Circa 8,5 miljoen mensen zitten nú thuis in de kou

(Door: “Malpaso”)

Ipsos-onderzoek deze week: de verwarming staat bij de helft nog steeds uit om te besparen op kosten, ook nu de buitentemperaturen flink dalen. Nederland telt 3 miljoen eenpersoons en 5 miljoen meerpersoonshuishoudens en de helft van de meerpersoonshuishoudens bestaat uit meer dan 2 personen. Die helft van huishoudens die de verwarming uit heeft staan, zijn dus mínstens 8,5 miljoen mensen, die in de feestmaand in een ijskoud huis zitten.

Miljóenen mensen die in de kou zitten, dat heeft ons land sinds de armoedige jaren ’30 niet meer gezien. Het is geen natuurramp die ons nu overkomt… Allesbehalve dat, het is vollédig en hélemaal door de politiek veroorzaakt. De energieprijzen zijn gestegen door de intussen wel bekende sanctiemaatregelen van Brussel, overgenomen door Den Haag. Maar dat was de – grote – druppel op de al zeer hete plaat, die al gloeiend was door de sinds 2013 ingevoerde absurd hoge energieheffingen en -belastingen, die hoger zijn dan de kosten voor de energie zelf, en die sindsdien alsmaar hoger en hoger zijn geworden. De overheid zegt dan dat men de thermostaat op 19°C moet zetten, de realiteit is dat die 8,5 miljoen mensen blíj zouden zijn als het bij hen thuis 19° wás! Bij veel mensen is het niet veel warmer dan 15° in huis.

En dan komen de wijzen uit Den Haag nu opeens met zo’n prijsplafond op energie in januari. Huishoudens betalen dan een lager tarief voor energie. Maar die maatregel neemt de zorgen bij mensen niet weg, volgens Ipsos. Zo geeft slechts een kwart aan door de invoering van het prijsplafond minder zorgen te hebben. Bij vier op de tien mensen blijven de zorgen over een te hoge energierekening bestaan. En terecht, de prijs wordt dan € 1,45 per kuub gas en € 0,40 per kWh stroom. Mensen die denken dan in de oude situatie terecht te , zijn niet goed snik, ze betalen dan wel wat minder, maar nog steeds veel meer dan anderhalf jaar geleden. De belastingen, accijnzen en daaroverheen nog eens BTW blijven 2/3 of meer van ieders totale energierekening uitmaken. Met afschaffing van deze heffing-explosie voor ‘het klimaat’ zou ieders energierekening in een klap nog maar zo’n 40% zijn van wat men nu moet betalen. De premier van de Canadese staat Alberta, Danielle Smith, pleitte daarom ook bij Canada’s Trudeau voor volledige afschaffing van alle energieheffingen, in Nederland heeft geen partij het daar écht serieus over. Maar ja, heeft u de laatste tijd weleens ministers of Kamerleden met een dikke trui en onder een deken gezien? Ik dacht het niet, het is in de Tweede Kamer standaard 22 graden. “Water preken en wijn drinken”, was dat oude gezegde toch?

Als het al niet bij uzelf koud in huis is, zult u wel mensen kennen die in de kou zitten thuis, ook nu het maar net boven nul is en ’s nachts in veel delen van het land al vriest. Of u moet in een ‘Tesla-wijk’ wonen en daar uw vrienden en bekenden hebben, het enige dat die te klagen hebben is dat het opladen van hun elektrische auto(s), en – fiets(en) wel redelijke duur is geworden en dat ze dit jaar daarom maar één weekje op wintersport gaan ….

En dan zijn er de vele mensen met een handicap en/of ouderen die de energierekening niet meer kunnen betalen. Met vaak veel zorg gerelateerde energiekosten, verbruiken ze soms wel drie of vier keer zoveel energie dan de gemiddelde Nederlander. Geld voor verduurzamen hebben ze meestal niet, dus geen zonnepanelen, warmtepompen, driedubbel glas of wat dan ook. Ze wonen ook vaak gehuurd en kunnen zelf niet veel doen, in de meeste huurhuizen zitten tegenwoordig zelfs geen schoorstenen, dus zelfs een houtkachel kunnen ze er niet neerzetten. Het gaat om mensen die vaak al schommelen tussen het bestaansminimum en het wettelijk minimumloon. Vraag maar eens een gemiddelde huishoudelijke hulp die via de WMO bij deze mensen het huis schoonmaakt, ze zullen u allemaal vertellen dat het in de meeste woningen waar ze komen ijskoud is; en de winter duurt nog zo’n 3 maanden.

Toen alles nog ietsje minder in de ban was van de klimaatopwarming hysterie kwamen wetenschappers nog met onderzoeken die aantoonden: kou-doodt-veel-meer-mensen-dan-warmte. Veel mensen kunnen echter wel wat hebben qua kou… een tijdlang tenminste. Maar als meer dan 8 miljoen mensen maandenlang in de kou zitten, worden er gegarandeerd heel veel mensen ziek. De popiejopie websites hebben het momenteel opeens over de ‘positieve effecten’ van kou zoals deze: “Maar kou kan ook helpen om vetmassa kwijt te raken, doordat het de stofwisseling aanjaagt”; ook weer vooral van toepassing voor ‘Tesla-wijken’. Mensen die niet meer durven te stoken, kunnen namelijk óók steeds moeilijker of niet meer de supermarkt betalen en je zult toch moeten eten voor je ‘stofwisseling’ om warm te blijven. Je kunt op Arbo-websites wel nog lezen wat veel kou met je doet: koude-risico’s. En dan durf ik haast niet te denken aan die vele, vele mensen die maandenlang in een stééds kouder huis moeten zitten en wat daar voor velen de gevolgen van zal zijn: onderkoeling.

Hoeveel onverklaarbare doden en toevallige oversterfte zal er naar het einde van de winter in februari en maart naar buiten komen: vele duizenden? Of nog meer? Of zal dat ook weer niet onderzocht mogen worden wegens ‘privacywetgeving’? Kwaadaardig, boosaardig dat is het.

Door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Circa 8,5 miljoen mensen zitten nú thuis in de kou

 1. bobzelf zegt:

  DIE DODEN ZIJN TOCH GEWOON OOK DE BEDOELING ..
  WEL NAAR HET HELE PLAATJE BLIJVEN KIJKEN
  LOSERS ..

  TEVENS KON IK EEN NIEUW CONTRACHT AFGESLOTEN BIJ DIE “”KUT GRIEKEN “” VOOR ELECTRICITEIT IN HUIS .
  IK HEB NIKS OP GAZZZZZZZZZ HIER .

  WHAHAHAHAHAHHA

  OOM BOB GAAT VANAF NU EURO .0.16 BETALEN PER KWH .

  VERVELEND HE ???

  JA DE GRIEKSE REGERING DENKT AAN HUN MENSEN EN DUS OOK AAN OOM BOB

  ZO NOG WAT TE ZEIKEN VERDER ????

  IK GAAT EFFE EEN NIEUWE COMPUTER OP LATEN LAAIEN

  IK GROET U . .

  SPREEKT IK MET DE FAMILIE OETLUL IN NEDERLAND ??

  BOBBIIEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEE

  Geliked door 3 people

 2. apollonia652014 zegt:

  Hier staat de verwarming op 10C. Plaids liggen op de bank, 2 extra dekens op bed. Je moet wat. Ben eigenlijk meer op het werk dan thuis. Op het werk is het tenmiste iets behagelijker dan thuis.

  We weten allemaal, als overheden macht hebben op energie en voedsel, hebben ze jou in hun macht. Ik voorspel je nu al dat als je bovenstaande wilt, je uiteindelijk de euthanasie-opdelangetermijn-prikken moeten nemen. Zij die hiervoor hun leven wensen te geven, heb ik inmiddels geen medelijden meer mee. Die stalen plaat voor hun kop neem je niet zomaar ff weg. Ik prik zo-wie-zo niet en zie wel waar het eindigt. Medelijden met ouderen en zij die noodgedwongen in de kou moeten zitten.
  #InVerzet

  Geliked door 3 people

 3. R. zegt:

  Zit ik hier thuis ook…de cv op 15 graden….Het ijs op de ramen, kinderen die in een slaapzak met twee dekens eroverheen proberen te slapen, kaarzen in de kamer aan om het op 16,5 graden te krijgen….Op naar een Bastille bestorming!!!

  Geliked door 3 people

  • Boike zegt:

   @ R. 9 december 2022 om 09:48

   “Op naar een Bastille bestorming!!!”
   De extreem linkse geWEFte elitaire dictators van de Bilderbende vragen er wel om.
   Wie het onderste uit de kan haalt, krijgt ook de droessem.
   Een kruik gaat te water, tot die barst.
   De maat is akelig vol.
   De de druppel, die de emmer doet overlopen, kan elk moment vallen.

   Geliked door 2 people

 4. Julia zegt:

  Kortom ruim 8,5 miljoen onderdanige schaapjes laten zich nog langer belazeren en in de kou zetten in plaats van met 8,5 miljoen naar Den Haag te trekken om het fascistisch WEF regime uit de zetels te jagen.

  Geliked door 3 people

 5. Dat er een grote (energie)crisis in aantocht was, kon je 50 jaar terug al zien aan komen. Decennia zaten Henkie en Ingrid Sufkut in t-shirt en joggingbroek bij de TV, in de winter. En nu is ‘Groningen’ leeg, en Kutlandje barstensvol met SOEPSIDIANTEN!! Mooie voetbalavond gewenst, bij de Bloempotkachel!

  Geliked door 1 persoon

 6. Boike zegt:

  Ja, het begint al aardig koud te worden.
  Maar de winter is nog niet eens echt begonnen.
  Als de dagen gaan lengen, gaat de winter strengen.

  We zijn niet meer gewend aan de kou.
  We hadden immers een heerlijk centraal verwarmd huis.
  Maar dat is nu verleden tijd.
  Energie wordt door die stomme sancties schaars en duur.
  Dus nu terugschakelen naar vroeger.

  Bij mij staat de thermostaat nog op 14°C.
  Dat is met wat voorzorg nog te harden.
  Ik had nog een wollen deken in de kast,
  die ligt nu over mijn dekbed.
  En voor het slapen gaan nog een goeie warme groc.

  Ik ben even naar de winkel geweest voor
  wat lange onderbroeken
  wat t-shirts met lange mouwen
  wat warme kniekousen
  een paar fleece tuien
  met bont gevoerde schoenen
  wollen muts
  een dikke wollen sjaal
  warme handschoenen
  oorwarmers
  een lange warme winterjas

  Me dunkt, dat ik het daar een heel eind mee kan redden.

  Geliked door 2 people

 7. De OMVOLKING / OVERBEVOLKING slaat toe!!!

  Rabobank: “Prijzen in supermarkt zullen de komende maanden stijgen”
  “Consumenten hebben het afgelopen jaar al te maken gehad met prijsverhoging na prijsverhoging. Maar afgaande op de consumentenprijsontwikkelingen in de supermarkt zijn nog lang niet alle kostenstijgingen gedekt. Laat staan dat de consument weet heeft van de voorgenomen producentenprijsverhogingen die er de komende maanden aan zitten te komen.”

  Geliked door 1 persoon

 8. mooinique zegt:

  Jeetje mina men is niets meer gewend. Ben het eens dat het allemaal veel te duur is door de btw en nog meer. Bij ons staat de verwarming op 16,5. Dikke lagen kledingzaak prima te doen. Weet je wat ook helpt?! Lekker naar buiten gaan! Dan is het een partij warm binnen! Waar is nu die saamhorigheid? Je kunt toch bij elkaar zitten met zijn allen. Lekker elkaar beter leren kennen?! Maandag bij Pietje, dinsdag bij Truus, woensdag bij Jasmijn enz. Lichamen geven ook warmte af. Beweeg! Koop desnoods skikleding bij de kringloop. Muts op en handschoenen aan. Gebruik die hersenen eens. Toen wij nog ergens woonde waar de stadsverwarming uitviel gingen wij gewoon in de bus zitten. Dat is warm! Of ga zogenaamd winkelen. Ga een ziekenhuis binnen staat nog gratis thee en koffie ook. Of naar de bieb. Koop een hometrainer en zet hem in de kamer. Allemaal niet zo moeilijk hoor. Ben het gezeik van die watjes zat! Wij hebben al 190,00€ van de ANWB terug gekregen inz. energie van de regering. Scheelt ook. En ja wij schrokken ook toen wij zagen wat een dag energie gas electra kost in december. Wij kunnen in ieder geval met geld omgaan en dat kunnen de meesten nog niet eens. Die vinden hun sigaretje en biertje zo belangrijk. Vind het alleen jammer voor de katten. Daar merken we echt aan dat ze het minder vinden dat het zo koud is. Tja hun lichaamstemperatuur is 38. Als het zo koud blijft vriezen de sloten dicht. Ga dan lekker schaatsen. Het is allemaal niet zo moeilijk hoor. 🥰

  Like

  • Nu hebt je het wel over mensen die nog veerkracht hebben!! Als je krakkemikkig, kwetsbaar bent, is het een heel ander verhaal! De winter duurt wel 5 maanden in Ruttelandje!! Kwetsbaren vallen nu om!!

   Geliked door 1 persoon

   • mooinique zegt:

    Ik behoor zelf bij die groep kwetsbaren. Van jongs af aan chronisch ziek. 4 herseninfarcten, vier transplantaties niet allemaal hetzelfde. Ga zo door. Ben niet vet omdat mijn lichaam zich de takken werkt om te overleven. Bloedsomloop is niet goed dus nooit warm. Doe oudjes hebben zichzelf verwend met de kachel op 22C. Terwijl ze vaak opgegroeid zijn in de kou. Dus…..

    Like

  • Skarsgärd zegt:

   mooinique’s reactie is weer zo’n typisch nederlandse ik-vindt-alles-goed reactie, Rutte, Jette & co vinden zoiets heerlijk. Wel zorgen maken over de katten maar niet over mensen, walgelijk, disguisting dat positivo-gedoe, laat vladimir maar wat kernbommen afschieten richting dit land, er is níets aan verloren.

   Like

 9. Reken maar dat in de AZC’s de energiemeters als een dolle te keer gaan!!

  En u zou thuis, met 50 belastingaanslagen in de map, in de KOU ZITTEN!!! Hele dag in bed blijven!!!!!!!!!

  Die CRIMINELE ZOOI op Het Binnenhof kan van mij een bevroren piemel / kut krijgen en nog veel meer verdiende narigheid!!

  Wat dacht u hoeveel het moet kosten om een OPVANGKERK op 15 graden te krijgen / houden???????

  Geliked door 1 persoon

 10. Dewaere zegt:

  Mensen die een keer per 3 dagen de verwarming een paar uurtjes omhoog zetten om het niet steeds meer te laten af koelen, verwarmen dan een dag tot 18 graden en dan koelt het weer een paar dagen flink af. Douchen dan ook op die dag dat de verwarming aanstaat, dus 2 x per week en dan eerst even nat maken, douche uitzetten en inzepen/haren wassen en dan douche weer aan en even afspoelen. Boodschappen doen bij aldi of lidl en dan nog veel dingen die ze vroeger kochten nu niet meer kopen. Mensen die níet buiten werken en lange onderbroeken dragen en een trui én nog een vest erover en op de bank 2 dikke dekens, tegen de voortdurende kou in huis. Ik kan pagina’s voorbeelden aanhalen van mensen. We leven in de 21e eeuw zeggen ze dan.

  Like

 11. ronjaspers zegt:

  Het gaat (helaas) nog veel erger worden,het contante geld wordt binnenkort afgeschaft.En de voedsel voorziening wordt ons afgenomen,let maar op in de supermarkten.Steeds meer lege schappen en absurde prijzen.De satanische globalistische elite wil 90% van de wereldbevolking uitmoorden.Dat gebeurt momenteel d.m.v.de dodelijke corona vaccinazi,s i.c.m. uithongeren of oorlog.

  Geliked door 1 persoon

 12. oprechtegeus zegt:

  Die verhoogde sterfte is mooi meegenomen voor de plannen van de nazi Schwab om de wereldbevolking te decimeren en dan vooral de ouderen, die een grote lastenpost zijn, met de leus: wie niet werkt heeft geen nut meer voor de maatschappij en is te duur. Dus weg ermee.

  Geliked door 1 persoon

 13. kruisridder zegt:

  Dat is juist ook de bedoeling van de WEF-elite & het Koningshuis, dat onze bevolking hier letterlijk het loodje legt van de kou. Zelf zitten Willem en Maxima er warmpjes bij zoals overoma eerder bij de Britten…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s