Sancties: Griekse reders trekken zich niets aan van boycot van Russische olie

De onder Liberiaanse vlag varende olietanker Ice Energy (links) laadt olie over uit de onder Russische vlag varende Lana, buiten de haven van Karystos op het Griekse eiland Evia.

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De Grieken staan er niet alleen om bekend creatief te zijn als het er om gaat om een loopje te nemen met de eigen staat. Ook als het gaat om EU-sancties tegen Russische olie trekken ze zich daar blijkbaar niet echt iets van aan: tegenover een Frans medium werd nu regelrecht het omzeilen van de sancties aangekondigd.

De Europese sancties tegen Russische olie zullen niet alleen leiden tot hogere prijzen, ze zullen de eindverbruikers treffen, zegt Nicolas A. Vernicos, de grootste Griekse reder en president van de Internationale Handelskamer. Hij liet zich uit in verband met de beslissing van de Europese Unie om een prijsplafond voor Russische olie in te voeren. Dit bedraagt sinds 5 december $ 60,- per barrel. Daarvoor waren er al berichten geweest dat het juist Griekse rederijen zijn die de Russen helpen bij de verkoop van aardolie.

De Franse krant “Libération” publiceerde een interview met Vernicos onder de titel “Russische olie: Griekse reders, die de helft van alle tankers in de wereld in handen hebben, trekken zich niks aan van de boycot”. Daarin zegt Vernicos: “De transportkosten, die nu al de hoogte in schieten, zullen nog sneller stijgen, maar het embargo voor het transport van Russische olie over zee zal een positief effect hebben op de reders, omdat we rijker worden.” Voor alle anderen is het embargo daarentegen geen reden tot vreugde: de Europese beslissing over de sancties zou alleen een netto-voordeel opleveren voor de zee-verkeer ondernemingen, verklaarde hij.

Terwijl Vernicos aangaf dat Griekenland wel degelijk van plan zou zijn om te voldoen aan de nieuwe voorwaarden, denkt een anonieme scheepvaartondernemers daar anders over. Hij herinnert er tegenover de krant aan: “De Griekse scheepvaartgemeenschap is de sterkste ter wereld… Zonder haar gaat er niks, en de Grieken zullen vast en zeker een manier vinden om de sancties te omzeilen.” En omdat de prijzen zullen stijgen, zou ook Rusland winsten kunnen binnenhalen, verklaarde hij.

De krant schrijft dat de Grieken 21% van het wereldwijde scheepstonnage en 40% van het wereldtonnage in het olietransport in handen houden. Verder staat er in de publicatie dat de Griekse handelscoöperatie met Rusland al sinds de 19e eeuw zou bestaan en dat men niet van plan zou zijn deze te beëindigen. Daar zullen ook diverse EU-sancties niets aan veranderen.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Sancties: Griekse reders trekken zich niets aan van boycot van Russische olie

 1. Wat de EU aan het doen is dat landen hun eigen bevolking aan het vernietigen zijn… Er is een voedsel crisis aanstaande, we geven Rusland de schuld, er is een brandstof crisis, de Russen krijgen de schuld, mense worden in de armoede gedwongen, de Russen krijgen de schuld, ik geef de Grieken groot gelijk.. De Griekse overheid behoort de eigen bevolking te beschermen.. Anders, vooral in het noorden van Griekenland zullen deze winter veel doden gaan vallen. In de winter kan het daar tot minus 20 graden zakken… Dus doorgaan met het omzeilen van domme sancties…

  Like

 2. Als Grieken zich misdragen, gewoon geen miljarden meer sturen na een overstrominkje, aardverschuivinkje, aardbevinkje, toch????!!! Zal ze leren…….

  Like

 3. Ravian zegt:

  Yeah, een flink deel van de in en om Mariupol door de Oekraïners mishandelde en vermoorde burgers waren etnische Grieken.
  De rest kunt u zelf invullen.
  Karma is a bitch…

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Ravian zegt:
   8 december 2022 om 16:39

   zou jij dat effe aan die minkukel hier bij bert , dat stuk iq .11.7 gedrocht
   Gienekehado uit kunnen leggen .. dat hij uit zijn nek lult ..

   ik moet iedere keer kotsen . liefst op zijn domme harsus

   whahahahahaha

   Like

 4. bobzelf zegt:

  JA
  HET LIED IN HET GRIEKS….

  SCHIJT AAN DE BUREN … WE VAREN NOG EEN KEER
  WE VAREN NOG EEN KEER.
  SCHALT DOOR HET LAND

  KIJK U WAS ZO STOM WANT GRIEKENLAND MOEST !! IK HERHAAL MOEST BIJ DE EU . OM ALLES KLOPPEND TE MAKEN

  ZE WAREN GODVERDOMME AL 6 X FAILLIET GEWEEST

  DUS DEDEN DE HEREN MONTI EN DRAGHI DE GOLDMAN SACHS BROTHERS EVEN VOOR 500 MILJOEN EEN VERKLARING AFGEVEN .ZO VERBVALST ALS DE NETEN

  EN KLAAR WAS KEES . DAN WEL ATHENE MOCHT BIJDE EU

  KAN JE EN KON JE OP WACHTEN …
  GAAZZ GEVONDEN . NEXT TO GREECE
  WIE KOMT ER HELPEN??

  MIJN OOM VLADIMIR …

  WIE KREEG EEN HAVEN VOOR ZIJN VLOOT OP GRIEKS CYPRUS ??…..MIJN OOM VLADIMIR

  WIE KREEG EEN LUCHTHAVEN VOOR ZIJN VLIEGTUIGEN OP GIIEKS CYPRUS MIJN OOMVLADIMIR

  WIE STONDEN ER VOORAAN OM EEN GAZZZZZABONNEMENT AF TE SLUITEN MET MIJN OOM VLADIMIR ??? DE GRIEKEN ..

  DUS ALS U WILT ONTSNAPPEN AAN BRUSSEL . LIJKT DIT MIJ EEN GOED IDEE.

  STEEK DE MOORD MAAR MET JE OLIE PLATFORM

  WE ZOEKEN HET HIER ZELF WEL UIT…

  HET IS HIER OOK REDELIJK GODSONMOGELIJK , OM BUITEN DE SUPERMARKETEN ERGENS EEN BONNETJE TE KRIJGEN

  IK DENK DAT DE LEUS IS IN GRIEKENLAND

  WAT ZWART IS MOET ZWART BLIJVEN . .WHAHAHAHAHA

  EN IK OOOM BOB KAN DAT BILLEKEN ..

  NIET ALLEMAAL HIERHEEN KOMEN HOOR. ..

  BLIJF MAAR FIJN IN RIFGEBERGTEMOHAMMEDTEENSLIPPERSMOCROTURKMEDISTAN AAN DE NOORDZEE. .JULLIE HEBBEN TOCH OOK ALTIJD GOED WEER ??

  U BENT DAAR DOM GENOEG VOOR. WHAHAHA

  Geliked door 2 people

 5. Julia zegt:

  Geef ze eens ongelijk ondertussen profiteren die Grieken wel van heel veel EU geld maar ja de meeste onbenullen en leeghoofden huizen onder het ongekozen EU bolwerk..

  Like

 6. Andre zegt:

  Die Grieken trokken zich er al niets vanaan en gaan het niet doen ook. Groot gelijk!! Ik hoor het die pisvlek nog zeggen…….Jan Kees de Jager minister van financien (nu top talent Kaag) 18 miljard euro gaan ze terug betalen tot op de laatste cent met rente. Gewoon even een vraagje…weet je hoeveel gas je hiervoor hebt? Rutte moet weg maar hij zit er nog steeds!

  Like

  • bobzelf zegt:

   Andre zegt:
   8 december 2022 om 18:13

   KNAP VRIEND .DAT JE DIE TYPHUS LUL ZIJN NAAM NOG WEET

   DIE VOLGEVRETEN ASBAK

   ALLES KOMT MET RENTE TERUG . . WHAHAHAHAHAHAHA

   TUURLIJK .

   OOM BOB

   Like

 7. Oliedom zegt:

  Waar trekken de Grieken zich wel wat van aan, vroeger lieten zij verroeste schepen zinken voor de verzekeringspremie en nu door eerst massaal die asielkrijsers op te vangen om geld van de EU te krijgen, maar het worden er nu iets teveel voor die Grieken, dus willen zij er vanaf .
  Exit en Nexit!!! Terug naar een kleine EEG.

  Like

  • bobzelf zegt:

   Oliedom zegt:
   8 december 2022 om 18:13

   whahahahaha . dat waren de turken die miljarden kregen ….
   de grieken hadden het probeleem dat ze op de vakantie eilanden zaten whahaha

   NOU DE GRIEKEN HEBBEN ZE KEURIG NETJES MET EEN 1 JAAR VISUM NAAR NEDERLAND EN DUITSLAND OP DE TREIN GEZET ..

   WHAHAHAHAHAHHA . TOERLEDOKIE DOE ER WAT MEE.

   DE GRIEKEN HEBBEN EN HADDEN GEEN GELD EN GEEN GRATIS HUIZEN .. WEL SOMSWAT ONTHOUDEN GRAAG WAT IS ALS PROZA NEER PLEUR HIER

   WHAHAHAHAHA OOM BOBBBIEE

   Like

 8. Andre zegt:

  Ik zet m er toch nog even bij Want Griekenland is in het verleden goed met Rusland en sinds 2000 onderdeel van de EU zone. Het plafond van 60 usd betekend een verbod op vervoer in de EU zone(opgelegd door ongekozen Bruxxel) op straffe van dat je eruit ligt. De EU is wat zeevaart betreft een zwaargewicht op wereldniveau danzkij Griekenland. In de EU zone wordt het alleen maar minder en het gaat hard nu. Wat vracht verzekeren betreft kan Rusland het prima zelf regelen trouwens. Het westen moet nog even de NS2 schade uitkeren want het is een terroristische daad!!! Rusland heeft zich hiervoor ingedekt en goed verzekerd bij Lloyd in London hahahaha

  Als Griekenland dus een betere deal krijgt vanuit het EEU blok BRICS is de EU in 1 klap zn machtspositie kwijt en dit gaat gebeuren.

  Like

 9. bobzelf zegt:

  Andre zegt:
  9 december 2022 om 06:45

  IK GEEF JE NU ALVAST 12 PUNTEN VAN THE ATHENS JURY

  VOOR JE MOOIE VOORSPELLING ..

  DAT VAL IK ECHT UIT MIJN HANGMAT WHAHAHAHAHA

  OOM BOB

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s