Franse DNA zou zitten. Dat is ongelofelijke onzin, antwoordt de historica Malika Sorel-Sutter (foto). Tot 1870 zou er überhaupt geen immigratie naar Frankrijk geweest zijn.

De Franse president Emmanuel Macron is een van de ijverigste voorvechters van de grenzeloze en ongecontroleerde immigratie. Hij lijkt een bijzondere voorliefde voor krachtige, half ontblote, donkere mannen te hebben. Anders zijn in ieder geval de beelden die bij diverse staatsbezoeken van Macron aan de voormalige Franse koloniën gemaakt werden niet te uit te leggen. Op grond van deze voorliefde is Macron´s koers in de immigratiepolitiek daarom ook niet echt verwonderlijk. Bij enkele van zijn uitlatingen schiet hij echter vaak het doel voorbij en verbreidt fake news.

Zoals zaterdag jongstleden. Toen verstoutte Macron zich om de bewering te gebruiken dat Frankrijk altijd al een immigratieland geweest zou zijn en dat migratie “in het Franse DNA” zou zitten. Weinig verrassend krijgt hij daarom krachtige tegenwind en moet heel veel kritiek incasseren. De Frans-Algerijnse schrijfster, historica en voormalige politica Malika Sorel-Sutter maakt bij de tv-zender “CNews” gehakt van Macron.

De immigratie naar Frankrijk zou een modern fenomeen zijn, zegt Sorel-Sutter. “De argumentatie die Emmanuel Macron naar voren heeft gebracht, is helemaal fout”, voegde ze er aan toe. Tot ongeveer 1870 vond er geen grotere immigratie naar Frankrijk plaats, daarna kwamen als eersten enkele Italiaanse en later Poolse immigranten naar het land. “Frankrijk was dus nooit een immigratieland. Hier en daar zouden kunstenaars, wetenschappers of kardinalen naar Frankrijk zijn gekomen, maar dat zou veelmeer een anekdotisch fenomeen zijn gebleven”, aldus Sorel-Sutter verder.

Bij de tot slaaf gemaakte en naar Frankrijk weggevoerde mensen zou men niet van migratie kunnen spreken. Migratie zou volgens Sorel-Sutter altijd een vrijwillige drijfveer omvatten, een vrije beslissing.

Malika Sorel-Sutter zelf heeft een Algerijns emigratieachtergrond en is een uitgesproken immigratiecritica. Vorige maand zei ze dat etnische Fransen een minderheid in hun eigen land worden en dat dit “ernstige” gevolgen zou kunnen hebben.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Historica: “Frankrijk was nooit een immigratieland”

 1. R. zegt:

  Respect voor deze professionele vrouw die de amateur van het toneel aan het verdrijven is…

  Like

 2. Ravian zegt:

  Echte immigratielanden zijn landen als de VS en Australië, en kijk eens hoe het daar de autochtone bevolking vergaan is zou ik zo zeggen.
  Verder zijn er dan landen die een flinke instroom hebben gekend uit (voormalige) koloniale gebieden, maar dat is niet echt immigreren.
  Wat bij dit laatste overigens opvalt is dat dat instromen van uit koloniën afkomstige mensen over het algemeen prima is verlopen, behalve in die gevallen waar deze “immigranten” islamieten waren…
  En voor de huidige onder de valse vlag van “vluchtelingen” Europa binnen gesluisde “immigranten” (lees kolonisten) geld exact hetzelfde.
  Als het islamieten zijn dan komt er trammelant van.
  Wat een toeval hè…

  Geliked door 2 people

 3. Oliedom zegt:

  Het lijkt een ziekte te worden, eerst een Tsaar prutte met ZIJN oorlog, gelieg en bedriegen, nu weer die kleine Napoleon Macroon met zijn wereldvreemde geklets, Troela v.d.Leyen met haar dubieuze Farma connecties en dan ‘onze’ everzwijn Franzke met zijn klimaat idioterie, stuk voor stuk doorgedraaide “Generaals” die in feite Europa kapot maken, met o.a. het volproppen van Europa met die “fijne” importfiguren.
  Ja, Ja, dat heb ik het nog niet eens gehad over die Belgische mafketel Verhofstadt en Michele!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Daarnet naar de Jensenshow zitten kijken waarin ook de manipulatie behandeld wordt van de bevolking, zoals dat hiet in dit artikel op gaat.
  Dus Macron loopt te lullen dat Frankrijk altijd al een immigratieland is geweest en dus door iemand met de juiste kennis een platform krijgt bij de media en dus zijn hele slappe gelul onderuit schoffelt.
  Hetzelfde gebeurd in Nederland toonde Jensen aan met documenten van de overheid die ambtenaren en andere misbaksels krijgen om mensen te manipuleren.
  Geef mij maar een reden waarom dat niet gebeurd in zeg maar alle landen van de wereld waar regeringen proberen het volk in een bepaalde richting te sturen.
  Deze Jensenshow is echt de moeite waard om te zien.
  https://jensen.nl/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s