Boektip: “Wat maakt een Nederlander?” – Antwoord op een Kamervraag

(Door: Radesh Shanker)

Geschreven door een niet-westerse allochtoon, die al tientallen jaren in Nederland woont, beschrijft dit boek de eigenschappen van Nederlanders tot in de kleinste details, hun unieke cultuur, hun verbazingwekkende eigenschappen en hun sterke identiteit, zoals het nog nooit eerder is gedaan. Als de Nederlandse identiteit echt ooit perfect in perspectief is geplaatst, dan is het zeker in dit boek.

Naast het prijzen van de Nederlanders en hun prachtige eigenschappen, waarschuwt het boek echter ook dat het juist deze positieve eigenschappen zijn die zullen leiden tot hun eigen ondergang en tot de ondergang van Nederland.

U kunt het boek HIER bestellen

(E.J. Bron heeft de niet-westerse afkomst van de schrijver geverifieerd en beveelt het boek ten zeerste aan. Een perfecte kerstcadeau.)

Door:
Radesh Shanker
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Boektip: “Wat maakt een Nederlander?” – Antwoord op een Kamervraag

 1. Marc zegt:

  Een Nederlander is vooral westerling: per definitie schuldig, ook aan daden die hij niet zelf heeft begaan.

  Wellicht is het zinvol om, in historisch perspectief, eens te bekijken hoe westerse niet-Duitsers zich het Duitse schuldbesef eigen hebben gemaakt. Zo is aan te wijzen dat Adenauer in de jaren 1950 besloot Duitsers definitief deel te laten uitmaken van de Atlantische gemeenschap.
  Is het mogelijk dat westerse landen, om de Duitse integratie te bevorderen, onbewust meenden met Duitsers te moeten assimileren, daarmee te delen in de Duitse schuld voor de oorlog? Is daar wellicht het begin te traceren van het verlies van de nationaal zelfbewustzijn en identiteit?

  Ligt daar wellicht ook de oorsprong van de historisch volstrekt onjuiste gelijkstelling van (westerse) slavernij met de Holocaust?

  Zo stelde Evelien Tonkens, hoogleraar Burgerschap, druk bezig het schoolvak geschiedenis te ketenen aan het Woke-gedachtengoed, op 21 oktober 2021:
  “Omgekeerd betekent dat dus ook dat als we ons hier niet voor blijven inspannen dat het dan ook snel kapot kan. Burgerschap is namelijk heel kwetsbaar. Kijk bijvoorbeeld in het recente verleden naar bevolkingsgroepen die tegenover elkaar stonden in Oost-Europa of onze eigen geschiedenis met de Holocaust.”

  Ziet u het staan? ‘… onze eigen geschiedenis met de Holocaust’?

  Uiteraard dient Tonkens om deze uitspraak volkomen verketterd te worden. Veelzeggender is echter dat deze volkomen onjuiste uitspraak, door meer dan 80% van de Nederlanders onderschreven én, vooral, nageleefd wordt.

  Tonkens alleen veroordelen en vernietigen is daarom volstrekt onvoldoende:
  meer dan 80% van de Nederlanders verdient het om zwaar in het kruis geschopt te worden!

  … stelletje NSB’ers!

  Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   “daarmee te delen in de Duitse schuld voor de oorlog?”

   Rusland voert momenteel, volgens de westerse politiek en media, “een niet uitgelokte en onrechtvaardige aanvalsoorlog” tegen Oekraïne.
   Daarbij gedragen de Russen zich dan, volgens diezelfde westerse politiek en media, als beesten, en stapelen de ene oorlogsmisdaad op de andere.
   De Oekraïners daarentegen zijn de maagdelijke onschuld zelve, de onberispelijke helden die zich manmoedig verzetten tegen al dit hun door de Russen aangedane barbaarse onrecht…
   Allemaal leugens natuurlijk.

   Dacht jij dat die westerse politiek en media momenteel aan hun propaganda proefstuk bezig waren?
   Of zouden ze misschien al wel eens vaker met dit bijltje gehakt hebben?
   Het huidige conflict in Oekraïne is niet, zoals men beweert, in februari 2022 begonnen.
   En het toenmalige conflict met Duitsland is ook niet in juli 1914 begonnen.
   Maar, net als met het Oekraïne conflict, doet men wel net alsof dat conflict in 1914 begonnen is, en de redenen zijn exact dezelfde.

   Als je verder terug gaat in de geschiedenis van de eerste en de tweede wereldoorlog dan kom je er namelijk achter dat die oorlog toch niet die “niet uitgelokte onrechtvaardige aanvalsoorlog” was die men het grote publiek probeert te verkopen.
   Je kunt dus beter eerst eens de hele film bekijken voordat je de Duitsers de “Duitse schuld voor de oorlog” in de schoenen schuift…

   Geliked door 1 persoon

 2. Grappig als je er feitelijk over nadenkt.
  De Argentijnse pampatemeier die met haar benen van elkaar een plaats in een koninklijk paleis wist te verwerven wist nadat ze korte tijd in Nederland was te vertellen dat de Nederlandse identiteit niet gevonden kon worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   De normen en waarden van ons zogenoemd Koningshuis is zowel nu als in het verleden nu niet bepaald van niveau. Welke koning met moraal en niveau trouwt een nazaat van een misdadiger tegen de menselijkheid uit Argentinië dan klopt er toch al iets niet.

   Like

 3. bobzelf zegt:

  GOHH,, ZOU DEZE MAN OOK DE DIKKE 17 MILJOEN

  HERSENDODEN ONTDEKT HEBBEN

  EN DE VELE NSB EN SS LEDEN ??

  HUGGIE OOM BOB

  Geliked door 2 people

 4. LUCIA zegt:

  @Bobzelf; een andere belichting maar ook sceptisch…….
  Ik denk dat dit boek een grootse en intelligentie poging is de zoveelste knuffelallochtoon te worden en een vast warm plekje in NPO1.2 en 3 te veroveren dus daarom alleen al zou ik het niet aanschaffen.
  Ik meen te weten uit welke groep deze man komt en die groep kwijlt en slijmt zich een weg naar boven in upperallochtonen regionen…. een soort versie van kralen en spiegels maar dan in natte slijmvorm….. en een Nederlander meer veren in de reet steken dan een gemiddelde pauw heeft, daar kun je behoorlijk welvarend mee worden.
  Vooral als ze zich houden aan bepaalde spelregels dwz alleen wuiven met de leden van de clan, die zich perfect gedragen en een goede opleiding hebben en de bijstands en criminele leden van de groep……. ver uit het gezicht verbergen, op nietbestaands niveau……. dat is een topformule!!!!

  Like

  • Radesh zegt:

   Met andere woorden, als er dan eindelijk een allochtoon is die zijn eigen cultuur geheel aan de kant zet, de Nederlandse cultuur omarmt, het respecteert, zich er niet tegen verzet, voor de Nederlanders opkomt en alles doet om zich volledig aan te passen, wordt hij alsnog neergehaald.

   Like

   • Radesh zegt:

    p.s Lucia, ik heb helemaal geen allochtoon vrienden, geen een, laat staan “criminele leden.” Je zit naast meissie. Je kunt toch niet zomaar iets aannemen? Bovendien, E. J. Bron is niet gek; hij raad het boek niet zomaar aan.

    Like

  • bobzelf zegt:

   GEWELDIG GEZIEN MEISSIE

   ZULKE FIGUREN KOMEN ZOVER MIJN STROT UIT IN

   DE ZEG MAAR 74 JAAR DAT IK RONDLOOP

   IN DIT GIGANTISCHE GEKKENHUIS TEVENS ROVERSHOL MET MANIAKKEN EN ZAKKENVULLERS EN PEDOFIEELEN

   DAT MIJN REACIE MEER ALS ZAT WAS ….

   ZOU BEST OOK NOG EEN GRIFFO OF REFO KUNNEN ZIJN WHAHAHA

   12 POINTS MET LIEFDE GEGEVEN

   OOM BOBZELLUF

   Like

 5. Hovawart zegt:

  Met het opzetten van het kerststalletje in de woonkamer is het direct misgegaan tussen ons en een ambtenaar van de gemeente, die dacht eerst aan illegale bebouwing, toen aan onderverhuur, bejaardenopvang, studentenkamers, tattooshop, peeskamers of wietplantage, of wat al niet erger, zelfs de energiezuinigheid en het sanitair vond hij ook verre van wenselijk en ontoelaatbaar. Maar toen hij het Tiny House bekeek en er klaarblijkelijk oosterse vluchtelingen in ontwaarde werd hij een stuk milder, brandgevaar van het rieten dakje en de levende have eromheen was plots geen enkel probleem, vooral niet toen ik vermelde dat de schaapjes voor het islamitische slachtfeest zijn…….de domme ezel en os verre familie is.
  (Maar ik krijg wel hulp met het aanvragen van subsidie en de belastingdienst komt ook over de brug met een fikse teruggaaf en de energieaanbieder geeft ons gratis energie)….helaas verschijnt er een 24-uurs bewakingsdienst voor de deur en een bordje COA in de voortuin.
  ….een gezegende kerst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s