Verrassing in NAVO-Oekraïne: 150.000 Russen trokken Donetsk binnen met 300 nieuwe (!) T-90M en T-72B4 tanks – Russische industrie in volle gang

(Door: “DissidentNL”)

December begon met slechte voortekenen voor de Oekraïne, terwijl het Russische leger zich voorbereidt op grootschalige offensieve operaties. 200 ultramoderne T-90M-tanks arriveerden in Loehansk voor het Russische leger, samen met honderden opgewaardeerde T-72B3M of T-72B4!

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Verrassing in NAVO-Oekraïne: 150.000 Russen trokken Donetsk binnen met 300 nieuwe (!) T-90M en T-72B4 tanks – Russische industrie in volle gang

 1. Julia zegt:

  Daar kan de NAVO nog wat van leren die krijgen nu serieus te maken met wapen tekorten. Altijd al gezegd dat de Russen nimmer een oorlog hebben verloren en dat zal in dit geval ook niet lukken. Naar de Russen wordt gewezen vanwege de teloorgang van Europa en haar gas tekorten de grote aanstichter is de oorlogsmisdadiger Zelensky kijk alleen maar hoeveel burgers in de Oekraïne hier slachtoffer van zijn en die corrupte coke snuiver ziet kans om geheel Europa ten onder te brengen. Het meest trieste is dat al die westerse leeghoofden zijn bedelpartijen en smeekbede hebben gefaciliteerd door moordwapens dat de Europese gemeenschap miljarden kost en Europese burgers nu aan de hongerstaf liggen en in de kou zitten alsmede dat onze economie geheel ten onder gaat. Dat Rusland nu vol in zet is begrijpelijk uiteindelijk hebben de hersenloze EU ongekozen lamzakken continu Rusland neer gehaald en desastreuze sancties doorgevoerd. Zij zijn allen mede schuldig aan de ellende waar geheel Europa nu in is beland. De VS waar ze achter aan hobbelen heeft ze aardig mede opgehitst en in deze oorlog meegesleurd maar zullen daar zelf weinig van merken.

  Geliked door 1 persoon

  • mooinique zegt:

   De Amerikanen merken het zeker wel in hun portemonnee. En iedere leider of even corrigeren naar lijder speelt exact de rol die ze is toebedeeld. Ze weten wat er gaat gebeuren als ze het niet doen. Het is een soort maffia wat echt de hoogste baas is ter wereld. Ze zitten overal. Doe je niet waar je voor getekend hebt dan is het daaag! U mag naar de hel waar uwzelf voor gekozen hebt. Ze kunnen niemand vertrouwen. Daarom blijven ze gehoorzamen. Toch wel leuk al die macht, seks en geld. Wie wil dat nou niet?!

   Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  IN TOTAL ROLDEN ER DUS 1000 TANKS VAN DE LOPENDE BAND
  BIJ DE GROOTSTE TANKBOUWER TER WERELD
  DUS ??

  IS OOM VLADIMIR GEWOON 2 JAAR GELEDEN DE PRODUCTIE OP GAAN VOEREN .. ZODAT JE NIET ZONDER ZIT . WHAHAHAHAHAHA

  LET’S START THE PARTY .. OFFICIEEL IS MEATGRINDER AL BEGONNEN ..

  DUS WALS UKRAINE NU MAAR DOOR OOK . IK WEET NIET OF DE GROND AL BEVROREN GENOEG IS VOOR EEN TANK OPTOCHT WHAHAHAHA

  MIJN OOMRIEP AL TIJDEN GELEDEN , WIJ HEBBEN GEEN HAAST

  EN SOMS DUURT HET EFFE.
  DIT KOMT DUS NU OOK INEENS BOVEN WATER …

  TOEN HET FEEST BEGON . MET WILLEKEURIG MENSEN DOOD TE SCHIETEN OP DE MAIDAN . WIE MAAKTE NIET UIT .

  DE PANIEK MOEST UITBREKEN

  STOND OOM BOB MET ZIJN MOOIE MEISSIE 2 VERDIEPINGEN LAGER EEN HAMBURGER TE BESTELLEN .. ONDR DE MAIDAN WE WAREN NET WEG .

  ALDUS ..

  DE STAATSGREEP IN KIEV VAN 2014 BLIJFT TABOE IN ONZE PERS – ZOALS OOK GEEN RUCHTBAARHEID AAN DEZE BEKENTENISSEN WERD GEGEVEN 🙂 (19 november 2017 Stefan Corinth)

  Georgische burgers (van links) Koba Nergadze, Kvarateskelia Zalogy en Alexander Revazishvilli hebben in een Italiaanse tv-documentaire verklaard dat ze tot de groep Maidan-schutters behoorden. Afbeelding: Screenshots Video YouTube/”Matrix

  Drie Georgiërs, gewapend en aangespoord door onder meer een Oekraïense oppositiepoliticus, geven toe dat ze een van de Maidan-schutters waren die op politieagenten en burgers schoten

  Drie Georgische mannen hebben nu toegegeven dat ze op 20 februari 2014 zowel op politieagenten als op Maidan-militanten en demonstranten in Kiev hebben geschoten, of in ieder geval rechtstreeks met groepen schutters als ooggetuigen hebben gesproken.

  Dat zeiden ze in interviews met de Italiaanse journalist Gian Micalessin van de krant Il Giornale.

  De bijbehorende tv-reportage met de titel “Ucraina: Le verità nascoste” werd nu vertoond door Canale 5 in het tijdschrift “Matrix”.

  Het doel van de schoten was om zoveel mogelijk chaos te creëren, leggen de Georgiërs uit.

  Dit doet de officiële versie van het Oekraïens parket nog meer wankelen dat de veiligheidstroepen van de toenmalige president Viktor Janoekovitsj verantwoordelijk waren voor het bloedbad waarbij tientallen mensen om het leven kwamen.

  Vorig jaar gaf een Oekraïense Maidan-strijder toe dat hij vanaf de serre twee politieagenten had neergeschoten (zie Maidan: “Ik schoot ze in de nek”). De BBC vond in 2015 ook een Maidan-schutter en interviewde hem anoniem.

  De mannen die nu hebben bekend, genaamd Koba Nergadze, Kvarateskelia Zalogy en Alexander Revazishvilli, schoten samen met andere gerekruteerde schutters uit onder meer Georgië en Litouwen vanuit zowel het Maidan Conservatory als het Ukraina Hotel op de menigte.

  Alle schutters waren bewapend door militante Oekraïense Maidan-commandanten, zeiden ze.
  \
  De drie mannen zijn gerekruteerd door een andere Georgiër genaamd Mamuka Mamulashvili, aldus het Italiaanse rapport. Mamulashvili was een militaire officier van de voormalige Georgische president Mikheil Saakashvili.

  Tegenwoordig vecht Mamulashvili samen met rechtse Oekraïense bataljons in Donbass, waar hij het bevel voert over een strijdmacht die zichzelf het “Georgische Legioen” noemt.

  De International Business Times noemt hem ‘de soldaat die niet kan stoppen met vechten tegen Moskou’.

  De Georgische soldaat Mamuka Mamulashvili, die vandaag in Donbas vecht, zou ten minste drie Georgische Maidan-schutters hebben gerekruteerd en hen hebben aangezet tot schieten, hebben de schutters nu getuigd.

  Volgens het rapport hadden twee van de Maidan-schutters die bekenden ook directe banden met Saakasjvili.

  Nergadze behoorde tot de veiligheidsdienst van Saakasjvili toen hij nog president van Georgië was.

  Zalogy was een activist in zijn partij. Revazishvilli diende op zijn beurt als sluipschutter in het Georgische leger.

  Ze werden allemaal in december 2013 samen met andere Georgiërs gerekruteerd in Tbilisi – met de opdracht de Maidan-opstand te steunen. Op 15 januari vlogen ze met het vliegtuig en met valse paspoorten naar Kiev. Elk van hen ontving $ 1.000 en een belofte om in totaal $ 5.000 te ontvangen voor hun diensten.

  Aanvankelijk waren ze actief bij de confrontaties met de politie zonder vuurwapens, melden de mannen. “Onze taak was om provocaties te organiseren zodat de politie de menigte zou aanvallen”, zegt Alexander Revazishvilli.

  Op 18 februari werden er echter eindelijk vuurwapens uitgedeeld aan de strijders uit Georgië en Litouwen die in Hotel Ukraina logeerden.
  “Het is ingewikkelder geworden, we moeten beginnen met schieten”, zei Mamulasjvili tegen de strijders. “We kunnen niet wachten tot de presidentsverkiezingen.”

  Het is niet belangrijk waar precies wordt geschoten, maar dat er chaos en verwarring ontstaat, vervolgde de commandant.

  Wapens en bevelen van hooggeplaatste politici van de oppositie
  Sergey Pashinsky, een politicus van de Vaderlandpartij van Joelia Timosjenko, was een van degenen die zakken vol wapens de kamers van de strijders binnenbrachten, aldus het rapport.

  Binnen waren Makarov-pistolen, geweren en munitie. Dit is ook behoorlijk explosief omdat dezelfde Pashinsky op dezelfde dag werd betrapt en gefilmd terwijl hij een automatisch geweer in zijn koffer vervoerde.
  Pashinsky en een groep gemaskerde mannen deelden ook wapens uit aan strijders in de naburige serre, zegt Revazishvilli, die daar gestationeerd is. Pashinsky was de enige die sprak. “Hij gaf bevelen en vroeg me waar ik moest schieten.”

  Pashinsky werd na de Maidan benoemd tot hoofd van de presidentiële administratie.

  Volgens de bekennende Nergadze was een andere Oekraïner die optrad als wapenhandelaar de extreemrechtse militant Volodymyr Parasyuk. Hij leidde een gevechtsgroep van de Rechtse Sector op de Maidan, en hij was het die op 20 februari een troep uit de ZDF-hotelkamer trok en, voor de camera’s, uit het raam schoot in de richting van de doodszone (zie eigen vuur in Kiev?).

  Een deelnemer aan deze schuttersgroep is al geïdentificeerd als strijder van het extreemrechtse Aidar-bataljon. De volgende dag bedreigde commandant Parasiuk president Janoekovitsj vanaf het Maidan-podium met een gewapende bestorming van de presidentiële zetel.

  De Georgiërs hadden ook contact met een Amerikaan genaamd Brian Christopher Boyenger. De sluipschutter, die vroeger diende in de 101st Airborne Division van het Amerikaanse leger, is een van de mannen van Mamulashvili. Boyenger is tegenwoordig ook actief in het Georgian Legion in Donbass. “Hij gaf de orders”, zegt Nergadze. “Ik moest al zijn instructies opvolgen.”
  “We waren gewend”

  Volgens de drie Georgiërs werden op de ochtend van 20 februari de uitgedeelde wapens gebruikt. Zalogy hoorde enkele schoten worden afgevuurd vanuit zijn kamer ernaast in Hotel Ukraina.

  Op dat moment begonnen ook de twee Litouwers die in zijn kamer waren te schieten. “Een van hen loste een schot, terwijl de ander vervolgens het raam weer dichtdeed. Ze schoten overal drie of vier keer.”
  Er werd ook geschoten vanuit de serre. Alexander Revazishvilli geeft toe dat hij een van de schutters was:

  Iedereen schoot. We hadden geen keus. We kregen de opdracht om te schieten op de politie en op de demonstranten – wat er ook gebeurde. Ik was woedend, verward, geagiteerd en gestrest.

  Ik begreep er niets van. Toen, na 15, 20 minuten, stopte het schieten plotseling en legde iedereen zijn geweren neer.
  Alexander Revazishvilli

  De schutters van Hotel Ukraina ontvluchtten hun kamers nadat de schoten waren afgevuurd en vonden hun slachtoffers in de lobby op de begane grond – de doden en gewonden die daarheen waren gebracht. Alle schutters wilden gewoon zo snel mogelijk wegkomen om niet gepakt te worden, legt Negradze uit. “Mijn enige gedachte was om te verdwijnen voordat ze van mij wisten”, zegt Revazishvilli. “Het was me toen echter niet duidelijk, maar nu begrijp ik het. We zijn gewend.”

  Nu hebben ze besloten de waarheid te vertellen en de verantwoordelijken te noemen die ze hadden gebruikt en in de steek gelaten – ook omdat ze volgens het Italiaanse rapport geen van de beloofde beloningen hadden ontvangen.

  Het besluit om te praten rijpte langzaam in hem, zegt Nergadze. Hij voelt zich nog steeds een soldaat en is niet bang om te sterven. Niettemin bevinden ze zich alle drie op geheime plaatsen.

  Nog geen grote media-reacties
  Tot nu toe hebben de openbare bekentenissen echter geen aandacht gekregen in de reguliere media. Slechts een paar dagen voor de vierde verjaardag van de start van Maidan kwam dergelijk nieuws echt op een ongelegen moment in Oekraïne.

  Niet alleen voor Mikhail Saakashvili, die daar momenteel een openlijke machtsstrijd voert met president Petro Poroshenko en klaagt dat verschillende van zijn vertrouwelingen inmiddels zijn ontvoerd, in elkaar geslagen en naar Georgië zijn afgevoerd.

  Maar ook voor de rest van de Oekraïense politieke elite, die via de Maidan en de daaropvolgende ongrondwettelijke machtsoverdracht naar politieke controlecentra kwam. De massamoord van 20 februari was de belangrijkste gebeurtenis in dit alles.

  Ook in westerse landen hebben de onthullingen van het Italiaanse rapport nog geen reacties opgeleverd. De Oekraïens-Canadese politicoloog Ivan Katchanovski benadrukte desgevraagd door Telepolis: “Het is opvallend dat dergelijke explosieve openbare bekentenissen van vermeende sluipschutters en organisatoren van het bloedbad op Maidan door de regeringen en bijna alle media in het Westen en in Oekraïne worden genegeerd.”

  Maar op dezelfde manier zijn meer dan 100 getuigenissen van degenen die destijds gewond raakten en bijna 100 andere openbare getuigenverklaringen, die allemaal wijzen op schutters in Maidan-gebouwen, lange tijd genegeerd. Katchanovski zegt dat de informatie die door de vermeende Georgische schutters is verstrekt, in wezen overeenkomt met het tot nu toe bekende bewijsmateriaal en indirect bewijsmateriaal over de massamoord, dat ook bekend werd tijdens de rechtszaak in Kiev over het bloedbad (Waar kwamen de dodelijke schoten vandaan?).

  In zijn studie merkte hij ook op dat een van de onbekende sluipschutters wiens radiocommunicatie werd onderschept Russisch sprak met een Kaukasisch accent, zei Katchanovski. Dat is ook terug te horen in deze compilatie van verschillende opnames van de dag.

  DUS HIER HEEFT U MILJOENEN NAAR OVERGEMAAKT EN STUURT U OOK NOG STEEDS WAPENS

  MOORDEN GEORGANISEERD….. MAAKT NIETS UIT

  DE USA IS ALTIJD ….. NOT GUILTY !!

  COLLATERAL DAMAGE . ZEI HITLARY CLINTON SIMPEL

  Geliked door 2 people

 3. mooinique zegt:

  Ik heb vooral medelijden met de onschuldigen die vermoord gaan worden. En ook met de mannen en vrouwen die verplicht in het leger zitten en zo moordenaars worden gemaakt. En voor wat?! Voor de engerds.🤮

  Geliked door 2 people

 4. bobzelf zegt:

  De VS/EU

  “KANONNENVOER” a.k.a meatgrinder story

  kan TOT NU TOE worden begroot in

  +-120.000 doden,

  +-500.000 Oekraïense gewonden

  DE LAATSTE UKRAINIER KOMT ZO SNEL IN BEELD . HOPPA

  KILL THE BASTERDS .

  OOM VALERY SAITCHEV

  Geliked door 1 persoon

 5. Ravian zegt:

  Russische arbeiders leven van Russische producten, en maken in Russische fabrieken met behulp van Russische energie en grondstoffen Russische wapens.
  Maar de EU denkt dat ze dit proces kunnen hinderen door geen Russische grondstoffen meer te kopen, waardoor ze vervolgens zelf geen wapens meer kunnen produceren.
  Ze moeten daar in Brussel dus eens opzoeken wat “zelfvoorzienend” eigenlijk precies betekend.
  Misschien gaat er dan een lampje branden in de holle gewelven onder hun schedeldak.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ja om zo’n 300 tanks te bouwen is natuurlijk veel energie nodig om al dat staal te smelten.
  Daarom zal er in de loop van de week ook wel een dankbrief richting Brussel gaan vanuit Moskou omdat ze daar meedenken met de Russische industrie en een stuk minder gas gebruiken in Europa ,zodat er voor deze tankfabrieken meer energie is en dus op volle kracht kunnen werken Whahahahahahahaha

  Geliked door 2 people

 7. BigLJohn zegt:

  In eerste instantie kwamen de Russen met een beperkte troepenmacht om de Russisch getinte gebieden te veroveren. Echt schot zit er nog niet in, ze bleven steken bij deze gebieden. Daarom word er nu een troepenmacht opgebouwd van minstens 500.000 soldaten, honderden tanks en wie weet de mogelijke Wunderwaffen die ze gaan inzetten. Het begint er op te lijken dat ze de complete Ukraine willen innemen en zuiveren van neonazi’s (Azov troepen). Geruchten gaan dat ze buiten de Ukraine nog meer gebieden willen inpalmen. De tijd zal het leren. Maar Zelensky en je kliek opgelet, de Rus zal jullie weten te vinden.

  Geliked door 2 people

 8. boorzalf zegt:

  Dit zijn nog maar tanks, maar bedenk wel dat Rusland beschikt over de samat raket waar de USA nog een puntje aan kan zuigen. Bij genaamd de satan 2.

  Geliked door 3 people

  • BigLJohn zegt:

   boorzalf; alwaar ik het hierboven al over had. De Russen beschikken over zogenaamde wunderwaffen. Die Satan 2 is er eentje van. De moffen waren de eerste met wunderwaffen, de V1 en V2. Alsmede een mitrailleur die 1000 schoten per minuut kon lossen, jachtvliegtuigen met straalmotor (die te laat kwamen), en niet te vergeten de atoombom. Gelukkig waren ze er nog niet mee klaar en kwamen de Amerikanen met hun atoombom.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s