Viktor Orbán verhindert de schuldenunie

(Vertaling: E.J. Bron)

De linkse media vallen weer over Hongarije heen, dat zogenaamd hulp voor de Oekraïne zou blokkeren. Viktor Orbán (foto) maakte duidelijk: het gaat om de naleving van de EU-verdragen en een verhindering van een schuldenunie.

“Hongarije blokkeert een EU-hulppakket van € 18 miljard voor de Oekraïne – blijkbaar om de Europeanen te dwingen subsidiegeld voor Hongarije vrij te geven.. Komt de Hongaarse minister-president Orbán hier mee weg?”, schrijft “Der Spiegel”. “Orbán´s vuile spel: of geen Oekraïne-hulp of geen rechtsstaat in Hongarije”, aldus de hoofd-propagandist van de WDR, Georg Restle.

Viktor Orbán maakte duidelijk: het gaat om de naleving van het Verdrag van Maastricht, niet om een veto voor Oekraïne-hulp. Hongarije ondersteunt de Oekraïne met € 187 miljoen uit de eigen begroting. Sinds het begin van de oorlog zijn er volgens de UNHCR tot september 2.443.583 vluchtelingen uit de Oekraïne naar Hongarije gevlucht, de meesten daarvan op doorreis.

Orbán schreef op Twitter: “In de krantenkoppen wordt gezegd dat Hongarije zijn veto gebruikt zou hebben tegen financiële hulp voor de Oekraïne. Dat is fake news. Hongarije ondersteunt de Oekraïne rechtstreeks, zonder veto, zonder chantage. Wij willen onze EU-partners er echter van overtuigen dat een schuldenunie niet de juiste weg is. Als we deze weg bewandelen, is er geen terug meer. Wij stellen ons een andere toekomst voor Europa voor, eentje die opgebouwd is op sterke partners, niet op een reusachtige gemeenschappelijke schuldenberg.”

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Viktor Orbán verhindert de schuldenunie

 1. karton zegt:

  Wanneer, oh wanneer worden wij verlost van een buitengewoon hinderlijk kankergezwel in de vorm van de EUSSR ?

  Geliked door 5 people

 2. Tja zo snijd het mes aan twee kanten ten eerste voorkomt hij een schuldenunie en ten tweede helpt hij het Brusselse eraan herinneren dat er een vetorecht gebruikt kan worden in bijna alle gevallen als je het geld voor Hongarije bevriest.
  Deze man is veel meer uitgeslapen dan het hele Brusselse zooitje bij elkaar.

  Geliked door 3 people

 3. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Wat een geweldige man is die Orban.

  Geliked door 2 people

 4. Ravian zegt:

  “Sinds het begin van de oorlog zijn er volgens de UNHCR tot september 2.443.583 vluchtelingen uit de Oekraïne naar Hongarije gevlucht, de meesten daarvan op doorreis.”

  Deze “vluchtelingen” komen uit, of via, het veilige westen van Oekraïne, en zijn dus per definitie al geen vluchteling meer voordat ze de grens naar Hongarije oversteken.
  Als ze vervolgens nog verder naar het wersten trekken dan is er helemaal geen twijfel meer; niet op de vlucht, maar opzoek naar een riante uitkering.

  Toen tijdens de tweede wereldoorlog de slag om Arnhem losbarste zijn er veel mensen geëvacueerd.
  Die vluchten vervolgens helemaal van de Betuwe naar de Veluwe, en zodra het sein veilig gegeven was spoeden zij zich weer huiswaarts, om te zien wat er van hun bezittingen over was, en om alles te herbouwen.

  Dat waren echte vluchtelingen, en die gedroegen zich ook zoals echte vluchtelingen zich gedragen.
  Dat wat wij hier momenteel uit Oekraïne (en elders) zien arriveren zijn dus geen vluchtelingen, het zijn, in het beste geval, mensen die liever elders de vruchten van andermans arbeid plukken dan dat zij in hun eigen land orde op zaken stellen en wat opbouwen.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s